08-10-2017 Melderslo 1 – GFC’33 1: 3-0

Verdiende  overwinning Melderslo tegen geplaagd GFC.

De gasten uit Grubbenvorst kwamen gehavend aan de strijd door veel blessureleed. Dat werd alleen maar erger deze middag. Al voor de rust moesten nog eens 2 spelers het gewisseld worden met een blessure.  Toch was het GFC dat al in de 5e minuut een kans kreeg om de score te openen, maar gelukkig voor Melderslo ging de bal voorlangs. Niet veel later kreeg Bart Verheyen een goede schietkans namens Melderslo, maar de bal zeilde langs het doel. Melderslo had een veldoverwicht, maar GFC kwam er toch af en toe gevaarlijk snel uit bij balverlies van Melderslo. Het van achteruit uitverdedigen was niet altijd zorgvuldig aan Melderslo kant. Mede daardoor was het toch nog af en toe gevaarlijk voor het Melderslo doel met enkele kansen voor GFC waar ze zeker uit hadden kunnen scoren. Naarmate de 1e helft vorderde werd Melderslo toch beduidend sterker. In de 33e minuut kreeg Melderslo een vrij trap op rechts die met een mooie trap ingedraaid werd in de verre hoek door Jeroen Gubbels. Op dat moment een verdiende 1-0 voorsprong. Op het moment dat iedereen verwacht dat Melderslo direct de voorsprong zou gaan vergroten kreeg toch weer GFC een kans bij een uitbraak. Bart Teeuwen wist nog nipt redding te brengen door perfect in te grijpen in de zestien. Melderslo nam weer het initiatief en wederom uit een vrije trap wist Jeroen Gubbels te scoren. Knap ingeschoten en goed gezien dat de keeper van GFC niet goed opgesteld stond.  Kortom een perfecte 2-0 uitgangspositie, al voor rust bereikt door de thuisploeg. Na rust was het aanvankelijk rommelig spel aan beide kanten met weinig hoogtepunten. Maar naarmate de 2e helft vorderde kreeg Melderslo weer grip op het spel en ook weer kansen. In de 73e minuut volgde een perfecte voorzet van rechts door de goed ingevallen kersverse vader Rik Spreeuwenberg, die de bal perfect op het hoofd legde van Jeroen Kallen die fantastisch afrondde: 3-0. De wedstrijd was gespeeld. Melderslo domineerde het spel en creëerde nog een aantal opgelegde kansen die jammerlijk gemist werden. Zowel Jeroen Kallen als Bart Verheyen waren nog op zoek naar een doelpuntje, maar ondanks de soms opgelegde kansen  mocht het helaas niet meer lukken. Al met al een prima resultaat. Natuurlijk zijn er nog wel wat verbeteringen mogelijk, maar instelling, de wil om te winnen en inzet waren nadrukkelijk aanwezig!