09-04-2017: SV Melderslo 1 – Emos 1: 15 – 7

Duidelijke zege voor korfbalsters SV Melderslo

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 9 april thuis tegen Emos 1 uit Schaijk. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo.

SV Melderslo was vanaf het eerste fluitsignaal sterker dan Emos. Door twee afstandsschoten kwam het team binnen enkele minuten op een 2-0 voorsprong. Die voorsprong werd niet meer weggegeven. SV Melderslo was duidelijk de betere, slimmere ploeg in deze confrontatie. De ploeg liet mooie acties en stond ook verdedigend vrij stabiel. Zo’n vijf minuten voor rust stond SV Melderslo dan ook met 8-2 voor. Toch wist het Emos niet verder achter zich te laten, hoewel dat gezien het spelbeeld misschien wel terecht was geweest. SV Melderslo miste echter veel kansen en nog in de eerste helft kwam het team uit Schaijk terug tot 8-4. Na rust wist Emos de inhaalslag echter niet door te zetten en was het opnieuw SV Melderslo dat dominant was. Hoewel er nog steeds wel kansen werden gemist, kon SV Melderslo nu wel verder uitlopen dan vier doelpunten verschil. In de slotfase stond SV Melderslo op een 14-6 voorsprong. Beide ploegen wisten de korf nog een keer te vinden in de laatste minuten, waardoor de punten bij een eindstand van 15-7 verdiend in Melderslo bleven. Hiermee blijft SV Melderslo op een gedeeld eerste plaats staan in de Overgangsklasse.