18-12-2016 Melderslo 1 – Olympia ’18 1 : 1 – 1

Gelijkspel Melderslo.
Melderlso 1 – Olympia `18 1.
Een overwinning zou Melderslo in de subtop brengen, bij een nederlaag zouden de rood witten weer naar onderen moeten kijken, uiteindelijk werd het geen van beide en werd het na 90 minuten hard werken 1 – 1 tegen Olympia uit Boxmeer met een plek net boven de middenmoot tot gevolg.
Trainer Vievermans had zijn ploeg op diverse plaatsen gewijzigd, iets wat niet door iedereen begrepen werd na het prima optreden van zijn mannen vorige week in en tegen Resia.
Melderslo had het vanaf de aftrap moeilijk met de ploeg uit Boxmeer, deze vonden elkaar gemakkelijker en met name in de omschakeling waren zij erg gevaarlijk.
Als Olympia dan ook nog in de 34e minuut op voorsprong komt uit zo`n snelle aanval (en niet alert reageren door onze achterhoede bij een bal op de paal) door Furkan Sarioglu lijkt het een hele moeilijke middag te worden.
Het resterende deel van de eerste helft is ook voor Olympia zonder dat het de score verder uit weet te bouwen.
Voor de toeschouwers die op het waterkoude sportpark dachten iets langer op te warmen dan de rust lang was had de Melderslose ploeg een kleine verrassing in petto.
Direct na rust was de op 2 plaatsen gewijzigde ploeg terug in de wedstrijd, een aanval over rechts werd door Bart Verheyen afgerond, de 1 -1 stond op het scorebord nog voordat alle toeschouwers weer langs de lijn stonden.
En het moet gezegd worden, de ploeg van trainer Vievermans stond in trainerstaal gezegd beter dan in de 1ehelft.
De ploegen waren  in de 2e helft een stuk gelijkwaardiger aan elkaar, de duels en de beleving werd aan beide zijde groter, desondanks had scheidsrechter Dings de zaken de gehele tijd prima onder controle.
De betere kansen waren er middels snelle uitbraken  voor Olympia, leuk voor Melderslo was dat het harde werken uiteindelijk toch beloond werd.
Met het behaalde punt kan Melderslo in ieders geval rustig de winterstop in om hier verder te werken aan een goed resultaat over het gehele seizoen.