19-06-2022: SV Melderslo 1 – Groesbeekse Boys 1: 2-4

SV Melderslo komt net de kort tegen Groesbeekse Boys: 2-4

Op sportpark ‘de Donk’ staat de finale van de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse op het programma tussen SV Melderslo en Groesbeekse Boys. Beide ploegen zijn geen onbekende van elkaar, ze hebben elkaar al 2 maal getroffen in de competitie, dit resulteerde 2 keer in een overwinning voor Melderslo. Evengoed weet Melderslo dat dit een zeer lastige tegenstander zal zijn, hierdoor zal er alles uit de kast moeten worden gehaald om hiervan te kunnen winnen.

Eerste helft

Dat er wat op het spel staat is duidelijk, dit is dan ook af te lezen aan de vele sfeeracties bij beide verenigingen. Rond de klok van 14:30 fluit scheidsrechter Velings voor het begin van de wedstrijd.

Binnen 1 minuut spelen komt Melderslo op een 1-0 voorsprong, Teun Peeters herovert de bal goed op eigen helft en via een geweldige rush van Stan van de Pas schiet Luc van Kuijck de bal bij de 2e paal binnen. Na 20 minuten krijgt Melderslo de tweede kans van de wedstrijd, Luc van Kuijck komt helaas net niet goed voor het doel en de bal gaat naast. Een aantal minuten later let Martijn Kallen scherp op bij een corner en kopt de bal van de lijn, de hoekschop die hier op volgt gaat echter wel het doel in, Bram de Bruin maakt de gelijkmaker.

Na 29 minuten spelen komt Groesbeekse Boys op een 1-2 voorsprong, bij een lange bal van achteruit gaat Dick van de Lisdonk niet vrijuit waardoor Gijs Müskens de bal de goal in kan plaatsen. In minuut 40 wordt het 1-3, via een mooie aanval scoort Stan Janssen.

Tweede helft

Melderslo begint met volle druk naar voren aan de tweede helft. Een schot van Bart Theeuwen wordt van richting veranderd waardoor de keeper hier alle moeite mee heeft. In minuut 60 heeft de keeper van Groesbeekse Boys moeite met een schot van Luc van Kuijck, Teun Peeters is er als dr kippen bij en wordt neergelegd door de doelman waardoor Melderslo een penalty krijgt, Luc van Kuijck weer wel raad met dit buitenkansje waardoor het 2-3 wordt. In minuut 90 stuurt Bart Verheijen met een steekbal Luc van Kuijck in de diepte, de keeper heeft echter goed antwoord op zijn schot. 1 minuut later wordt Bart Verheijen neergelegd in de 16, de scheidsrechter ziet hier helaas geen overtreding in. In de allerlaatste seconde scoort Tim Poelen de belissende 2-4, de scheidsrechter fluit ook direct voor het einde van de wedstrijd.

Uitstekend seizoen

Wie van te voren had gezegd dat Melderslo in de finale van de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse zou staan was voor gek verklaard. Voor nu zal de teleurstelling overheersen, iets wat ook begrijpelijk is. Evengoed mag de ploeg van trainer Freek Thoone uitermate trots zijn op wat ze dit seizoen hebben neergezet, een fantastisch prestatie. Op naar volgend seizoen!