27-03-2022: Excellent 1 – SV Melderslo 1: 0-2

Melderslo wint overtuigend van Excellent: 0-2

Op sportpark ‘het Domein’ staat de wedstrijd tussen Excellent en SV Melderslo op het programma, de nummer 5 en 3 van de competitie. Na 2 gelijke spelen tegen laagvliegers Germania en Ysselsteyn gaat Melderslo vandaag weer op jacht naar de 3 punten. Onder een stralende zon wordt er om 14:30 afgetrapt.

Eerste helft

Ten opzichte van afgelopen donderdag komt Bart Theeuwen terug in de basiself, dit gaat ten koste van Jelle Seuren, die voor het eerst dit seizoen op de bank plaats neemt.

De eerste echte kans van de wedstrijd is voor Excellent in de 11e minuut. Dick van de Lisdonk zit niet goed bij een corner, Martijn Kallen let echter scherp op waardoor het 0-0 blijft. De 0-0 duurt niet lang en in de 16e minuut komt Melderslo op een 0-1 stand. Teun Peeters geeft een schitterend bal op Bart Verheijen, die dit fantastisch afmaakt met zijn linkerbeen.

Na 41 minuten maakt Bart Verheijen bijna zijn tweede van de wedstrijd na een corner van Luc van Kuijck, de verdediger van Excellent let goed op en verwerkt de kopbal opnieuw tot corner.

Tweede helft

Na de rust komen dezelfde elf spelers uit het kleedlokaal bij Melderslo. In minuut 51 krijgt Excellent een grote kans, de bal gaat gelukkig rakelings langs. Na 57 minuten stuit Luc van Kuijck na een mooie actie op de keeper. 1 minuut later scoort Bart Verheijen met een geplaatst schot de 2-0 na een geweldige solo van Davey Ewalds. Weer een paar minuten later schiet Luc van Kuijck over na een mooie pass van Bart Verheijen. Na 78 minuten heeft de keeper van Excellent goed antwoord op een mooie vrije trap van Luc van Kuijck. In de 80e minuut kan de keeper wederom antwoord geven op een goed schot van Luc van Kuijck.

In minuut 94 zet Excellent voor de laatste keer aan, opzoek naar de aansluitingstreffer. Tom Verlinden wilt koste wat kost de 0 houden en kopt de bal net voor de spits weg.