24-09-2017 Melderslo 1 – Hegelsom 1: 2-1

Derby  SV Melderslo, VV Hegelsom eindigt in 2-1.

Afgelopen zondag kwam promovendus VV Hegelsom naar het sportpark in Melderslo. Trainer Mat Joosten van Hegelsom had toch wel wat spanning en had maar kort geslapen. Na de aftrap was het Hegelsom die het Melderslo moeilijk maakte en ook de meeste kansen creëerde. De melderslose boys hadden moeite om in het spel te komen. In de 13de minuut was het dan ook Hegelsom die van afstand op de lat schoot. Na een 25 minuten  spelen kwamen er toch ook een aantal kansjes  voor Melderslo. Alleen misten ze overtuiging bij het afmaken. Maar moet ook gezegd worden dat de kieper van Hegelsom goed zijn doel schoon wist te houden.  De ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft begon gelijk met een levensgrote kans voor Stein Vullings van Melderslo. Vrij voor de kieper maar helaas… Melderslo had de druk er goed op maar in de 51ste minuut was het Hegelsom die in een counter de uitkomende Bas van Westerveld verschalkten met een lop. 0-1.  Melderslo bleef aandringen en kreeg verschillende kansen. In e 72ste minuut was het Bart Theeuwen die van dichtbij de verdiende 1-1 op het scorebord liet zetten. Dit na balverovering en goed doorzetten van de goed spelende   Stein Spreeuwenberg  die net is overgekomen van de jeugd onder 19. Melderslo ging op zoek na de overwinning en bleef aandringen. Hegelsom had hier weinig antwoord op kwam alleen met een counter af en toe nog gevaarlijk voor het doel van Melderslo. Stein Vullings werd in de 84ste minuut gewisseld voor de nog voor de jeugd onder 19 uitkomende Tom Verlinden.  In de 90ste minuut werd het werkende Melderslo beloond met een doelpunt van Bart Verheijen. 2-1. Een voorzet van Jeroen Gubbels werd door Bart binnen gewerkt  tussen twee spelers van Hegelsom in. Diep in blessuretijd kreeg Hegelsom nog een goeie kans die gepareerd werd door Bas v Westerveld de kieper van Melderslo.   Eindstand 2-1 en de eerste 3 punten zijn binnen.