08-12-2019: ODC 1 – SV Melderslo 1

SV Melderslo wint verrassend ruim van titelkandidaat ODC

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 8 december tegen ODC 1 uit Ommel/Heusden, een ploeg die op het veld meedoet voor de titel in de Topklasse. In de zaal staat de ploeg echter in de Hoofdklasse en trof ze dit weekend SV Melderslo in sporthal De Schop in Asten. SV Melderslo zorgde voor een verrassing en won royaal met 13-20.

SV Melderslo opende de score in deze wedstrijd, maar in de beginfase ging het nog gelijk op. SV Melderslo was scherp en erg effectief in haar aanvallen. Ook verdedigend had de ploeg het goed dicht staan. Dat resulteerde in een ruststand van 7-11. Na rust trok SV Melderslo de scorende lijn door. ODC kreeg een lesje efficiëntie van de Melderslose korfbalsters, die ontzettend sterk waren in de afronding. SV Melderslo wist op een gegeven moment zelfs vier maal te scoren in slechts 3 minuten tijd. Hoewel ODC bleef proberen, kon de ploeg de scherpte van SV Melderslo niet bijbenen. Zo werd de eindstand bepaald op 13-20 en gingen de twee punten mee naar Melderslo, dat nu tweede staat in de Hoofdklasse.