11-04-2019: SV Melderslo 1 – Ysselsteyn 1: 3-1

Broodnodige overwinning binnengesleept door SV Melderslo

SV Melderslo 1 – Ysselsteijn 1 3-1

Op deze koude donderdagavond kwam Ysselsteijn op bezoek op ons sportpark in Melderslo.
Onze jongens zijn de uit wedstrijd in Ysselsteijn van 2018 nog zeker niet vergeten. Deze werd toen dik verloren. Zaak dus om het nu anders aan te pakken. De trainer van Melderslo Wim Rijs, heeft het een en ander ook omgegooid en speelde in een 4-4-2 opstelling. Je kon merken dat ze aan deze opstelling nog moesten wennen. In de achtste minuut kwam een corner van Jeroen Gubbels bij de tweede paal terecht. Bart Theeuwen wilde deze lekker erin poeieren maar raakte deze bal niet lekker en schoot in het zijnet. Melderslo had veldoverwicht de eerste helft. Dit resulteerde In de 28 ste minuut in een goede kans. Stan van de Pas passeerde een aantal spelers
van Ysselsteijn en drong de 16 binnen. Hij legde de bal af op Bart Verheijen.
Helaas werd Bart te veel gehinderd om deze lekker binnen te werken. Men ging de rust in met een goed gevoel maar helaas geen doelpunten.

De tweede helft begon SV Melderslo goed. Aanvallend werd men steeds sterker. In de 53 ste minuut kon Jeroen Gubbels, na zelf de bal veroverd te hebben, de bal richting Bart Verheijen schuiven. Jammer maar geen kans om lekker de trekker over te halen. Vrij snel daarna een lekkere
combinatie tussen Jeroen Gubbels en Teun Peeters. Jeroen lukt het helaas ook niet om het doel te vinden. In de 64ste minuut komt dan toch eindelijk de bevrijdende treffer door Bart Verheijen. Dit op aangeven van Bram Keiren. Lekker langs de keeper van Ysselsteijn gekrult. 1-0
In de 68 ste minuut een uit dribbelende keeper van Ysselsteijn die de bal niet kwijt kan. Hij besluit dan maar om de bal naar links te spelen. Maar hij heeft niet in de gaten dat zijn medespeler dit niet gezien heeft.
Teun Peeters reageert alert en besluit zonder te aarzelen de bal vanaf 30 meter richting het doel te schieten waar de keeper op dat moment naartoe snelt. Wowwww heerlijk, de bal ploft voor dat de keeper deze kan bereiken
Heerlijk in het net. 2-0 Zaak voor Melderslo om het dicht te houden achter. In de 80 ste minuut echter een uitbraak van Ysselsteijn op rechts. Bas van Westerveld komt uit het doel, en …………… De behendige spits van Ysselsteijn lift de bal over Bas heen. 2-1 Oeiii dat word weer billenknijpen
denkt iedereen. Maar nog in dezelfde minuut krijgt na de aftrap Jeroen Gubbels de bal mooi aangespeelt. Jeroen kan mooi en behendig voor zijn tegenstander blijven enmet een rollertje duwt hij de bal langs de keeper “eindelijk” roept hij nog. 3-1.
Dit was tevens de eindstand. Een heerlijke en broodnodige overwinning voor SV Melderslo 1.
Is handhaving in de derde klasse dan toch nog mogelijk zonder nacompetitie ?