12-06-2022: SV Melderslo 1 – Merefeldia 1: 2-1

Luc van Kuijck schiet Melderslo voorbij Merefeldia: 2-1

Op sportpark ‘de Merel’ staat de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse op het programma tegen Merefeldia uit Nederweert. Onder het toeziend oog van vele supporters fluit scheidsrechter Peeters om 14:30 voor het begin van de wedstrijd.

Eerste helft

Het eerste kwartier van de wedstrijd begint afwachtend. Merefeldia legt wat meer energie op de mat. Na 20 minuten noteert Merefeldia dus ook de eerste kans van de wedstrijd, de bal gaat echter langs de juiste kant van de paal. Na goed drukzetten van Teun Peeters wordt de bal 20 meter voor het doel veroverd, Luc van Kuijck gaat hierdoor 1 op 1 met de keeper en schiet de bal in het net in minuut 29. Een aantal minuten later is het alweer 1-1, door slecht ingrijpen scoort de nummer 11 van Merefeldia de gelijkmaker.

Tweede helft

Melderslo start de tweede helft voortvarend, in minuut 50 tikt de keeper van Merelfdia een schot van Bart Verheijen via de lat over. 5 minuten later heeft Dick van de Lisdonkt goed antwoord op een tegenstoot van Merelfdia. Na 65 minuten krijgt Teun Peeters een grote kans, hij twijfelt echter te lang om te schieten. 10 minuten voor tijd hoort Melderslo een penalty te krijgen na een handsbal in de 16 van Merefeldia, 5 seconden later krijgt Bart Theeuwen zijn 2e geel van de wedstrijd waardoor Melderslo met 10 man verder moet. In minuut 83 wordt Teun Peeters onregelementair neergelegd wanneer hij 1 op 1 met de keeper gaat, tot onbegrip van iedereen langs de lijn vergeet hij een kaart te trekken, iets waar hij de rest van de wedstrijd geen moeite mee had. 5 minuten voor tijd stuurt Bart Verheijen Luc van Kuijck in de diepte, zijn schot wordt echter gekeerd door de doelman. In minuut 90 wordt Bart Verheijen neergelegd in de 16, de scheidsrechter geeft de enige juiste beslissing en legt de bal deze keer wel op de stip, Luc van Kuijck weet wel raad met dit buitenkansje en schiet de bal onberispelijk binnen.

Moeizame overwinning

Met hangen en wurgen heeft Melderslo vandaag met 2-1 gewonnen tegen Merefeldia. Door deze overwinning speelt Melderslo aankomende donderdag uit om 20:00 tegen S.V Langeberg in Brunssum. Om deze wedstrijd winnend af te sluiten kan de ploeg de steun van de supporters wederom goed gebruiken.