14-04-2022: SV Melderslo 1 – Oxalis 1

SV Melderslo blijft in de Hoofdklasse

Op donderdagavond 14 april speelde SV Melderslo 1 de tweede play-off om klassenbehoud tegen Oxalis 1 in sporthal De Kruisweide in Sevenum. De eerste play-off was al ruim gewonnen door SV Melderslo (8-24). Aan de Melderslose korfbalsters de taak om ook in de tweede confrontatie te winnen. Dat lukte: met een 17-10 overwinning stelde de ploeg haar plaats in de Hoofdklasse voor volgend zaalseizoen veilig.

Net als in de eerste wedstrijd, was het ook nu weer SV Melderslo dat direct op voorsprong kwam. Hoewel het wat lastiger ging dan een kleine week eerder, wist de thuisploeg die voorsprong ook nu al voor rust flink uit te breiden. Bij rust stond er een stand van 9-3 in het voordeel van SV Melderslo op het programma (opvallend genoeg exact dezelfde ruststand als in de eerste play-off). Na rust was het dit keer echter Oxalis dat wat feller uit de kleedlokalen kwam. De ploeg scoorde verschillende keren van afstand en kwam zo iets dichterbij (12-8). Hoewel SV Melderslo in de tweede helft moeizaam speelde, kwam de overwinning eigenlijk geen moment echt in gevaar. Het eindsignaal klonk uiteindelijk bij een stand van 17-10. Dit opgeteld bij de 8-24 overwinning in de vorige play-off, zorgt voor duidelijke cijfers: SV Melderslo blijft volgend jaar dik verdiend in de Hoofdklasse acteren. Nu is het tijd voor de tweede helft van de veldcompetitie. Op het veld draait SV Melderslo bovenin mee in de Hoofdklasse en doet het team nog volop mee in de strijd om promotie naar de Topklasse.