18-10-2021: SV Melderslo 1 – DAW Schaijk 1

SV Melderslo doet goede zaken in de Hoofdklasse

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 17 oktober tegen DAW Schaijk 1. De wedstrijd op sportpark De Merel in Melderslo kende een zenuwslopend einde, waarbij SV Melderslo uiteindelijk aan het langste eind trok. De eindstand was 9-8.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Doelpunten van de ene ploeg werden snel opgevolgd door doelpunten van de andere, waardoor er geen grote gaten ontstonden. Wel was het het grootste deel van de tijd SV Melderslo dat op voorsprong kwam, waarna DAW Schaijk de stand snel weer gelijk trok. Bij rust stond de thuisploeg met 6-5 voor. Na rust was het in eerste instantie echter DAW Schaijk dat het voortouw nam. De Brabantse ploeg kwam op een 6-7 voorsprong. SV Melderslo had, niet voor het eerst dit seizoen, veel moeite met scoren. Er werden wel kansen gecreëerd, maar de afronding was vaak slordig. Gelukkig stond de ploeg verdedigend wel erg goed, wat de aanval de tijd gaf om te zoeken naar een doelpunt. Zo lukte het SV Melderslo om weer op gelijke hoogte te komen. Een spannende eindfase volgde. Een kleine 3 minuten voor het eind kreeg de thuisploeg bij een stand van 8-8 een strafworp toegekend. Deze werd koelbloedig afgerond: 9-8. DAW Schaijk deed nog enkele pogingen om toch een puntje mee naar huis te nemen, maar SV Melderslo gaf de overwinning niet meer weg. Hiermee staat SV Melderslo tweede in de Hoofdklasse, 1 punt achter de koploper.