31-03-2019: SV Melderslo 1 – MVC’19 1 1-3

Melderslo delft opnieuw het onderspit tegen MVC’19
Onder een lekker zonnetje maar met een straffe, frisse wind, begon de wedstrijd Melderslo – MVC’19. Voor de 2e week op rij mocht Melderslo aantreden tegen de manschappen uit Maasbree.
De eerste 20 minuten vielen er aan beide zijden geen kansen te noteren. Enkele speldenprikken werden uitgedeeld, maar spannend werd het nog niet voor de doelmannen. Het eerste wapenfeit van Melderslo onstaat in de 40e minuut. Stan v.d. Pas geeft een steekbal op Bart Verheijen, maar Bart zijn schot gaat voorlangs.
In de tweede helft neemt Melderslo langzaam het heft in handen en is de betere partij. Toch is het MVC dat in de 63e minuut een schot afvuurt op het doel van Melderslo, maar Bas van Westerveld weet het schot te pareren. Daarna wordt het wat spannender met kansen aan beide zijden. Jeroen Gubbels snelt zijn man voorbij en geeft een afgemeten voorzet op de hard werkende debutant Gijs van de Lisdonk. Gijs torent boven de verdediger uit, maar kopt de bal net over het doel van Maasbree. De aanval van Maasbree die daarop volgt is meteen kassa. Een voorzet over de grond wordt snoeihard tegen de touwen gewerkt, 0-1 na 70 minuten. Maasbree ruikt bloed en wordt sterker. In de 76e minuut krijgt MVC erg veel tijd en ruimte bij een ingooi. De bal wordt dan ook goed voorgegeven vanaf links en bij de 2e paal knikt de Breese spits de bal via de onderkant van de lat binnen. Vlak daarna haalt Frank Rutten nog een bal van de lijn na slordige opbouw in de defensie. Melderslo lijkt het geloof even kwijt te zijn en komt niet verder dan een afstandsschot. In minuut 87 draait een corner van Jeroen Gubbels met hulp van de wind gevaarlijk richting goal, maar gaat onderkant lat uit het doel. In de 88e minuut wordt de naar voren geschoven Bart Theeuwen onderuit gehaald binnen de 16 met een strafschop als gevolg. Deze weet Bart zelf beheerst te benutten, waarna het geloof in een gelijkspel weer terugkomt. Melderslo moet risico’s nemen, maar komt niet meer in de buurt van de gelijkmaker. MVC gooit in blessuretijd het duel definitief in het slot door de 1-3 te scoren.
Helaas geen punten gepakt tegen deze tegenstander. Door de nederlaag blijft Melderslo hekkensluiter, maar onderin staat het erg dicht bij elkaar in de 3e klasse C, dus alles is nog mogelijk!