02-06-2018 Korfbalnieuws
SV Melderslo E1 kampioen!

26-5-2018 Korfbalnieuws
SV Melderslo F1b Kampioen!

De wedstrijd tegen het team dat mede kampioen kon worden, begon niet zo goed. Al snel kwamen de dames op een 4-0 achterstand. Maar ze bleven knokken en wisten de achterstand weg te werken naar een 5-5 stand. Hierna kwamen ze toch weer op achterstand en hoewel ze wel bij konden blijven, lukte het dit keer niet om de achterstand weg te werken. De wedstrijd werd verloren met 9-13. Jammer, maar toch kon er gefeest worden. Want door verlies van de mede koploper in een eerdere wedstrijd waren ze toch kampioen! Na de wedstrijd werd er met champagne geproost en gingen de meiden natuurlijk met de kleren in de douche. Goed gedaan meiden!

28-04-2018: Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo A1 naar kruisfinales

De korfbalsters van SV Melderslo A1 hebben zich op zaterdag 28 april geplaatst voor de kruisfinales. In de kruisfinales nemen de beste vier teams van de Hoofdklasse het tegen elkaar op. De twee winnaars strijden daarna in de veldfinale om de titel Nederlands Kampioen.

Afgelopen seizoen werd de ploeg derde in de eerste klasse. Omdat kampioen Stormvogels A1 uit Luyksgestel niet naar de Hoofdklasse wilde promoveren, werd de A1 van SV Melderslo in de gelegenheid gesteld om deze plaats in te nemen. In een heel goede eerste helft van de veldcompetitie wist het team te verrassen en een derde plaats te behalen. Nu, tijdens de tweede helft van de veldcompetitie, is de ploeg onbereikbaar geworden voor de nummer 5, en dat met nog vier wedstrijden te spelen. Een bijzondere prestatie van dit jonge en hechte team.

De kruisfinales vinden plaats in het weekend van 9 en 10 juni. Waar de wedstrijden gespeeld worden is nog niet bekend.

09-04-2018 Korfbalnieuws

Vanavond hebben 11 trainsters van onze vereniging hun certificaat K2-trainer uitgereikt gekregen. Met het volgen van de K2 trainers cursus  wordt een goede basis gelegd bij de trainers wat weer van belang is om de teams een goed technische en tactisch niveau aan te kunnen leren.  Veerle, Karin, Ankie, May, Veerle, Gerda, Moniek, Mirthe, Jill, Evi en Mieke, van harte gefeliciteerd!

D1 Kampioen!

Door de zenuwen was het niet gelukt om vorige week zaterdag tegen United het kampioenschap al binnen te halen. Vandaag moest er dus gewonnen worden van Dakos om kampioen te worden. Van de zenuwen was vandaag weinig te merken. Jullie gingen vanaf het begin goed van start en kregen heel veel kansen. Toen eenmaal de score geopend was bleven de mooie kansen komen. Door goed samenspel stond het met de rust al 7-0. In de tweede helft ging het net zo goed als in de eerste helft. Jullie waren allemaal erg fanatiek, er werden mooie acties gemaakt en het scoren ging maar door. Uiteindelijk werd er gewonnen met 14-0. Met zo’n overwinning zijn jullie de verdiende KAMPIOEN! Proficiat dames, top gedaan!

04-03-2018 Korfbalnieuws
Korfballers SV Melderslo 2 kampioen.

Door een gemakkelijke overwinning op Prinses Irene 3 zijn de dames van SV Melderslo 2 deze zaalcompetitie kampioen geworden in de reserve 1e klasse. In de standenlijst kwamen zij door deze overwinning gelijk te staan met SCMH 3 uit Mariaheide. Maar omdat zij in een eerder duel met SCMH 3 de sterkste waren mag SV Melderslo 2 zich kampioen noemen en mag dit team volgend zaalseizoen uitkomen in de reserve overgangsklasse.

E1 kampioen!

De meiden van de E1 zijn afgelopen zaterdag kampioen in de zaal geworden. Ze wisten bovenaan te eindigen met slechts 2 verliespunten.

De laatste wedstrijd moest gewonnen worden om kampioen te worden, dus de meiden voelden wel wat druk. Zodra de wedstrijd echter begonnen was viel de druk van ons af en scoorden we meteen 1-0 door een prima genomen strafworp. Door 2 schotjes kwamen we op 3-0.
Daarna kwam Klimop met een tegendoelpunt, maar we lieten ze niet dichterbij komen. Door goed verdediging werk en snel aanvalsspel met mooie schotjes kwamen we op een fraaie overwinning van 7-1. Super goed gespeeld meiden en terechte kampioenen.
Op naar de buitencompetitie.

01-03-2018 Korfbalnieuws
Midweek kampioen!

Afgelopen woensdag is het Midweek team van SV Melderslo kampioen geworden in de zaalcompetitie. Na een spannende eerste helft van de competitie waren er 4 teams die gelijk op gingen. Gedurende de tweede helft werd echter snel duidelijk dat SV Melderslo en ODC overbleven in de race om het kampioenschap. Op Aswoensdag speelden de teams tegen elkaar. Waar Melderslo de eerste wedstrijd nog gewonnen had, was nu ODC de sterkere ploeg. Zij hadden de carnaval beter doorstaan. Gelukkig was hiermee de kans om kampioen te worden nog niet verkeken. Als beide teams hun laatste twee wedstrijden wonnen betekent dit een gedeelde eerste plaats. Melderslo heeft het vast waargemaakt: Vorige week 16-6 tegen Merselo en het meegereisde publiek zag afgelopen woensdag de Midweek tegen Arcades in Deurne met 5-10 winnen. Dames proficiat!

27-11-2017 Korfbalnieuws

Pupil van de week: Mirthe Spreuwenberg

19-11-2017 Korfbalnieuws

Pupil van de week: Indy Deenen

04-11-2017 Korfbalnieuws

CMS Energiesystemen heeft het kader van afdeling korfbal voorzien van nieuwe coachjacks

03-11-2017 Korfbalnieuws

Autoschadebedrijf Re-Cars en EuroTree hebben de B1 in het nieuw gestoken

01-11-2017 Korfbalnieuws

Comé heeft de A1 in het nieuw gestoken

13-10-2017 Korfbalnieuws
Kaderclinic 23 oktober
Op maandag 23 oktober wordt er een clinic georganiseerd voor alle trainsters. Deze clinic wordt gehouden in de Kruisweide van 19.00 tot 20.30u. Thema: ruimte creëren om tot schot te komen. Aan bod komt oefenstof voor de jongste jeugd t/m A. Joop Ouderland zal deze clinic verzorgen.

11-10-2017 Korfbalnieuws

Rijschool Frans Hegger en Partijdumper hebben het Senioren 1 team voorzien van nieuw tenue en tassen.

10-10-2017 Korfbalnieuws

De senioren 1,2 en de A1 starten vanaf dinsdag 24 oktober met de zaaltrainingen. Alle andere teams trainen in week 43 niet.  Overige teams starten in week 44 met de zaaltrainingen: vanaf maandag 30 oktober. De trainingstijden zijn te vinden op de volgende pagina: trainingstijden zaal

Wat betreft het trainen in de herfstvakantie:  i.v.m. inhaalwedstrijden trainen sommige teams wel, de trainer van elk team zal zelf doorgeven aan de speelsters of er wel of niet getraind wordt.

08-10-2017 Korfbalnieuws

VOF van den Brandt heeft het Senioren 2 team in het nieuw gestoken

06-10-2017 Korfbalnieuws

Metaalhandel Henraath heeft het E2 team in het nieuw gestoken.

Korfbalsters SV Melderslo pakken eerste punten

Na de eerste verloren competitiewedstrijd en de verloren bekerwedstrijd van donderdag, speelden de korfbalsters van SV Melderslo op zondag 10 september tegen VVO uit Hapert. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark ‘De Lemelvelden’ in Hapert.

SV Melderslo begon sterk aan de wedstrijd. Het stond al snel op een 0-3 voorsprong, maar wist deze helaas niet verder uit te bouwen doordat de ploeg na deze sterke beginfase veel kansen ging missen. VVO had wat minder kansen nodig en kon de aansluiting met Melderslo dus houden. Hierdoor bleef het spannend, hoewel SV Melderslo wel sterker was en meer creëerde. De ploegen gingen bij een stand van 4-6 de rust in. Na de rust ging SV Melderslo beter afronden en ook verdedigend stond de ploeg als een sterk collectief. Tot 5-7 wist VVO bij te blijven, maar daarna liep SV Melderslo uit tot 5- 13. Hoewel VVO in de slotfase van de wedstrijd nog twee keer wist te scoren, hielp dit de Hapertse ploeg niet meer naar de overwinning toe. Bij een eindstand van 7-13 gingen de twee punten mee naar Melderslo.

03-09-2017 Korfbalnieuws
Verliezend begin voor korfbalsters SV Melderslo

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 3 september hun eerste competitiewedstrijd tegen KV Rooi 1 uit Sint-Oedenrode. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo.

Hoewel Melderslo de 1-0 al binnen één minuut in de korf had liggen, kreeg de ploeg het daarna moeilijk. KV Rooi bleek een stuk scherper in de afronding en stond daarnaast ook verdedigend haar mannetje. Tot de 2-2 bleef SV Melderslo bij, maar daarna wist KV Rooi uit te lopen tot een 2-6 voorsprong. Na een time-out leek SV Melderslo zich te herpakken. De ploeg liet een paar mooi acties zien, waarbij het goed gebruik maakte van de eigen kwaliteiten, en kwam daarmee terug tot 5-6. Nog vóór rust liep KV Rooi echter opnieuw uit, waardoor SV Melderslo in de rust toch weer tegen een 5-8 achterstand aankeek. Na de rust stonden de Melderslose korfbalsters verdedigend stabieler. Aanvallend wilde het echter niet goed lukken. De ploeg miste een aantal belangrijke kansen en kon de aansluiting met KV Rooi daardoor niet vinden. KV Rooi liep verder uit tot 5-11, en hoewel SV Melderslo de schade daarna weer wat wist in te halen, zat winnen er niet meer in. Met een eindstand van 9-13 moest SV Melderslo de punten helaas inleveren.