Ouder nieuws seizoen 2018-2019


28-10-2018 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo incasseren eerste verlies

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 28 oktober tegen de combinatieploeg Celeritas/Avanti 1 uit Schijndel. Deze laatste veldwedstrijd vóór de ploegen de zaal in gaan, werd gespeeld op sportpark ‘t Braakske in Schijndel. SV Melderslo moest bij een eindstand van 6-4 het eerste verlies van de veldcompetitie incasseren.

De wedstrijd begon fel en de ploegen gingen vanaf het begin vrij gelijk tegen elkaar op. Vooral verdedigend waren de ploegen aan elkaar gewaagd, waardoor de aanvallen aan twee kanten wat moeizaam verliepen. SV Melderslo creëerde wel kansen, maar was totaal niet scherp in de afwerking. In de rust stond er een stand van nog maar 2-2 op het scorebord. Na rust bleef het wedstrijdbeeld in eerste instantie hetzelfde. Aanvallen bleef lastig, doordat de ploegen het elkaar verdedigend moeilijk maakten. Bij een stand van 4-4 was het Celeritas/Avanti dat de dominante rol opeiste en steeds fysieker korfbal ging spelen. De ploeg uit Schijndel kwam halverwege de tweede helft met 6-4 voor te staan. SV Melderslo leek hierdoor alle rust te verliezen. Het maakte niet meer de juiste keuzes en ging forceren in de zoektocht naar kansen. Dat resulteerde niet in doelpunten, maar in korte aanvallen met onnodig balverlies. Hoewel er even goed kansen waren, werd er niet gescoord. Bij het eindsignaal stond er dan ook nog steeds 6-4 op het scorebord. Voor SV Melderslo betekent dit het eerste verlies van de veldcompetitie. De koppositie blijft echter behouden, waardoor de ploeg nog steeds als leider van de Overgangsklasse van het veld de zaal in gaat.


28-10-2018 Voetbalnieuws
SV Melderslo 1 verliest van Blerick 1

De frisse wind deze middag had vele toeschouwers er niet van weerhouden om af te reizen naar sportpark ‘t Saorbrook te Blerick. Nog niet zo lang geleden leek deze wedstrijd in competitieverband ondenkbaar, maar tijden veranderen. De openingsfase is duidelijk voor Melderslo waarin 3 doelrijpe kansen worden gecreëerd. De kopbal van Bart Teeuwen wordt van de doellijn gehaald. De terugkopbal van een Blerick verdediger gaat rakelings voorlangs en bij de 3e grote kans schamt Gijs Coenders de bal ipv deze te koppen. Daarna ontstaat een gelijk opgaande strijd. In de 22e minuut wordt een doelpunt van Blerick terecht afgekeurd omdat de linkerspits volgens de stuurlui “een klein stukje” buitenspel stond. In 35e minuut weet doeman Bas een afstandschot te keren. In minuut 45 ziet de scheidsrechter in een stevige schouderduw een overtreding. De vrije trap wordt vervolgens door Blerick mooi binnen geschoten. 0 – 1 en dat is ook meteen de ruststand.

In de tweede helft is het wachten tot minuut 64 tot de eerste grote kans zich voordoet. Oog in oog met de doelman schiet Gijs onbesuisd voorlangs. In minuut 75 besluit trainer Rijs tot een dubbele wissel aan Melderslo zijde. Helaas voor Melderslo leidt dit niet tot de aanvalsdrift die de ploeg aan een doelpunt zou moeten helpen. In minuut 90 +2 wordt er door het meegereisde publiek nog hoopvol naar de scheidsrechter gekeken. Maar zo gemakkelijk als de vrije trap in de eerste helft werd gegeven, zo moeilijk is het nu om te fluiten voor een handsbal en naar de stip te wijzen. Het blijft dus 0 – 1 en daarmee is een ongelukkige nederlaag voor Melderslo een feit


21-10-2018 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo blijven winnen

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 21 oktober tegen Rietvogels 1 uit Riethoven. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Rijtjes in Riethoven. De eindstand werd 8-10.

Het duurde even voor er werd gescoord, maar het was SV Melderslo dat door twee schoten op een 0-2 voorsprong kwam. Daarna kwam Rietvogels terug tot 2-2, maar SV Melderslo pakte al gauw opnieuw de voorsprong. Het liep uit tot een stand van 4-7 bij rust, hoewel er wat felheid miste. Na rust bleef de ploeg wat matjes. Het scoren ging moeizaam, en daar maakte Rietvogels gebruik van. De ploeg uit Riethoven kwam weer dichterbij en bleef SV Melderslo de rest van de wedstrijd op de hielen zitten. Toch lukte het Rietvogels niet om op gelijke hoogte te komen en was het SV Melderslo dat de voorsprong de gehele wedstrijd behield. Bij een stand van 8-10 klonk het eindsignaal. Hoewel SV Melderslo haar normale niveau niet haalde in deze wedstrijd, gingen de punten toch verdiend mee terug naar Melderslo. De ploeg heeft alle tegenstanders van de Overgangklasse nu één keer gehad en staat met 14 punten uit zeven wedstrijden ongeslagen bovenaan.


21-10-2018 Voetbalnieuws
Speler van de week: Mees Bouten


22-10-2018 Voetbalnieuws
Melderslo wint gemoedelijke wedstrijd tegen nummer 3 HBSV.

Waar VVV al na 2 minuten paniek veroorzaakt in menige broekzak langs de lijn, is het in Melderslo een dik kwartier wachten tot er iets spannends gebeurt. De beginfase is afwachtend van beide teams zonder tot kansen te komen. Na dit rustige begin speelt Bart Theeuwen een strakke bal in op Dennis Gubbels die knap weg draait en Bart Verheijen diep stuurt. De uitgekomen keeper lijkt de bal weg te kunnen werken, maar Bart blokt de bal, waardoor deze het strafschopgebied in rolt. Twee verdedigers zou normaal gesproken voldoende moeten zijn om deze bal dan weg te werken, maar Bart weet met een geweldige sliding de bal tussen de verdedigers uit te harken en schiet al liggend de bal tegen de touwen, 1-0.
HBSV lijkt zeer ontevreden over de kwaliteit van de grasmat, gezien het feit dat ze alleen met hoge ballen proberen vooruit te komen. Echte kansen zijn er tot de rust verder dan ook niet te noteren.
Na rust blijft het beeld hetzelfde, Melderslo zakt in en maakt het HBSV vanaf de middenlijn moeilijk, waardoor Melderslo niet in de problemen komt. Na enkele speldenprikjes van HBSV volgt in de 57e minuut een corner van Melderslo die door Jeroen Gubbels zuiver op het hoofd van Bart Verheijen wordt gelegd. Bart mag geheel vrijstaand zijn tweede van de middag binnenknikken, 2-0  en wedstrijd in het slot. Van een offensief van HBSV is absoluut geen sprake, ze blijven de lange bal hanteren op de inmiddels naar voren geschoven laatste man. Op een kopbal van deze lange speler na, wordt het niet echt gevaarlijk voor het doel van Melderslo.
De wedstrijd wordt verdedigend prima gecontroleerd door de mannen van Wim Rijs en HBSV is niet bij machte om een goede kans te creëren. De harten van de supporters gaan nog even sneller kloppen als Erik zijn spieren op mag warmen, maar daar blijft het helaas ook bij 😊.
Geen spectaculaire wedstrijd, maar dat maakt uiteraard niks uit als je de 3 punten met een 2-0 overwinning in eigen dorp houdt. Door het wegvallen van Oranje Zwart zal er qua punten nog het een en ander veranderen in de rangschikking, maar feit blijft dat Melderslo prima mee blijft doen in de bovenste regionen van de 3e klasse.

21-10-2018 Korfbalnieuws
Start zaaltrainingen

Deze week (week 43) zijn de laatste veldtrainingen. De zaaltrainingen starten vanaf:
A2 en B1: donderdag 1 november
Sen 1, sen 2 en A1: dinsdag 6 november
C t/m F teams: maandag 12 november

De trainingstijden zijn te vinden op de volgende pagina: zaaltrainingen


14-10-2018 Korfbalnieuws
Moeizame zege voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 14 oktober tegen MKV 1 uit Milheeze. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo. De eindstand werd 8-6.

SV Melderslo kende een vrij goede start in deze wedstrijd. Het kwam via twee vrije worpen al snel op een 2-0 voorsprong en deze werd daarna uitgebouwd naar 4-1 halverwege de eerste helft. Toen viel de wedstrijd echter stil. Zowel aan de kant van SV Melderslo als aan de kant van MKV was het creëren van kansen moeilijk en bestonden de aanvallen vaak uit niet meer dan één schot. De ploegen gingen dan ook met de stand van 4-1 de rust in en na rust vielen er nog dik tien minuten geen doelpunten. Daarna wist SV Melderslo de 5-1 en de 6-1 te scoren, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Het ontbrak bij SV Melderslo aan felheid, iets wat bij MKV wel heel duidelijk te zien was. In een vrij korte periode lukte het MKV terug te komen tot 6-5 en daarna 7-6. Door een terechte strafworp voor SV Melderslo werd het gat van twee doelpunten weer geslagen, waardoor SV Melderslo de wedstrijd toch enigszins rustig uit kon ballen. De eindstand was 8-6 en daarmee blijft SV Melderslo aan kop staan in de Overgangsklasse.


10-10-2018 Voetbalnieuws
Voor € 7,50 naar PSV – RKC Waalwijk

Als lid van vereniging kun jij met korting naar de bekerwedstrijd PSV – RKC Waalwijk op dinsdag 30 oktober om 18.30 uur in het Philips Stadion.

Bestel online!
Bestel via PSV.nl/verenigingsactie met korting je kaart(en) voor dit bekerduel. Jij betaalt slechts € 7,50. De korting geldt uitsluitend als je bestelt via bovenstaande link en met de couponcode vereniging. Bestellen kan tot en met donderdag 18 oktober. Alleen door te bestellen via bovenstaande link en het invullen van de couponcode MELDERSLO kan de korting worden verstrekt en worden de deelnemende leden bij elkaar geplaatst.

Tickets per mail
PSV Kaartverkoop verwerkt alle reserveringen per vereniging, zodat deze gezamenlijk kunnen worden ingedeeld op de tribune. Uiterlijk een week voor de wedstrijd ontvang je je ticket per e-mail. Na je bestelling ontvang je wel een bestelbevestiging, maar je ticket volgt dus later.

Veel plezier bij de wedstrijd PSV – RKC Waalwijk.


08-10-2018 Algemeen nieuws
Bestuurswijziging en nieuwe voorzitter SV Melderslo

Op de algemene ledenvergadering zijn twee nieuwe bestuursleden gekozen: Mark van den Munckhof en Marcel Beelen. Mark is bestuurslid technische commissie afdeling voetbal. Marcel volgt Twan Christiaens op als nieuwe voorzitter van SV Melderslo. We wensen beide heel veel succes en bedanken Twan Christiaens voor zijn jarenlange inzet als voorzitter voor SV Melderslo. 

 
 

 

 


08-10-2018 Voetbalnieuws
KNVB-Onderscheidingen

Jolanda Spreeuwenberg en Chrit Verlinden hebben op de algemene ledenvergadering de zilveren KNVB-onderscheiding gekregen. Deze onderscheiding hebben zij gekregen voor hun jarenlange inzet als vrijwilliger voor SV Melderslo.

 

 


07-10-2018 Korfbalnieuws
Ruime zege voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 7 oktober tegen SCMH 1 uit Mariaheide. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark Spoorzicht in Veghel. De eindstand was 5-15.

Vanaf minuut één had SV Melderslo de overhand in deze wedstrijd. Er werd veel gecreëerd, waar SCMH aan de andere kant maar weinig klaar kreeg. Het grote probleem was het scoren. Opgelegde kansen werden gemist, doordat net dat laatste beetje scherpte er nog niet was. Gelukkig stond de verdediging enorm strak aan de kant van SV Melderslo, waardoor SCMH er aanvallend amper aan te pas kwam. Bij rust stond SV Melderslo op een magere 3-5 voorsprong. Na rust was de focus die in eerste helft nog miste er wel. SV Melderslo begon dan ook met het uitbouwen van een flinke voorsprong. Aanvallend creëerde de ploeg nog meer en was ze effectief en ook verdedigend bleef ze scherp. Toen het eindsignaal klonk stond er een stand van 5-15 op het scorebord en gingen de twee punten dus verdiend mee naar Melderslo. Door verlies van één van de directe concurrenten blijft SV Melderslo bovenaan staan, nu vier punten los van de tweede plaats.


07-10-2018 Voetbalnieuws
Melderslo neemt verdiend 3 punten mee naar huis.

Van een herfstdag kon deze zondag absoluut niet gesproken worden, al zochten de meeste supporters toch lekker het zonnetje op langs de kant. Dit was niet nodig om warm te blijven want Merefeldia en onze mannen van Melderslo schotelden het publiek een aantrekkelijke pot voetbal voor.

Merefeldia dat zijn eerste 2 wedstrijden had verloren, liet net als Melderslo in de beginfase zien dat er vandaag veel strijd op de mat zou worden gelegd. Vooral het eerste kwartier werd van beide kanten fel gejaagd en de opbouw snel verstoord. Toch kwam de buitenspeler van Merefeldia in de 6e minuut goed naar binnen en had een venijnig schot dat net over zeilde. In de 12e minuut onderschept Bart Theeuwen de bal op het middenveld, gevolgd door een mooie steekpass van Stan van de Pas op diezelfde Bart. De stift van Bart wordt door de keeper gepareerd, maar Bart krijgt een herkansing. Waar de meegereisde supporters aan de schaduwzijde al hard juichen voor een doelpunt, blijkt de bal in het zijnet te zijn beland. 
Na een klein half uur krijgt Melderslo 2 goede kansen op een rij. Bart Verheijen lijkt tussen de verdedigers van Merefeldia door te glippen, maar wordt onreglementair gestuit binnen de 16. Melderslo heeft recht op een strafschop, maar deze wordt niet gegeven. Daarna kopt Stan een bal goed door op Peter Spreeuwenberg, die door mag richting goal. Helaas is de verdediger op de brommer en maakt de aanval onschadelijk. 
Beide ploegen laten elkaar na de beginfase voetballen tot aan de middenlijn. Melderslo voetbalt goed, maar moet oppassen voor de razendsnelle uitbraken van de snelle voorhoede van de mannen uit Nederweert. Stan geeft in de 31e minuut een perfecte voorzet, waar een enorme kans uit ontstaat voor Dennis Gubbels. Hij stuit echter op de keeper die hier goed redt. Verdedigend heeft Melderslo de zaakjes goed op orde met goede ingrepen en korte dekking en aanvallend zijn er zo toch genoeg kansen te noteren, tijd voor een doelpunt!
Een corner van Dennis wordt direct door Bart V op de welbekende ‘petoeffel’ genomen, maar vliegt over het vijandelijke doel. Merefeldia wordt slordiger in de opbouw, wat bijna afgestraft wordt door een schot van Peter. Op naar de thee, 0-0, maar Melderslo de betere.
Direct na rust laat Melderslo zien waar het voor gekomen is. Eerst dwarrelt een voorzet van Peter nog op de paal, waarna Melderslo goed doorjaagt en middels een heerlijk één-tweetje tussen Bart V en Gijs Coenders stuurt Gijs Bart alleen op de keeper af. Bart blijft ijzig koel en schuift de bal in het hoekje, 0-1.
Daarna blijft het duel in evenwicht met enkele mogelijkheden over en weer. Vanaf de 75e minuut probeert Merefeldia een slotoffensief in te zetten. Ze dringen Melderslo iets verder terug en proberen met scherpe voorzetten vanaf de zijkanten gevaarlijk te worden. Gelukkig levert dit niks op. Een vrije trap en een corner maken het nog even spannend in de laatste minuten, maar Melderslo trekt de overwinning over de streep.
Met zes punten uit 3 wedstrijden mogen we spreken van een prima start van onze mannen, die vandaag als collectief lieten zien dat er dit seizoen van alles mogelijk is. Volgende week ‘another cook’ als koploper NWC uit Asten op bezoek komt.02-10-2018 Algemeen nieuws
Lisdonkdag 2018

Alweer voor de 9e keer werd de Lisdonkdag gehouden.

Helaas liet het zonnetje ons in de steek dit jaar en ivm de regen hebben we verschillende teams tegelijkertijd laten starten zodat we zo min mogelijk last hadden van de regen.
Er waren ruim 100 kinderen aanwezig en het was een gezellige boel in de kantine tijdens de tombola die altijd goed in de smaak valt bij groot en klein.
 
Penaltybokaal:
De winnaars van de verschillende categorieën zijn:
Dames                  : Meike Christiaens
JO7                        : Pim Peters
JO8                        : Gianfrance Gianinni
JO9                        : Julian Beelen
JO11                      : Sem Kleeven
JO13                      : Loek van der Beele
JO15                      : Ruud Christiaens
JO17                      : Nick Driessen
JO19                      : Roel Derikx
Daarna werd de finale ronde gespeeld en de winnaar van de penaltybokaal 2018 is geworden: 
Roel Derikx
 
Proficiat Roel !!
 
Wij willen alle sponsors en iedereen die heeft meegewerkt aan deze Lisdonkdag hartelijk bedanken.
Het was ondanks het slechte weer een geslaagde en gezellig dag !


01-10-2018 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo winnen derby

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 30 september tegen Oxalis 1, fusieploeg uit Horst, Hegelsom, Meterik en America. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo. De eindstand was 10-8.

Hoewel het Oxalis was dat middels een stip op een 0-1 voorsprong kwam, nam SV Melderslo daarna snel leidende rol over. De ploeg liet mooi aanvalsspel zien en was effectief, waardoor ze een mooie voorsprong van 6-3 op wist te bouwen. Vlak voor rust werd deze zelfs nog met twee doelpunten uitgebreid, waardoor SV Melderslo met een tevreden gevoel de rust in kon. Zaak was nu om het spel van de eerste helft in de tweede helft door te zetten. Dat was echter een probleem, SV Melderslo had het vanaf het begin van de tweede helft moeilijk. De doelpunten vielen minder makkelijk, hoewel de ploeg nog steeds voldoende kansen creëerde. Oxalis maakte dankbaar gebruik van de slordigheden aan de kant van SV Melderslo en wist door juist wel effectief te zijn langzaam in te lopen. De voorsprong bleef echter de hele tweede helft voor SV Melderslo, mede door een sterk verdedigend collectief. Oxalis kwam niet dichterbij dan 10-8, wat tevens de eindstand was. Met deze verdiende overwinning staat SV Melderslo nu na vier wedstrijden ongeslagen aan kop in de Overgangsklasse.


01-10-2018 Voetbalnieuws
Duidelijke cijfers SV Melderslo 1 uit tegen Oranje Zwart 1 in Helmond, uitslag 1-4

De eerste helft keek Melderslo al tegen een achterstand aan van 2-0. De 1-0 liet even op zich wachten maar kwam in de 27ste minuut uit een corner. Hier greep Bas v Westerveld naast de bal waardoor een speler van Oranje Zwart de bal makkelijk in kon koppen. In de 31ste minuut kwam er een kans voor SV Melderslo. Nadat Stan vd Pas onderuitgehaald werd op de rand van de 16. De vrije trap die hierop volgde leverde Gijs Coenders een rebound op. Deze werd helaas voor Melderslo Geblokt. Een snelle uitbraak van Oranje zwart volgde hierop. Een voorzet vanaf links Precies op het hoofd van een vrije speler van Oranje Zwart  0-2. In de 34 ste minuut verraste Peter Spreeuwenberg bijna de goalie. Een afstandsschot vanaf de rechterzijlijn. Deze werd nog net overgetikt door de keeper. Ruststand 2-0

In de tweede helft werd de achterstand al weer snel groter voor SV Melderslo. In de 47ste werd een schot nog gekeerd door Bas v Westerveld maar de bal kwam voor de voeten van een speler van Oranje Zwart. Een intikkertje 3-0. Melderslo had het moeilijk om in het spel te komen Oranje Zwart was gretiger en net iets feller in de duels. In de 67 minuut gaf Teun Peeters, die ingevallen was, een mooie voorzet op Martijn Kallen. Deze werd in de rug gelopen in de 16, penalty. Deze werd mooi benut door Bart Theeuwen. 3-1. Het geloof kwam weer een beetje terug. Helaas kon dat niet omgezet worden in goals. In de 85ste werd het zelfs 4-1 na een vrij trap die goed ingeschoten werd door Oranje Zwart. Dit was tevens de eindstand.  Jammer voor SV Melderslo dat ze de eerste overwinning in de derde klasse  van afgelopen week geen vervolg konden geven. Komende week treffen ze Merefeldia 1 uit. Kom op mannen……. power erin!!


29-09-2018 Algemeen nieuws
Uitnodiging algemene ledenvergadering

Bij deze nodigen we alle leden (16 jaar en ouder) van harte uit voor de algemene ledenvergadering 2018. Deze is op maandag 8 oktober om 19.30 uur en zal plaatsvinden in de kantine van ons sportpark.

De agenda voor deze avond is als volgt:  

 1. Opening door de voorzitter
 2. Melden nieuwe leden en stemmen (her)kiesbare bestuursleden
 3. Afscheid vrijwilligers
 4. Verslag winterledenvergadering SV Melderslo
 5. Jaarverslagen seizoen 2017-2018
  • Sportief
  • Financieel
 6. Bestuur en commissie:
  • Missie en doelstellingen SV Melderslo
  • Actiepunten
 7. Diverse mededelingen
 8. Rondvraag
 9. Sluiting

Bij verhindering op deze avond, kun je je afmelden via info@svmelderslo.nl

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van SV Melderslo


27-9-2018 Korfbalnieuws
Bekerwedstrijd

Vanavond spelen de korfbalsters van SV Melderslo in de 2e ronde van de bekerwedstrijden! De wedstrijd tegen ODC 1 wordt om 20.00u gespeeld in Ommel. (niet in Melderslo omdat de veldomstandigheden spelen op ons eigen veld momenteel niet toelaten)


23-9-2018 Voetbalnieuws
Speler van de week: Daan van IJzendoorn

Ik vond het heel erg leuk om de speler van de week te zijn. Eerst mocht ik in een apart lokaal het tenue en de trainingskleren aantrekken, daarna mocht ik met Patricia mee om op het veld in de goal te schieten. Toen begon de wedstrijd en mocht ik helemaal voorop rennen samen met de scheidsrechter naar het midden van het veld. Iedereen gaf mij een hand, en ik mocht met de bal naar de keeper schieten. ik had een kei goede goal gemaakt via de paal aan de zijkant. Tijdens de wedstrijd mocht ik tussen de spelers van melderslo zitten, zodat ik niet nat zou worden. 

in de pauze kreeg ik een glaasje ranja, en mocht ik een lootje trekken. Iemand in de kamer had gewonnen en gaf de prijs van de bal aan mij! dat was echt heel erg leuk! Na de pauze mocht ik weer in hetzelfde hokje zitten. Melderslo had gewonnen, en iedereen was kei blij. Na de wedstrijd mocht ik de kleren van de speler van de week uittrekken en kreeg ik een lekkere snoepzak. 

Ik vond het allemaal kei leuk en spannend!

groetjes,

Daan van IJzendoorn


23-9-2018 Voetbalnieuws
Winst voor SV Melderlo 1 bij debuut in 3e klasse

Op een regenachtige middag op sportpark de Merel stond de wedstrijd SV Melderslo 1 – SV Laar 1  op het programma. Voor de ploeg uit Melderslo betekent dit de ouverture in de derde klasse. Na het behaalde kampioenschap van afgelopen jaar had een aantal routiniers  afscheid genomen van het 1e van Melderslo. De supporters zijn met name  benieuwd of de nieuwe trainer Wim  Rijs met het inpassen van nieuwe spelers een elftal op de been kon brengen dat 3e klasse waardig zou zijn.

Het begin van de wedstrijd is voor de ploeg uit Weert. Maar ondanks dat de bal net iets gemakkelijker rond gaat duurt het toch nog tot minuut 18 voordat de eerste kans door SV Laar gecreëerd wordt. Deze aanval wordt door goed verdedigen in de kiem gesmoord, Hoe jammer is het dan ook dat 3 minuten later SV Laar in het zadel wordt geholpen door de verdediging van SV Melderslo. Een slordige inspeel pass wordt onderschept door de aanvalslinie van Laar. En onder het motto foutje bedankt wordt dit cadeautje doeltreffend afgerond. 0-1.Melderslo zet echter snel orde op zake. In minuut 27 wordt Bart Teeuwen bij een vrije trap in het zestien meter gebied naar de grond gewerkt.  Diezelfde Bart schiet de terecht geven penalty feilloos binnen. 1-1. Laar is de betere ploeg en in de 30e minuut weet doelman Bas een grote kans van Laar te pareren. Een minuutje later is hij kansloos op een schot vanaf rand zestien, Gelukkig brengt de paal hier redding en staat na 45 minuten voor de thuisploeg een acceptabele 1-1 op het scorebord.

Direct na rust gaat de bal wel heel gemakkelijk rond bij SV Laar. De vraag rijst hoe de ploeg SV Melderslo zich staande gaat houden. Vooralsnog goed, want er worden nagenoeg geen kansen weggegeven. Sterker nog, in minuut 55 weet Bart Verheijen  na een mooie aanval over rechts de doelman van Laar te testen. En de inkt van de pen is nog niet droog of Melderslo weet zelf te scoren. De mooie voorzet vanaf rechts door Stan van de Pas wordt attent in het doel gewerkt door Dennis Gubbels. 2 – 1.

SV Laar geeft meteen tegengas en in minuut 61 staat het na een mooie combinatie alweer 2-2.

Beide ploeg spelen voor de winst, maar ook beide ploegen lukt het niet om kansen te creëren die tot een doelpunt zouden kunnen leiden.

In minuut 81 lukt dat Melderslo wel maar de inzet van Dennis belandt tegen de dwarslegger. Een gelijkspel lijkt in de maak, maar daar denkt Gijs Coenders anders over. Na een vrije trap vanaf links doet een foutje van de doelman van SV Laar de bal uiteindelijk belanden rand zestien. Hier staat Gijs gereed om met een strak schot de bal tegen de touwen te werken. 3 – 2. En zo zijn na het eindsignaal de eerste 3 punten voor Melderslo in de derde klasse een feit.


23-9-2018 Korfbalnieuws
Winst voor SV Melderslo in regenachtige wedstrijd

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 23 september tegen Odisco 1 uit Olland. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo. De eindstand was 6-4.

De wedstrijd werd gespeeld onder regenachtige weersomstandigheden. Van het begin- tot het eindsignaal viel de regen met bakken uit de lucht en dat had invloed op het spel dat de ploegen lieten zien.

De beginfase was vooral vanuit de kant van SV Melderslo erg fel. De ploeg kwam binnen een kwartier op een 4-0 voorsprong. Daarna vielen de doelpunten wat minder makkelijk, maar SV Melderslo bleef duidelijk de betere ploeg en ging dus alsnog met een keurige 5-2 voorsprong de rust in. Na rust hadden beide ploegen het zwaar. De regen en de kou begonnen hun tol steeds meer te eisen en het spel had daar aan beide kanten onder te lijden. De ploegen bleven echter proberen en hoewel Odisco minder creëerde dan SV Melderslo, kwam het via een afstandsschot en een strafworp toch terug tot 5-4. SV Melderslo wist het gat vrij snel weer te vergroten door de 6-4 te scoren, maar meer dan dat zat er niet in. Ook Odisco had weinig meer in te brengen, waardoor het dus bij deze stand bleef en SV Melderslo de twee punten in eigen huis kon houden.


17-9-2018 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo winnen opnieuw

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 16 september tegen DAKOS 1 uit Someren. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Plagge in Someren. De eindstand was 12-14.

De wedstrijd kende een vliegende start. Binnen nog geen minuut was het al 1-1. Zo bleef het spelbeeld de eerste twintig minuten: beide ploegen lieten fel spel zien en er werden veel kansen gecreëerd, die ook werden benut. Er kwam telkens één ploeg op voorsprong, maar de andere ploeg trok de stand binnen niet al te lange tijd weer gelijk. Na deze zinderende beginfase was het SV Melderslo dat de dominante rol opeiste. De ploeg liet mooi en effectief korfbal zien en kon vóór rust uitlopen tot een stand van 5-9. Na rust wist SV Melderslo de voorsprong te behouden, maar uitbreiden lukte niet. De ploeg werd wat slordiger en daar maakte DAKOS gebruik van. SV Melderslo bleef echter continu op voorsprong. In de slotfase kwam het team uit Someren nog even dichtbij. Via twee rake afstandsschoten werd de achterstand verkleind van 10-14 naar 12-14. Het gat dat SV Melderslo vóór rust al had geslagen, bleek voor DAKOS echter niet meer te dichten, waardoor het SV Melderslo was dat de twee punten terecht mee naar huis kon nemen.


17-09-2018 Voetbalnieuws 
Acht trainingen bij Voetbalschool VVV Venlo

De VVV-Venlo Voetbalschool biedt jonge voetballers, voetbalsters, keepers en keepsters de mogelijkheid om zich tijdens deze activiteiten voornamelijk op technisch, maar ook op inzichtelijk vlak te verbeteren. Al deze trainingen en activiteiten zijn gericht op de individuele ontwikkeling en zijn van de hoogste professionele kwaliteit. De activiteiten van de VVV-Venlo Voetbalschool staan onder leiding van gediplomeerde en professionele trainers. Ben jij geboren in 2004 tot en met 2012? Schrijf je dan snel in! Want vol is vol.

Aanmelden kan hier.


17-09-2018 Voetbalnieuws

Aan alle supporters  van SV Melderslo 1 – voetbal
Supporters met de bus naar uitwedstrijden?

Dit jaar speelt het eerste elftal voor het eerst in de historie in de 3e klasse, en wie wil dit nu niet meemaken? De 3e klasse betekent, nieuwe tegenstanders, in de buurt, maar ook verder weg. Omdat er altijd veel supporters gaan kijken bij de uitwedstrijden van ons eerste elftal, willen we de mogelijkheid onderzoeken om bij de ‘verre’ uitwedstrijden een bus te regelen. We hebben het over vier of vijf uitwedstrijden die wat verder weg zijn zoals, Weert, Nederweert, Asten en Helmond. We willen van te voren inventariseren of er behoefte aan is. Daarom komt er aanstaande zondag in de kantine een lijst te liggen. Daarop kun je je naam invullen als je geïnteresseerd bent. De kosten voor de bus zal ongeveer 7 euro per persoon zijn (bij een volle bus van 50 personen). Alleen bij voldoende interesse gaan we dit in gang zetten. Het voordeel is natuurlijk dat je niet zelf hoeft te rijden, en natuurlijk de gezelligheid om met zijn allen ons eerste elftal te steunen. Verdere info volgt!!! Dus vul zondag de lijst in, in de kantine!!!

Organisatie bus: Peter Kallen


15-09-2018 Algemeen nieuws
Kantine coördinatie

Met ingang van dit seizoen is de kantine coördinatie van SV Melderslo overgenomen door Nikkie Reinders en Renée Coenen. Mocht je een keer gebruik willen maken van de kantine of de bestuurskamer, meld dit dan even via het mailadres kantine@svmelderslo.nl of een appje/telefoontje naar 06-11120970 (Renée), dit om misverstanden en dubbele boekingen te voorkomen. Wij hopen op ieders medewerking zodat we het allemaal zo goed mogelijk kunnen regelen. Alvast bedankt!

Groetjes Nikkie en Renée


09-09-2018 Korfbalnieuws
SV Melderslo pakt eerste punten

Voor de korfbalsters van SV Melderslo 1 stond op zondag 9 september, na een intensieve voorbereiding in de maand augustus, de eerste competitiewedstrijd op het programma. De wedstrijd werd gespeeld tegen Celeritas/Avanti 1 uit Schijndel op sportpark De Merel in Melderslo. De eindstand werd 11-10.

SV Melderslo wist vanaf minuut één veel kansen te creëren en kwam dan ook al snel op een 2-0 voorsprong. Celeritas/Avanti herpakte zich echter, en wist al snel weer op gelijke hoogte te komen. Hoewel SV Melderslo veel meer kansen kreeg, vielen de doelpunten om en om. Het was de ploeg uit Schijndel die iets voor rust de voorsprong wist te pakken. Bij een stand van 5-7 klonk het rustsignaal. Na rust bleef het spelbeeld in eerste instantie hetzelfde: SV Melderslo creëerde veel kansen, maar het was Celeritas/Avanti dat beter was in de afronding. De ploeg breidde de voorsprong uit naar 5-8, maar daarna kwam SV Melderslo terug. Verdedigend stond het team nu beter en ook aanvallend werd er effectiever met de kansen omgegaan. In de slotfase van de wedstrijd stond het 10-10. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte een speelster van Celeritas/Avanti aan de middellijn een overtreding op een speelster van SV Melderslo. SV Melderslo kreeg hiervoor terecht een vrije worp, die koelbloedig werd ingeschoten. De thuisploeg wist de wedstrijd daarna rustig uit te ballen en hield met een eindstand van 11-10 de eerste twee punten dus in eigen huis.


13-08-2018 Algemeen nieuws
Muntenwissel

LET OP!
Per 1 november 2018 zijn de huidige roze en witte munten van SV Melderslo NIET meer te gebruiken. Ruil dus z.s.m. roze/witte munten om voor de nieuwe groene/gele munten, dit kan op momenten dat de kantine geopend is. Na 1 november 2018 kan dit niet meer.

Bij voorbaat dank,
Bestuur SV Melderslo


12-08-2018 Korfbalnieuws
Oefenprogramma

Het oefenprogramma van de afdeling korfbal is bekend. Het staat op de volgende pagina: Oefenprogramma 2018-2019


05-08-2018 Voetbalnieuws
Start veldtrainingen afdeling voetbal

Vanaf dinsdag 14 augustus starten de regulieren trainingen van de selectie.
Vanaf maandag 20 augustus starten de regulieren trainingen van de dames, keepers, lagere elftallen en loopvoetbal.
Vanaf maandag 20 augustus starten de reguliere trainingen van de jeugd voetbal teams.

De trainingstijden staan op deze pagina. Let op, trainingstijden/-dagen zijn nog onder voorbehoud. 


21-07-2018 Algemeen nieuws
Installatiebedrijf van de Lisdonk sponsort voetbalteam Madagaskar

Het jeugdteam van Iarentsena, gemeente Ambalavao heeft een tenue gekregen van installatiebedrijf van de Lisdonk. Vanuit de sponsorcommissie reisde Jolanda Spreeuwenberg naar Madagaskar om het tenue officieel te overhandigen. Dit gebeurde op het gemeentehuis en werd in ontvangst genomen door de burgemeester.

De kinderen van het dorp waren uitgelopen om de gebeurtenis bij te wonen.

Ze waren dolblij en vooral trots dat hun dorp gekozen was om in dit tenue te mogen gaan spelen. De spelers gingen enthousiast in de nieuwe outfit op de foto.

 
 

 

 

 

 


13-07-2018 Voetbalnieuws

UITNODIGING
Op vrijdag 12 oktober 2018 organiseert de afdeling walking footbal van SV Melderslo haar toernooi.
De kosten voor deelname aan dit toernooi zijn € 7.50 per persoon, hiervoor krijgt u bij binnenkomst koffie met vlaai en voor de lunch een kop soep en een uitgebreid lunchpakket.
Deze kosten kunnen bij binnenkomst worden voldaan waarna u alle benodigde informatie krijgt.
Wij streven ernaar om 16 teams op de been te krijgen wat inhoud dat er 4 poules van 4 teams zijn.
Zij spelen een onderlinge competitie waarvan de nummers 1 en 2 naar de winnaarspoule gaan en de nummers 3 en 4 gaan naar de poedelpoule.
Het programma is er op gericht om iedereen evenveel wedstrijden te laten spelen en vergeet niet:
MEEDOEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN!!
In verband met de organisatie vragen wij jullie om je vóór 15 september aan te melden, dit kan via het volgende mailadres: henkalards@live.nl t.n.v. Henk Alards.
Verder willen wij tijdens deze dag een spelelement via een rode draad laten lopen, de opbrengst van dit spelelement gaat naar een goed doel.
Laat zien hoe goed je bent en steun dit goede doel!
Dit toernooi zal plaatsvinden op ons eigen terrein gelegen aan de Eikelenbosserdijk 6a in Melderslo.
Ruim voor aanvang van het toernooi ontvangt u van ons meer informatie.
Graag tot ziens op vrijdag 12 oktober!


06-07-2018 Algemeen nieuws

Privacy verklaring
De privacy verklaring van SV Melderslo is te vinden onder Clubinfo – Reglementen en formulieren.


01-07-2018 Korfbalnieuws
Start veldtrainingen afdeling korfbal

De senioren 1 en A1 starten vanaf donderdag 2 augustus: trainingsprogramma via de mail.
Senioren 2 en A2 starten in overleg met trainsters.
Overige teams starten in week 34 : vanaf maandag 20 augustus.
De trainingstijden staan op deze pagina


Klik op de afbeelding voor nieuws van seizoen 2017-2018