Nieuws seizoen 2018-2019

 

17-06-2019 Korfbalnieuws
Teamindeling is bekend. Klik daarvoor hier


16-06-2019 Algemeen nieuws
Afsluitdag jeugd

Alle aangemelde kids, hulpouders en kaderleden worden zaterdag 22 juni om 09:30 uur verwacht. Voor lunch wordt gezorgd. Hulpouders voor het middagprogramma worden omstreeks 12:30 uur verwacht. Tot dan!


15-06-2019 Algemeen nieuws
Inleveren tenues

Beste kaderleden van afdeling Voetbal en Korfbal, 

Wij verzoeken jullie vriendelijk om op dinsdag 25 juni tussen 19.00 en 19.30 uur alle spullen (bv wedstrijdtenues, inloopshirts, trainingspakken, wedstrijdballen, tassen, etc.) in te leveren in de kantine van het sportpark. Mochten er leiders of trainers zijn die definitief stoppen als kaderlid, dan dienen zij ook op deze avond hun coachjas en sleutels van het sportpark in te leveren.

Om alles soepel te laten  verlopen het dringende verzoek aan de coach:
·         Om de tenues (broeken/rokjes, shirts en sokken) te (laten) controleren op aantallen en gebreken (eventueel met hulp van de wasouder)
·         Om een notitie te maken van de gesignaleerde tekorten en gebreken.
·         Om de kapotte spullen in een aparte tas te stoppen.


14-06-2019 Korfbal nieuws
Gevonden voorwerpen afdeling korfbal

 • Trainingsvestje zwart/grijs, maat 176
 • Trainingsvestje SV Melderslo, maat 164 (staat Manon L in maar hier is het vestje niet van)
 • Trainingsvestje blauw, maat 110-116
 • Puma zwarte sok

Spullen liggen in de blauwe bak in het materialen lokaal t/m 22 juni. 
Hierna kun je contact opnemen met Chantal Spreuwenberg 06-37544074


14-06-2019 Korfbal nieuws
Kampioenswedstrijd SV Melderslo 2

Zondag 16 juni gaat het er bij de korfbalsters van senioren 2 om spannen: gaan ze het kampioenschap binnen halen? Tegen de huidige koploper De Peelkorf 2 uit Ysselsteyn is het ‘t één of het ander. Als senioren 2 wint met twee of meer doelpunten verschil, is Melderslo de kampioen. Bij verlies, gelijkspel of winst met slechts één doelpunt verschil gaat het kampioenschap naar De Peelkorf. Kom onze senioren 2 naar de overwinning juichen om 11.00 uur op sportpark De Merel!


12-06-2019 Algemeen nieuws


12-06-2019 Korfbalnieuws
Kruisfinale A1

A.s. zaterdag speelt onze A1 in Reusel de kruisfinale om het Nederlands Kampioenschap tegen Rosolo A1. De wedstrijd begint om 15.45 uur. Als er mensen zijn die graag willen gaan kijken maar geen vervoer hebben kunnen ze dit tot uiterlijk donderdag doorgeven bij May v.d. Brandt, per mail tckorfbal@svmelderslo.nl.  We gaan dan samen kijken of we iets kunnen regelen. Vertrek zal zijn om 14.15 uur.
Extra info: Tijdens dit weekend heel de A67 van Zaarderheiken tot Leenderheide afgesloten (alleen in die richting, dus alleen de heenweg). Dit betekent dat we om moeten rijden. Het is het handigst om om te rijden via Venray, Deurne, Helmond (N270) en dan bij Leenderheide de snelweg weer op te gaan.


 

03-06-209 Korfbalnieuws
B1 Kampioen


03-06-2019 Korfbalnieuws
C1 Kampioen


02-06-2019 Korfbalnieuws
Korbalsters SV Melderlo 1 kampioen en promotie naar Hoofdklasse!

De korfbalsters van SV Melderslo 1 hebben op zondag 2 juni het kampioenschap in de overgangsklasse veiliggesteld. Op sportpark ‘t Rooi in Milheeze werd MKV 1 gemakkelijk met 4-15 verslagen. De ploeg promoveert hiermee naar de hoofdklasse.

Of het door de hitte kwam of dat het de zenuwen waren, het begin van de wedstrijd verliep wat stroefjes. Toch was het wel SV Melderslo dat meteen de voorsprong pakte, welke de ploeg de rest van de wedstrijd niet meer weg zou geven. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel steeds beter. Bij rust stond er al een voorsprong van 2-7 op het scorebord. Dat betekende echter niet dat de ploeg er al was. Tijdens de vorige confrontatie tussen SV Melderslo en MKV wist MKV het na een even grote achterstand nog heel spannend te maken. SV Melderslo was dus gewaarschuwd en de speelsters wisten dat ze scherp moesten blijven. Dat lukte aardig, meteen na rust werd begonnen met het uitbreiden van de voorsprong. Aanvallend werd er veel gecreëerd en verdedigend had de ploeg het goed dicht staan, waardoor MKV moeilijk tot scoren kwam. In de slotfase trok SV Melderslo nog een eindsprint, wat de eindstand op 4-15 bracht. Daarmee kon voor SV Melderslo het feest beginnen en is de ploeg één speelronde voor het competitie-einde zeker van een eerste plaats en promotie naar de Hoofdklasse.


01-06-2019 Algemeen nieuws

Kom bij ons sporten!

Hallo, ben je geboren in 2014 en ben je al 5 jaar dan mag je al voetballen of korfballen!

Dus jongens en meiden die het leuk vinden om met leeftijdsgenoten samen te sporten, meld je dan aan als lid van SV Melderslo.

Je kunt dit doen door hier op het    aanmeldingsformulier te klikken

Als je twijfelt of eerst meer informatie wilt hebben kun je contact opnemen met (voor voetbal) Eric Vogelzangs. ericvogelzangs@ziggo.nl of 06-51505406 of (voor korfbal) Karin Alards, karin_alards@hotmail.com of 06-22733074.


27-05-2019 Korfbalnieuws

Makkelijke zege voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 26 mei tegen hekkensluiter SCMH 1 uit Mariaheide. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo. Door een eenvoudige 20-5 overwinning, mag SV Melderslo volgende week in Milheeze aantreden voor de kampioenswedstrijd.

SV Melderslo begon erg sterk aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord. De ploeg was op alle fronten sterker dan haar tegenstander. Door mooi en effectief korfbal te laten zien, wist SV Melderslo voor rust dan ook al een royale voorsprong van 12-2 op te bouwen. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde: SV Melderslo was de duidelijk betere ploeg. Wel verdween de scherpte in de afronding enigszins naarmate de wedstrijd vorderde. Het lukte de ploeg echter alsnog om 8 keer te scoren in de tweede helft. Ook SCMH wist de korf nog enkele keren te vinden, maar kwam er eigenlijk amper aan te pas. Bij een eindstand van 20-5 klonk het eindsignaal. Deze overwinning betekent dat SV Melderslo volgende week tegen MKV in Milheeze, één wedstrijd voor het seizoenseinde, de titel in de Overgangsklasse al veilig kan stellen. Eén punt is daarvoor genoeg.


27-05-2019 Voetbalnieuws
Speler van de week: Gianfranco Gianinni

Op 19 mei was ik speler van de week. Toen ik op het sportpark kwam werd ik ontvangen door Carolien en kreeg ik een voetbaltenue van speler van de week. Daarna mocht ik een balletje trappen met Peter. Daarna kwam de scheidsrechter en mocht ik mee het veld op lopen met de jongens van Melderslo 1. Gelukkig mocht Melderslo beginnen omdat ik munt had gezegd.  Ik mocht met de bal dribbelen naar de goal  maar helaas ging de bal er net langs. Toen kwam de scheidsrechter naar me toe en kreeg ik de rode kaart omdat we met teveel spelers in het veld waren. Ik mocht bij de jongens van Melderslo naar de wedstrijd kijken en hoopte natuurlijk dat Melderslo ging winnen. Het was een spannende wedstrijd maar gelukkig heeft Melderslo gewonnen met 1-0.  Ik heb een super leuke dag gehad en heb wel gezien dat ik nog veel moet trainen om in Melderslo 1 te kunnen voetballen. Dank je wel dat ik speler van de week mocht zijn.

Groetjes Gianfranco


26-05-2019 Korfbalnieuws
Worden de korfballers SV Melderslo 1 kampioen?

Met nog 2 speelrondes te gaan gaat het er komend weekend om spannen. De dames spelen dan tegen MKV. Bij gelijkspel of winst kan SV Melderslo al voor het eind van het seizoen het kampioenschap veilig stellen. De wedstrijd wordt gespeeld zondag 2 juni op sportpark ‘t Rooi (Rooiweg 12 Milheeze) en begint om 15.00 uur.


22-05-2019 Voetbalnieuws
De teamindeling jeugd afdeling voetbal voor seizoen 2019-2020 is bekend. Klik hier om deze te bekijken. Ook vind je hier de openstaande vacatures voor kader.


22-05-2019 Voetbalnieuws
Melderslo handhaaft zich in de 3de klasse!!!

Een heerlijke zonnige dag in Melderslo. De grasmat ligt er wederom perfect bij mede dankzij de weer werkende sproei-installatie waar de technische dienst overuren voor heeft moeten draaien.

Vandaag moest het dan gebeuren voor de mannen uit Melderslo. Met het oog op de nog komende uitwedstrijd tegen het bijna onverslaanbare NWC zouden de punten vandaag zeer welkom zijn om volgend jaar weer in de derde klasse uit te komen.

Vandaag moet Melderslo het echter wel doen zonder aanvoerder Bart Verheijen. Die vanwege een spierverrekking het seizoen voor hem vroegtijdig zag eindigen.

De aftrap is genomen en de eerste minuten lijkt Merefeldia Melderslo onder druk te zetten.

Echter in de 7de minuut het eerste gevaar voor het doel van Merefeldia. De linksback wil een bal wegwerken echter raakt hij deze compleet verkeerd waardoor deze hoog de lucht in gaat en in de eigen 16 lijkt te vallen. Peter Spreeuwenberg is er als de kippen bij en voordat de keeper kan ingrijpen krijg Peter zijn hoofd nog net tegen de bal. Helaas kan hij hier niet meer voldoende richting aangeven waardoor de bal net naast gaat.

1 minuut later is Melderslo wederom gevaarlijk. Gijs Coenders weet via de rechterflank de achterlijn te halen. Zijn voorzet wordt door de doelman gekeerd waardoor de bal voor de voeten van Stan komt. Zijn schot wordt echter ook gepakt door de keeper. Melderslo lijkt wat sterker dan de tegenstander.

In de 13 de minuut dient zich alweer de volgende kans aan. Een voorzet beland op het hoofd van Gijs Coenders die de bal net over de kruising ziet gaan.

In de 14de minuut een opmerkelijk moment als de scheidsrechter besluit het spel stil te leggen zodat Gijs Coender (wiens schoen aan de bovenzijde is ingescheurd door de noppen van een tegenstander) van schoenen kan wisselen.

In de 16de minuut een goede voorzet van Jeroen richting Peter die op ongeveer 13 meter van het doel de bal op de borst aanneemt en vervolgens 1 een keer uit de lucht op de slof neemt. Deze gaat helaas over het doel.

Is Merefeldia dan niet gevaarlijk??? Jazeker wel, want in de 18de minuut beland een goed schot vanaf de rand 16 maar net langs de paal. Daar komt Melderslo even met de schrik vrij. In de 22steminuut wederom een gevaarlijk moment door het doel van Melderslo. Nr 7 van Merefeldia trekt vanaf rechts naar binnen en haalt vanaf de rand 16 uit op het doel van Melderslo. Echter de bal gaat door het midden en daardoor een makkelijke prooi voor doelman Bas. 3 minuten later wederom een aanval van Merefeldia echter het schot gaat over het doel. In de 27ste minuut is Melderslo weer aan zet. Gijs Coenders ontdoet zich op de rechtflank van zijn tegenstander. Helaas bereikt zijn voorzet geen medespeler. Weer twee minuten later is het goed werk van Teun die Gijs weet te bereiken op de rand van de 16. Gijs kan helaas net niet het laatste tikje geven om de bal richting doel te krijgen.

Net voor de thee krijgt Merefeldia nog een vrije trap op de rand 16 recht voor het doel van Melderslo. De vrije trap beland tussen te palen echter doelman Bas is alert en vangt de bal. Rust!!! Melderslo heeft dus een ligt overwicht en krijgt ook de betere kansen. Echter zal het ook de tweede helft nog vol aan de bak moeten.

We gaan verder. In 47ste minuut knokt Bart in de 16 van de tegenstander met de tegenstander flink om de bal. Hij houdt hier een hoekschop aan over. De leidt tot niets. In de 49ste minuut een vrije trap van Merefeldia op wederom een gevaarlijke positie net buiten de 16 meter. Deze gaat royaal naast. 5 minuten later is Merefeldia wederom gevaarlijk, echter een schot vanaf de 16 wordt gepakt door Bas.

Meteen hierna de tegenaanval van Melderslo. Het is Jeroen die op links met een knappe actie langs zijn tegenstander snelt. Hij trekt door naar de achterlijn en geeft een afgemeten voorzet op de bij de tweede paal inkomende Gijs Coenders die met veel overtuiging de bal hoog in het doel schiet 1-0. Ontlading en opluchting bij iedereen in en langs het veld. Nu nog een dik half uur volhouden. Merefeldia dat ook geen echte vuist meer kan maken heeft het laatste half uur wel licht overwicht maar krijgt ook geen uitgespeelde kansen meer. Dan klinkt het uitendelijke fluitsignaal. De resultaten op de andere velden zijn gunstig.  Melderslo speelt ook volgend seizoen weer in de 3deklasse. 27 punten in het debuutjaar in de 3de klasse. Een puike prestatie waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Na de wedstrijd werd er nog afscheid genomen van assistent trainer Ed Seuren. Ed bedankt!!

Het bleef nog lang gezellig in de kantine!!!


22-05-2019 Voetbalnieuws
VV Helden 1 -SV Melderslo 1: 4-1

De wedstrijd op sportpark Kerkeböske begint deze middag iets later i.v.m. het houden van 1 minuut stilte voor overleden erelid Janus Teeuwen van VV Helden.

Melderslo weet waarvoor het gekomen is (3 punten) en begint goed aan de wedstrijd. In minuut 10 leidt hun spel tot een corner. Deze wordt ver buiten de zestien voorgegeven. Martijn kallen brengt de bal opnieuw hoog voor het doel en bij de tweede paal laat de geheel vrijstaande Bart Teeuwen met een gerichte kopbal 0 – 1 aantekenen.  Een prima start, maar 6 minuten later is het alweer gelijk. Ditmaal is het Helden dat de corner mag nemen. Een inschattingsfout van de Melderslose verdediging wordt met een schot over de grond direct afgestraft.  Vanaf dit moment heeft Helden het betere van het spel. In minuut 38 wordt met een mooie aanval en via een mooie dieptepass de spits randje buitenspel gevonden. Hij weet wel raad met deze kans en schiet met links beheerst binnen. 2 minuten later is het opnieuw bijna raak maar gelukkig brengt de paal redding. Het gaat niet van een leien dakje voor Melderslo deze middag en toch is het vlak voor rust bijna weer gelijk. De kopbal van Gijs Coenders op de vrije trap van Jeroen Gubbels mist de kruising op een haartje.

De tweede helft begint met enkele overtredingen en heeft tot gevolg dat er meer passie in en rond het veld te constateren valt. Halverwege de tweede helft wordt met mooi combinatievoetbal Bart Verheijen de 16 ingeloodst. Zijn slim hakballetje brengt Peter Spreeuwenberg in scoringspositie maar zijn schot gaat voorlangs.  Het verlies voor Melderslo is echter  groter dan alleen deze gemiste kans. Bart Verheijen moet namelijk na deze actie het veld verlaten met een hamstringblessure. Zijn vervanger Dennis Gubbels staat nog maar net koud in het veld of Helden straft opnieuw onoplettendheid af. 3 – 1.  In de 75e minuut laat een onbeschofte overtreding van de linksback van VV Helden de scheidsrechter geen andere keuze dan direct rood te geven.

Met elf tegen tien krijgt Melderslo nog wel enkele kansjes maar de aansluitingstreffer wordt niet gemaakt. Integendeel. In de 85e minuut maakt Helden de 4 – 1. Voorafgaande aan dit doelpunt is er een opstootje tussen Martijn Kallen en de spits van Helden. Waar volgens de regels geel en rood gegeven had moeten worden laat de scheidsrechter het bij geel en geel. En volgens de auteur paste dat ook beter bij de duels die beide heren deze middag op de grasmat “uitvochten”.

Uiteindelijk een terechte nederlaag voor de ploeg van Wim Rijs. Met nog twee wedstrijden voor de boeg blijft het daardoor ongemeen spannende in de kelder van de 3e klasse C.


19-05-2019 Korfbalnieuws
SV Melderslo wint van Oxalis

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 19 mei de gemeentederby tegen fusieclub Oxalis 1. De wedstrijd werd onder zonnige weersomstandigheden gespeeld op sportpark Wienus in Hegelsom. De eindstand werd 8-15, waarmee SV Melderslo in de race blijft voor het kampioenschap.

SV Melderslo begon niet goed aan de wedstrijd. De ploeg moest wennen aan het achterverdedigen van Oxalis en leed aanvallend vaak snel balverlies. Het was dan ook Oxalis dat op voorsprong kwam (2-0 en 3-1). Na tien minuten lukte het SV Melderslo om goed te schakelen en langzaam maar zeker werd de ploeg steeds dominanter. Met slim uitgespeelde aanvallen en goed verdedigend werk werd uitgelopen naar een stand van 5-10 bij rust. Na rust moest SV Melderslo er opnieuw even in komen. Vooral aanvallend liep het even wat stroever. Dit dipje aan de kant van de uitploeg zorgde ervoor dat Oxalis weer wat in kon lopen naar 8-11. Hierna herpakte SV Melderslo zich echter weer en kwam de ploeg weer beter in haar spel. Er werd nu effectiever omgegaan met het balbezit en de korf werd makkelijker gevonden dan aan het begin van de tweede helft. De ploeg liep steeds verder uit en uiteindelijk klonk bij een stand van 8-15 het eindsignaal. Met deze verdiende overwinning komt SV Melderslo opnieuw een stap dichter bij het kampioenschap en blijven de Melderslose korfbalsters de koploper in de Overgangsklasse, vier punten los van de nummer 2.


 

04-05-2019 Voetbalnieuws
Wandelvoetballers naar toernooi te Mallorca!

Van 9 t/m 12 mei spelen de wandelvoetballers een internationaal toernooi te Mallorca, We vertrekken op woensdag 8 mei en komen op 14 mei weer terug. Eerste wedstrijddag is 10-5, laatste wedstrijddag is 12-5 De terugreis is dan op 14 mei, We zijn dan om ongeveer 18.15 uur weer terug in de Melderse!!! Mannen heel veel succes gewenst!!


29-04-2019 Voetbalnieuws
SV Melderslo doet goede zaken uit in Velden voor lijfsbehoud in de derde klasse.     1-4

Melderslo begon goed aan de wedstrijd waar kans op kans zich voordeed aan Melderslose kant. Dit resulteerde in de achtste minuut al voor de 0-1 door Jeroen Gubbels na een pass van Gijs Coenders.
In de 16de minuut kreeg Stan van de Pas een bal in de 16 meter die hij heel acrobatisch nog met binnenkant voet op de goal werkte.
Helaas ….. paal.  IVO was slecht gestart maar kwam wel beter in het spel naarmate de tweede helft vorderde. En Melderslo had nog verzuimd om afstand te nemen.  In de 40ste minuut een voorzet van rechts. Bas van Westervelt de keeper van Melderslo komt uit maar een speler van IVO is eerder met zijn hoofd Bij de bal 1-1. De laatste vijf minuten van de eerste helft nog twee vrije kansen voor IVO vrij voor de keeper. Maar Bas van Westerveld behoed SV Melderslo voor een achterstand met de rust.

Ivo Start in de tweede helft sterker dan Melderslo. Toch is het SV Melderslo dat in de 50ste minuut met een counter de 1-2 binnen schiet. Dit door een mooie voorzet op rechts via Gijs Coenders. En Jeroen Gubbels legt zijn tweede in het net. IVO dringt aan  maar krijgt weinig kansen. Melderslo blijft gevaarlijk in de uitbraken. De laatste 20 minuten speelt IVO met 10 man door blessures. En ze zijn door de wisselspelers heen. Een gek voorval in de 80 minuut. De scheidsrechter trekt rood voor een speler van IVO maar trekt deze weer in en geeft geel na een overleg met Stan van de Pas van Sv Melderslo. Stan geeft aan dat rood te ver gaat voor de overtreding die op hem begaan was. Mooi dat dit ook nog kan in voetbal. Heel sportief.
IVO speelt alles of niks. In de 88ste Geeft Bart Verheijen een snelle paas naar links op de ingevallen Peter Spreeuwenberg die koelbloedig de 1-3 binnen schuift. IVO is gebroken.
In de 90 ste mag dezelfde Bart na aangeven van Jeroen Gubbels de 1-4 als eindstand laten noteren.
Mooi resultaat mannen!


29-04-2019 voetbalnieuws
Matig begin van tweede helft nekt SV Melderslo tegen Liessel.         
SV Melderslo 1 – Liessel 1             1-2 

Helaas heeft Melderslo de goede reeks van afgelopen weken niet door kunnen zetten. In dit zonovergoten dagje met tweede Paasdag.

De eerste helft begon va beide kanten voorzichtig. Liessel kwam in de eerste 10 minuten twee keer door op rechts. Dit bracht verder geen echt gevaar. In de 9de minuut de eerste kans voor Melderslo. Een combinatie van de twee Bartjes. Bart Theeuwen raakte de bal niet echt lekker en de keeper van Liessel kon deze bal makkelijk keren. In de 25ste kreeg Liessel een vrije trap op de rand van de 16 meter. Een mooi schot geplaatst. Gelukkig voor Melderslo bracht de paal redding. In de 35ste viel de bal vanuit een vrije trap voor de keeper van Liessel. Deze moeste grabbelen maar de jongens van Melderslo konden net niet het laatste zetje geven voordat hij de bal oppakte. In de 38ste minuut een heerlijke bal van Stan vd Pas op Bart Verheijen. Mooie aanname. Een poeier…. Maar helaas over.

Met 0-0 de rust in. Maar je kon echt niet zeggen dat Melderslo de mindere was in de eerste helft. En dat tegen de nummer twee van de ranglijst.

Goede hoop dus voor de tweede helft. Maar SV Melderslo startte in de tweede helft niet lekker. In de derde minuut van de tweede helft komt via een corner de bal terecht bij een speler van Liessel. Hij kreeg de tijd om te schieten vanaf 20 meter. Deze bal belande in de linkerbovenhoek. 0-1. Nog geen 10 minuten later verliest Bart Verheijen de bal op het middenveld. De aanval word ingezet door Liessel, schot…. Mooie redding Bas van Westerveld onze goalie…… maar de rebound was ook voor Liessel een in schuivertje. 0-2.

Poehhh. Dat word een zware opgave om dit nog recht te breien. In de 68 minuut kwam er een drinkpauze voor de spelers. Het leek alsof dit toch enige hoop gaf. SV Melderslo kwam iets beter in het spel. Het had natuurlijk ook niks meer te verliezen. Een aantal verse wisselspelers erin en het liep iets beter. In de 77ste een lekkere vrije trap genomen door Jeroen Gubbels. De bal stuitte bij de tweede paal waar Tom Verlinden de bal net niet lekker met zijn hoofd raakt. Jammer. Uit frustratie sloeg hij nog een keer op de grond. In de 90ste een paas op dezelfde Tom in de 16 meter. Aanname niet lekker maar kan de bal toch nog op doel schieten. Oeiiiii lat. Het zit ook niet mee.

In de blessuretijd kreeg SV Melderslo nog een indirecte vrije trap op een 20 meter van de goal. Bart Verheijen  tikt hem naar Bart Theeuwen die hem snoeihart in de linker hoek schiet. Maar een super redding van de Keeper van Liessel. De corner die daar opvolgde werd door Jeroen Gubbels binnen de 16 gebracht. Bram Keiren kon deze eindelijk binnen gewerkt krijgen met zijn hoofd, lekker. 1-2 Is het dan toch nog mogelijk voor een punt te pakken…… Nee helaas de scheidsrechter fluit af.           Eindstand 1-2


24-04-2019 Algemeen nieuws
Afsluitdag jeugd.

Zaterdag 22 juni afsluitdag jeugd (korfbal en voetbal)
Iedereen dient zich aan- of af te melden voor deze dag via: https://nl.surveymonkey.com/r/BFVDDYJ
Let op: meerdere kinderen aanmelden? Vul dan per kind een formulier in!


22-04-2019 Korfbalnieuws
SV Melderslo-korfbalsters winnen in moeizame wedstrijd

Voor de korfbalsters van SV Melderslo 1 stond op maandag 22 april, tweede paasdag, de eerste veldwedstrijd op het programma. De wedstrijd werd gespeeld tegen DAKOS 1 uit Someren op sportpark De Merel in Melderslo. De eindstand werd 7-5.

Beide ploegen begonnen niet heel fel aan de wedstrijd. Het was warm en het was na een intensieve zaalcompetitie ook weer wennen aan de grasondergrond. Dat was bij beide ploegen te merken. Het was DAKOS dat pas na een minuut of tien op een 0-1 voorsprong kwam, maar SV Melderslo trok de stand al snel gelijk. Daarna bleven de teams moeite houden met het vinden van de korf. Beide stonden verdedigend aardig goed, wat het scoren moeilijk maakte, en ook de wind speelde een rol. Het was SV Melderslo dat bij rust met 3-2 voor stond. Na rust breidde SV Melderslo die voorsprong iets verder uit, al ging het nog steeds moeizaam. De ploeg kwam op 4-2 voor en later in de wedstrijd ook een gat van drie doelpunten te trekken: 7-4. Aanvallend bleef het lastig voor beide ploegen, maar SV Melderslo had in de tweed helft wel een duidelijk overwicht. Met nog zo’n vijf minuten op het scorebord leek de wedstrijd wel gespeeld. DAKOS wist via een afstandsschot de 7-5 nog te maken, maar echt spannend werd het niet meer en zo bleven de twee punten in Melderslo. Niet de beste wedstrijd, maar ook die moeten gewonnen worden. SV Melderslo blijft op een eerste plaats staan in de Overgangsklasse, drie punten boven de tweede plaats.


12-04-2019 voetbalnieuws
Broodnodige overwinning binnengesleept door SV Melderslo

SV Melderslo 1 – Ysselsteijn 1 3-1

Op deze koude donderdagavond kwam Ysselsteijn op bezoek op ons sportpark in Melderslo.
Onze jongens zijn de uit wedstrijd in Ysselsteijn van 2018 nog zeker niet vergeten. Deze werd toen dik verloren. Zaak dus om het nu anders aan te pakken. De trainer van Melderslo Wim Rijs, heeft het een en ander ook omgegooid en speelde in een 4-4-2 opstelling. Je kon merken dat ze aan deze opstelling nog moesten wennen. In de achtste minuut kwam een corner van Jeroen Gubbels bij de tweede paal terecht. Bart Theeuwen wilde deze lekker erin poeieren maar raakte deze bal niet lekker en schoot in het zijnet. Melderslo had veldoverwicht de eerste helft. Dit resulteerde In de 28 ste minuut in een goede kans. Stan van de Pas passeerde een aantal spelers
van Ysselsteijn en drong de 16 binnen. Hij legde de bal af op Bart Verheijen.
Helaas werd Bart te veel gehinderd om deze lekker binnen te werken. Men ging de rust in met een goed gevoel maar helaas geen doelpunten.

De tweede helft begon SV Melderslo goed. Aanvallend werd men steeds sterker. In de 53 ste minuut kon Jeroen Gubbels, na zelf de bal veroverd te hebben, de bal richting Bart Verheijen schuiven. Jammer maar geen kans om lekker de trekker over te halen. Vrij snel daarna een lekkere
combinatie tussen Jeroen Gubbels en Teun Peeters. Jeroen lukt het helaas ook niet om het doel te vinden. In de 64ste minuut komt dan toch eindelijk de bevrijdende treffer door Bart Verheijen. Dit op aangeven van Bram Keiren. Lekker langs de keeper van Ysselsteijn gekrult. 1-0
In de 68 ste minuut een uit dribbelende keeper van Ysselsteijn die de bal niet kwijt kan. Hij besluit dan maar om de bal naar links te spelen. Maar hij heeft niet in de gaten dat zijn medespeler dit niet gezien heeft.
Teun Peeters reageert alert en besluit zonder te aarzelen de bal vanaf 30 meter richting het doel te schieten waar de keeper op dat moment naartoe snelt. Wowwww heerlijk, de bal ploft voor dat de keeper deze kan bereiken
Heerlijk in het net. 2-0 Zaak voor Melderslo om het dicht te houden achter. In de 80 ste minuut echter een uitbraak van Ysselsteijn op rechts. Bas van Westerveld komt uit het doel, en …………… De behendige spits van Ysselsteijn lift de bal over Bas heen. 2-1 Oeiii dat word weer billenknijpen
denkt iedereen. Maar nog in dezelfde minuut krijgt na de aftrap Jeroen Gubbels de bal mooi aangespeelt. Jeroen kan mooi en behendig voor zijn tegenstander blijven enmet een rollertje duwt hij de bal langs de keeper “eindelijk” roept hij nog. 3-1.
Dit was tevens de eindstand. Een heerlijke en broodnodige overwinning voor SV Melderslo 1.
Is handhaving in de derde klasse dan toch nog mogelijk zonder nacompetitie ?
Tuurlijk, Power erop Boys


10-04-2019 Voetbalnieuws

Het eerste toernooi van de wandelvoetballers van SV Melderslo in 2019
Meteen de grootste beker!
De sportiviteitsbeker?


08-04-2019 Voetbalnieuws

SV Melderslo 1 – IVO 1: 2-2

Zonnetje, lekker briesje, sponsordag, biertje, wortels, paprika en frikandellen. Kortom: Alle ingrediënten voor een gezonde sportmiddag in Melderslo.
Melderslo en IVO zijn beiden gebaat bij 3 punten vandaag om een beetje lucht te krijgen in de onderste regionen. Beide ploegen beginnen dan ook fel aan de wedstrijd. Door een goede onderschepping vroeg in de wedstrijd door Teun Peeters kan Bart Verheijen op het doel van IVO af. Helaas mist zijn schot vanaf de rand van de 16 meter de juiste richting.
Een minuut later krijgt IVO een grote kans door matig ingrijpen bij een diepe bal. Keeper Bas redt met zijn voet. In de 10e minuut komt IVO op een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf links wordt strak binnen geschoten, waarbij keeper Bas kansloos is.
Melderslo krijgt kansen via een vrije trap en een scherpe voorzet van Gijs Coenders bereikt net niet het juiste eindstation. Beide ploegen worden slordiger in de opbouw en IVO aast op een snelle counter. Tot aan de rust volgen er nog kansen aan beide zijden. Een indraaiende vrije trap richting doel van Jeroen Gubbels wordt getoucheerd maar valt helaas niet binnen. Aan de andere kant moet Bas nog tweemaal redding brengen op schoten van de IVO-spits. 0-1 is de ruststand.
Goed en wel uit de kleedkamers gaat de bal op de stip door een handsbal van IVO. De penalty die volgt wordt koelbloedig binnen geschoten door Bart Theeuwen. De feestvreugde na de gelijkmaker is echter van korte duur, want 3 minuten later komt IVO alweer op voorsprong. Een indraaiende vrije trap gaat aan alles en iedereen voorbij en stuitert in het doel van Melderslo, 1-2. Na de treffer volgt een periode zonder noemenswaardige kansen voor beide ploegen. Buiten enkele afstandsschoten komt er geen gevaar voor de doelmannen.
In de 86e minuut krijgt Melderslo uit het niets een 2e (geheel terechte) penalty toegekend. Jeroen Gubbels wordt gevloerd binnen de 16 en Bart Theeuwen schiet de penalty beheerst in het zijnetje. 2-2 en tijd voor een slotoffensief. Beide ploegen willen graag voor de winnende gaan, maar koesteren ook het punt van een gelijkspel. IVO komt nog het dichtst bij de winnende treffer, waarbij de bal net op tijd geblokt wordt door de defensie van Melderslo. Good old reserve-keeper Weaver moet zich nog bijna moe gaan maken als keeper Bas geraakt wordt door een IVO-speler, maar hij mag rustig op het bankje de wedstrijd afkijken.
Al met al een verdiende uitslag voor beide ploegen, waardoor het onderin erg spannend blijft in de 3e klasse C


07-04-2019 Algemeen nieuws

Onze jubilarissen:
60 jaar: Jan Craenmehr, Wiel Janssen
50 jaar: Thijs Deckers, Rik Gubbels
40 jaar: Johan van de Lisdonk, Irma Derikx

Gefeliciteerd met dit jubileum!


02-04-2019 Voetbalnieuws

Melderslo delft opnieuw het onderspit tegen MVC’19
Onder een lekker zonnetje maar met een straffe, frisse wind, begon de wedstrijd Melderslo – MVC’19. Voor de 2e week op rij mocht Melderslo aantreden tegen de manschappen uit Maasbree. 
De eerste 20 minuten vielen er aan beide zijden geen kansen te noteren. Enkele speldenprikken werden uitgedeeld, maar spannend werd het nog niet voor de doelmannen. Het eerste wapenfeit van Melderslo ontstaat in de 40e minuut. Stan v.d. Pas geeft een steekbal op Bart Verheijen, maar Bart zijn schot gaat voorlangs. 
In de tweede helft neemt Melderslo langzaam het heft in handen en is de betere partij. Toch is het MVC dat in de 63e minuut een schot afvuurt op het doel van Melderslo, maar Bas van Westerveld weet het schot te pareren. Daarna wordt het wat spannender met kansen aan beide zijden. Jeroen Gubbels snelt zijn man voorbij en geeft een afgemeten voorzet op de hard werkende debutant Gijs van de Lisdonk. Gijs torent boven de verdediger uit, maar kopt de bal net over het doel van Maasbree. De aanval van Maasbree die daarop volgt is meteen kassa. Een voorzet over de grond wordt snoeihard tegen de touwen gewerkt, 0-1 na 70 minuten. Maasbree ruikt bloed en wordt sterker. In de 76e minuut krijgt MVC erg veel tijd en ruimte bij een ingooi. De bal wordt dan ook goed voorgegeven vanaf links en bij de 2e paal knikt de Breese spits de bal via de onderkant van de lat binnen. Vlak daarna haalt Frank Rutten nog een bal van de lijn na slordige opbouw in de defensie. Melderslo lijkt het geloof even kwijt te zijn en komt niet verder dan een afstandsschot. In minuut 87 draait een corner van Jeroen Gubbels met hulp van de wind gevaarlijk richting goal, maar gaat onderkant lat uit het doel. In de 88e minuut wordt de naar voren geschoven Bart Theeuwen onderuit gehaald binnen de 16 met een strafschop als gevolg. Deze weet Bart zelf beheerst te benutten, waarna het geloof in een gelijkspel weer terugkomt. Melderslo moet risico’s nemen, maar komt niet meer in de buurt van de gelijkmaker. MVC gooit in blessuretijd het duel definitief in het slot door de 1-3 te scoren. 
Helaas geen punten gepakt tegen deze tegenstander. Door de nederlaag blijft Melderslo hekkensluiter, maar onderin staat het erg dicht bij elkaar

31-03-2019 Korfbalnieuws
Pupil van de week: Lieke Hoeijmakers


30-03-2019 Korfbalnieuws
F1 Kampioen!

Na een goed seizoen in de zaalcompetitie stond op 30 maart de kampioenswedstrijd voor de F1 van SV Melderslo op het programma. Deze wedstrijd moest wel gewonnen worden. Van zenuwen was geen sprake, want na een paar minuten was er al meerdere keren gescoord door de meiden. De hele wedstrijd werd er hard gewerkt en goed gespeeld. De score liep ook aardig op. Na het eindsignaal stond er 21-11 op het scorebord en kon er gefeest worden! 


27-03-2019 Korfbalnieuws
Midweek kampioen!
De laatste wedstrijd van de zaalcompetitie werd vanavond met duidelijke cijfers gewonnen en hierdoor zijn de midwekers van SV Melderslo kampioen geworden. PROFICIAT DAMES!


27-03-2019 voetbalnieuws
Inschattingsfout kost Melderslo een punt. MVC’19 – SV Melderslo 1     1-0

De heren van Melderslo mochten vandaag op bezoek naar Maasbree. MVC’19 aasde nog op de eerste overwinning van dit jaar. Terwijl Melderslo met een goed gevoel na de 3-0 overwinning tegen Blerick op het veld stond. De eerste helft had Melderslo een paar kansjes meer. In de 10de minuut kreeg Teun Peeters de bal van Gijs Coenders op de rand van de 16 aangespeeld. Maar Teun schoot helaas over. In de 30ste minuut werd vanuit een spelhervatting Bart Theeuwen gevonden. Hij kon de bal met zijn hoofd net niet genoeg richting geven. In de 40ste minuut kreeg MVC’19 een kans. Bas dacht de bal nog te kunnen pakken maar een speler van MVS’19 was hem te snel af. Hij schoot de bal richting doel. Goed voor Melderslo dat Bart Verhijen deze bal voor de lijn nog kon weghalen.Pfff opluchting. Einde eerste helft.

De tweede helft begon MVC’19 iets sterker en zette wat meer druk. Melderslo had het hier moeilijk mee maar kon de 0 nog vast houden.  Melderslo kreeg ook een paar kansjes maar helaas.  In de 28ste minuut werd Bart Verhijen binnen de 16 meter onderuit gehaald. Penalty…… Hmm nee dus. Meegekomen fans en spelers stonden nog verbaast te kijken, terwijl de keeper van MVC’19 de bal ver uitschoot. Deze bal stuitte voor de rand van de 16 meter. Bas van Westervelt wilde deze bal oppikken maar schatte deze bal verkeerd in. Hij vloog over hem heen en een speler van MVC’19 kon hem met een puntertje intikken 1-0. De jongens van Melderslo probeerden er alles aan te doen om dit recht te zetten de laatste 15 minuten. Vechtlust was er wel maar voetballend kwamen ze er niet meer door, jammer. Volgende week kunnen ze revanche nemen op MVC’19. Dan wacht Melderslo thuis MVC’19 op.                                                                                      

Kom op jongens en hou de drie punten dan thuis!


26-03-2019 Korfbalnieuws
Start veldtrainingen

De veld trainingen starten:
Senioren, A t/m C teams in week 15: vanaf maandag 8 april
D t/m F teams in week 16 : vanaf dinsdag 16 april

De trainingstijden zijn te vinden op de volgende pagina: trainingstijden korfbal


24-03-2019 Korfbalnieuws
SV Melderslo-korfbalsters pakken toch punt

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 24 maart een vroege wedstrijd tegen Heumen 1 uit Heumen. Iets na elven in de ochtend klonk het startsignaal voor de wedstrijd in sporthal De Passelegt in Overasselt. De eindstand werd 17-17.

SV Melderslo kon vrijuit aan deze wedstrijd beginnen: de ploeg was na vorige week al veilig voor degradatie en had dus niets meer te verliezen. Voor Heumen stond er nog wel wat op het spel. Bij winst was de thuisploeg nog in de race voor een promotiewedstrijd. Heumen begon dan ook duidelijk feller aan de wedstrijd dan SV Melderslo en wist al snel uit te lopen. Wellicht was het te wijten aan het vroege tijdstip, maar SV Melderslo was alles behalve scherp. Het verdedigde niet als collectief en aanvallend ging de ploeg uiterst onzorgvuldig om met haar kansen. Bij rust stond er dan ook een achterstand van 7-2 op het scorebord. Na rust ging Heumen in eerste instantie verder met het uitbouwen van de voorsprong. Toen ook SV Melderslo de korf eindelijk wist te vinden, leek er bij de speelsters een knop om te gaan. Langzaam maar zeker begon het team wat in te lopen op Heumen, dat wel nog steeds doelpunten maakte. Er was weer strijd zichtbaar en SV Melderslo kwam steeds dichterbij. Op een gegeven moment kwam het zelfs op gelijke hoogte met Heumen. In de slotfase had Heumen opnieuw de voorsprong gepakt: 17-16. Via een terecht gegeven strafworp wist SV Melderslo de stand echter net op tijd weer gelijk te trekken. Een zuiver afstandsschot van de uitploeg in de laatste seconde van de wedstrijd zat helaas net niet, maar SV Melderslo kan toch zeggen dat het zich door een goede tweede helft terug in de wedstrijd heeft gevochten en daarmee één puntje heeft verdiend.


22-03-2019 Algemeen nieuws
Aanmelden of afmelden

Wil je lid worden van SV Melderslo? Dan kun je je vóór 1 april 2019 aanmelden! Aanmelden voor het volgende seizoen kan als je minimaal 5 jaar bent of dit wordt voor of op 31 december van dit jaar. Het aanmeldformulier kun je vinden onder het kopje ‘lid worden’.

Wanneer je je voor 1 april aanmeldt, ben je er zeker van dat je in een team ingedeeld wordt. Aanmelding op een later tijdstip kan ook, maar per aanmelding zal bekeken worden of je direct kan starten met korfballen/voetballen. Dit is afhankelijk van de volgorde van aanmelding en bezetting van de teams. De technische commissie neemt hierover de uiteindelijke beslissing.

We willen jullie erop attenderen dat we alle afmeldingen als lid ook graag willen ontvangen vóór 1 april 2019, voor zowel jeugd als senioren. Dit in verband met het maken van de nieuwe teamindelingen voor het volgende seizoen. Na deze datum zullen er helaas financiële consequenties vastzitten aan een afmelding. Mocht je dus onverhoopt willen stoppen zorg dan voor een tijdige afmelding via mail: ledenadministratie@svmelderslo.nl.

Ook eventuele (adres)wijzigingen doorgeven via dit mailadres.


17-03-2019 Korfbalnieuws
SV Melderslo-korfbalsters handhaven zich in Hoofdklasse

De korfbalsters van SV Melderslo speelden op zondag 17 maart thuis tegen KV Rooi uit Sint-Oedenrode. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Kruisweide in Sevenum. De eindstand was 20-15.

SV Melderslo begon erg goed aan de wedstrijd. Het kwam meteen op een 2-0 voorsprong. KV Rooi herstelde echter snel en kwam terug tot 2-2. Daarna bleef SV Melderslo in eerste instantie dominant. De ploeg kwam met 7-3 voor te staan, maar daarna zakte het vooral verdedigend wat in. Scoren lukte wel nog steeds erg goed, maar door verdedigende fouten en scherpte aan de kant van KV Rooi, wist de uitploeg de voorsprong vlak voor rust over te nemen. In de rust was de stand 12-13. Na rust kwam SV Melderslo veel sterker uit de kleedlokalen. Het team stond verdedigend nu als een huis, hoewel het in eerste instantie wel uit bleef met de doelpunten. De kansen werden echter wel gecreëerd en de ploeg straalde veel meer vertrouwen uit. Met nog iets meer dan tien minuten te spelen had SV Melderslo de achterstand dan ook verdiend weggewerkt en stond er een stand van 15-14 op het scorebord. Daarna was het tijd voor een eindsprintje van de thuisploeg. Er werd nu wel zorgvuldig omgegaan met de kansen en SV Melderslo speelde de wedstrijd rustig uit. De eindstand was 20-15 en met de twee punten die SV Melderslo door deze overwinning bij mag schrijven, is handhaving in de Hoofdklasse een feit.


10-03-2019 Korfbalnieuws
SV Melderslo-korfbalsters verliezen van koploper

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 10 maart tegen koploper Stormvogels 1 uit Luyksgestel. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Stap in Luyksgestel. Hoewel het nog lang spannend was, werd de eindstand uiteindelijk 22-15.

De wedstrijd ging fel van start en het was Stormvogels dat de score opende. Ver konden de Luyksgestelse korfbalsters, die dit zaalseizoen nog geen enkele wedstrijd verloren, echter niet uitlopen op SV Melderslo. Er werden geen gaten van groter dan twee doelpunten getrokken en SV Melderslo wist tegen de verwachtingen in best goed bij te blijven. Bij rust was de stand 12-10 in het voordeel van Stormvogels. SV Melderslo kreeg de taak om na rust nog wat korter te gaan verdedigen en om vooral lekker te blijven korfballen. In eerste instantie lukte dat vrij aardig. SV Melderslo wist zelfs twee keer de voorsprong te pakken (12-13 en 13-14), wat voor de nodige onrust aan de kant van Stormvogels zorgde. Dit was echter niet van lange duur. Stormvogels kreeg de zaken vrij snel weer op orde en nam de voorsprong weer over. Bij SV Melderslo sloeg de vermoeidheid daarna toe. Ook vergat de ploeg aanvallend haar eigen spel te blijven spelen, terwijl Stormvogels er in de laatste tien minuten van de wedstrijd juist nog een effectieve eindsprint uit wist te persen. Dit bracht de eindstand wat geflatteerd op 22-15. SV Melderslo blijft hiermee op een zesde plaats staan in de Hoofdklasse.


Vanaf nu staan onze vrijwilligersvacatures op onze site. Klik daarvoor hier


28-02-2019 Korfbalnieuws
Certificaatuitreiking Korfbaltrainer 2

Iris Verlinden en Dide Verdellen hebben hun certificaat korfbaltrainer 2 behaald. Met het volgen van de K2 trainers cursus wordt een goede basis gelegd bij de trainers wat weer van belang is om de teams een goed technische en tactisch niveau aan te kunnen leren. Dames proficiat!20-02-2019 Algemeen nieuws
Eerste bijeenkomst Jeugdraad SV Melderslo

Op woensdag 13 februari 2019 heeft de eerste bijeenkomst van de Jeugdraad van SV Melderslo plaatsgevonden. Het doel van deze jeugdraad is om jeugdleden te betrekken bij en mee te laten denken over ontwikkelingen binnen de vereniging. Van de C-, B- en A-teams (van zowel de korfballers als voetballers) waren twee teamleden, namens het gehele team, aanwezig. De bijeenkomst werd geleid door twee seniorenleden: Stan van de Pas en Ichelle Meijboom. Met de jeugdleden is besproken hoe zij dachten over verschillende onderwerpen, zoals ‘recreatie’ en ‘vrijwilligers’. De nodige input werd geleverd door de verschillende jeugdleden. Zo werd genoemd dat meer behoefte is aan recreatie-activiteiten. Daarnaast bleken veel jeugdleden open te staan voor vrijwilligersactiviteiten, indien zij hier meer direct voor benaderd zouden worden. De bevindingen zijn inmiddels teruggekoppeld aan het bestuur die zo veel mogelijk wat gaan doen met de genoemde punten. Zowel door de deelnemers, als door Stan en Ichelle, kan positief teruggekeken worden op de eerste bijeenkomst van de jeugdraad! De bedoeling is dat deze zo’n drie à vier keer per jaar zal plaatsvinden, om zo genoeg luisterend oor te kunnen bieden aan de jeugd. 


17-02-2019 Korfbal nieuws
Vechtlust SV Melderlso-korfbalsters eindigt toch in verlies

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 17 februari tegen Oranje-Wit 1 uit Leunen. De vorige confrontatie eindigde in een ruime nederlaag voor SV Melderslo, dus de ploeg had nog iets goed te maken. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel in Horst. De eindstand was 13-14.

Hoewel SV Melderslo niet slecht aan de wedstrijd begon, keek het team al vrij snel tegen een achterstand aan. Oranje-Wit was loepzuiver en profiteerde van ieder kansje dat SV Melderslo weggaf. Toch bleef de ploeg vechten en liet ze zich de kaas niet zomaar van het brood eten. Bij rust was de stand 6-10. Na rust stond SV Melderslo nog steeds goed te ballen en er werden steeds minder kansen weggegeven. Er werd ontzettend hard gewerkt. De voorsprong kon Oranje-Wit dan ook niet uitbreiden, maar door een sterk verdedigend optreden van de ploeg uit Leunen, was het voor SV Melderlso ook moeilijk om in te lopen. Enkele minuten voor het eindsignaal, stond SV Melderslo nog steeds met 11-14 achter. Maar dat SV Melderslo in de slotfase heel gevaarlijk kan zijn, bleek uit de laatste twee minuten, waarin SV Melderslo nog twee keer wist te scoren. De gelijkmaker zat er helaas niet meer in en zo nam Oranje-Wit de punten toch mee naar huis. SV Melderslo mag echter trots zijn op de vechtlust die de ploeg deze wedstrijd heeft getoond.


16-02-2019 Algemeen nieuws
Fietsverlichting

We willen hierbij aan alle (ouders van) leden vragen om de verlichting op de fietsen te controleren en/of te repareren zodat iedereen veilig van en naar de trainingen kan fietsen.


14-02-2019 Algemeen nieuws
Vriendjes-/Vriendinnetjessportmiddag.

Je kunt je weer aanmelden voor deze sportmiddag op 16 maart. Klik hier voor meer info.


10-02-2019 Korfbalnieuws
SV Melderslo-korfbalsters spelen gelijk

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 10 februari tegen De Peelkorf 1 uit Ysselsteyn. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Wetteling in Venray. De eindstand was 13-13.

SV Melderslo kende net als vorige week een goede start en de ploeg kwam vrij snel op een 0-3 voorsprong. Het goede spel bleef nu de gehele eerste helft zichtbaar en de voorsprong werd dan ook behouden. SV Melderslo liet mooi aanvalsspel zien en in de rust was de voorsprong zelfs nog wat uitgebreid naar 5-9. Na rust kwam De Peelkorf beter uit de kleedlokalen, hoewel SV Melderslo vrij snel herstelde van de dip. De ploeg behield dan ook terecht de voorsprong en was nog steeds beter, vooral verdedigend stond ze als een huis. In de slotfase wist De Peelkorf via een strafworp echter toch de aansluitingstreffer te scoren, de 12-13. Daarop volgde nog een vrije worp aan de kant van de thuisploeg in de laatste seconden van de wedstrijd. Deze werd benut en dat bepaalde ook meteen de eindstand: 13-13. SV Melderslo had in deze wedstrijd meer verdiend en hoewel er vooraf wellicht getekend was voor een punt tegen de nummer 3 op de ranglijst, is het gelijkspel achteraf gezien toch zuur.


03-02-2019 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo pakken belangrijke punten

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 3 februari tegen Altior 1 uit Heeswijk-Dinther. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel in Horst. De eindstand was 10-8.

SV Melderslo kende een bliksemstart in deze wedstrijd en stond binnen 10 minuten op een 4-0 voorsprong. Na een time-out aan de kant van Altior, werd de ploeg uit Heeswijk-Dinther echter wakker en stagneerde het aan de kant van SV Melderslo. Altior begon aan een inhaalslag en was bij rust teruggekomen tot 4-3. Na rust was het in eerste instantie Altior dat opnieuw het initiatief pakte en doorging met waar het voor rust gebleven was. De ploeg kwam al snel op gelijke hoogte en nam daarna ook de voorsprong over: 6-7. Een time-out voor SV Melderslo zette de dames echter weer op scherp en de ploeg was er op gebrand om de wedstrijd te keren. Ze begon weer te scoren en kon na de 7-7 ook de 8-7 en de 9-7 op het scorebord zetten. In de slotfase scoorden SV Melderslo en Altior beide nog één keer, wat de eindstand bepaalde op 10-8. Twee zwaarbevochten punten voor SV Melderslo, die wel heel belangrijk zijn, omdat SV Melderslo hiermee het verschil met de onderste twee ploegen heeft vergroot tot vijf en zes punten. Bovendien klimt SV Melderslo een plekje in de ranglijst en staat het team nu op een vijfde plaats in de Hoofdklasse.


03-02-2019 Korfbalnieuws

Pupil van de week: Bregje Katelaan


27-01-2019 Korfbalnieuws
Kostbaar punt voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 27 januari tegen hekkensluiter Bladella 1 uit Bladel. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal X-Sport in Bladel. De eindstand was 16-16.

SV Melderslo begon slap aan de wedstrijd. Vooral verdedigend stond de ploeg er niet zoals ze er normaal staat en pas halverwege de eerste helft kwam ze enigszins op haar normale niveau. De achterstand van SV Melderslo bleef hierdoor beperkt: de ruststand was 9-8 in het voordeel van Bladella. Na rust ging SV Melderslo steeds beter korfballen, maar Bladella was scherper in de afronding, vooral op afstand. Daardoor lukte het SV Melderslo niet om een voorsprong te pakken. Toch toonde de ploeg ook veerkracht en kon Bladella niet verder uitlopen. In de slotfase van de wedstrijd keek SV Melderslo echter nog steeds tegen een 15-14 achterstand aan. Een enerverende laatste minuut volgde, waarin SV Melderslo eerst de 15-15 wist te scoren. Direct daarna pakte Bladella opnieuw de voorsprong met een ver afstandsschot. De wedstrijd leek gespeeld, maar met nog zo’n 30 seconden op de klok scoorde SV Melderslo opnieuw de gelijkmaker, waardoor het 16-16 werd en er toch één kostbaar punt mee kon naar Melderslo. SV Melderslo behoudt hiermee het gat van vier punten met Bladella en blijft op een zesde plaats staan in de Hoofdklasse, één punt achter de nummers vier en vijf.


25-01-2019 Algemeen nieuws
Spellenavond
Hallo voetballers en korfbalsters van SV Melderslo,

Op vrijdag 25 januari zal de jaarlijkse spellenavond plaatsvinden. Hiervoor zijn uitgenodigd:

 • afdeling voetbal: JO11-1, JO11-2 en JO13-1
 • afdeling korfbal: D1

Algemene informatie:
* Datum: vrijdag 25 januari
* Aanvang: 19.00 uur
* Einde: 21.00 uur
* Locatie: kantine sportpark de Merel

 We gaan ervan uit dat iedereen mee doet. Mocht je niet kunnen meld je dan af voor vrijdag 18 januari via: KR@svmelderslo.nl. Hopelijk zien we jullie allemaal op vrijdag 25 januari!

Groetjes,
Ellen Alards, Cindy Billekens, Bianca van de Lisdonk en Elly van de Pas

Kantine en Recreatiecommissie van SV Melderslo


20-01-2019 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo verliezen in matte wedstrijd

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 20 januari tegen Heumen 1 uit Heumen. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel in Horst. De eindstand was 10-13.

SV Melderslo begon mat aan de wedstrijd en zag dat al snel in de stand terug. Heumen kon uitlopen naar een 1-6 voorsprong en SV Melderslo kon deze achterstand niet wegwerken voor rust. Het vuur dat SV Melderslo normaal wel uitstraalt, was in deze eerste helft in geen velden of wegen te bekennen. Er werd niet scherp verdedigd en ook aanvallend kreeg de ploeg niet veel klaar. De ruststand was 2-6. Na rust leek SV Melderslo wakker te worden, maar met Heumen op gelijke hoogte komen was een zware kluif, zeker gezien het feit dat enkele speelsters van Heumen erg scherp waren. Toch begon de achterstand langzaam maar zeker kleiner te worden. Na wat tactische wissels aan de kant van SV Melderslo begon het steeds beter te lopen en hoewel de ploeg haar normale niveau niet haalde, wist ze wel terug te komen tot 10-10. Het lukte SV Melderslo echter niet om deze lijn door te trekken. Heumen daarentegen trok nog een eindsprintje in de slotfase en bepaalde daarmee de eindstand: 10-13. SV Melderslo zakt hiermee terug naar een zesde plaats in de Hoofdklasse, nog net buiten de degradatiezone.


20-01-2019 Korfbalnieuws

Pupil van de week: Veerle van Lipzig


13-01-2019 Korfbalnieuws
Belangrijke punten voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo speelden op zondag 13 januari de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. De wedstrijd werd gespeeld tegen KV Rooi 1 in sporthal De Streepen in Sint-Oedenrode. De eindstand werd 9-11.

SV Melderslo begon niet geheel scherp aan de wedstrijd. Er was wat weinig beweging en er werden veel verkeerde passes gegeven. Verdedigend stond de ploeg ook matig, maar na een time-out werd dat probleem snel opgelost. Vanaf toen had KV Rooi moeite met de druk die SV Melderslo gaf. Aanvallend bleef het echter moeilijk, dus een voorsprong kon SV Melderslo niet nemen. De ruststand was 5-5. Na rust kwam KV Rooi wat beter uit de kleedlokalen dan SV Melderslo. De thuisploeg wist uit te lopen naar 7-5, maar daarna werd SV Melderslo ook weer wakker. Met twee strafworpen werd de stand gelijk getrokken en daarna kon SV Melderslo uitlopen naar 8-10 en later zelfs 8-11. KV Rooi maakte de het in de slotfase nog even spannend door de 9-11 te maken, maar verder kwam de ploeg niet. Zo gingen de twee punten terecht mee naar Melderslo. Een belangrijke overwinning voor SV Melderslo, waarmee de ploeg weer aanhaakt bij de middenmoot van de Hoofdklasse.


08-01-2018 Algemeen nieuws
Uitslag toepen:

1e Bart Verheijen
2e Martijn Kallen
3e Guus Keiren22-12-2018
Beste vrijwilligers en leden van SV Melderslo,

Wij, bestuur SV Melderslo, willen jullie allemaal bedanken voor de prettige samenwerking in 2018 en wensen jullie prettige feestdagen en een succesvol en sportief 2019 toe.


16-12-2018 Korfbalnieuws
Hard werk SV Melderslo-korfbalsters niet beloond

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 16 december tegen Stormvogels 1 uit Luyksgestel. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel in Horst. De eindstand werd 11-14.

Na de slappe wedstrijd van vorige week was het voor SV Melderslo zaak om zich deze week tegen topfavoriet Stormvogels te herpakken. Dat het zwaar ging worden tegen de ongeslagen ploeg uit Luyksgestel was van tevoren duidelijk. Toch begon SV Melderslo vol strijdlust aan de wedstrijd. De ploeg stond er weer als collectief en wist het Stormvogels behoorlijk lastig te maken. Alleen in het afmaken van de kansen was SV Melderslo minder scherp dan Stormvogels, waardoor er in de rust toch een achterstand van 5-10 op het scorebord stond. Na rust breidde het loepzuivere Stormvogels de voorsprong in eerste instantie verder uit tot 5-12. Daarna lukte het scoren ook aan de kant van SV Melderslo weer en de ploeg kwam terug tot 10-12. Stormvogels scoorde helaas snel de 10-13 en de 10-14, maar de strijd was nog niet gestreden. SV Melderslo bleef knokken tot de laatste seconde, maar moest bij een eindstand van 11-14 uiteindelijk haar meerdere erkennen.


16-12-2018 Korfbalnieuws
Pupil van de week: Pleun Wolsing


15-12-2018 Algemeen nieuws
Soeptraining

Hallo voetballers en korfballers van de A-jeugd, senioren, midweek, recreanten en veteranen van SV Melderslo,

Dit jaar hebben weer onze jaarlijkse soeptraining op zondag 6 januari 2019. De bedoeling is dat zowel de voetballers als de korfbalsters buiten gaan trainen/toernooitje spelen van 11:00 tot 12:30. Om 13:00 staat de soep voor jullie klaar en kunnen we met z’n allen proosten op een gezond en sportief nieuwjaar in de kantine.

We gaan ervan uit dat iedereen mee doet. Mocht je om wat voor reden dan ook niet kunnen, meld je dan voor vrijdag 28 december af via KR@svmelderslo.nl.

Algemene informatie:

 • Datum: zondag 6 januari 2019
 • Aanvang: 10:30
 • Locatie: kantine sportpark de Merel
 • Warme sportkleren aantrekken

Stel het weer zit die dag niet mee, dan hebben we een alternatief voor zowel de voetballers als de korfbalsters. Dit wordt dan t.z.t. aan jullie doorgegeven indien het nodig mocht zijn.

Als er nog vragen zijn, dan kun je voor afdeling voetbal Sjoerd Disveld of Ron Verlinden of Jeroen Surminski benaderen en voor afdeling korfbal Iris Verlinden  benaderen of een mail sturen naar KR@svmelderslo.nl.

Hopelijk zien we jullie allemaal op zondag 6 januari in het nieuwe jaar! Ook toeschouwers zijn van harte welkom om te komen kijken en aan te schuiven in de kantine!

Groetjes,
Sjoerd Disveld, Ron Verlinden, Jeroen Surminski en Iris Verlinden
Kantine en Recreatiecommissie van SV Melderslo


12-12-2018 Voetbalnieuws

Dutch Pet Products heeft de voetbalteams JO8-1, JO8-2 en JO7 voorzien van nieuw tenue.


9-12-2018 Korfbalnieuws
SV Melderslo-korfbalsters komen tekort

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 9 december tegen Oranje-Wit 1 uit Leunen. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Wetteling in Venray. De eindstand werd 13-6.

Vanaf het begin was het aan de kant van SV Melderslo al wat slapjes. Oranje-Wit was veel feller in de duels en zat er verdedigend erg kort op, iets waar SV Melderslo moeite mee had. Mooi spel liet de ploeg dan ook maar weinig zien. Toch wist SV Melderslo de korf in de beginfase redelijk te vinden, mede doordat Oranje-Wit in haar felle spel ook de nodige overtredingen maakte. Door onder andere twee benutte strafworpen voor SV Melderslo was er in de rust met een stand van 7-4 nog geen groot gat getrokken. Na rust had SV Melderslo qua felheid even een opleving, maar het scoren wilde niet goed lukken. Oranje-Wit bleef daarentegen zuiver en naarmate de tweede helft vorderde, zakte het spel van SV Melderslo weer in. In de slotfase wist Oranje-Wit nog een aantal keer te scoren, wat de eindstand op 13-6 bracht.


9-12-2018 Voetbalnieuws

Einde trainingen 2018*  
Selectie T/m donderdag 13 december (mits doorgang geplande competitiewedstrijden)
Lagere elftallen T/m donderdag 20 december
Junioren T/m donderdag 13 december
Begin trainingen 2019*  
Selectie Vanaf dinsdag 8 januari
Lagere elftallen Vanaf donderdag 17 januari
JO19-1 Vanaf donderdag 17 januari
Alle andere jeugdteams Vanaf maandag 4 februari
 
*Eventueel hier van af te wijken in overleg met spelers en TC.

09-12-2018 Algemeen nieuws

Beste leden 16 jaar en ouder

Bij deze nodigen we je van harte uit voor de winterledenvergadering 2018. Deze is op donderdag 27 december om 19.30 uur en zal plaatsvinden in de kantine van ons sportpark.

De agenda voor deze avond is als volgt: 

 1. Verslag ledenvergadering  SV Melderslo 08-10-2018.
 2. Sportief tussenverslag 2018-2019
 3. Bestuur en commissie:
  • Missie en doelstellingen SV Melderslo
 4. Diverse mededelingen
 5. Rondvraag
 6. Sluiting

Aansluitend aan deze vergadering is er toepen en/of kienen!

Bij verhindering op deze avond, kun je je afmelden via info@svmelderslo.nl

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van SV Melderslo

 


02-12-2018 Korfbalnieuws

Pupil van de week: Jikke in de Braek


2-12-2018 Korfbalnieuws
Zuur verlies voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zaterdag 1 december tegen De Peelkorf 1 uit Ysselsteyn. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel in Horst. De eindstand werd 11-14.

Het was SV Melderslo dat in deze wedstrijd haar tegenstander overrompelde. Met mooie aanvallen en fel spel wist de ploeg al snel een voorsprong op te bouwen van 5-1. Nog vóór rust herpakte De Peelkorf zich enigszins, maar ook SV Melderslo bleef goed spelen. Bij rust stond er een stand van 7-5 op het scorebord. Na rust bouwde SV Melderslo de voorsprong in eerste instantie verder uit. Daarna lukte het De Peelkorf echter om goed te schakelen en daar had SV Melderslo geen antwoord op. Het werd 10-10 en hoewel ook de ploeg uit Melderslo nog enkele kansen kreeg in de slotfase, was De Peelkorf nu het team met de dominante rol. De Ysselsteynse korfbalsters zetten nog een flinke eindsprint in en bij het eindsignaal was de stand enigszins geflatteerd 11-14. Een zuur verlies voor SV Melderslo, dat kijkend naar de hele wedstrijd meer verdiend had.


25-11-2018 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo starten zaalseizoen winnend

De korfbalsters van SV Melderslo speelden op zondag 25 november hun eerste wedstrijd in de zaal. In de zaal komt de ploeg uit in de Hoofdklasse, een klasse hoger dan op het veld. De wedstrijd werd gespeeld tegen Altior 1 uit Heeswijk-Dinther in sporthal De Zaert in Heeswijk-Dinther. De eindstand was 5-12.

Vanaf het startsignaal kreeg SV Melderslo al veel kansen, maar het was Altior dat de 1-0 voorsprong pakte. Al snel kwam echter de aansluitingstreffer. Tot 3-3 ging het daarna gelijk tegen elkaar op en daarna wist SV Melderslo, dat mooi spel liet zien, uit te lopen tot een stand van 4-7. Na rust was het voor SV Melderslo zaak om niet in te zakken, maar scherp te blijven en de voorsprong uit te breiden. Dat lukte al snel: de 4-8, 4-9 en 4-10 vielen vrij snel na rust. Daarna was er een fase waarin SV Melderslo wat slordiger was en minder makkelijk scoorde, maar ook Altior had moeite met het vinden van de korf. De verdediging van SV Melderlso stond sterk en joeg Altior regelmatig door de schotklok heen. In de slotfase van de wedstrijd liep SV Melderslo nog verder uit naar 4-12, maar het was Altior dat met een afstandsschot het laatste woord had in deze wedstrijd. Bij stand van 5-12 ging de winst echter overtuigend mee naar Melderslo, dat door het winnen van deze eerste wedstrijd alvast twee belangrijke punten bij mag schrijven.


25-11-2018 voetbalnieuws
SV Melderslo 1 – Helden 1

Op deze druilerige zondag waren beide ploegen zich ervan bewust dat 3 punten pakken deze middag wel erg lekker zou zijn. De derde klasse C kent een hele brede middenmoot dus het is zaak om “erbij te blijven”. Melderslo hoopte zich bovendien te kunnen revancheren van een belabberde wedstrijd een week eerder. 

In het begin van de wedstrijd gaat het spel wel over en weer maar er worden nauwelijks kansen gecreëerd. In minuut 15 dreigt Helden gevaarlijk te worden in het zestien meter gebied. De bal wordt door de verdediging van Melderslo onderschept. De counter over vier schijven die hier op volgt doet de bal belanden bij Jeroen Gubbels. Zijn uithaal gaat maar rakelings voor langs. Beide ploegen willen wel voetballen en zo ontstaat er een leuke 1e helft. In minuut 25 schiet Helden tegen de kruising en en minuut later schiet Dennis Gubbels voor Melderslo de bal voorlangs. Even later begint Jeroen Gubbels aan een mooie dribbel over links. Zijn voorzet bereikt broer Dennis. Het schot dat volgt wordt door velen al gezien als doelpunt, maar met een schitterende reflex weet de doelman van Helden zijn doel schoon te houden. In minuut 40 profiteert Helden optimaal van misverstanden in de verdediging van Melderslo. De bal die uiteindelijk tussen spits van Helden en doelman Bas valt, wordt een prooi voor de spits en hij schuift de bal in de lange hoek. 0 – 1.

In de minuten tot aan de rust krijgt Melderslo nog enkele kansen om gelijk, of zelfs op voorsprong te komen. Helaas gaan de schoten van Stan van de Pas net voorlangs en net over.

Op basis van het spel in de 1e helft zou je mogen verwachten dat de ploeg van Wim Rijs snel genoeg de gelijkmaker laat aantekenen. Als in minuut 48 Helden 0 – 2 scoort uit een mooie aanval over rechts is dit een flinke tik op de kin voor Melderslo. De ploeg is daarna even zoekende. En juist op het moment dat je hoopt dat  “der Anschlusstreffer” gemaakt gaat worden deelt Helden in de 65e de genadeklap uit door “gewoon” het derde doelpunt binnen te schieten. In de eindfase van de wedstrijd weet keeper Bas nog enkel malen met goede reddingen een grotere achterstand te voorkomen waardoor de eindstand 0 – 3 blijft. Voor Melderslo is het zaak dat na een prima start en nu een mindere fase de draad weer opgepakt wordt. De komende weken gaan namelijk belangrijk worden in de derde klasse C. Het verschil tussen nummer 4 en nummer 13 bedraagt maar 6 punten.


Kleeven Engineering en Knoops Bouw en Metselwerken hebben JO13 voorzien van nieuw tenue.


 

Loonbedrijf Gebroeders de Boer hebben JO11- 1 en 2 in het nieuw gestoken


08-11-2018 Voetbalnieuws
Weer een puntje erbij  voor SV Melderslo tegen Helmondia ,   0 – 0 .

Melderslo doet het tot nu toe best lekker in de derde klasse. 9 punten in 5 wedstrijden voor een promovendus. Dat hadden de meeste Melderslonaren niet verwacht.  Vandaag stond Helmondia thuis op het programma. 7 punten uit 6 wedstrijden. Het verschil in de ranglijst was op het veld niet te zien. De eerste helft ging het spel aardig gelijk op. De beste kans was er nog voor Gijs Coenders van SV Melderslo die een voorzet van Stan van de Pas net over kopte. Aan Helmondia zijde was er ook maar een echte kans de eerste helft. Een schot vanaf de rand van de 16. Maar Bas van Westerveld bracht redding met zijn voeten. Ruststand 0-0.

De tweede helft begon Helmondia fel. Met een aantal pittige overtredingen. Hiervoor werd wel een aantal keren geel getrokken voor Helmondia door de scheidsrechter. De toeschouwers kregen echter verder weinig tot geen kansen te zien. De verdediging van Melderslo stond vandaag ook sterk te spelen. Net voor het einde kwam nog de beste kans voor SV Melderslo. Bart Verheijen kreeg de bal net voor de 16 meter. Hij schoot de bal richting de rechterbovenhoek ……. Ohhhhhhh klonk het langs de lijn al. Helaas onderkant lat maar niet over de doellijn.

Eindstand 0-0


04-11-2018 Algemeen nieuws
Pietenbezoek 21 november aan jeugd korfbal en voetbal SV Melderslo

Ook dit jaar zullen een aantal pieten weer een bezoekje brengen aan de jeugd van SV Melderslo! Dit geldt voor deze jeugdteams:
Afdeling korfbal: F1, F2, E1 en E2
Afdeling voetbal: JO7, JO8 en JO9
 
Hiervoor hebben wij  op woensdag 21 november van 16:30 tot 18:00 uur de gymzaal van MFC de Zwingel gereserveerd.
 
Wij hebben hiervoor de volgende indeling gemaakt:
16:30 – 17:15:     F1 en F2 korfbal en JO7 en JO8-02 voetbal
17:15 – 18:00:     E1 en E2 korfbal en JO8-01 en JO9-1 voetbal
 
Helaas kunnen hierbij geen broertjes en/of zusjes aanwezig zijn.
Iedereen mag zijn/haar gymspullen aan trekken (denk aan gym-/zaalschoenen).
We gaan er met de pieten een actief en leuk bezoekje van maken!
 
Afmeldingen kunnen doorgegeven worden via kr@svmelderslo.nl.


31-10-2018 Korfbalnieuws
Start zaaltrainingen

De zaaltrainingen starten vanaf:
A2 en B1: donderdag 1 november
Sen 1, sen 2 en A1: dinsdag 6 november
C t/m F teams: maandag 12 november

De trainingstijden zijn te vinden op de volgende pagina: zaaltrainingen


28-10-2018 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo incasseren eerste verlies

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 28 oktober tegen de combinatieploeg Celeritas/Avanti 1 uit Schijndel. Deze laatste veldwedstrijd vóór de ploegen de zaal in gaan, werd gespeeld op sportpark ‘t Braakske in Schijndel. SV Melderslo moest bij een eindstand van 6-4 het eerste verlies van de veldcompetitie incasseren.

De wedstrijd begon fel en de ploegen gingen vanaf het begin vrij gelijk tegen elkaar op. Vooral verdedigend waren de ploegen aan elkaar gewaagd, waardoor de aanvallen aan twee kanten wat moeizaam verliepen. SV Melderslo creëerde wel kansen, maar was totaal niet scherp in de afwerking. In de rust stond er een stand van nog maar 2-2 op het scorebord. Na rust bleef het wedstrijdbeeld in eerste instantie hetzelfde. Aanvallen bleef lastig, doordat de ploegen het elkaar verdedigend moeilijk maakten. Bij een stand van 4-4 was het Celeritas/Avanti dat de dominante rol opeiste en steeds fysieker korfbal ging spelen. De ploeg uit Schijndel kwam halverwege de tweede helft met 6-4 voor te staan. SV Melderslo leek hierdoor alle rust te verliezen. Het maakte niet meer de juiste keuzes en ging forceren in de zoektocht naar kansen. Dat resulteerde niet in doelpunten, maar in korte aanvallen met onnodig balverlies. Hoewel er even goed kansen waren, werd er niet gescoord. Bij het eindsignaal stond er dan ook nog steeds 6-4 op het scorebord. Voor SV Melderslo betekent dit het eerste verlies van de veldcompetitie. De koppositie blijft echter behouden, waardoor de ploeg nog steeds als leider van de Overgangsklasse van het veld de zaal in gaat.


28-10-2018 Voetbalnieuws
SV Melderslo 1 verliest van Blerick 1

De frisse wind deze middag had vele toeschouwers er niet van weerhouden om af te reizen naar sportpark ’t Saorbrook te Blerick. Nog niet zo lang geleden leek deze wedstrijd in competitieverband ondenkbaar, maar tijden veranderen. De openingsfase is duidelijk voor Melderslo waarin 3 doelrijpe kansen worden gecreëerd. De kopbal van Bart Teeuwen wordt van de doellijn gehaald. De terugkopbal van een Blerick verdediger gaat rakelings voorlangs en bij de 3e grote kans schamt Gijs Coenders de bal ipv deze te koppen. Daarna ontstaat een gelijk opgaande strijd. In de 22e minuut wordt een doelpunt van Blerick terecht afgekeurd omdat de linkerspits volgens de stuurlui “een klein stukje” buitenspel stond. In 35e minuut weet doeman Bas een afstandschot te keren. In minuut 45 ziet de scheidsrechter in een stevige schouderduw een overtreding. De vrije trap wordt vervolgens door Blerick mooi binnen geschoten. 0 – 1 en dat is ook meteen de ruststand.

In de tweede helft is het wachten tot minuut 64 tot de eerste grote kans zich voordoet. Oog in oog met de doelman schiet Gijs onbesuisd voorlangs. In minuut 75 besluit trainer Rijs tot een dubbele wissel aan Melderslo zijde. Helaas voor Melderslo leidt dit niet tot de aanvalsdrift die de ploeg aan een doelpunt zou moeten helpen. In minuut 90 +2 wordt er door het meegereisde publiek nog hoopvol naar de scheidsrechter gekeken. Maar zo gemakkelijk als de vrije trap in de eerste helft werd gegeven, zo moeilijk is het nu om te fluiten voor een handsbal en naar de stip te wijzen. Het blijft dus 0 – 1 en daarmee is een ongelukkige nederlaag voor Melderslo een feit


21-10-2018 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo blijven winnen

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 21 oktober tegen Rietvogels 1 uit Riethoven. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Rijtjes in Riethoven. De eindstand werd 8-10.

Het duurde even voor er werd gescoord, maar het was SV Melderslo dat door twee schoten op een 0-2 voorsprong kwam. Daarna kwam Rietvogels terug tot 2-2, maar SV Melderslo pakte al gauw opnieuw de voorsprong. Het liep uit tot een stand van 4-7 bij rust, hoewel er wat felheid miste. Na rust bleef de ploeg wat matjes. Het scoren ging moeizaam, en daar maakte Rietvogels gebruik van. De ploeg uit Riethoven kwam weer dichterbij en bleef SV Melderslo de rest van de wedstrijd op de hielen zitten. Toch lukte het Rietvogels niet om op gelijke hoogte te komen en was het SV Melderslo dat de voorsprong de gehele wedstrijd behield. Bij een stand van 8-10 klonk het eindsignaal. Hoewel SV Melderslo haar normale niveau niet haalde in deze wedstrijd, gingen de punten toch verdiend mee terug naar Melderslo. De ploeg heeft alle tegenstanders van de Overgangklasse nu één keer gehad en staat met 14 punten uit zeven wedstrijden ongeslagen bovenaan.


21-10-2018 Voetbalnieuws
Speler van de week: Mees Bouten


22-10-2018 Voetbalnieuws
Melderslo wint gemoedelijke wedstrijd tegen nummer 3 HBSV.

Waar VVV al na 2 minuten paniek veroorzaakt in menige broekzak langs de lijn, is het in Melderslo een dik kwartier wachten tot er iets spannends gebeurt. De beginfase is afwachtend van beide teams zonder tot kansen te komen. Na dit rustige begin speelt Bart Theeuwen een strakke bal in op Dennis Gubbels die knap weg draait en Bart Verheijen diep stuurt. De uitgekomen keeper lijkt de bal weg te kunnen werken, maar Bart blokt de bal, waardoor deze het strafschopgebied in rolt. Twee verdedigers zou normaal gesproken voldoende moeten zijn om deze bal dan weg te werken, maar Bart weet met een geweldige sliding de bal tussen de verdedigers uit te harken en schiet al liggend de bal tegen de touwen, 1-0.
HBSV lijkt zeer ontevreden over de kwaliteit van de grasmat, gezien het feit dat ze alleen met hoge ballen proberen vooruit te komen. Echte kansen zijn er tot de rust verder dan ook niet te noteren.
Na rust blijft het beeld hetzelfde, Melderslo zakt in en maakt het HBSV vanaf de middenlijn moeilijk, waardoor Melderslo niet in de problemen komt. Na enkele speldenprikjes van HBSV volgt in de 57e minuut een corner van Melderslo die door Jeroen Gubbels zuiver op het hoofd van Bart Verheijen wordt gelegd. Bart mag geheel vrijstaand zijn tweede van de middag binnenknikken, 2-0  en wedstrijd in het slot. Van een offensief van HBSV is absoluut geen sprake, ze blijven de lange bal hanteren op de inmiddels naar voren geschoven laatste man. Op een kopbal van deze lange speler na, wordt het niet echt gevaarlijk voor het doel van Melderslo.
De wedstrijd wordt verdedigend prima gecontroleerd door de mannen van Wim Rijs en HBSV is niet bij machte om een goede kans te creëren. De harten van de supporters gaan nog even sneller kloppen als Erik zijn spieren op mag warmen, maar daar blijft het helaas ook bij ?.
Geen spectaculaire wedstrijd, maar dat maakt uiteraard niks uit als je de 3 punten met een 2-0 overwinning in eigen dorp houdt. Door het wegvallen van Oranje Zwart zal er qua punten nog het een en ander veranderen in de rangschikking, maar feit blijft dat Melderslo prima mee blijft doen in de bovenste regionen van de 3e klasse.

21-10-2018 Korfbalnieuws
Start zaaltrainingen

Deze week (week 43) zijn de laatste veldtrainingen. De zaaltrainingen starten vanaf:
A2 en B1: donderdag 1 november
Sen 1, sen 2 en A1: dinsdag 6 november
C t/m F teams: maandag 12 november

De trainingstijden zijn te vinden op de volgende pagina: zaaltrainingen


14-10-2018 Korfbalnieuws
Moeizame zege voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 14 oktober tegen MKV 1 uit Milheeze. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo. De eindstand werd 8-6.

SV Melderslo kende een vrij goede start in deze wedstrijd. Het kwam via twee vrije worpen al snel op een 2-0 voorsprong en deze werd daarna uitgebouwd naar 4-1 halverwege de eerste helft. Toen viel de wedstrijd echter stil. Zowel aan de kant van SV Melderslo als aan de kant van MKV was het creëren van kansen moeilijk en bestonden de aanvallen vaak uit niet meer dan één schot. De ploegen gingen dan ook met de stand van 4-1 de rust in en na rust vielen er nog dik tien minuten geen doelpunten. Daarna wist SV Melderslo de 5-1 en de 6-1 te scoren, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Het ontbrak bij SV Melderslo aan felheid, iets wat bij MKV wel heel duidelijk te zien was. In een vrij korte periode lukte het MKV terug te komen tot 6-5 en daarna 7-6. Door een terechte strafworp voor SV Melderslo werd het gat van twee doelpunten weer geslagen, waardoor SV Melderslo de wedstrijd toch enigszins rustig uit kon ballen. De eindstand was 8-6 en daarmee blijft SV Melderslo aan kop staan in de Overgangsklasse.


10-10-2018 Voetbalnieuws
Voor € 7,50 naar PSV – RKC Waalwijk

Als lid van vereniging kun jij met korting naar de bekerwedstrijd PSV – RKC Waalwijk op dinsdag 30 oktober om 18.30 uur in het Philips Stadion.

Bestel online!
Bestel via PSV.nl/verenigingsactie met korting je kaart(en) voor dit bekerduel. Jij betaalt slechts € 7,50. De korting geldt uitsluitend als je bestelt via bovenstaande link en met de couponcode vereniging. Bestellen kan tot en met donderdag 18 oktober. Alleen door te bestellen via bovenstaande link en het invullen van de couponcode MELDERSLO kan de korting worden verstrekt en worden de deelnemende leden bij elkaar geplaatst.

Tickets per mail
PSV Kaartverkoop verwerkt alle reserveringen per vereniging, zodat deze gezamenlijk kunnen worden ingedeeld op de tribune. Uiterlijk een week voor de wedstrijd ontvang je je ticket per e-mail. Na je bestelling ontvang je wel een bestelbevestiging, maar je ticket volgt dus later.

Veel plezier bij de wedstrijd PSV – RKC Waalwijk.


08-10-2018 Algemeen nieuws
Bestuurswijziging en nieuwe voorzitter SV Melderslo

Op de algemene ledenvergadering zijn twee nieuwe bestuursleden gekozen: Mark van den Munckhof en Marcel Beelen. Mark is bestuurslid technische commissie afdeling voetbal. Marcel volgt Twan Christiaens op als nieuwe voorzitter van SV Melderslo. We wensen beide heel veel succes en bedanken Twan Christiaens voor zijn jarenlange inzet als voorzitter voor SV Melderslo. 

 
 

 

 


08-10-2018 Voetbalnieuws
KNVB-Onderscheidingen

Jolanda Spreeuwenberg en Chrit Verlinden hebben op de algemene ledenvergadering de zilveren KNVB-onderscheiding gekregen. Deze onderscheiding hebben zij gekregen voor hun jarenlange inzet als vrijwilliger voor SV Melderslo.

 

 


07-10-2018 Korfbalnieuws
Ruime zege voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 7 oktober tegen SCMH 1 uit Mariaheide. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark Spoorzicht in Veghel. De eindstand was 5-15.

Vanaf minuut één had SV Melderslo de overhand in deze wedstrijd. Er werd veel gecreëerd, waar SCMH aan de andere kant maar weinig klaar kreeg. Het grote probleem was het scoren. Opgelegde kansen werden gemist, doordat net dat laatste beetje scherpte er nog niet was. Gelukkig stond de verdediging enorm strak aan de kant van SV Melderslo, waardoor SCMH er aanvallend amper aan te pas kwam. Bij rust stond SV Melderslo op een magere 3-5 voorsprong. Na rust was de focus die in eerste helft nog miste er wel. SV Melderslo begon dan ook met het uitbouwen van een flinke voorsprong. Aanvallend creëerde de ploeg nog meer en was ze effectief en ook verdedigend bleef ze scherp. Toen het eindsignaal klonk stond er een stand van 5-15 op het scorebord en gingen de twee punten dus verdiend mee naar Melderslo. Door verlies van één van de directe concurrenten blijft SV Melderslo bovenaan staan, nu vier punten los van de tweede plaats.


07-10-2018 Voetbalnieuws
Melderslo neemt verdiend 3 punten mee naar huis.

Van een herfstdag kon deze zondag absoluut niet gesproken worden, al zochten de meeste supporters toch lekker het zonnetje op langs de kant. Dit was niet nodig om warm te blijven want Merefeldia en onze mannen van Melderslo schotelden het publiek een aantrekkelijke pot voetbal voor.

Merefeldia dat zijn eerste 2 wedstrijden had verloren, liet net als Melderslo in de beginfase zien dat er vandaag veel strijd op de mat zou worden gelegd. Vooral het eerste kwartier werd van beide kanten fel gejaagd en de opbouw snel verstoord. Toch kwam de buitenspeler van Merefeldia in de 6e minuut goed naar binnen en had een venijnig schot dat net over zeilde. In de 12e minuut onderschept Bart Theeuwen de bal op het middenveld, gevolgd door een mooie steekpass van Stan van de Pas op diezelfde Bart. De stift van Bart wordt door de keeper gepareerd, maar Bart krijgt een herkansing. Waar de meegereisde supporters aan de schaduwzijde al hard juichen voor een doelpunt, blijkt de bal in het zijnet te zijn beland. 
Na een klein half uur krijgt Melderslo 2 goede kansen op een rij. Bart Verheijen lijkt tussen de verdedigers van Merefeldia door te glippen, maar wordt onreglementair gestuit binnen de 16. Melderslo heeft recht op een strafschop, maar deze wordt niet gegeven. Daarna kopt Stan een bal goed door op Peter Spreeuwenberg, die door mag richting goal. Helaas is de verdediger op de brommer en maakt de aanval onschadelijk. 
Beide ploegen laten elkaar na de beginfase voetballen tot aan de middenlijn. Melderslo voetbalt goed, maar moet oppassen voor de razendsnelle uitbraken van de snelle voorhoede van de mannen uit Nederweert. Stan geeft in de 31e minuut een perfecte voorzet, waar een enorme kans uit ontstaat voor Dennis Gubbels. Hij stuit echter op de keeper die hier goed redt. Verdedigend heeft Melderslo de zaakjes goed op orde met goede ingrepen en korte dekking en aanvallend zijn er zo toch genoeg kansen te noteren, tijd voor een doelpunt!
Een corner van Dennis wordt direct door Bart V op de welbekende ‘petoeffel’ genomen, maar vliegt over het vijandelijke doel. Merefeldia wordt slordiger in de opbouw, wat bijna afgestraft wordt door een schot van Peter. Op naar de thee, 0-0, maar Melderslo de betere.
Direct na rust laat Melderslo zien waar het voor gekomen is. Eerst dwarrelt een voorzet van Peter nog op de paal, waarna Melderslo goed doorjaagt en middels een heerlijk één-tweetje tussen Bart V en Gijs Coenders stuurt Gijs Bart alleen op de keeper af. Bart blijft ijzig koel en schuift de bal in het hoekje, 0-1.
Daarna blijft het duel in evenwicht met enkele mogelijkheden over en weer. Vanaf de 75e minuut probeert Merefeldia een slotoffensief in te zetten. Ze dringen Melderslo iets verder terug en proberen met scherpe voorzetten vanaf de zijkanten gevaarlijk te worden. Gelukkig levert dit niks op. Een vrije trap en een corner maken het nog even spannend in de laatste minuten, maar Melderslo trekt de overwinning over de streep.
Met zes punten uit 3 wedstrijden mogen we spreken van een prima start van onze mannen, die vandaag als collectief lieten zien dat er dit seizoen van alles mogelijk is. Volgende week ‘another cook’ als koploper NWC uit Asten op bezoek komt.02-10-2018 Algemeen nieuws
Lisdonkdag 2018

Alweer voor de 9e keer werd de Lisdonkdag gehouden.

Helaas liet het zonnetje ons in de steek dit jaar en ivm de regen hebben we verschillende teams tegelijkertijd laten starten zodat we zo min mogelijk last hadden van de regen.
Er waren ruim 100 kinderen aanwezig en het was een gezellige boel in de kantine tijdens de tombola die altijd goed in de smaak valt bij groot en klein.
 
Penaltybokaal:
De winnaars van de verschillende categorieën zijn:
Dames                  : Meike Christiaens
JO7                        : Pim Peters
JO8                        : Gianfrance Gianinni
JO9                        : Julian Beelen
JO11                      : Sem Kleeven
JO13                      : Loek van der Beele
JO15                      : Ruud Christiaens
JO17                      : Nick Driessen
JO19                      : Roel Derikx
Daarna werd de finale ronde gespeeld en de winnaar van de penaltybokaal 2018 is geworden: 
Roel Derikx
 
Proficiat Roel !!
 
Wij willen alle sponsors en iedereen die heeft meegewerkt aan deze Lisdonkdag hartelijk bedanken.
Het was ondanks het slechte weer een geslaagde en gezellig dag !


01-10-2018 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo winnen derby

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 30 september tegen Oxalis 1, fusieploeg uit Horst, Hegelsom, Meterik en America. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo. De eindstand was 10-8.

Hoewel het Oxalis was dat middels een stip op een 0-1 voorsprong kwam, nam SV Melderslo daarna snel leidende rol over. De ploeg liet mooi aanvalsspel zien en was effectief, waardoor ze een mooie voorsprong van 6-3 op wist te bouwen. Vlak voor rust werd deze zelfs nog met twee doelpunten uitgebreid, waardoor SV Melderslo met een tevreden gevoel de rust in kon. Zaak was nu om het spel van de eerste helft in de tweede helft door te zetten. Dat was echter een probleem, SV Melderslo had het vanaf het begin van de tweede helft moeilijk. De doelpunten vielen minder makkelijk, hoewel de ploeg nog steeds voldoende kansen creëerde. Oxalis maakte dankbaar gebruik van de slordigheden aan de kant van SV Melderslo en wist door juist wel effectief te zijn langzaam in te lopen. De voorsprong bleef echter de hele tweede helft voor SV Melderslo, mede door een sterk verdedigend collectief. Oxalis kwam niet dichterbij dan 10-8, wat tevens de eindstand was. Met deze verdiende overwinning staat SV Melderslo nu na vier wedstrijden ongeslagen aan kop in de Overgangsklasse.


01-10-2018 Voetbalnieuws
Duidelijke cijfers SV Melderslo 1 uit tegen Oranje Zwart 1 in Helmond, uitslag 1-4

De eerste helft keek Melderslo al tegen een achterstand aan van 2-0. De 1-0 liet even op zich wachten maar kwam in de 27ste minuut uit een corner. Hier greep Bas v Westerveld naast de bal waardoor een speler van Oranje Zwart de bal makkelijk in kon koppen. In de 31ste minuut kwam er een kans voor SV Melderslo. Nadat Stan vd Pas onderuitgehaald werd op de rand van de 16. De vrije trap die hierop volgde leverde Gijs Coenders een rebound op. Deze werd helaas voor Melderslo Geblokt. Een snelle uitbraak van Oranje zwart volgde hierop. Een voorzet vanaf links Precies op het hoofd van een vrije speler van Oranje Zwart  0-2. In de 34 ste minuut verraste Peter Spreeuwenberg bijna de goalie. Een afstandsschot vanaf de rechterzijlijn. Deze werd nog net overgetikt door de keeper. Ruststand 2-0

In de tweede helft werd de achterstand al weer snel groter voor SV Melderslo. In de 47ste werd een schot nog gekeerd door Bas v Westerveld maar de bal kwam voor de voeten van een speler van Oranje Zwart. Een intikkertje 3-0. Melderslo had het moeilijk om in het spel te komen Oranje Zwart was gretiger en net iets feller in de duels. In de 67 minuut gaf Teun Peeters, die ingevallen was, een mooie voorzet op Martijn Kallen. Deze werd in de rug gelopen in de 16, penalty. Deze werd mooi benut door Bart Theeuwen. 3-1. Het geloof kwam weer een beetje terug. Helaas kon dat niet omgezet worden in goals. In de 85ste werd het zelfs 4-1 na een vrij trap die goed ingeschoten werd door Oranje Zwart. Dit was tevens de eindstand.  Jammer voor SV Melderslo dat ze de eerste overwinning in de derde klasse  van afgelopen week geen vervolg konden geven. Komende week treffen ze Merefeldia 1 uit. Kom op mannen……. power erin!!


29-09-2018 Algemeen nieuws
Uitnodiging algemene ledenvergadering

Bij deze nodigen we alle leden (16 jaar en ouder) van harte uit voor de algemene ledenvergadering 2018. Deze is op maandag 8 oktober om 19.30 uur en zal plaatsvinden in de kantine van ons sportpark.

De agenda voor deze avond is als volgt:  

 1. Opening door de voorzitter
 2. Melden nieuwe leden en stemmen (her)kiesbare bestuursleden
 3. Afscheid vrijwilligers
 4. Verslag winterledenvergadering SV Melderslo
 5. Jaarverslagen seizoen 2017-2018
  • Sportief
  • Financieel
 6. Bestuur en commissie:
  • Missie en doelstellingen SV Melderslo
  • Actiepunten
 7. Diverse mededelingen
 8. Rondvraag
 9. Sluiting

Bij verhindering op deze avond, kun je je afmelden via info@svmelderslo.nl

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van SV Melderslo


27-9-2018 Korfbalnieuws
Bekerwedstrijd

Vanavond spelen de korfbalsters van SV Melderslo in de 2e ronde van de bekerwedstrijden! De wedstrijd tegen ODC 1 wordt om 20.00u gespeeld in Ommel. (niet in Melderslo omdat de veldomstandigheden spelen op ons eigen veld momenteel niet toelaten)


23-9-2018 Voetbalnieuws
Speler van de week: Daan van IJzendoorn

Ik vond het heel erg leuk om de speler van de week te zijn. Eerst mocht ik in een apart lokaal het tenue en de trainingskleren aantrekken, daarna mocht ik met Patricia mee om op het veld in de goal te schieten. Toen begon de wedstrijd en mocht ik helemaal voorop rennen samen met de scheidsrechter naar het midden van het veld. Iedereen gaf mij een hand, en ik mocht met de bal naar de keeper schieten. ik had een kei goede goal gemaakt via de paal aan de zijkant. Tijdens de wedstrijd mocht ik tussen de spelers van melderslo zitten, zodat ik niet nat zou worden. 

in de pauze kreeg ik een glaasje ranja, en mocht ik een lootje trekken. Iemand in de kamer had gewonnen en gaf de prijs van de bal aan mij! dat was echt heel erg leuk! Na de pauze mocht ik weer in hetzelfde hokje zitten. Melderslo had gewonnen, en iedereen was kei blij. Na de wedstrijd mocht ik de kleren van de speler van de week uittrekken en kreeg ik een lekkere snoepzak. 

Ik vond het allemaal kei leuk en spannend!

groetjes,

Daan van IJzendoorn


23-9-2018 Voetbalnieuws
Winst voor SV Melderlo 1 bij debuut in 3e klasse

Op een regenachtige middag op sportpark de Merel stond de wedstrijd SV Melderslo 1 – SV Laar 1  op het programma. Voor de ploeg uit Melderslo betekent dit de ouverture in de derde klasse. Na het behaalde kampioenschap van afgelopen jaar had een aantal routiniers  afscheid genomen van het 1e van Melderslo. De supporters zijn met name  benieuwd of de nieuwe trainer Wim  Rijs met het inpassen van nieuwe spelers een elftal op de been kon brengen dat 3e klasse waardig zou zijn.

Het begin van de wedstrijd is voor de ploeg uit Weert. Maar ondanks dat de bal net iets gemakkelijker rond gaat duurt het toch nog tot minuut 18 voordat de eerste kans door SV Laar gecreëerd wordt. Deze aanval wordt door goed verdedigen in de kiem gesmoord, Hoe jammer is het dan ook dat 3 minuten later SV Laar in het zadel wordt geholpen door de verdediging van SV Melderslo. Een slordige inspeel pass wordt onderschept door de aanvalslinie van Laar. En onder het motto foutje bedankt wordt dit cadeautje doeltreffend afgerond. 0-1.Melderslo zet echter snel orde op zake. In minuut 27 wordt Bart Teeuwen bij een vrije trap in het zestien meter gebied naar de grond gewerkt.  Diezelfde Bart schiet de terecht geven penalty feilloos binnen. 1-1. Laar is de betere ploeg en in de 30e minuut weet doelman Bas een grote kans van Laar te pareren. Een minuutje later is hij kansloos op een schot vanaf rand zestien, Gelukkig brengt de paal hier redding en staat na 45 minuten voor de thuisploeg een acceptabele 1-1 op het scorebord.

Direct na rust gaat de bal wel heel gemakkelijk rond bij SV Laar. De vraag rijst hoe de ploeg SV Melderslo zich staande gaat houden. Vooralsnog goed, want er worden nagenoeg geen kansen weggegeven. Sterker nog, in minuut 55 weet Bart Verheijen  na een mooie aanval over rechts de doelman van Laar te testen. En de inkt van de pen is nog niet droog of Melderslo weet zelf te scoren. De mooie voorzet vanaf rechts door Stan van de Pas wordt attent in het doel gewerkt door Dennis Gubbels. 2 – 1.

SV Laar geeft meteen tegengas en in minuut 61 staat het na een mooie combinatie alweer 2-2.

Beide ploeg spelen voor de winst, maar ook beide ploegen lukt het niet om kansen te creëren die tot een doelpunt zouden kunnen leiden.

In minuut 81 lukt dat Melderslo wel maar de inzet van Dennis belandt tegen de dwarslegger. Een gelijkspel lijkt in de maak, maar daar denkt Gijs Coenders anders over. Na een vrije trap vanaf links doet een foutje van de doelman van SV Laar de bal uiteindelijk belanden rand zestien. Hier staat Gijs gereed om met een strak schot de bal tegen de touwen te werken. 3 – 2. En zo zijn na het eindsignaal de eerste 3 punten voor Melderslo in de derde klasse een feit.


23-9-2018 Korfbalnieuws
Winst voor SV Melderslo in regenachtige wedstrijd

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 23 september tegen Odisco 1 uit Olland. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo. De eindstand was 6-4.

De wedstrijd werd gespeeld onder regenachtige weersomstandigheden. Van het begin- tot het eindsignaal viel de regen met bakken uit de lucht en dat had invloed op het spel dat de ploegen lieten zien.

De beginfase was vooral vanuit de kant van SV Melderslo erg fel. De ploeg kwam binnen een kwartier op een 4-0 voorsprong. Daarna vielen de doelpunten wat minder makkelijk, maar SV Melderslo bleef duidelijk de betere ploeg en ging dus alsnog met een keurige 5-2 voorsprong de rust in. Na rust hadden beide ploegen het zwaar. De regen en de kou begonnen hun tol steeds meer te eisen en het spel had daar aan beide kanten onder te lijden. De ploegen bleven echter proberen en hoewel Odisco minder creëerde dan SV Melderslo, kwam het via een afstandsschot en een strafworp toch terug tot 5-4. SV Melderslo wist het gat vrij snel weer te vergroten door de 6-4 te scoren, maar meer dan dat zat er niet in. Ook Odisco had weinig meer in te brengen, waardoor het dus bij deze stand bleef en SV Melderslo de twee punten in eigen huis kon houden.


17-9-2018 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo winnen opnieuw

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 16 september tegen DAKOS 1 uit Someren. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Plagge in Someren. De eindstand was 12-14.

De wedstrijd kende een vliegende start. Binnen nog geen minuut was het al 1-1. Zo bleef het spelbeeld de eerste twintig minuten: beide ploegen lieten fel spel zien en er werden veel kansen gecreëerd, die ook werden benut. Er kwam telkens één ploeg op voorsprong, maar de andere ploeg trok de stand binnen niet al te lange tijd weer gelijk. Na deze zinderende beginfase was het SV Melderslo dat de dominante rol opeiste. De ploeg liet mooi en effectief korfbal zien en kon vóór rust uitlopen tot een stand van 5-9. Na rust wist SV Melderslo de voorsprong te behouden, maar uitbreiden lukte niet. De ploeg werd wat slordiger en daar maakte DAKOS gebruik van. SV Melderslo bleef echter continu op voorsprong. In de slotfase kwam het team uit Someren nog even dichtbij. Via twee rake afstandsschoten werd de achterstand verkleind van 10-14 naar 12-14. Het gat dat SV Melderslo vóór rust al had geslagen, bleek voor DAKOS echter niet meer te dichten, waardoor het SV Melderslo was dat de twee punten terecht mee naar huis kon nemen.


17-09-2018 Voetbalnieuws 
Acht trainingen bij Voetbalschool VVV Venlo

De VVV-Venlo Voetbalschool biedt jonge voetballers, voetbalsters, keepers en keepsters de mogelijkheid om zich tijdens deze activiteiten voornamelijk op technisch, maar ook op inzichtelijk vlak te verbeteren. Al deze trainingen en activiteiten zijn gericht op de individuele ontwikkeling en zijn van de hoogste professionele kwaliteit. De activiteiten van de VVV-Venlo Voetbalschool staan onder leiding van gediplomeerde en professionele trainers. Ben jij geboren in 2004 tot en met 2012? Schrijf je dan snel in! Want vol is vol.

Aanmelden kan hier.


17-09-2018 Voetbalnieuws

Aan alle supporters  van SV Melderslo 1 – voetbal
Supporters met de bus naar uitwedstrijden?

Dit jaar speelt het eerste elftal voor het eerst in de historie in de 3e klasse, en wie wil dit nu niet meemaken? De 3e klasse betekent, nieuwe tegenstanders, in de buurt, maar ook verder weg. Omdat er altijd veel supporters gaan kijken bij de uitwedstrijden van ons eerste elftal, willen we de mogelijkheid onderzoeken om bij de ‘verre’ uitwedstrijden een bus te regelen. We hebben het over vier of vijf uitwedstrijden die wat verder weg zijn zoals, Weert, Nederweert, Asten en Helmond. We willen van te voren inventariseren of er behoefte aan is. Daarom komt er aanstaande zondag in de kantine een lijst te liggen. Daarop kun je je naam invullen als je geïnteresseerd bent. De kosten voor de bus zal ongeveer 7 euro per persoon zijn (bij een volle bus van 50 personen). Alleen bij voldoende interesse gaan we dit in gang zetten. Het voordeel is natuurlijk dat je niet zelf hoeft te rijden, en natuurlijk de gezelligheid om met zijn allen ons eerste elftal te steunen. Verdere info volgt!!! Dus vul zondag de lijst in, in de kantine!!!

Organisatie bus: Peter Kallen


15-09-2018 Algemeen nieuws
Kantine coördinatie

Met ingang van dit seizoen is de kantine coördinatie van SV Melderslo overgenomen door Nikkie Reinders en Renée Coenen. Mocht je een keer gebruik willen maken van de kantine of de bestuurskamer, meld dit dan even via het mailadres kantine@svmelderslo.nl of een appje/telefoontje naar 06-11120970 (Renée), dit om misverstanden en dubbele boekingen te voorkomen. Wij hopen op ieders medewerking zodat we het allemaal zo goed mogelijk kunnen regelen. Alvast bedankt!

Groetjes Nikkie en Renée


09-09-2018 Korfbalnieuws
SV Melderslo pakt eerste punten

Voor de korfbalsters van SV Melderslo 1 stond op zondag 9 september, na een intensieve voorbereiding in de maand augustus, de eerste competitiewedstrijd op het programma. De wedstrijd werd gespeeld tegen Celeritas/Avanti 1 uit Schijndel op sportpark De Merel in Melderslo. De eindstand werd 11-10.

SV Melderslo wist vanaf minuut één veel kansen te creëren en kwam dan ook al snel op een 2-0 voorsprong. Celeritas/Avanti herpakte zich echter, en wist al snel weer op gelijke hoogte te komen. Hoewel SV Melderslo veel meer kansen kreeg, vielen de doelpunten om en om. Het was de ploeg uit Schijndel die iets voor rust de voorsprong wist te pakken. Bij een stand van 5-7 klonk het rustsignaal. Na rust bleef het spelbeeld in eerste instantie hetzelfde: SV Melderslo creëerde veel kansen, maar het was Celeritas/Avanti dat beter was in de afronding. De ploeg breidde de voorsprong uit naar 5-8, maar daarna kwam SV Melderslo terug. Verdedigend stond het team nu beter en ook aanvallend werd er effectiever met de kansen omgegaan. In de slotfase van de wedstrijd stond het 10-10. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte een speelster van Celeritas/Avanti aan de middellijn een overtreding op een speelster van SV Melderslo. SV Melderslo kreeg hiervoor terecht een vrije worp, die koelbloedig werd ingeschoten. De thuisploeg wist de wedstrijd daarna rustig uit te ballen en hield met een eindstand van 11-10 de eerste twee punten dus in eigen huis.


13-08-2018 Algemeen nieuws
Muntenwissel

LET OP!
Per 1 november 2018 zijn de huidige roze en witte munten van SV Melderslo NIET meer te gebruiken. Ruil dus z.s.m. roze/witte munten om voor de nieuwe groene/gele munten, dit kan op momenten dat de kantine geopend is. Na 1 november 2018 kan dit niet meer.

Bij voorbaat dank,
Bestuur SV Melderslo


12-08-2018 Korfbalnieuws
Oefenprogramma

Het oefenprogramma van de afdeling korfbal is bekend. Het staat op de volgende pagina: Oefenprogramma 2018-2019


05-08-2018 Voetbalnieuws
Start veldtrainingen afdeling voetbal

Vanaf dinsdag 14 augustus starten de regulieren trainingen van de selectie.
Vanaf maandag 20 augustus starten de regulieren trainingen van de dames, keepers, lagere elftallen en loopvoetbal.
Vanaf maandag 20 augustus starten de reguliere trainingen van de jeugd voetbal teams.

De trainingstijden staan op deze pagina. Let op, trainingstijden/-dagen zijn nog onder voorbehoud. 


21-07-2018 Algemeen nieuws
Installatiebedrijf van de Lisdonk sponsort voetbalteam Madagaskar

Het jeugdteam van Iarentsena, gemeente Ambalavao heeft een tenue gekregen van installatiebedrijf van de Lisdonk. Vanuit de sponsorcommissie reisde Jolanda Spreeuwenberg naar Madagaskar om het tenue officieel te overhandigen. Dit gebeurde op het gemeentehuis en werd in ontvangst genomen door de burgemeester.

De kinderen van het dorp waren uitgelopen om de gebeurtenis bij te wonen.

Ze waren dolblij en vooral trots dat hun dorp gekozen was om in dit tenue te mogen gaan spelen. De spelers gingen enthousiast in de nieuwe outfit op de foto.

 
 

 

 

 

 


13-07-2018 Voetbalnieuws

UITNODIGING
Op vrijdag 12 oktober 2018 organiseert de afdeling walking footbal van SV Melderslo haar toernooi.
De kosten voor deelname aan dit toernooi zijn € 7.50 per persoon, hiervoor krijgt u bij binnenkomst koffie met vlaai en voor de lunch een kop soep en een uitgebreid lunchpakket.
Deze kosten kunnen bij binnenkomst worden voldaan waarna u alle benodigde informatie krijgt.
Wij streven ernaar om 16 teams op de been te krijgen wat inhoud dat er 4 poules van 4 teams zijn.
Zij spelen een onderlinge competitie waarvan de nummers 1 en 2 naar de winnaarspoule gaan en de nummers 3 en 4 gaan naar de poedelpoule.
Het programma is er op gericht om iedereen evenveel wedstrijden te laten spelen en vergeet niet:
MEEDOEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN!!
In verband met de organisatie vragen wij jullie om je vóór 15 september aan te melden, dit kan via het volgende mailadres: henkalards@live.nl t.n.v. Henk Alards.
Verder willen wij tijdens deze dag een spelelement via een rode draad laten lopen, de opbrengst van dit spelelement gaat naar een goed doel.
Laat zien hoe goed je bent en steun dit goede doel!
Dit toernooi zal plaatsvinden op ons eigen terrein gelegen aan de Eikelenbosserdijk 6a in Melderslo.
Ruim voor aanvang van het toernooi ontvangt u van ons meer informatie.
Graag tot ziens op vrijdag 12 oktober!


06-07-2018 Algemeen nieuws

Privacy verklaring
De privacy verklaring van SV Melderslo is te vinden onder Clubinfo – Reglementen en formulieren.


01-07-2018 Korfbalnieuws
Start veldtrainingen afdeling korfbal

De senioren 1 en A1 starten vanaf donderdag 2 augustus: trainingsprogramma via de mail.
Senioren 2 en A2 starten in overleg met trainsters.
Overige teams starten in week 34 : vanaf maandag 20 augustus.
De trainingstijden staan op deze pagina


Klik op de afbeelding voor nieuws van seizoen 2017-2018