Nieuws seizoen 2017-2018


29-06-2018 Korfbalnieuws

Tijdens de zonnige afsluitdag op 3 juni werd de jaarlijkse strafworpencompetitie gehouden. Alle jeugdleden streden om de felbegeerde wisselbeker. Na een bloedstollende finale kwam Valéria van Esch als beste uit de bus. Zij mag zich een jaar lang de beste strafworpenscoorder noemen van SV Melderslo!
 

 

 

 


We hebben op 4 juni 2018 een heel constructieve bijeenkomst gehad met de leden van 15 jaar t/m 35 jaar en de ouders van leden t/m 15 jaar. De opkomst was goed en de deelname en interactie met de deelnemers was geweldig. Zeker de interactie met een groep 15 jarigen werd heel positief ontvangen. 
Bij deze nodigen wij alle leden van 15 jaar t/m 35 jaar en alle ouders van leden t/m 15 jaar uit voor de 2e en laatste bijeenkomst, zijnde de droombijeenkomst, op maandag 9 juli om 19.30 uur in de kantine van SV Melderslo. 
Gedurende deze droombijeenkomst willen we de output van de spiegelbijeenkomst met jullie delen en willen we bespreken hoe jullie vereniging SV Melderslo er over 10 jaar uit ziet.
Blijf a.u.b. niet aan de kant staan en doe met ons mee. Bouw mee aan jouw eigen vereniging. Deze 2,5 uur van jouw tijd betekent heel veel voor ons. Bouw mee aan jouw vereniging en neem met de andere leden jouw toekomst in handen.


16-06-2018 Voetbalnieuws

Speler van de week: Wout Driessen

Afgelopen zondag 27 mei was het dan, na lang wachten eindelijk zo ver. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen en dus ook voor mijn papa. En dat betekend dus ook dat ik f-speler van de week was :). Het was wel spannend of het doorging want het onweerde.  Ik mocht beginnen met de aftrap en scoorde.  Helaas was het ook het enigste doelpunt wat er voor Melderslo viel. Helaas won de tegenstander met 0-1. In de rust mocht ik nog een lootje trekken en na de wedstrijd mocht ik nog met de jongens het lokaal in.
Ik vond het heel leuk
groetjes Wout


15-06-2018 Algemeen nieuws

Bedankt alle stemmers op SV Melderslo bij de Rabobank Clubkas Campagne 2018


14-06-2018 Korfbalnieuws

De teamindeling korfbaljeugd voor seizoen 2018-2019 vind je hier


09-06-2018 Korfbalnieuws
Juniorenteam SV Melderslo strijdend ten onder in kruisfinale
De korfbalsters van SV Melderslo A1 speelden op zaterdag 9 juni hun belangrijkste wedstrijd van het seizoen: de kruisfinale. De wedstrijd werd gespeeld tegen De Peelkorf A1 uit Ysselsteyn op sportpark De Vlies in Ysselsteyn. De ploegen streden tegen elkaar om een plek in de veldfinale op zondag 17 juni.

De junioren van SV Melderslo kwamen dit jaar uit in de Hoofdklasse van het dameskorfbal. De vier hoogst geëindigde ploegen verdienen in die poule een plek in de kruisfinales en de twee winnaars van de kruisfinales nemen het uiteindelijk in de veldfinale tegen elkaar op voor de titel van Nederlands Kampioen. Het team van SV Melderslo eindigde als vierde in de Hoofdklasse, wat de dames dus een plaats in de kruisfinales opleverde. De Peelkorf A1, bovenaan geëindigd, werd de tegenstander in deze wedstrijd.

SV Melderslo begon goed aan de wedstrijd. Het ging vrij gelijk tegen elkaar op, maar het was De Peelkorf dat telkens op voorsprong wist te komen. In eerste instantie vielen er echter geen grote gaten en bleef SV Melderslo goed bij. Toch was De Peelkorf net iets scherper en slimmer dan SV Melderslo. Net vóór rust wist de ploeg uit Ysselsteyn dan ook uit te lopen naar een stand van 8-4. Na rust bleef het spelbeeld in eerste instantie hetzelfde. De Peelkorf wist de voorsprong uit te breiden naar 12-6. Toch bleef SV Melderslo strijden en dat was zichtbaar in de stand. Langzaam maar zeker kwam de ploeg terug in de wedstrijd en werd de schade wat hersteld. De dames wisten terug te komen tot 12-10 en maakten het De Peelkorf nog even heel lastig. Uiteindelijk bleek De Peelkorf toch weer de sterkere ploeg. De Ysselsteynse korfbalsters herpakten zich en liepen opnieuw uit naar de wat geflatteerde eindstand van 16-10. Daarmee eindigt het avontuur voor het juniorenteam van SV Melderslo, dat desalniettemin trots kan zijn op de geleverde prestatie.


02-06-2018 Korfbalnieuws
SV Melderslo E1 kampioen!


02-06-2018 Algemeen nieuws
Inleveren tenues

Beste kaderleden van afdeling Voetbal en Korfbal, 

Wij verzoeken jullie vriendelijk om op maandag 18 juni tussen 19.00 en 19.30 uur alle spullen (bv wedstrijdtenues, inloopshirts, trainingspakken, wedstrijdballen, tassen, etc.) in te leveren in de kantine van het sportpark. Mochten er leiders of trainers zijn die definitief stoppen als kaderlid, dan dienen zij ook op deze avond hun coachjas en sleutels van het sportpark in te leveren. Diegene die op dit moment echt niet kunnen komen mogen contact opnemen met:

Om alles soepel te laten  verlopen het dringende verzoek aan de coach:
·         Om de tenues (broeken/rokjes, shirts en sokken) te (laten) controleren op aantallen en gebreken (eventueel met hulp van de wasouder)
·         Om een notitie te maken van de gesignaleerde tekorten en gebreken.
·         Om de kapotte spullen in een aparte tas te stoppen.


01-06-2018 Voetbalnieuws
Zeer geslaagde receptie. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Klik daarvoor hier


27-05-2018 Korfbalnieuws
Gelijkspel voor SV Melderslo-korfbalsters tegen koploper

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 27 mei tegen koploper en kampioenskandidaat Bladella 1 uit Bladel. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Smagtenbocht in Bladel. De eindstand was 9-9.

Onder tropisch warme temperaturen en op een glad veld van de bui die Bladel vlak voor aanvang van de wedstrijd trof, begon SV Melderslo erg sterk aan de wedstrijd. Binnen een kwartier stond de ploeg op een 0-3 voorsprong. Na een time-out aan de kant van Bladella kwam de ploeg uit Bladel echter terug in de wedstrijd. Ze wist weer op gelijke hoogte te komen en deze vast te houden tot aan de rust. Bij een stand van 4-4 gingen de teams de kleedlokalen in. Na rust bleef het gelijk tegen elkaar op gaan. SV Melderslo verdedigde nu wat beter dan tijdens de eerste helft, maar had het aanvallend moeilijker. Toch stond de ploeg haar mannetje tegen de koploper en kampioenskandidaat van de Overgangsklasse. Er vielen geen gaten groter dan één doelpunt. Na een 9-8 achterstand wist SV Melderslo in de slotfase via een strafworp de 9-9 te maken. Enkele spannende minuten later klonk het eindsignaal en kon de ploeg één dik verdiend punt mee naar huis nemen. SV Melderslo behoud hiermee met nog één wedstrijd te spelen de derde plaats in de Overgangsklasse.


27-05-2018 Voetbalnieuws
Voetbaldoel onthuld


27-05-2018 Voetbalnieuws
Het al naar de derde klasse gepromoveerde SV Melderslo 1 sluit het seizoen af met een nederlaag.

Op de afsluit dag van het seizoen verliest Melderslo met 0-1 van Belfeldia.

De wedstrijd begon een half uur later door onweer dat boven Het sportpark hing. Vanaf het startsignaal begon Melderslo met een aantal kansen. Vooral Jeroen Gubbels had een paar kansen maar kon er geen benutten. In de 25ste minuut was het een heerlijke voorzet die door Bart Verheijen goed ingeschoten werd. De keeper van Belfeldia zorgde met een fabelachtige redding dat deze bal er niet invloog. Melderslo was de bovenliggende partij de eerste helft maar kwam helaas niet tot scoren. Ruststand 0-0

Het begin van de tweede helft begon hetzelfde als de eerste.  In de 48ste werd een bal van de doellijn van Belfeldia  weggerost nadat Jeroen Kallen deze binnen wilde werken. Als snel in de tweede helft liep Belfeldia tegen een rode kaart omdat een verdediger van hun  met gestrekt been Stein Vullings vloerde. Dan zou je denken dat Melderslo  gebruik  maakt van de ruimtes die het dan krijgt… Het tegenovergestelde gebeurde, Belfeldia werd sterker. Dit resulteerde in de 60steminuut voor een goede kans voor Belfeldia maar keeper Dick vd Lisdonk wist deze bal nog te keren. 3 minuten later kwam Belfeldia  door mooi combinatievoetbal door de defensie van Melderslo  de 0-1 staat op het scorebord. Melderslo probeert  het nog wel maar krijgt met moeite nog een paar kansjes. Eindstand 0-1.  Tussen de 65ste  en  90ste  minuut werden Jeroen kallen, Rik Spreeuwenberg, Rob Driessen en grensrechter Peter Kallen onder luid applaus nog gewisseld vanwege de bewezen diensten van afgelopen jaren. Zij allen doen een stapje terug voor de nieuwe generatie. Jongens….bedankt! En vooral ook Succes boys komend seizoen in de derde klasse.26-5-2018 Korfbalnieuws
SV Melderslo F1b Kampioen!

De wedstrijd tegen het team dat mede kampioen kon worden, begon niet zo goed. Al snel kwamen de dames op een 4-0 achterstand. Maar ze bleven knokken en wisten de achterstand weg te werken naar een 5-5 stand. Hierna kwamen ze toch weer op achterstand en hoewel ze wel bij konden blijven, lukte het dit keer niet om de achterstand weg te werken. De wedstrijd werd verloren met 9-13. Jammer, maar toch kon er gefeest worden. Want door verlies van de mede koploper in een eerdere wedstrijd waren ze toch kampioen! Na de wedstrijd werd er met champagne geproost en gingen de meiden natuurlijk met de kleren in de douche. Goed gedaan meiden!


26-5-2018 Voetbalnieuws

De trainingen van de afdeling voetbal kunnen doorgaan t/m uiterlijk 10 juni voor zowel de jeugd als senioren. Per team kan er door het kader voor gekozen worden om eerder te stoppen met trainen, dit dient goed gecommuniceerd te worden naar de spelers


24-05-2018 Algemeen nieuws


20-05-2018 Voetbalnieuws
SV Melderslo VR1 wint van MVC’19 VR2

Het eerste damesteam van Melderslo kreeg zondag 20 mei MVC’19 VR2 op bezoek.

In de laatste 6 wedstrijden hebben de dames van Melderslo 13 punten behaald. Die winnende vibe hebben ze vandaag doorgezet. In een spannende wedstrijd hielden de dames de 3 punten met een 2-1 uitslag verdiend thuis.

In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op. Beide teams waren sterk aan de bal en konden aanvallen opbouwen. Dit resulteerde voor MVC’19 als eerste in een doelpunt, 0-1. Vervolgens pakten de dames van Melderslo het spel weer goed op en kregen meer de overhand. Er werd flink druk gezet op de tegenstander. Uiteindelijk werd hands gemaakt door een speelster van MVC’19, penalty. Simone Verstraaten schoot de bal vol overtuiging in de kruising binnen waardoor de Melderse dames weer op gelijke hoogte kwamen.

Na de rust hield Melderslo flink druk op de bal en werd er bijna voortdurend op de helft van de tegenstander gespeeld. Dit resulteerde in de 83e minuut in een uitgespeelde goal van Simone Verstraaten. In een enerverende wedstrijd haalden de dames de volledige 3 punten binnen, met een verdiende 2-1. Dit was tevens de eindstand. 
Met nog 3 wedstrijden voor de boeg is het vizier gericht op de 7e plaats op de ranglijst.

Benieuwd of damesvoetbal iets voor jou is? Kom dan op woensdag 30 mei kijken of meedoen, we hebben dan een open training! We trainen van 19:30 tot 21:00 uur. Vragen? Mail naar voetbaldamesmelderslo@outlook.com.


20-05-2018 Voetbalnieuws
SV Melderslo kampioen 4e klasse E

Melderslo promoveert naar de 3e klasse door de 2-0 overwinning op Resia dat door dit verlies degradeert. Doordat concurrent Oostrum verloor van EWC mocht Melderslo het kampioenschap gaan vieren. De wedstrijd in Wellerlooi begon voorzichtig van beide kanten. Melderslo zocht naar openingen maar deed dit in eerste instantie in een te laag tempo en te slordig. Langzaamaan kwamen de roodwitten beter in de wedstrijd en na een mooie combinatie werd Bart Verheyen vrij voor het doel gezet. Hij werd echter op het laatste moment al dan niet onreglementair gestuit. Melderslo was gedurende de eerste helft de bovenliggende ploeg maar grote kansen bleven uit. Vlak voor de pauze kreeg Melderslo nog een corner die onberispelijk werd binnengekopt, bij de eerste paal, door verdediger Martijn Kallen. Martijn die door zijn goals van de laatste weken Melderslo in de race wist te houden om het kampioenschap. In blessuretijd van de eerste helft nog een knappe redding van Bas als een voorzet van Resia bijna in het doel dreigt te verdwijnen.

De 2e helft startte Melderslo met de wetenschap dat Oostrum met 2-0 achterstond. Dit gaf de roodwitten extra energie en men zette Resia een kwartier lang vast op eigen helft. Tot grote kansen leidde dit echter nog niet. De eerste de beste keer dat Resia tot in de buurt van het Melderslo doel kwam was het meteen raak aan de andere kant. Met een snelle aanval bereikte men Jeroen Gubbels die nog op de Resia-goalie stuitte maar de terugkomende bal werd door Jeroen Kallen binnengekopt. Melderslo speelde vervolgens de wedstrijd geroutineerd uit al kreeg Resia op het einde nog wat mogelijkheden door concentratie verlies aan de kant van de roodwitten die ondertussen ook op de hoogte waren van een verdere achterstand van Oostrum. Na het laatste fluitsignaal stroomden de vele meegereisde toeschouwers het veld op om de jongens te feliciteren. Melderslo kampioen, iets wat de laatste keer al heel lang geleden was. Het feest ging tot in de heel late uurtjes door.


17-05-2018 Korfbalnieuws
Afsluitdag regiokorfbal

Woensdagmiddag 30 mei vindt weer de jaarlijkse afsluitdag van de regiocompetitie plaats. Deze is dus bedoeld voor de E2, F1a en F1b.  Dit jaar wordt de spellendag bij Swift in Velden gehouden. Iedereen wordt om 14:15 uur bij de kerk verwacht. Om 14:30 uur begint het programma. Na een gezamenlijke warming-up staan er dan weer allemaal leuke spellen op het programma. De kinderen krijgen rond half 6 ook nog wat lekkers te eten. Zorg voor voldoende drinken, vooral bij warm weer. Denk bij warm weer ook aan zonnebrand en eventueel een petje.

Na de activiteiten zullen ook de spellenkampioenen van zowel de zaal- als veldcompetitie 2017/2018 gehuldigd worden. Naar verwachting zal het programma tot ongeveer 18:30 uur duren. Als er verder nog vragen zijn kun je contact opnemen met Karin Alards. Supporters zijn op deze dag natuurlijk van harte welkom.

Wij wensen jullie allemaal weer heel veel plezier op deze dag.


13-05-2018 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo winnen ruim

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 13 mei tegen Rietvogels 1 uit Riethoven. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark Den Droevendaal in Riethoven. De eindstand was 10-15.

SV Melderslo kende een enorm scherpe start. Binnen tien minuten stond de ploeg op een 0-5 voorsprong. Daarna leek Rietvogels ook wakker te zijn. Toch bleef SV Melderslo de betere ploeg. Er werd met veel rust en overtuiging gekorfbald en de ploeg creëerde veel. In de rust stond er een stand van 5-11 op het scorebord. Na rust veranderde het spelbeeld wat. Rietvogels scoorde snel drie keer achter elkaar, maar daarna stond SV Melderslo weer op scherp. Het team creëerde wat minder dan in de eerste helft, maar verdedigend was de concentratie terug. De wedstrijd werd inmiddels steeds fysieker en dat ging ten koste van het mooie korfbal dat SV Melderslo in de eerste helft had laten zien. Toch bleef de ploeg hier rustig onder en werd de wedstrijd rustig uitgebald. De eindstand van 10-15 zorgt ervoor dat SV Melderslo nu op een derde plaats staat in de Overgangsklasse.


13-05-2018 Voetbalnieuws

Speler van de week: Stijn van Rens


12-05-2018 Korfbalnieuws
Het korfbal recreanten-team is op zoek naar jou!

We zijn op zoek naar enkele dames die ons team weer compleet kunnen maken. Het huidige team bestaat uit een groep zeer diverse dames die sport, spel en vooral plezier hoog in het vaandel hebben staan. Wil je hier deel van uitmaken, neem dan contact op met SV Melderslo (info@svmelderslo.nl). Twijfel je……..niet doen……maar kom vrijblijvend een aantal keren mee spelen.

Namens het team: Angelique, Miek, Mieke, Irma, Ria, Annemie, Susan & Nelke.   


10-05-2018 Algemeen nieuws
Clubkas campagne

Ben je lid van de Rabobank? Dan kun je ons steunen door bij de Rabobank Clubkas Campagne op ons te stemmen! Dit kan van 8 t/m 23 mei. Alvast bedankt voor je stem!


07-05-2018 Algemeen nieuws
Wedstrijd Kader – A: update

In verband met te weinig aanmeldingen vanuit het kader kan de wedstrijd van afdeling korfbal NIET doorgaan. De wedstrijd van de afdeling voetbal gaat wel door.


04-05-2018 Algemeen nieuws
Vrijwilligersavond

Beste sportvriend of sportvriendin van SV Melderslo,
Zoals ieder jaar organiseren we ook dit jaar weer een avond voor al onze vrijwilligers die zich het afgelopen seizoen hebben ingezet voor onze vereniging. Dit jaar staat deze avond volledig in het teken van het ‘Wilde Westen’.

Deze compleet verzorgde avond wordt gehouden op zaterdag 9 juni 2018 om 19:30 uur in de kantine van het sportpark. Om 20:00 uur zal het eten voor jullie klaar staan. Uiteraard is jullie partner ook van harte uitgenodigd. Er worden voor deze vrijwilligersavond geen persoonlijke uitnodigingen meer verstuurd. Graag willen we weten hoeveel personen er aanwezig zijn op deze avond. Stuur daarom vóór 28 mei een mailtje naar k&r@svmelderslo.nl en vermeld er ook bij of je met/zonder partner komt.

Zorg ervoor dat ook jij aanwezig bent bij deze avond die zo gezellig wordt dat ze er in het Wilde Westen nog bang van worden!

Met sportieve groet, Commissie Kantine & Recreatie SV Melderslo


29-04-2018 voetbalnieuws
SV Melderslo 1 boekt belangrijke zege uit tegen GFC’33    uitslag 1-5

Zondag stond de inhaal wedstrijd van SV Melderslo tegen GFC’33 op het programma in Grubbenvorst. Het begon allemaal zeer matig van Melderslose kant. In de vierde minuut kon een speler van GFC’33 over links doorkomen en een mooie voorzet geven. De bal werd door Tom Verlinden verkeerd verwerkt en  in eigen doel geschoten 1-0. Melderslo had moeite om in het spel te komen maar gaandeweg de tweede helft ging het steeds beter. In de 37ste werd een vrije trap door Jeroen Gubbels voor de goal geslingerd. Hier stond Tom Verlinden om de bal door te koppen naar de rechtse paal waar Jeroen Kallen de bal voor het inkoppen had. 1-1. Fijn voor SV Melderslo om toch met deze gelijke stand de rust in te gaan.

De tweede helft zette SV Melderslo goed druk en kreeg GFC’33 het steeds lastiger. In de 8ste nam Jeroen Gubbels een vrijetrap net buiten de 16. Deze kon nog net tot corner verwerkt worden door de keeper van GFC’33. Dezelfde Jeroen nam in de 16de een vrije trap vanaf recht die richting de buitenste paal draaide waar Jeroen Kallen weer klaar stond om onhoudbaar in te koppen. 1-2 SV Melderslo stoomt door en in de 28ste geeft Martijn Kallen een geweldige voorzet van rechts die door zijn Broer Jeroen ingekopt werd. Deze kan de keeper nog keren maar de rebound van de goed oplettende Jeroen Gubbels niet. 1-3 GFC’33 kreeg niet veel kansen meer maar in de 30ste minuut kreeg Bas v Westerveld van SV Melderslo het nog even benauwd toen hij een schot van een speler van GFC’33 alleen nog maar na kon kijken en op de lat zag belanden. In de 32ste veroverde Rik Spreeuwenberg de bal en gaf een mooie snelle paas richting Jeroen Gubbels die de bal goed mee krijgt en met een wonderschone krul de bal achter de keeper van GFC’33 schiet 1-4 In de 34ste krijgt de ingevallen Dennis Gubbels een goede voorzet waarna hij de bal over de keeper kopt. Maar deze valt tegen de binnenkant paal in de handen van de keeper van GFC’33. In de 40ste weer een lekkere bal van Rik Spreeuwenberg over rechts naar de ingevallen Gijs Coenders. Deze kan de bal mooi doortippen naar Jeroen Kallen die alleen op de keeper afgaat en deze kansloos laat. 1-5

Een mooie voetbaldag voor SV Melderslo die nog in de race zijn voor het kampioenschap maar 1 punt achter SV Oostrum blijven staan dat won met 0-1 van Kwiek Venlo.


28-04-2018: Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo A1 naar kruisfinales

De korfbalsters van SV Melderslo A1 hebben zich op zaterdag 28 april geplaatst voor de kruisfinales. In de kruisfinales nemen de beste vier teams van de Hoofdklasse het tegen elkaar op. De twee winnaars strijden daarna in de veldfinale om de titel Nederlands Kampioen.

Afgelopen seizoen werd de ploeg derde in de eerste klasse. Omdat kampioen Stormvogels A1 uit Luyksgestel niet naar de Hoofdklasse wilde promoveren, werd de A1 van SV Melderslo in de gelegenheid gesteld om deze plaats in te nemen. In een heel goede eerste helft van de veldcompetitie wist het team te verrassen en een derde plaats te behalen. Nu, tijdens de tweede helft van de veldcompetitie, is de ploeg onbereikbaar geworden voor de nummer 5, en dat met nog vier wedstrijden te spelen. Een bijzondere prestatie van dit jonge en hechte team.

De kruisfinales vinden plaats in het weekend van 9 en 10 juni. Waar de wedstrijden gespeeld worden is nog niet bekend.


26-04-2018 Algemeen nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Jan Gubbels en Piet van Lipzig

Jan en Piet zijn vandaag voor hun verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan is vanaf 1972 – met een paar korte onderbrekingen – als vrijwilliger actief voor voetbalvereniging RKSV Melderslo en nadien SV Melderslo in verschillende hoedanigheden, onder meer als leider C en B jeugd (1972-1979), grensrechter (1985-1993), leider veteranen (1995-2003), lid van de onderhoudsploeg terrein en meubilair (vanaf 1997), verenigingsscheidsrechter (1998-2016) en coach jeugdscheidsrechters (vanaf 2008). Naast de inzet voor onze vereniging was Jan 24 jaar secretaris van Muziekvereniging Eendracht Melderslo en heeft hij deelgenomen in diverse commissies, zoals organisatie van concertreizen (2007, 2013 en 2017), Boerenbruiloft (2015) en het Maestro-concert in 2017. Bovendien was Jan van 1987-2010 secretaris van de Ald Preense van carnavalsvereniging De Vlaskop Melderslo. We willen Jan van harte feliciteren met de welverdiende onderscheiding!

Piet maakt zich – met twee korte onderbrekingen – al bijna 40 jaar verdienstelijk op maatschappelijk gebied. Van 1972 tot 1978 was hij voorzitter van KPJ-Melderslo en heeft in die hoedanigheid een grote bijdrage geleverd aan het werven van nieuwe leden. Vervolgens was Piet 25 jaar bestuurlijk actief voor Carnavalsvereniging de Vlaskop als penningmeester (1981-1998) en voorzitter (1998-2006). De nalatenschap van Piet bij zijn vertrek in 2006 was een kerngezonde en groeiende vereniging. Ook was Piet actief voor Ponyclub de Dravertjes Melderslo als bestuurslid (1990-1992) en aansluitend 8 jaar als voorzitter. Daarnaast organiseerde hij de jaarlijkse interne clubkampioenschappen en begeleidde hij de jaarlijkse ponykampweek. Bovendien was hij van 1996-2004 commandant van het viertal en achttal bij wedstrijden. Vanaf 2008 is Piet voorzitter van MFC de Zwingel en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de exploitatie van het gemeenschapshuis. Voor onze vereniging zette Piet zich in het verleden in als trainer van een jeugdteam en sinds enkele jaren kunnen we op hem bouwen voor het terreinonderhoud. We willen Piet van harte feliciteren met de welverdiende onderscheiding!


22-04-2018 Korfbalnieuws
Twee punten voor korfbalsters SV Melderslo

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 22 april tegen DAKOS 1 uit Someren. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo. De eindstand was 15-13.

Bij de vorige confrontatie tussen de ploegen gaf SV Melderslo in de slotfase van de wedstrijd nog één punt weg. De ploeg was nu dan ook gebrand op de twee punten. Ook DAKOS was echter niet gekomen om te verliezen en dat was te zien in het begin van de wedstrijd. Beide ploegen gingen de strijd fanatiek aan en er vielen veel doelpunten. Er was in de eerste helft nog niet duidelijk één sterkere ploeg, maar het was DAKOS dat in de rust op een 8-9 voorsprong stond. Na rust wist DAKOS in eerste instantie de voorsprong te behouden. Langzaam maar zeker wist SV Melderslo het tij echter te keren en werd de ploeg steeds dominanter. Met nog zo’n tien minuten op de klok kwam SV Melderslo eerst met 14-13 en daarna met 15-13 voor. Een spannende slotfase volgde, waarin DAKOS alles op alles zette om toch nog met de punten naar huis te kunnen. SV Melderslo gaf verdedigend echter niet meer veel weg en speelde de wedstrijd rustig en beheerst uit, waardoor de stand 15-13 bleef. Door deze overwinning neemt de ploeg nu een gedeelde derde plaats in op de ranglijst van de Overgangsklasse.


22-04-2018 Voetbalnieuws

De paar druppels regen vlak voor de wedstrijd zorgden nauwelijks voor afkoeling deze middag. Langs de lijn blijft het dus in ieder geval warm voor de toeschouwers. De vraag is of het er in het veld ook heet aan zal toegaan?

Melderslo begint geconcentreerd aan de wedstrijd. En na een paar mogelijkheden is het in de 12e minuut al raak voor SV Melderslo. Bart Verheijen “fopt” zijn  directe tegenstander in de 16. Deze wil dat nog corrigeren, maar zijn ruwe ingrijpen laat de goed leidende scheidsrechter van de Moosdijk geen andere keuze dan naar de stip te wijzen.. Dit buitenkansje is zoals al vaker dit seizoen wel besteed aan Jeroen Kallen. 0 – 1. Er staat een ploeg met uitstraling. De communicatie onderling is goed en de jongelingen Tom Verlinden en Roy Jeuken vullen hun taak op het middenveld prima in..

In de 26e minuut komt Stijn Vullings alleen voor de keeper. Helaas treft zijn inzet geen doel. In minuut 31 plaatst Melderslo een schitterende counter. Rik Spreeuwenberg kopt de bal door op Jeroen Gubbels. Jeroen legt vervolgens met een diepe bal, de bal achter de verdediging. Stijn Vullings is het eerste bij de bal en zet direct voor met zijn linker. Deze voorzet lijkt na de stuit een inkoppertje voor de inkomende Jeroen kallen maar zijn kopbal verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal.

4 minuten later krijgt diezelfde Jeroen weer een dot van een kans maar ditmaal is in de 1 op 1 situatie de doelman de winnaar. In de 40e minuut krijgt Melderslo een corner. Bart Verheijen heeft met zijn volley bij de 2e paal iets moois in gedachte. Het wordt echter een volley alias Ronald Koeman in de poulefase EK 1988 Nederland-Ierland. Destijds wist Wim Kieft de mislukte volley met het hoofd binnen te werken. Deze middag is het Martijn kallen die de bal met het hoofd binnen knikt. 0 – 2. In de 45e minuut zorgt doelman Bas Westerveld met zijn redding op een afstandsschot ervoor dat de ruststand 0 – 2 blijft.

In de 2e helft behoudt SV Melderslo de controle. VVV 03 heeft deze middag niet de ploeg om het Melderslo echt moeilijk te maken. Melderslo krijgt enkele kansen maar weet deze niet te benutten. Het is eigenlijk wachten op de 0 – 3 zodat de wedstrijd definitief op slot gegooid kan worden. Het wachten hierop wordt beloond want in minuut 81 wordt dit een feit. Rik Spreeuwenberg weet met zijn pass Bart Verheijen te bereiken. De perfecte aanname van Bart zorgt ervoor dat hij zichzelf alleen voor de doelman van VVV 03 brengt. En daar weet Bart wel raad mee. Al met al een dik verdiende overwinning. En omdat Oostrum deze middag punten morst tegen Hegelsom Ligt de strijd om het kampioenschap met nog 6 wedstrijden te gaan weer helemaal open. Game on! 


19-04-2018 Voetbalnieuws

Melderslo wint moeizaam van hekkensluiter Resia.

Op donderdag speelde Melderslo een inhaalwedstrijd tegen het geplaagde Resia uit Wellerllooi. Resia staat niet alleen onderaan, maar moest bovendien terugvallen op een vijftal invallers vanwege blessures. Ondanks dat laatste, begonnen de gasten toch fanatiek en kregen ze ook de eerste schietkans al in de 2e minuut. Het schot ging maar rakelings langs. Maar al enkele minuten later kwam Melderslo al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van rechts werd  slim genomen en de voorzet werd in de kluts door een Resia speler in eigen doel werd gewerkt. Dit was, naar later bleek, een typerende spelsituatie voor deze wedstrijd. Veel onzuiverheden in de passing, veel balverlies aan beide kanten, weinig goede ideeën in de opbouw, kortom een zeer matige wedstrijd van beide kanten. Al zou je van de nummer 2 op de ranglijst wel iets meer mogen verwachten. Veel grote kansen waren er dan ook niet in de eerste helft. Na rust leek Melderslo aanvankelijk iets beter te gaan spelen, door iets meer druk naar voren te geven. Het waren met name de 3 invallers van de thuisclub die positief opvielen. Noto bene de jonkies van de selectie!  In de 52e minuut komt Bart Verheyen over rechts aan de bal en begint aan een fraaie actie. Hij komt naar binnen en schiet knap de 2-0 binnen voor de thuisploeg. Niets meer aan de hand zou je denken, maar 2 minuten later wordt achterin de bal niet goed verwerkt, waardoor Resia de 2-1 al snel weer kan maken. Resia kon echter verder in de 2e helft niet echt een vuist maken en dat was maar goed ook.  Wellicht had de thuisclub nog een penalty moeten krijgen in de 62e minuut toen de scheidsrechter floot voor een overtreding op Bart Verheijen en het leek er toch heel veel op dat dit binnen de zestien was. Melderslo kreeg verder in de wedstrijd nog kansjes maar miste de absolute scherpte, of de keeper van Resia wist de bal tegen te houden.  Hoe dan ook een wedstrijd om snel te vergeten en om bovenin mee te blijven doen om prijzen zal het echt anders moeten. En al snel, want op het moment dat jullie dit lezen is de lastige wedstrijd uit tegen VVV’03 ook al weer gespeeld.


18-04-2018 Voetbalnieuws

De teamindeling jeugd afdeling voetbal voor seizoen 2018-2019 is bekend. Klik daarvoor hier


15-04-2018 Korfbalnieuws
SV Melderslo-korfbalsters doen goede zaken

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 15 april tegen DSV 1 uit Diessen. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Alsie in Diessen. De eindstand was 8-15.

SV Melderslo begon al wat sterker dan DSV aan de wedstrijd. Het was dan ook SV Melderslo dat steeds op voorsprong kwam, maar DSV wist de stand ook telkens weer gelijk te trekken. Toch pakte de uitploeg net vóór rust een 5-7 voorsprong. Na rust zetten de korfbalsters uit Melderslo de koers van de eerste helft voort. De ploeg kwam op 5-10 voorsprong en dat leek de genadeklap voor DSV. DSV kwam niet meer dichterbij dan 7-11, daarna liep SV Melderslo, dat in de tweede helft zowel aanvallend als verdedigend duidelijk de betere ploeg was, weer verder uit. De eindstand was uiteindelijk 8-15 en de twee punten gingen dus verdiend mee naar Melderslo. SV Melderslo doet met deze overwinning goede zaken en neemt weer wat afstand van de hekkensluiters van de Overgangsklasse. De ploeg staat nu op een gedeelde vierde plaats.


15-04-2018 Voetbalnieuws

Speler van de week: Finn Roelofs


15-04-2018 voetbalnieuws
Scheidsrechter helpt Melderslo in het zadel. 

De toeschouwers op sportpark de Merel waren afgelopen zondag benieuwd of Melderslo de negatieve spiraal van de laatste weken zou kunnen doorbreken.Dit moest dan gebeuren tegen Leunen dat haar thuiswedstrijd al met 1-0 van  Melderslo wist te winnen. In het eerste kwartier was Leunen de bovenliggende partij en moest keeper Bas van Westerveld, die deze middag een goede wedstrijd keepte, al twee maal redding brengen. De eerste echte goede aanval van Melderslo viel pas te noteren in de 22e minuut en werd ternauwernood tot corner verwerkt. De corner die volgde werd vervolgens via de stuit over gekopt. Melderslo trok het initiatief naar zich toe en schiep zich ook enkele mogelijkheden. In de 25e minuut is er balverlies achterin bij Melderslo en Leunen weet hier wel raad mee (0-1). Melderslo is even van slag maar ging daarna op zoek naar de gelijkmaker zonder echt gevaarlijk te worden. In de 43e minuut werd Melderslo in het zadel geholpen door de, verder goed fluitende, scheidsrechter die tot penalty besluit als Bart Theeuwen makkelijk naar de grond gaat. Het cadeautje werd uitgepakt door Jeroen Kallen (1-1).

Na de pauze, met twee wissels voor de roodwitten, kwam Melderslo al snel op voorsprong. Na goed instappen van Martijn Kallen wist deze, via een pass binnendoor, Jeroen Gubbels te bereiken die op zijn beurt, de Leunen goalie in de korte hoek wist te verrassen (2-1). Leunen probeerde hierna om de gelijkmaker te vinden maar kon nooit echt gevaarlijk worden. Melderslo sleepte er, met meer beleving dan de afgelopen weken, een moeizame overwinning uit en blijft zo bovenin meedoen in de vierde klasse.


14-04-2018 voetbalnieuws

JO17-2 is in het nieuw gestoken door Houbensteyn Heideveld


14-04-2018 voetbalnieuws

De wandelvoetballers hebben trainingspakken gekregen van Werkplek Uitzend- en Personeelsdiensten.


Zaterdag 14 april 2018, voetbalnieuws

De wedstrijd SV Oostrum VR1 – SV Melderslo VR1 van woensdag 18 april is afgelast


09-04-2018 Korfbalnieuws

Vanavond hebben 11 trainsters van onze vereniging hun certificaat K2-trainer uitgereikt gekregen. Met het volgen van de K2 trainers cursus  wordt een goede basis gelegd bij de trainers wat weer van belang is om de teams een goed technische en tactisch niveau aan te kunnen leren.  Veerle, Karin, Ankie, May, Veerle, Gerda, Moniek, Mirthe, Jill, Evi en Mieke, van harte gefeliciteerd! 


09-04-2018 Voetbalnieuws
SV Melderslo 1 komt tekort tegen EWC’46 1,   uitslag 2-4

Op de jaarlijkse sponsor dag krijgt SV Melderslo EWC uit Well op bezoek.

Op deze geweldige zonnige dag begint Melderslo in de eerst 10 minuten met kansen van Jeroen Kallen die tegen de paal kopt  en een kopbal van Bart Theeuwen die de bal geen vaart mee kan geven. EWC’46 word langzaam sterker en creëert een aantal kansen. Dit resulteert in de 23ste minuut in een mooi schot dat tegen de paal beland. Veel geluk voor SV Melderslo. In de 29ste krijgt Jeroen met een beetje geluk een bal mee op het middenveld. Hij ziet de keeper van EWC’46 een stuk voor zijn doel staan en schiet de bal over de keeper heen maar helaas ook net over het doel. In de 35stezet Jeroen Gubbels door op een bal die op de 16 komt. Een misverstand tussen keeper en speler van EWC’46 waardoor Jeroen zijn hoofd nog tegen de bal kan zetten 1-0 voor SV Melderslo. EWC’46 zet steeds meer druk en SV Melderslo heeft het moeilijk om het achterin dicht te houden. In de 39ste een schot over de grond. Bas kan zijn handen er nog wel tegenaan zetten maar krijgt de bal niet gestopt Waarschijnlijk ook dwarsgezeten door het hobbelige veld. 1-1. In de 45ste kan EWC’46 opstomen vanuit links naar een fout van SV Melderslo in de verdediging. Voorzet en mooi ingetikt. 1-2. Dit is ook tevens de ruststand.

Tweede helft begint vrij rustig. Tot in de 57ste Bas v Westerveld een terugspeelbal niet goed uitgeschoten krijgt waardoor EWC’46 een goede kans krijgt. De verdediging van SV Melderslo krijgt de bal ook niet meer weggewerkt waardoor EWC’46 met een mooi shot in de rechterbovenhoek de stand op 1-3 zet. Melderslo blijft het moeilijk houden met het spel van EWC’46. Op wilskracht creëert Melderslo nog wel een paar kansen. In de 74ste een voorzet van rechts die mooi ingekopt word door SV Melderslo, maar  op de lijn gered door een speler van EWC’46. Ook in de 79ste een mooie volley van Bart Verheijen… Helaas op de lat. In de 86ste probeert   Rob Driessen een bal uit te verdedigen maar schiet tegen een speler van EWC’46. De bal kaatste precies voor de voeten van een speler van EWC’46. Een snelle uitbraak en Bas van Westerveld is kansloos 1-4. Voor de pijn een beetje te verzachten mocht Jeroen Kallen nog een penalty benutten na een handsbal van EWC’46. Eindstand 2-4.

Het kampioenschap komt verder uit zicht omdat Oostrum heeft gewonnen met 2-0 en 5 punten voorstaat met ook nog een wedstrijd minder gespeeld.


08-04-2018 Korfbalnieuws

Opnieuw geen punten voor SV Melderslo

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 8 april tijdens de jaarlijkse sponsordag tegen VVO 1 uit Hapert. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo. De eindstand was 10-16.

SV Melderslo begon niet slecht aan de wedstrijd. Er werd hard gewerkt en hoewel er aanvallend het een en ander te verbeteren viel, werden er wel kansen gecreëerd. Het lukte SV Melderslo dan ook om op voorsprong van 5-3 te komen. Door verdedigende foutjes van SV Melderslo en scherpte in de afronding aan de kant van VVO, was de stand in de rust echter weer gelijkgetrokken tot 5-5. Na rust kwam VVO sterker uit de kleedlokalen. Vooral in de afronding was VVO nu veel beter dan SV Melderslo, dat nog altijd veel kansen miste. Hoewel het nog lang spannend bleef, kon VVO in de slotfase uitlopen. Aan de kant van SV Melderslo wilde het toen allemaal niet meer lukken. Het eindsignaal klonk bij een wat geflatteerde stand van 10-16. SV Melderslo blijft na dit verlies op een vijfde plaats staan in de Overgangsklasse, maar om niet in de gevarenzone te komen, wordt het nu wel tijd dat de ploeg wat punten gaat pakken.


08-04-2018 Speler van de week

Hallo
Wat was het een leuke dag
De aftrap was leuk en scoren op de keeper vond ik spannend maar het is wel gelukt.
In de dug out vond ik het een beetje saai, Ik vond de coach (Leon) wel streng.
We kregen in de pauze drinken en vlaai en ik mocht het lootje uit een beker halen.
Later als ik groot ben wil ik ook in het eerste spelen.
Bedankt voor de mooie bal en snoepzak.

Groetjes Lucas Driessen


08-04-2018 Algemeen nieuws

Onze jubilarissen:
50 jaar: Jac Wijnen, Eric Vullings, Henk Alards
40 jaar: Anita Alards, Wil Backus, Jolanda Spreeuwenberg, Eric Driessen, Ron Heldens, Ron Thijssen

Gefeliciteerd met dit jubileum!

 

 


06-04-2018 Voetbal nieuws
Hegelsom 1 – SV Melderslo 1

Derby’s zijn leuk en dat bleek ook weer uit het aantal toeschouwers deze donderdagavond. Doelpogingen en schermutselingen leiden in de beginfase tot vermakelijke spelsituaties. In de 4e minuut laat de rechter verdediger van Hegelsom zich voor de eerste keer gelden. Zijn afstandsschot kan door keeper Bas Westerveld gekeerd worden tot corner. Twee minuten later komt Stijn Vullings niet helemaal uit met zijn passen op een mooi gegeven voorzet van Bart Verheijen. De bal verdwijnt dan ook langs het doel van de Hegelsom goalie. In minuut 7 komt Bart Verheijen weer goed door over rechts. Zijn voorzet wordt bij de tweede paal door Jeroen Kallen netjes terug gekopt waar de vrijstaande Stijn Vullings die met links binnen schiet.0 – 1. In minuut 10 is het weer Stijn die 0 – 2 laat aantekenen. De hoge bal wordt wellicht door de laagstaande zon verkeerde ingeschat door keeper Hagens waardoor de bal zomaar voor de voeten van Stijn valt. In het lege doel is het vervolgens makkelijk scoren. 10 minuten, 0 – 2 , kat in het bakkie zou je denken. Nee dus! Hegelsom geeft niet op en wint steeds meer duels en Melderslo lijkt zelfs gas terug te nemen. Deze combinatie doet de wedstrijd langzaam kantelen. Zeker als scheidsrechter Slaats in minuut 19 Hegelsom een penalty toekent wegens te hoog geheven been. Deze wordt feilloos binnen geschoten en de 1 – 2 is een feit. Deze “anschlusstreffer” blijkt allerminst een “wake up call” voor de mannen van trainer Vievermans. Hegelsom wint de meeste duels en is in minuut 44 en minuut 45 heel dicht bij de gelijkmaker.

In de rust hopen de meegereisde toeschouwers op een strijdvaardiger Melderslo in de tweede helft. In minuut 53 stuurt Stan van de Pas met een mooie dieptepass Bart Verheijen weg op rechts. Bart speelt vervolgens de bal weer terug rand zestien, naar de meegelopen Stan, maar zijn schot treft geen doel. Dit is dan ook meteen de enige mooie aanval van Melderslo de hele tweede helft. Hegelsom is het betere collectief en heeft in ieder geval de intentie om te voetballen daar waar Melderslo vaak niet verder komt dan het hanteren van de lange bal. Gelukkig voor Melderslo zijn de vrije kop kansen niet besteed aan de voorwaartsen van trainer Joosten. Tot drie keer toe weet men vanuit volledig vrijstaande positie de bal niet op doel te koppen. De wedstrijd kruipt naar zijn einde en het meenemen van de drie punten komt voor SV Melderslo toch in zicht. Tot in minuut 90, als de rechter verdediger van Hegelsom zijn puike wedstrijd bijna bekroont met een schitterend doelpunt. Helaas voor hem treft zijn afstandsschot de dwarsligger maar in de rebound weet zijn ploegmaat de bal wel tegen de touwen te werken. De verdiende 2 – 2 staat op het scorebord. De 4 minuten inzet in blessuretijd kan het gebrek aan inzet in de verstreken 80 minuten niet meer ongedaan maken en dus blijft de winnende treffer voor de ploeg uit Melderslo uit.

Derby’s zijn leuk. Deze avond “erg” leuk voor “Hegga” en “niet” leuk voor SV Melderslo dat kostbare punten morst in de strijd om het kampioenschap.


02-04-2018 Korfbalnieuws
SV Melderslo-korfbalsters onderuit tegen KV Rooi

De korfbalsters van SV Melderslo speelden op Tweede Paasdag, maandag 2 april hun eerste veldwedstrijd na de zaalcompetitie. De wedstrijd werd gespeeld tegen KV Rooi uit Sint-Oedenrode op sportpark De Kienehoef in Sint-Oedenrode.

SV Melderslo begon niet scherp aan de wedstrijd. Aanvallend kwam de ploeg langzaam op gang en verdedigend maakte ze onnodige fouten. Al snel keek ze dan ook tegen een 4-1 achterstand aan. Daarna kwam er langzaam verbetering in het spel van SV Melderslo, maar van echt terug in de wedstrijd komen was nog geen sprake. De Melderslose korfbalsters moesten de rust in bij een 8-5 achterstand. Na rust bleef het maar moeizaam gaan bij SV Melderslo. Verdedigend stond het stabieler, maar scoren wilde niet lukken. Dat ging bij KV Rooi een stuk soepeler. De ploeg uit Sint-Oedenrode had veel minder kansen nodig en wist daardoor verder uit te lopen. De wedstrijd werd halverwege de tweede helft nog even opgeschrikt, doordat de paal door het slechte, zachte veld omviel. Na een kleine onderbreking ging de wedstrijd verder en hoewel SV Melderslo bleef vechten om te schade te beperken, ging het uiteindelijk toch met 16-9 onderuit. De vierde plaats blijft behouden, maar aansluiting houden met de bovenste regionen van de Overgangsklasse wordt moeilijk.


01-04-2018 Voetbalnieuws
SVEB 1 – Melderslo 1
Gelijkspel waar wellicht meer in had gezeten.

De vraag vooraf was hoe Melderslo het zou gaan doen tegen een ploeg die duidelijk lager op de ranglijst stond en die naar verwachting niet zo ver naar voren zou spelen.
Het antwoord op deze vraag leek in het begin zeer goed te zijn, Melderslo startte aanvallend en leek de eerste 10 minuten op een voorsprong te komen, echter de diverse kansen op die voorsprong werden niet benut door de Melderslo spitsen.
De rest van de eerste helft ging daarna gelijkwaardiger op al moet hierbij gezegd worden dat de SVEB verdedigers 3 gele kaarten gegeven door scheidsrechter Thijssen nodig hadden om met name Bart Verheyen het voetballen onmogelijk te maken.
Kansen in deze periode van Jeroen Kallen (been net tekort) en een afgekeurd doelpunt door een twijfelachtig vlagsignaal van de clubgrensrechter van SVEB almede een kans van de thuisclub na twijfelachtig ingrijpen van onze Doelman Bas van Westerveld brachten geen verandering in de stand.
De rust ging dan ook in met een gelijke stand iets wat op dat moment gezien het hele spelbeeld wel terecht was.

Kort na de pauze was het even droog en waar iedereen hoopte “na regen komt zonneschijn” pakte dit helaas iets anders uit.
De wedstrijd ging verder zoals voor de rust matig voetbal met toch wel kansen aan beide zijde.
Een schotje van Bart Verheyen ( aparte redding doelman thuisclub ) en even later iets te lang treuzelen houdt de stand op 0 – 0.
Als het dan in de  60e minuut toch 0 -1 wordt door diezelfde Bart na prima doorkoppen van Jeroen Kallen lijkt het erop dat spreekwoordelijk “de zon doorbreekt”.
De vreugde is van korte duur, 4 minuten later verschijnt 1-1 op het scorebord als Jasper Janssen een voorzet van recht met een knappe schuiver doeltreffend afrondt.
Melderslo wisselt in deze fase 2 x, met Casper de Swart en Gijs Coenders proberen de rood witten nogmaals aan te zetten en gezien het aantal mogelijkheden in de laatste 20 minuten had niemand er verbaasd van opgekeken als de ploeg uit Melderslo de 3 punten mee naar huis had genomen.
Echter mogelijkheden van Gijs Coenders ( lat ) en Bart Verheyen ( schot voorlangs ) werden niet doeltreffend afgerond.
Hierdoor blijft de stand van 1-1 op het scorebord, achteraf duur en onnodig puntverlies.


01-04-2018 Korfbal nieuws
Uitreiking certificaten trainerscursus afdeling korfbal
Dit seizoen hebben 11 kaderleden van afdeling korfbal een trainerscursus gevolgd bij de KNKV.
Wij, bestuur SV Melderslo en TC afdeling korfbal, zijn dan ook trots dat alle 11 kaderleden deze 
cursus met goed gevolg hebben afgerond. Op maandag 9 april zullen de certificaten worden 
uitgereikt. Uitreiking vindt plaats in de kantine van sportpark De Merel en begint om 20:00 uur.


30-03-2018 Algemeen nieuws

Onze voorzitter van SV Melderslo, Twan Christiaens, heeft besloten om tijdelijk terug te treden als voorzitter. Er is veel commotie in het dorp ontstaan omtrent de aankoop van Camping Het Engelke door Sun-Power, die aldaar arbeidsmigranten wil gaan huisvesten.

Wat Twan Christiaens wil voorkomen is dat de hele discussie over huisvesting arbeidsmigranten op Camping Het Engelke door Sun-Power zijn negatieve weerslag gaat hebben op de vereniging SV Melderslo. Daar is niemand bij gebaat.

In de tussentijd zal Angelique Meijboom het voorzitterschap voor haar rekening nemen.


29-03-2018 Voetbalnieuws

Interlandwedstrijden
Woensdag 28 maart waren er op het sportpark een drietal heuse  interland-wedstrijden. We hadden de vraag gekregen van de st. Mary’s Cath School om een drietal wedstrijden te spelen. Één U12 wedstrijd waar wij met onze JO11-1 aantraden en twee U13 wedstrijden waar onze JO13 -1 en JO13-2 het tegen opnamen.
Voorafgaand aan elke wedstrijd werd telkens eerst beide volksliederen gespeeld en we overhandigden ons club vaantje aan onze gasten. Na alle ‘plichtplegingen’ werd er uiteraard ook nog gewoon gevoetbald. Dit was in de stromende regen, maar dat deerde de kinderen niet, want die genoten volop van deze internationale wedstrijd.
Het resultaat van de wedstrijden:
Onze U12 team verloor de wedstrijd met 0-5 na een knappe 0-0 rust stand.
U13-2 verloor helaas ook hun wedstrijd met 1-6 na een 0-2 ruststand.
U13-1 wist hun wedstrijd wel te winnen met 4-2 na een 1-1 ruststand.
En zo waren ze na een sportieve avond allemaal een hele ervaring rijker.


29-03-2018 Algemeen nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Marcel Beelen.
Marcel is afgelopen dinsdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Marcel Beelen is sinds 2006 lid van de gemeenteraad van Horst aan de Maas. Hij was onder meer fractievoorzitter van het CDA, voorzitter van de commissie Ruimte en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. “Hij heeft zich gedurende zijn raadslidmaatschap bewezen als een bekwaam, gedreven en integer bestuurder met een grote mate van verantwoordelijkheidsbesef en maatschappelijke betrokkenheid”, aldus burgemeester Ina Leppink. “Hij heeft in die hoedanigheid grote verdiensten voor de gemeenschap verworven.” 

Naast bovengenoemde verdiensten zet Marcel zich bij SV Melderslo in als leider/trainer van het team JO8. We willen Marcel van harte feliciteren met de welverdiende onderscheiding!


25-03-2018 Speler van de Week

Vandaag was ik Speler van de week!! Ik vond het een hele leuke dag. Ik vond het cool om met de spelers het veld op te gaan. En ik mocht op de goal schieten. Het was een makkie want de keeper was niet op aan het letten. Wel jammer dat Melderslo niet meer gescoord had. Het was 0-0 geworden. 

Groetjes Jens Kuijpers


11-03-2018 Speler van de Week

Hallo!

Het was een hele leuke dag! Vooral het balletje trappen met Peter en ik mocht bij de grote jongens zitten. Scoren was een makkie want ze lieten mij er extra door denk ik. We zijn gewonnen met 2-1 en ik kreeg nog een snoepzak! Hopelijk mag ik nog een keer meedoen! 

Groetjes Jur Vullings

 

 


12-03-2018 Algemeen nieuws

Binnenkort is weer de vriendjes- vriendinnetjes sportmiddag. Voor meer info klik hier


11-03-2018 Voetbalnieuws

13 april organiseren we de voetbalquiz. Voor meer informatie klik hier


10-03-2018 Korfbalnieuws
D1 Kampioen!

Door de zenuwen was het niet gelukt om vorige week zaterdag tegen United het kampioenschap al binnen te halen. Vandaag moest er dus gewonnen worden van Dakos om kampioen te worden. Van de zenuwen was vandaag weinig te merken. Jullie gingen vanaf het begin goed van start en kregen heel veel kansen. Toen eenmaal de score geopend was bleven de mooie kansen komen. Door goed samenspel stond het met de rust al 7-0. In de tweede helft ging het net zo goed als in de eerste helft. Jullie waren allemaal erg fanatiek, er werden mooie acties gemaakt en het scoren ging maar door. Uiteindelijk werd er gewonnen met 14-0. Met zo’n overwinning zijn jullie de verdiende KAMPIOEN! Proficiat dames, top gedaan!

 


04-03-2018 Korfbalnieuws
Geflatteerd verlies voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 4 maart hun laatste zaalwedstrijd tegen Stormvogels 1 uit Luyksgestel. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel in Horst. De eindstand was 14-20.

SV Melderslo begon goed aan de wedstrijd. Het kwam op een 3-1 voorsprong, maar Stormvogels liet al gauw blijken dat het niet naar Horst was gekomen om te verliezen. De ploeg uit Luyksgestel kwam terug tot 4-5 waarna SV Melderslo opnieuw de voorsprong pakte. In de laatste minuten van de eerste helft stond er een 10-7 voorsprong voor SV Melderslo op het scorebord, maar net voor het rustsignaal wist Stormvogels de schade nog te beperken tot 10-8. Na rust was Stormvogels de betere ploeg. Nog tot halverwege de tweede helft wist SV Melderslo qua stand redelijk bij te blijven, maar de ploeg kwam niet meer tot het goede spel van de eerste helft. Ze liet zich meeslepen in het hoge baltempo van Stormvogels. Daardoor werd ze slordig en lukte ook het scoren niet meer. Naarmate de wedstrijd vorderde, liep Stormvogels steeds verder uit. In het laatste kwartier van de wedstrijd viel er bij SV Melderslo niets meer, terwijl Stormvogels juist loepzuiver was in de afronding. Gevolg was een enigszins geflatteerde eindstand van 14-20.


04-03-2018 Korfbalnieuws
Korfballers SV Melderslo 2 kampioen.

Door een gemakkelijke overwinning op Prinses Irene 3 zijn de dames van SV Melderslo 2 deze zaalcompetitie kampioen geworden in de reserve 1e klasse. In de standenlijst kwamen zij door deze overwinning gelijk te staan met SCMH 3 uit Mariaheide. Maar omdat zij in een eerder duel met SCMH 3 de sterkste waren mag SV Melderslo 2 zich kampioen noemen en mag dit team volgend zaalseizoen uitkomen in de reserve overgangsklasse.


04-03-2018 Korfbalnieuws
Start veldtrainingen
Het zaalseizoen zit er bijna op. De veldtrainingen starten binnenkort weer:
Senioren, A1 en A2: vanaf 13 maart
Overige jeugdteams: vanaf 19 maart.
Voor trainingstijden klik hier


04-03-2018 Korfbalnieuws
B1 kampioen!

Nadat we vorige week een belangrijke overwinning hadden geboekt op de nummer 2,  Peelkorf (6-4) moesten we voor onze laatste wedstrijd naar hekkensluiter DES. Het duurde even voordat de doelpunten gingen vallen maar toen de eerste paar er door waren ging het ook snel. Bij rust stond er al een stand van 1-11 op het scorebord. De tweede helft gingen we goed door met scoren en toen de scheidsrechter affloot stond er een stand van 3-21 op het scorebord. Ongeslagen kampioen, waarbij we dit zaalseizoen toch echt wel een paar pittige tegenstanders hadden waarvan we het zeker niet cadeau kregen. Prima prestatie meiden! Proficiat!


03-03-2018 Korfbalnieuws
E1 kampioen!

De meiden van de E1 zijn afgelopen zaterdag kampioen in de zaal geworden. Ze wisten bovenaan te eindigen met slechts 2 verliespunten. 

De laatste wedstrijd moest gewonnen worden om kampioen te worden, dus de meiden voelden wel wat druk. Zodra de wedstrijd echter begonnen was viel de druk van ons af en scoorden we meteen 1-0 door een prima genomen strafworp. Door 2 schotjes kwamen we op 3-0. 
Daarna kwam Klimop met een tegendoelpunt, maar we lieten ze niet dichterbij komen. Door goed verdediging werk en snel aanvalsspel met mooie schotjes kwamen we op een fraaie overwinning van 7-1. Super goed gespeeld meiden en terechte kampioenen. 
Op naar de buitencompetitie.


01-03-2018 Korfbalnieuws
Midweek kampioen!

Afgelopen woensdag is het Midweek team van SV Melderslo kampioen geworden in de zaalcompetitie. Na een spannende eerste helft van de competitie waren er 4 teams die gelijk op gingen. Gedurende de tweede helft werd echter snel duidelijk dat SV Melderslo en ODC overbleven in de race om het kampioenschap. Op Aswoensdag speelden de teams tegen elkaar. Waar Melderslo de eerste wedstrijd nog gewonnen had, was nu ODC de sterkere ploeg. Zij hadden de carnaval beter doorstaan. Gelukkig was hiermee de kans om kampioen te worden nog niet verkeken. Als beide teams hun laatste twee wedstrijden wonnen betekent dit een gedeelde eerste plaats. Melderslo heeft het vast waargemaakt: Vorige week 16-6 tegen Merselo en het meegereisde publiek zag afgelopen woensdag de Midweek tegen Arcades in Deurne met 5-10 winnen. Dames proficiat!


25-02-2018 Korfbalnieuws
SV Melderslo deelt de punten

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 25 februari tegen KV Rooi 1 uit Sint-Oedenrode. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Streepen in Sint-Oedenrode. De eindstand was 10-10.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het was SV Melderslo dat de score opende, maar de aansluitingstreffer van KV Rooi volgde snel. Daarna bleven de teams om en om scoren. SV Melderslo had wat moeite met tot goed aanvalsspel komen, maar stond verdedigend vrij sterk. Toch was het KV Rooi dat op een 6-4 voorsprong stond in de rust. Na rust maakte SV Melderslo snel korte metten met die voorsprong. In een kort tijdsbestek scoorde de ploeg vier keer en leek ze uit te gaan lopen. Op dat moment verzwakten de korfbalsters uit Melderslo echter weer wat in hun aanvallen. Toch kon SV Melderslo tot ver in de tweede helft de voorsprong behouden. In de slotfase stond er een stand van 8-10 op het scorebord. Het lukte SV Melderslo niet om deze voorsprong te vergroten en KV Rooi kwam terug tot 10-10 door twee schoten van afstand. In de laatste minuten van de wedstrijd miste SV Melderslo nog enkele opgelegde kansen, waardoor de ploeg uiteindelijk niet naar huis kon met de twee punten die ze misschien wel verdiend had.


04-02-2018 Korfbalnieuws
Opnieuw overwinning voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 4 februari tegen Heumen 1 uit Heumen. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel in Horst. De eindstand was 15-13.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de ploegen gelijk tegen elkaar op. Beide teams creëerden kansen en er werd om en om gescoord. Waar SV Melderslo in eerste instantie nog wat mat speelde, herpakte de ploeg zich snel en was het bij vlagen zelfs de betere ploeg in de eerste helft. Grote gaten werden er echter niet getrokken en bij rust was de stand 5-5. Na rust startte SV Melderslo erg goed. Snel achter elkaar werden er drie doelpunten gescoord en werd de gelijke stand omgezet in een 8-5 voorsprong. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld. Heumen kwam terug tot nog maar één doelpunt verschil en wist even later zelfs weer tot een gelijke stand van 13-13 te komen. Een zenuwslopende slotfase volgde, waarin SV Melderslo uiteindelijk terecht aan het langste eind trok. Twee doelpunten van de thuisploeg zorgden ervoor dat de eindstand 15-13 werd en de punten naar SV Melderslo gingen. Door deze overwinning stijgt SV Melderslo van de zesde naar de vijfde plaats in de Hoofdklasse en staat de ploeg zo goed als veilig voor klassenbehoud.


 
03-02-2017 Korfbalnieuws
SV Melderslo F1a kampioen!

De kampioenswedstrijd is toch altijd weer iets aparts. De ene geopereerd, de andere wat ziek of zenuwachtig. We begonnen wat slap aan de wedstrijd tegen Swift en kwamen daardoor ook met 1-3 achter. Maar we lieten ons niet van de kaart brengen. We gingen sneller spelen en pakten er weer veel ballen tussenuit. Daardoor kregen we meer kansen die mooi werden afgerond. We konden uitlopen en wonnen de wedstrijd met 8-4. Super gedaan dames. Ongeslagen kampioen. Hopelijk zetten we dit de laatste wedstrijden nog door en sluiten we een mooi zaalseizoen af!


28-01-2018 Korfbalnieuws
Moeizame zege voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 28 januari al vroeg tegen Corridor 1 uit Son en Breugel. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Landing in Son en Breugel. De eindstand was 7-10.

SV Melderslo begon niet scherp aan de wedstrijd. Vooral aanvallend liep het niet goed. Er werden weinig kansen gecreëerd en de bal was telkens snel terug aan de andere kant. Verdedigend stond SV Melderslo wel vrij goed, dus ook Corridor kreeg maar weinig voor elkaar. Bij een gelijke stand van 5-5 gingen de teams de kleedlokalen in. Na rust ging SV Melderslo een stuk beter spelen, hoewel de ploeg het aanvallende niveau van de afgelopen weken nog altijd niet wist te halen. Er werden vooral erg veel kansen gemist. Verdedigend stond SV Melderslo echter wel als een huis. Na twee snelle doelpunten stond er een voorsprong van 5-7 op het scorebord. Daarna zakte het team aanvallend weer wat in, waardoor Corridor in het laatste kwartier met twee afstandsschoten terug wist te komen tot 7-7. SV Melderslo was echter niet van plan zich gewonnen te geven en bleef in de slotfase rustig. De ploeg liet eindelijk het betere korfbal zien. Er werden mooie aanvallen opgezet en de kansen werden nu wel zorgvuldig afgemaakt, waardoor SV Melderslo uiteindelijk toch verdiend met een 7-10 winst naar huis toe kon.


28-01-2018 Voetbalnieuws
Valse start SV Melderslo

Melderslo kwam afgelopen zondag met een kater thuis, niet vanwege de receptie van de prins op zaterdagavond maar door het 1-0 verlies in en tegen Leunen.

De eerste wedstrijd na de winterstop betekende zo een valse start voor Melderslo dat dit seizoen bovenin wil blijven meedoen en graag de nacompetitie wil halen. Leunen dat de punten hard nodig heeft om weg te blijven van de degradatieplaatsen deed in deze carnavalstijd haar naam alle eer aan. Het was een echt `knollenveld` waarop goed voetbal bijna onmogelijk leek. Toch viel er de eerste 10 minuten van alles te beleven. Melderslo zocht volop de aanval en Leunen kon alleen maar een halt toeroepen door overtredingen. Twee vrije trappen die hieruit volgden werden door Jeroen Gubbels genomen. De eerste schoot hij op de paal en de tweede werd door de doelman van Leunen tot corner  verwerkt. Bart Verheyen stuitte, allen voor het doel, op de keeper en uit de daaropvolgende corner knikte Bart Theeuwen de bal net naast. Tussendoor kopte een speler van Leunen, ook uit een corner, over het doel van Melderslo. De Melderslo supporters gingen er nog eens goed voor staan. Dit beloofde wel wat deze middag. Melderslo was de eerste helft op het steeds slechter te bespelen veld, waarop velen uitgleden en moeite hadden om controle over de bal te krijgen, de betere ploeg maar beloonde zichzelf niet met een doelpunt. Iets wat het voetballen makkelijker had gemaakt want Leunen hield deze middag niet van voetbal en deed alles om Melderslo het voetbal onmogelijk te maken. Domper voor Melderslo was het, al na 20 minuten, uitvallen van spelbepaler Bart Verheyen. Bart werd vervangen door Casper de Swart. Melderslo wist zich voor rust nog enkele kansen te creëren. Stijn Vullings schatte zijn kansen niet goed genoeg in na een prachtige crosspass van Jeroen Gubbels en Jeroen zelf zag een mooie poeier net langs vliegen. Vlak voor rust kreeg ook Leunen nog een goede mogelijkheid, deze werd om zeep geholpen door Bas van Westerveld. Na rust zakte het spelniveau, vooral vanwege het slechte veld en de instelling van Leunen naar een bedenkelijk peil. Dit resulteerde voor Leunen in 3 gele kaarten gegeven door de jonge scheidsrechter, die te boekt staat als talent maar deze middag toch heel wat dingen over het hoofd zag. Melderslo ging na rust op zoek naar een goal maar wist zich geen echte kansen meer uit te spelen. En zoals dat gaat in zo een wedstrijd scoort Leunen uit de counter de 1-0 en laat Melderslo achter met 0 punten en een kater. Na de blessures van vorige week, tijdens een oefenpotje, van Tom en Stijn en het uitvallen nu van Bart zal trainer Vievermans een beroep moeten doen op de reserves, zij kunnen dan ook volop aan de bak, wil Melderslo de aansluiting blijven behouden.


21-01-2018 Korfbalnieuws
Hard werk SV Melderslo-korfbalsters niet beloond

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 21 januari tegen kampioenskandidaat ODC 1 uit Ommel en Asten. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Schop in Asten. De wedstrijd eindigde in een stand van 12-9.

SV Melderslo was in deze wedstrijd bij voorbaat de underdog. Toch begon het met vechtlust aan de wedstrijd. Er werd vanaf het eerste fluitsignaal fel gespeeld en dat wierp zijn vruchten af. SV Melderslo wist het ODC erg moeilijk te maken met goed aanvalsspel en een verdediging die strak stond. De ploeg maakte bovendien goed gebruik van de frustraties aan de kant van ODC. In de rust stond er een gelijke stad van 7-7 op het scorebord en was van de underdogpositie van SV Melderslo geen spoor meer te bekennen. Na rust kwam ODC wat sterker uit de startblokken dan SV Melderslo. De ploeg wist snel op 9-7 voorsprong te komen en hoewel SV Melderslo daarna weer op scherp stond, lukte het niet om de achterstand nog in te halen. ODC verdedigde goed, waardoor SV Melderslo veel moeite had met het creëren en afronden van de kansen. Tot op het laatst bleef SV Melderslo vechten, maar scoren wilde niet meer lukken. Vlak voor tijd wist ODC het gat nog te vergroten naar drie doelpunten, waardoor de eindstand 12-9 werd.


14-01-2018 Korfbalnieuws
Belangrijke punten voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo speelden op zondag 14 januari tegen Klimroos 1 uit Hoogeloon. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel in Horst en eindigde in een stand van 19-14.

Voor SV Melderslo was het een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met de middenmoot te behouden. Klimroos stond één plaats onder de ploeg in de ranglijst en de laatste confrontatie werd door SV Melderslo gewonnen. Ook nu was SV Melderslo vanaf het begin de betere ploeg. Het was scherp en effectief en stond dan ook binnen enkele minuten al op een 4-0 voorsprong. Daarna leek Klimroos pas wakker te worden, maar SV Melderslo bleef de dominante partij. Het bleef scherp in de afronding, fel in de duels en stabiel in de verdediging. Nog vóór rust had de ploeg haar voorsprong al uitgebreid naar 10-4. Na rust begon SV Melderslo aanvankelijk weer goed, maar door een paar doelpunten van Klimroos ging het team wat onrustiger spelen. Er werd slordig gepasst en geforceerd gespeeld, waardoor de aanval de bal telkens snel kwijt was. De voorsprong bleef echter behouden. Klimroos kon niet dichterbij komen dan 13-10 en SV Melderslo herpakte zich in rust en efficiëntie. Het balde de wedstrijd rustig uit en pikte zelfs nog de nodige doelpunten mee, waardoor de eindstand uiteindelijk 19-14 was.


14-01-2018 Voetbalnieuws
Start veldtrainingen afdeling voetbal voorjaar 2018

1e en 2e elftal Vanaf dinsdag 9 januari
Lagere elftallen Vanaf donderdag 18 januari
Dames Vanaf woensdag 24 januari

JO19-1 (A1) Vanaf donderdag 18 januari
Junioren Vanaf woensdag 14 februari
Pupillen Vanaf maandag 19 februari


13-01-2018 Voetbalnieuws

Wim Rijs volgend seizoen hoofdtrainer SV Melderslo afdeling voetbal
Wim Rijs neemt vanaf seizoen 2018/2019 als hoofdtrainer de voetballers van SV Melderslo onder zijn hoede. Volgens het bestuur van SV Melderslo sluit de ervaring en eigenschappen van Rijs uitstekend aan bij de wensen van de selectiespelers en de doelstellingen van de club.

Als speler heeft Wim Rijs vele jaren bij Sparta’18 in het 1e elftal gevoetbald. Als trainer, in bezit van een UEFA-B diploma, heeft hij ervaring opgedaan bij het 1e  elftal van IVO, 2e  elftal van SVEB en bij de O19-elftallen van SV Venray en Wittenhorst. Daarnaast is Rijs in het verleden technisch jeugdcoördinator geweest bij Vitesse ’08. Momenteel is Rijs voor het 4e jaar hoofdtrainer bij RESIA’42 dat, eveneens als SV Melderslo, uitkomt in 4e klasse E.

Het bestuur en Wim kijken erg uit naar de toekomstige samenwerking.


07-01-2018 Korfbalnieuws
Twee keer verlies voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden afgelopen weekend twee wedstrijden. Op vrijdag 5 januari werd de inhaalwedstrijd tegen KV Rooi 1 uit Sint-Oedenrode gespeeld in de Kruisweide in Sevenum. Zondag 7 januari speelde SV Melderslo tegen De Peelkorf 1 uit Ysselsteyn in De Berkel in Horst. Beide wedstrijden werden verloren (7-13 en 7-15).

In de wedstrijd tegen KV Rooi was SV Melderslo niet scherp. Vooral in de beginfase werd kans na kans gemist, terwijl KV Rooi juist behoorlijk zuiver was in de afronding. Daarna werd ook het creëren van kansen steeds moeilijker en miste de felheid aan de kant van SV Melderslo. In de rust keek SV Melderslo tegen een 5-8 achterstand aan. Na rust lukte het niet om de knop om te krijgen en het spelbeeld te veranderen. Nog steeds werden er ontzettend veel kansen gemist. Verdedigend stond de ploeg sterker dan in de eerste helft, maar zonder te scoren win je een wedstrijd niet. De wedstrijd eindigde in 7-13.

Tegen kampioenskandidaat De Peelkorf begon SV Melderslo een stuk beter dan tegen KV Rooi. Er werd feller gespeeld en er werden meer kansen gecreëerd. Toch bleek het afmaken van die kansen opnieuw een probleem, iets waar De Peelkorf minder last van had. Weer moest SV Melderslo dus met een 5-9 achterstand de rust in. Na rust bleef de ploeg strijd leveren. Hoewel De Peelkorf steeds efficiënter werd en bijna iedere kans scoorde, liet SV Melderslo het hoofd niet hangen. Duels werden nog steeds fel aangegaan en ook verdedigend stond de ploeg niet slecht. Het grote probleem was het afmaken van de kansen en doordat dit niet lukte, kon De Peelkorf steeds verder uitlopen. Het eindsignaal klonk bij de enigszins geflatteerde stand van 7-15.


22-12-2017
Beste vrijwilligers en leden van SV Melderslo,

Wij, bestuur SV Melderslo, willen jullie allemaal bedanken voor de prettige samenwerking in 2017 en wensen jullie prettige feestdagen en een succesvol en sportief 2018 toe.

 


17-12-2017 Korfbal nieuws
Stormvogels maatje te groot voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 17 december tegen kampioenskandidaat Stormvogels 1 uit Luyksgestel. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Stap in Luyksgestel. De eindstand was 22-12.

SV Melderslo begon een stuk minder scherp aan de wedstrijd dan Stormvogels. Het liet zich overrompelen door het snelle en effectieve spel van Stormvogels en stond dan ook al snel met 3-0 achter. Hoewel de ploeg langzaam wat begon te herstellen, lukte het niet om aan te haken bij Stormvogels. De Luyksgestelse korfbalsters creëerden veel kansen en waren loepzuiver. In de rust keek SV Melderslo hierdoor al tegen een 15-8 achterstand aan. Na rust leek SV Melderslo wat onbezorgder te gaan spelen. Het liet zien dat het vechtlust had, en hoewel Stormvogels nog steeds het betere en effectievere spel had, stond SV Melderslo nu vooral verdedigend vrij aardig haar mannetje. Aanvallend bleef de ploeg het moeilijk hebben, maar ook Stormvogels had het een stuk minder makkelijk dan in het begin van de wedstrijd. SV Melderslo bleef knokken voor wat het waard was, maar moest toch zonder punten naar huis. De wedstrijd eindigde bij een stand van 22-12.


16-12-2017 Algemeen nieuws

Alle leden vanaf 16 jaar hebben per mail een uitnodiging ontvangen voor de winterledenvergadering. Hierbij zijn ook de notulen van de laatste ledenvergadering toegevoegd. Heb je de mail niet ontvangen, dan is de mail wellicht beland in je spambox, of je mailadres is niet bekend bij de vereniging. We verzoeken je in dat laatste geval je mailadres door te geven aan: ledenadministratie@svmelderslo.nl

Aansluitend aan deze vergadering is er kienen/toepen.


09-12-2017 Voetbalnieuws

Voor een overzicht van de indoortrainingen in de Riet klik hier


5-12-2017 Algemeen nieuws
15-12-2017: Spellenavond D & E jeugd

Op vrijdag 15 december vindt de spellenavond plaats voor de D en de E jeugd. Alle D & E (behalve korfbal E2) jeugd van SV Melderslo is welkom, ook de leden in deze leeftijdscategorie die elders spelen. Indien je verhinderd bent graag afmelden d.m.v. een mailtje naar k&r@svmelderslo.nl


4-12-2017 Korfbalnieuws
SV Melderlso-korfbalsters verliezen na moeizame wedstrijd

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 3 december tegen Heumen 1 uit Heumen. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Passelegt in Overasselt. De wedstrijd eindigde in een stand van 14-10.

SV Melderslo begon wat minder scherp aan de wedstrijd dan Heumen. Waar een aantal speelsters van Heumen erg zuiver waren in hun schoten, miste SV Melderslo collectief veel kansen. Vanaf het begin liep Melderslo daardoor eigenlijk achter de feiten aan. Geen enkele keer in de eerste helft wist de ploeg op voorsprong te komen. De schade bleef in het begin van de eerste helft beperkt, maar in de rust keek SV Melderslo al tegen een 9-5 achterstand aan. Na rust was Heumen nog steeds zuiverder dan SV Melderslo. Het liep uit tot 11-5 en Melderslo bleef moeite houden met het afmaken van de kansen. Ook het creëren van kansen werd steeds moeilijker. Toen de 11-6 eindelijk viel, leek het team daar weer wat energie uit te halen. Er werden meer kansen gevonden en het lukte nu ook om deze af te ronden. SV Melderslo kwam terug tot 13-9. Het gat was echter te groot om voor het eindsignaal nog te dichten. Beide ploegen scoorden in de slotfase nog één keer, waardoor SV Melderlso met een 14-10 verlies weer naar huis moest.


04-12-2017 Voetbalnieuws

Melderslo gelukkige winnaar.

Misschien was het door  het  waterkoude en miezerige  weer? Maar er viel over de hele wedstrijd voetballend niet veel te genieten van beide kanten. De gasten uit Venlo waren duidelijk gekomen om het middenveld van Melderslo en dan vooral Bart Verheijen  deze middag niet in het spel te laten komen. Daar stond tegenover dat Melderslo zelf nauwelijks of niet bij machte was om echte openingen te creëren. Een rustig afwachtend begin van beide kanten, met weinig acties voor beide doelen. Rond de 16e minuut kreeg Melderslo 3 corners op rij. Drie keer is scheepsrecht normaal gesproken, maar de grote kop kans werd helaas gemist door Tom Verlinden. Verder waren het een aantal spaarzame schoten op doel die of gemist werden of goed gestopt werden door de keeper van VVV’03. Opmerkelijk was nog een penalty moment vlak voor rust, dat voor iedereen buiten de lijnen zeker was, maar helaas had de scheidsrechter er niet het zicht op. Het bleef dus 0-0 voor rust. Na rust leek het er even op dat VVV’03 iets verder op ging schuiven en Melderslo wat meer onder druk wilde gaan zetten, maar dat was niet van lange duur. Bijna was het een eigen doelpunt van een VVV verdediger die een voorzet van Tom Verlinden maar net over het eigen doel wist te werken. Even later in de 54e minuut kreeg Melderslo wat het eigenlijk de eerste helft al had moeten hebben, een penalty. Via een goede combinatie werd Bart Verheyen goed vrij gespeeld in de zestien. Bart maakte slim gebruik van het geringe contact dat er was met de VVV verdediger en ging naar de grond. Bart Teeuwen schoot vanaf de 11 meterstip koelbloedig raak: 1-0. Melderslo hield het met hard werken redelijk goed overeind en had zelfs kans op meer als er iets beter en slimmer overleg was voor het doel van de tegenstander. Maar ook VVV kreeg nog enkele mogelijkheden in het laatste kwartier, zonder echt heel erg gevaarlijk te worden. Kortom, Melderslo een gelukkige winnaar deze middag. Met een scheidrechter die toch de wedstrijd niet helemaal goed aanvoelde.  Te veel gele kaarten m.n. voor de tegenstander VVV’03. Ietwat overdreven in de ogen van de supporters die de waterkou getrotseerd hadden deze middag. Complimenten voor de inzet en teamgeest van de rood-witten deze middag. Iets wat zeker ook belangrijk is om bovenin te blijven meedraaien.


2017-11-29 Pietentraining

De jongste jeugd van SV Melderslo kreeg tijdens de training op 29 november opeens bezoek van 4 zwarte pieten! 

De pieten hebben alle spelletjes mee gedaan, dat was zo leuk! Alle aanwezige jongens en meisjes hebben een echt Pietendiploma ontvangen én een ruige sjaal van SV Melderslo. Het was een leuke geslaagde middag! 


27-11-2017 Korfbalnieuws

Pupil van de week: Mirthe Spreuwenberg

 

 

 

 


27-11-2017 Korfbalnieuws
Royale zege voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 27 november tegen Corridor 1 uit Son en Breugel. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel in Horst en eindigde bij een stand van 17-8 in het voordeel van SV Melderslo.

SV Melderslo begon scherp aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten stond de ploeg op een voorsprong van 4-1. Daarna zakte de ploeg wat terug. Ze liet zich meeslepen in de slordigheden van Corridor, waardoor Corridor terug wist te komen tot 5-4. Vóór rust herstelde SV Melderslo zich echter al en het liep opnieuw uit tot 8-4. Na rust ging SV Melderslo verder met waar het gebleven was: het gat met Corridor groter maken. Hoewel Melderslo  nog steeds af en toe slordig was in de passing, stond de ploeg verdedigend strak, waardoor Corridor amper aan scoren toekwam. Ook had SV Melderslo veel meer balbezit en kreeg de ploeg de kans om echt te zoeken naar de goede kansen. Zeker in de slotfase van de wedstrijd waren de korfbalsters uit Melderslo enorm scherp in de afronding. Bij een stand van 17-8 klonk het eindsignaal en met deze winst staat SV Melderslo nu op een tweede plaats in de Hoofdklasse.


24-11-2017 Algemeen nieuws
VOG
Aan al onze vrijwilligers die belast zijn met de zorg voor minderjarigen is in het kader van veilig sportklimaat gevraagd een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen. Diegene voor wie dit van toepassing is heeft per mail een verzoek ontvangen via Justis-ministerie van veiligheid en justitie. We verzoeken onze vrijwilligers dan ook om hier gehoor aan te geven. Voor meer informatie over veilig sportklimaat, klik hier

Wanneer er nog vragen zijn over de VOG, kun je contact opnemen met Angelique Meijboom via info@svmelderslo.nl


22-11-2017 Algemeen nieuws

Een prachtig bedrag gekregen bij de Rabobank Clubkas Campagne. Dank aan alle stemmers op SV Melderslo!


20-11-2017 Voetbalnieuws
Voor € 7,50 naar PSV – VVV-Venlo 
Als lid van SV Melderslo kun jij met korting naar de bekerwedstrijd PSV – VVV-Venlo op woensdag 20 december om 18.30 uur in het Philips Stadion. 

Bestel online!
Bestel via PSV.nl/verenigingsactie met korting je kaart(en) voor dit bekerduel. Jij betaalt slechts € 7,50. De korting geldt uitsluitend als je bestelt via bovenstaande link en met de couponcode MELDERSLO. Bestellen kan tot en met woensdag 6 december. Alleen door te bestellen via bovenstaande link en het invullen van de code kan de korting worden verstrekt en worden de deelnemende leden bij elkaar geplaatst. 

Tickets per mail
PSV Kaartverkoop verwerkt alle reserveringen per vereniging, zodat deze gezamenlijk kunnen worden ingedeeld op de tribune. Uiterlijk een week voor de wedstrijd ontvang je je ticket per e-mail. Na je bestelling ontvang je wel een bestelbevestiging, maar je ticket volgt dus later. 

Veel plezier bij de wedstrijd PSV – VVV-Venlo.


19-11-2017 Korfbalnieuws
Geen punten voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 19 november tegen ODC 1 uit Ommel en Asten. Tijdens de laatste confrontatie verloor SV Melderslo met ruime cijfers, dus te ploeg had nog wat recht te zetten. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel in Horst.

Waar ODC enorm fel aan de wedstrijd begon, leek SV Melderslo in de beginfase nog niet helemaal wakker. Binnen enkele minuten keek het tegen een 0-3 achterstand aan. Na een time-out stond SV Melderslo echter weer op scherp en begon het aan een inhaalrace. De rest van de eerste helft gingen de ploegen gelijk tegen elkaar op. SV Melderslo was nu ook fel en kwam terug tot 8-8, maar het was ODC dat voor rust de voorsprong pakte. Bij een stand van 8-10 gingen de ploegen de kleedkamers in. Na rust leek SV Melderslo in eerste instantie sterk door te gaan. De ploeg maakte de 9-10 maar daarna was ODC fysiek te sterk voor de Melderslose korfbalsters. De ploeg liep opnieuw uit, dit keer tot 9-15. SV Melderslo had het zwaar, maar bleef knokken voor wat het waard was en wist de schade daardoor te beperken. Winst zat er echter niet meer in en bij een stand van 13-16 klonk het eindsignaal.


19-11-2017 Voebalnieuws

Speler van de week: Nik Wijnen

 

 

 

 

 
 


19-11-2017 Voetbalnieuws

Melderslo doet zichzelf tekort
SV Melderslo – SVEB: 1-1

Melderslo kon deze middag het periodekampioenschap binnenhalen, bij puntverlies van Belfeldia, maar dan moest men wel zelf winnen van SVEB. De kansen waren in de eerste helft, die van beide zijden pover voetbal opleverde, spaarzaam. Jeroen Kallen en Stijn Vullings namens Melderslo en Giel Seuren en Maik Vermazeren aan SVEB-zijde hadden kansen maar of het vizier stond niet scherp of beide keepers, Bas van Westerveld en Ruben Paardekooper stonden een doelpunt in de weg. In de tweede helft zette Melderslo steeds meer druk naar voren en kwamen er volop kansen. Bart Verheijen vergat te scoren na een mooie actie en Jeroen Gubbels stuitte op de SVEB goalie. In de 68e minuut was het dan toch raak uit een corner knikte Bart Theeuwen de 1-0 binnen. Melderslo bleef de aanval zoeken en SVeb wankelde maar keeper Paardekooper of slechte afronding stonden een doelpunt in de weg. SVEB was tot verdedigen gedwongen maar wist, in een van de weinige counters, na een misser in de Melderslo defensie de 1-1 op het scorebord te zetten door Dean Crompvoets. Melderslo zette aan voor een slotoffensief maar wist het net niet meer te vinden. Lachende derde was deze middag Oostrum dat door haar winst op Belfeldia zowel Belfeldia als Melderslo voorbij stak en de periodetitel binnensleepte.


19-11-2017 Korfbalnieuws

Pupil van de week: Indy Deenen

 

 


12-11-2017 Korfbalnieuws
Korfbalsters Melderslo pakken kostbare punten
De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 12 november de eerste wedstrijd van het zaalseizoen. In de zaalcompetitie komt SV Melderslo uit in de Hoofdklasse, één klasse hoger dan op het veld. De wedstrijd van afgelopen zondag, tegen Klimroos 1 uit Hoogeloon, werd gespeeld in sporthal Eureka in Hapert.

In de beginfase van de wedstrijd gingen de ploegen gelijk tegen elkaar op. Zowel SV Melderslo als Klimroos creëerden kansen en beide ploegen waren ook vrij scherp in het afronden hiervan. SV Melderslo werd later in de eerste helft wat beter dan Klimroos, maar grote gaten werden er niet getrokken. In de rust was het SV Melderslo dat op een 5-7 voorsprong stond. In de tweede helft bleef het spelbeeld zo’n beetje hetzelfde: beide ploegen scoorden doelpunten, en hoewel SV Melderslo de wat betere ploeg was, wilde echt uitlopen niet lukken. Halverwege de tweede helft kwam echter de ommekeer. SV Melderslo was in deze fase loepzuiver op afstand en wist het gat met Klimroos nu wel te vergroten naar vijf, zes en later zelfs zeven doelpunten. Dat bleek het breekpunt te zijn voor de korfbalsters uit Hoogeloon. SV Melderslo was nu echt de dominante ploeg en korfbalde de wedstrijd rustig uit. Klimroos wist het gat nog ietwat te verkleinen, maar voor de Melderslose korfbalsters was de buit binnen. Bij een stand van 13-18 klonk het eindsignaal en was voor SV Melderslo de eerste kostbare zege in de Hoofdklasse een feit.


10-11-2017 Algemeen nieuws
Pietenbezoek 29 november aan jeugd korfbal en voetbal

Ook dit jaar zullen een aantal pieten weer een bezoekje brengen aan de jeugd van SV Melderslo! Dit geldt voor deze jeugdteams:
Afdeling korfbal:      F1a, F1b en E2
Afdeling voetbal:     JO7, JO8 en JO9

Hiervoor hebben wij  op 29 november van 16:30 tot 18:00 uur de gymzaal van MFC de Zwingel gereserveerd.

Wij hebben hiervoor de volgende indeling gemaakt:
16:30 – 17:15:           F1a en F1b korfbal en JO7 voetbal
17:15 – 18:00:           E2 korfbal en JO8 en JO9 voetbal

Helaas kunnen hierbij geen broertjes en/of zusjes aanwezig zijn.

Iedereen mag zijn/haar gymspullen aantrekken (denk aan gym-/zaalschoenen).
We gaan er met de pieten een actief en leuk bezoekje van maken!


08-11-2017 Voetbalnieuws

Beste trainers.
Vanaf vandaag vind je op deze website onder kopje voetbal handige informatie om je trainingen te optimaliseren! Nieuwsgierig: klik hier


07-11-2017 Algemeen nieuws

Wist je dat…wanneer je bij Meulendijks sportspullen koopt die je nodig hebt bij voetbal of korfbal, je korting krijgt wanneer je aangeeft dat je lid bent van SV Melderslo!

Kijk overigens ook eens naar onze eigen kledinglijn. Daar zit sowieso korting op. Klik daarvoor hier


05-11-2017 Voetbalnieuws

SV Melderslo neemt  belangrijke drie punten mee naar huis tegen KWIEK Venlo 3-6 .

Zondag stond Kwiek venlo tegen Melderslo op het programma. De wedstrijd begon een kwartier later en met een minuut stilte voor de onlangs  omgekomen 22-jarige Ömer Köksal in Blerick.

Na de aftrap was het nog even zoeken voor Melderslo. Maar in de tweede minuut kreeg Melderslo vanuit de rechterhoek net buiten het strafschopgebied een vrije trap.  Deze werd  door Jeroen Gubbels met een  werelds schot in de linkerbovenhoek geplaatst 0-1.Lekker begin voor Melderslo maar dit konden ze niet lang  vasthouden. Door een  snelle uitbraak van Kwiek was het even later alweer 1-1. Melderslo had moeite met de behendige spelers van Kwiek Venlo. In de 21ste werd een voorzet van Kwiek door Rob Driessen onfortuinlijk in het eigen Doel gekopt. 2-1. Kwiek was de betere partij in deze eerste helft maar Melderslo kreeg in de laatste minuut nog 2 kansen op de gelijkmaker. Rik spreeuwenberg schoot vanaf een 30 meter met een geweldige pegel op de lat. En Jeroen Gubbels miste een minuut later een open kans voor doel. Ruststand 1-2.

Na de rust waren beide ploegen beter aan elkaar gewaagd en wist Melderslo beter om te gaan met het snelle spel van Kwiek Venlo. In de 52ste resulteerde dit in de gelijkmaker met het hoofd door Bart Theeuwen na een hoekschop 2-2.  In de 62ste kreeg de middenvelder van Kwiek Venlo zijn tweede geel en moest er dus af met rood. Melderslo profiteerde al snel. In de 64ste kopte Stan vd Pas mooi terug op Stijn Vullings die de 2-3 op het scorebord zette. Toch was het Kwiek die het antwoord met tien man alweer snel gaven en het doel troffen 3-3 . Het was even wachten tot de volgende kans. Maar in de 81ste was het Jeroen Gubbels vanaf links met een mooie voorzet op Jeroen Kallen. Niet te missen met het hoofd. 3-4 Het verzet was gebroken.  In de 85ste alweer Jeroen Gubbels op links het strafschopgebied in, neergehaald en strafschop. Deze werd zeer koeltjes door Jeroen Kallen binnengeschoten 3-5. In de 88ste mochten twee invallers hun aandeel voor deze wedstrijd nog afgeven. Casper gaf een mooie paas op paul Vullings die met een bekeken schuiver de eindstand op het bord zette. 3-6 Het mag ook gezegd worden dat de scheidsrechter de heer Thijssen een prima wedstrijd heeft gefloten.


04-11-2017 Korfbalnieuws

CMS Energiesystemen heeft het kader van afdeling korfbal voorzien van nieuwe coachjacks


03-11-2017 Korfbalnieuws

Autoschadebedrijf Re-Cars en EuroTree hebben de B1 in het nieuw gestoken


01-11-2017 Korfbalnieuws

Comé heeft de A1 in het nieuw gestoken


22-10-2017 Voetbalnieuws

Café ’t Tunneke heeft de veteranen voorzien van een nieuw tenue


21-10-2017 Voetbalnieuws

Salarispoint en Electro Gommans hebben het 4e elftal voorzien van nieuwe trainingspakken


21-10-2017 Korfbalnieuws
Kaderclinic 23 oktober
Op maandag 23 oktober wordt er een clinic georganiseerd voor alle trainsters. Deze clinic wordt gehouden in de Kruisweide van 19.00 tot 20.30u. Thema: ruimte creëren om tot schot te komen. Aan bod komt oefenstof voor de jongste jeugd t/m A. Joop Ouderland zal deze clinic verzorgen.

Vertrek vanaf het kerkplein om 18:30 uur. Om 18:45 uur wordt er een foto gemaakt van alle coaches met de nieuwe coach jassen en de sponsor. 


20-10-2017 Voetbalnieuws

Driesvenplant heeft het 2e elftal voorzien van een nieuw tenue


18-10-2017 Voetbalnieuws
Wedstrijd verslag TSC’04 1 – Melderslo 1

Op een zonovergoten sportpark “Bakenbos”  waren vele supporters van de bezoekers  benieuwd of Koploper SV Melderslo haar koppositie zou kunnen behouden. Benieuwd ook of deze spelersgroep er al van doordrongen was dat je in de voetballerij geen kansen krijgt maar dat je kansen pakt (aldus Zlatan) 

De wedstrijd is 5 minuten oud als de doelman van TSC de 0 – 1 weet te voorkomen. Bart Verheijen weet vanaf rechts de inglijdende Jeroen Gubbels te bereiken. De doelman weet echter zijn inzet te pareren. In de minuten die daarop volgen laat de ploeg uit Melderslo niet de scherpte zien die men eigenlijk had mogen verwachten. Men is slordig in de passing en aanname maar het ontbreekt de ploeg vooral aan “drive” 

In de 20e minuut wordt dit door TSC afgestraft. Na het zoveelste balverlies speelt TSC meteen de diepe bal en zet hiermee haar rechterspits alleen voor de keeper. Hij weet wel raad met deze kans en laat 1 – 0 aantekenen.  Twee minuten later is de stand alweer bijna in evenwicht. Helaas beland de kopbal van Stijn Vullings op de lat.

De wedstrijd kruipt langzaam richting rust. In de 39e minuut krijgt Melderslo nog een mogelijkheid. Scheidsrechter Philipsen kent Melderslo een indirecte vrije trap toe binnen de zestien wegens commentaar op de leiding. De inzet van Jeroen Gubbels belandt echter in de muur en daarmee is ook deze spaarzame kans verkeken.

De tweede helft start SV Melderslo met twee verse krachten. Maar al snel blijkt dat ook zij in het inspiratieloze elftal geen potten kunnen breken. In de 53e minuut schiet TSC een vrije trap direct binnen. 2 – 0. Maar ook dit doelpunt schudt de ploeg van trainer Vievermans niet wakker. Het spelbeeld blijft hetzelfde.

De vleugelspelers worden nauwelijks gebruikt en door de “trechter”  wordt ook maar zelden de juiste opening gevonden. TSC leunt achterover, weet het spel van de Mederslonaren op haar manier te ontregelen en speelt zelf op de counter. In de 79e minuut is dit gevaarlijk en en de 81e weer. Het spreekwoord “3 x is scheepsrecht” wordt in de 82 minuut van kracht als de derde counter in 4 minuten tijd doeltreffend wordt afgerond. 3 – 0. Na 90 minuten is dit de einduitslag en betekent dit voor Melderslo een terecht verlies en een daling op de ranglijst van plek 1 naar plek 7. 


17-10-2017 Voetbalnieuws

Escargotskwekerij Slaque heeft het wandelvoetbalteam in het nieuw gestoken


16-10-2017 Voetbalnieuws

Head Logistics/Poels-Janssen Logistics heeft JO17-1 in het nieuw gestoken


15-10-2017 Korfbalnieuws
SV Melderslo-korfbalsters herpakken zich
De korfbalsters van SV Melderslo speelden op zondag 15 oktober tegen Odisco 1 uit Sint-Oedenrode. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark Den Ekker in Olland.

Na de verliezen van afgelopen weken was het voor Melderslo van belang om te winnen als het aansluiting wilde houden met de top drie in de stand. Met dit gegeven begon SV Melderslo heel sterk aan de wedstrijd. Waar de ploeg in de voorgaande weken ook telkens vroeg op voorsprong kwam, lukte het dit keer om die voorsprong te behouden en zelfs uit te bouwen naar 0-5 en later naar 1-7. In de laatste fase van de eerste helft raakte Melderslo heel even de concentratie kwijt. Daar maakte Odisco direct dankbaar gebruik van, waardoor SV Melderslo slechts met een 5-7 voorsprong de rust in ging. Na rust was de ploeg echter weer gebrand op de overwinning. De ploeg liep opnieuw uit naar 5-10 en bleef de voorsprong behouden. Odisco leek het nog even weer op te pakken door terug te komen tot 9-11, maar daarna kwam de ploeg uit Sint-Oedenrode er amper nog aan te pas. SV Melderslo bleef doelpunten maken en kon uiteindelijk met een 12-17 eindstand én twee punten naar huis. Hiermee stijgt de ploeg weer naar een vierde plaats in de Overgangsklasse.


16-10-2017 voetbalnieuws
wedstrijd verslagen SV Melderslo 1

Verslag wedstrijd Melderslo – GFC ‘33                                                                             Zondag 08.10.2017

Verdiende  overwinning Melderslo tegen geplaagd GFC.

De gasten uit Grubbenvorst kwamen gehavend aan de strijd door veel blessureleed. Dat werd alleen maar erger deze middag. Al voor de rust moesten nog eens 2 spelers het gewisseld worden met een blessure.  Toch was het GFC dat al in de 5e minuut een kans kreeg om de score te openen, maar gelukkig voor Melderslo ging de bal voorlangs. Niet veel later kreeg Bart Verheyen een goede schietkans namens Melderslo, maar de bal zeilde langs het doel. Melderslo had een veldoverwicht, maar GFC kwam er toch af en toe gevaarlijk snel uit bij balverlies van Melderslo. Het van achteruit uitverdedigen was niet altijd zorgvuldig aan Melderslo kant. Mede daardoor was het toch nog af en toe gevaarlijk voor het Melderslo doel met enkele kansen voor GFC waar ze zeker uit hadden kunnen scoren. Naarmate de 1e helft vorderde werd Melderslo toch beduidend sterker. In de 33e minuut kreeg Melderslo een vrij trap op rechts die met een mooie trap ingedraaid werd in de verre hoek door Jeroen Gubbels. Op dat moment een verdiende 1-0 voorsprong. Op het moment dat iedereen verwacht dat Melderslo direct de voorsprong zou gaan vergroten kreeg toch weer GFC een kans bij een uitbraak. Bart Teeuwen wist nog nipt redding te brengen door perfect in te grijpen in de zestien. Melderslo nam weer het initiatief en wederom uit een vrije trap wist Jeroen Gubbels te scoren. Knap ingeschoten en goed gezien dat de keeper van GFC niet goed opgesteld stond.  Kortom een perfecte 2-0 uitgangspositie, al voor rust bereikt door de thuisploeg. Na rust was het aanvankelijk rommelig spel aan beide kanten met weinig hoogtepunten. Maar naarmate de 2e helft vorderde kreeg Melderslo weer grip op het spel en ook weer kansen. In de 73e minuut volgde een perfecte voorzet van rechts door de goed ingevallen kersverse vader Rik Spreeuwenberg, die de bal perfect op het hoofd legde van Jeroen Kallen die fantastisch afrondde: 3-0. De wedstrijd was gespeeld. Melderslo domineerde het spel en creëerde nog een aantal opgelegde kansen die jammerlijk gemist werden. Zowel Jeroen Kallen als Bart Verheyen waren nog op zoek naar een doelpuntje, maar ondanks de soms opgelegde kansen  mocht het helaas niet meer lukken. Al met al een prima resultaat. Natuurlijk zijn er nog wel wat verbeteringen mogelijk, maar instelling, de wil om te winnen en inzet waren nadrukkelijk aanwezig!

Zwaar bevochten punt voor SV Melderslo 1 uit tegen EWC’46 in Well 1-1

In de beginfase hadden de jongens van Melderslo het moeilijk met de snelle vleugelspelers van Well. Well zette veel druk en creëerde ook de beste kansen. In de 11de minuut schoot Mimoun Akrom van Well een bal op de paal.  Geluk voor Melderslo dus. Toch in de schaarse counters die Melderslo kreeg slaagde Martijn Kallen erin om in de 14de minuut een geweldige voorzet  te geven naar zijn broer Jeroen die binnen de 16 de bal vrij voor het inkoppen had. Helaas net voorlangs. In de 21ste minuut was het toch weer Well die gevaarlijk voor de goal een schot op de paal zagen belanden. De rebound was daarna een prooi voor de goalie van Melderslo  Dick van de Lisdonk.  Deze zorgde er met name ook voor dat de stand de eerste helft op 0-0 bleef steken.

De tweede helft begon Melderslo iets sterker. Dit resulteerde in de 51 ste minuut in een kans voor Bart Theeuwen die een terug gekaatste bal voor zijn schoen kreeg en uithaalde. De keeper van Well  stond echter op zijn plaats. In de 66ste kreeg Well een goede kans na een snelle counter. Maar de teruggesnelde Martijn Kallen kon hem nog net de bal voor zijn voeten wegtippen. Well kwam in de 75 ste minuut op voorsprong door een corner die ingelopen werd door een speler van Well. Geen kans voor de keeper van Melderslo  0-1. Het was nu voor de jongens van Leon Vievermans zaak om alles eruit te halen om minimaal nog een punt mee naar Melderslo te nemen. In de 84ste minuut leek het te gaan lukken na een kopbal terug van Jeroen Kallen. Maar deze kon niet tot een doelpunt worden verwerkt. De druk werd groter en groter voor het doel van well en in de 87 ste minuut kreeg Bart Verheijen een teruggelegde bal op de 16 die hij met een heerlijke rustige krul onder in de rechterhoek schoot. 1-1.

Voor de toch vele meegereisde toeschouwers uit Melderslo geen wervelende  wedstrijd. Maar we nemen toch een puntje mee naar Melderslo!

Derby  SV Melderslo, VV Hegelsom eindigt in 2-1.

Afgelopen zondag kwam promovendus VV Hegelsom naar het sportpark in Melderslo. Trainer Mat Joosten van Hegelsom had toch wel wat spanning en had maar kort geslapen. Na de aftrap was het Hegelsom die het Melderslo moeilijk maakte en ook de meeste kansen creëerde. De melderslose boys hadden moeite om in het spel te komen. In de 13de minuut was het dan ook Hegelsom die van afstand op de lat schoot. Na een 25 minuten  spelen kwamen er toch ook een aantal kansjes  voor Melderslo. Alleen misten ze overtuiging bij het afmaken. Maar moet ook gezegd worden dat de kieper van Hegelsom goed zijn doel schoon wist te houden.  De ruststand was dan ook 0-0.                           

De tweede helft begon gelijk met een levensgrote kans voor Stein Vullings van Melderslo. Vrij voor de kieper maar helaas… Melderslo had de druk er goed op maar in de 51ste minuut was het Hegelsom die in een counter de uitkomende Bas van Westerveld verschalkten met een lop. 0-1.  Melderslo bleef aandringen en kreeg verschillende kansen. In e 72ste minuut was het Bart Theeuwen die van dichtbij de verdiende 1-1 op het scorebord liet zetten. Dit na balverovering en goed doorzetten van de goed spelende   Stein Spreeuwenberg  die net is overgekomen van de jeugd onder 19. Melderslo ging op zoek na de overwinning en bleef aandringen. Hegelsom had hier weinig antwoord op kwam alleen met een counter af en toe nog gevaarlijk voor het doel van Melderslo. Stein Vullings werd in de 84ste minuut gewisseld voor de nog voor de jeugd onder 19 uitkomende Tom Verlinden.  In de 90ste minuut werd het werkende Melderslo beloond met een doelpunt van Bart Verheijen. 2-1. Een voorzet van Jeroen Gubbels werd door Bart binnen gewerkt  tussen twee spelers van Hegelsom in. Diep in blessuretijd kreeg Hegelsom nog een goeie kans die gepareerd werd door Bas v Westerveld de kieper van Melderslo.   Eindstand 2-1 en de eerste 3 punten zijn binnen.


11-10-2017 Korfbalnieuws

Rijschool Frans Hegger en Partijdumper hebben het Senioren 1 team voorzien van nieuw tenue en tassen.


10-10-2017 Korfbalnieuws
Start zaaltrainingen

De senioren 1,2 en de A1 starten vanaf dinsdag 24 oktober met de zaaltrainingen. Alle andere teams trainen in week 43 niet.  Overige teams starten in week 44 met de zaaltrainingen: vanaf maandag 30 oktober. De trainingstijden zijn te vinden op de volgende pagina: trainingstijden zaal

Wat betreft het trainen in de herfstvakantie:  i.v.m. inhaalwedstrijden trainen sommige teams wel, de trainer van elk team zal zelf doorgeven aan de speelsters of er wel of niet getraind wordt.


08-10-2017 Voetbalnieuws
Speler van de week: Maik Metselaars

Ik ben Maik en afgelopen zondag was ik speler van de week. Aan het begin van de wedstrijd mocht ik de 1e goal maken. Dit vond ik heel erg leuk. Gelukkig heeft melderslo met 3-0 gewonnen. Ik vond het heel leuk om er bij te zijn.

Groetjes Maik.

 


08-10-2017 Korfbalnieuws
Dieptepunt voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 8 oktober tegen Bladella 1 uit Bladel. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo.

Net als vorige week begon SV Melderslo sterk aan de wedstrijd. De ploeg scoorde snel de eerste twee doelpunten en wist de voorsprong in het eerste kwartier te behouden. Na de 4-4 was het echter Bladella dat qua scoren sterker was dan Melderslo. Hoewel SV Melderslo nog steeds kansen creëerde, kwam Bladella op een voorsprong van 5-8 en bij deze stand gingen de ploegen de rust in. Na rust leek SV Melderslo de draad helemaal kwijt te zijn. Niets leek meer te lukken; de ploeg werd slordig en ook het scoren ging niet meer. Het sterk spelende Bladella was daarentegen juist enorm scherp in de afronding en scoorde gemakkelijk. De korfbalsters uit Bladella konden uitlopen naar 5-13 en later 6-15. Dit was tevens de voor Melderslo teleurstellende eindstand.


08-10-2017 Korfbalnieuws

VOF van den Brandt heeft het Senioren 2 team in het nieuw gestoken


06-10-2017 Korfbalnieuws

Metaalhandel Henraath heeft het E2 team in het nieuw gestoken.


04-10-2017 Korfbalnieuws

Re-cars en EuroTree hebben het C1 team in het nieuw gestoken


01-10-2017 Korfbalnieuws
Zuur verlies voor SV Melderslo-korfbalsters

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 1 oktober tegen koploper Rietvogels 1 uit Riethoven. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo.

SV Melderslo begon erg scherp aan de wedstrijd. Binnen mum van tijd stond de ploeg op een 2-0 voorsprong. Daarna was Rietvogels echter ook wakker en werd het voor SV Melderslo wat moeilijker. SV Melderslo was in deze fase van de wedstrijd beter, en het kon de voorsprong behouden. De korfbalsters uit Melderslo gingen met een 5-3 voorsprong de rust in. Na rust werd Rietvogels echter steeds scherper dan SV Melderslo. De ploeg uit Riethoven wist de stand al snel gelijk te trekken en ging daarna zelfs over SV Melderslo heen tot 5-7. Hoewel SV Melderslo voor de punten bleef vechten, had de ploeg het moeilijk. Hoewel er wel kansen werden gecreëerd, werden deze niet of amper afgemaakt. Rietvogels wist hierdoor uit te lopen tot 10-14, en hoewel de ploeg uit Melderslo tot op het laatst naar doelpunten bleef zoeken, kwam ze niet verder dan 12-14. Geen punten voor Melderslo dus. De ploeg zakt hiermee naar een vijfde plaats.


29-09-2017 Korfbalnieuws

Kuijpers Kip heeft het F1b team in het nieuw gestoken


28-09-2017 Korfbalnieuws

Rijwielspeciaalzaak Kellenaers heeft het F1a team in het nieuw gestoken


27-09-2017 Korfbalnieuws

Alards Group heeft het  A2 team in het nieuw gestoken


24-09-2017 Algemeen nieuws
Presentatie Plus Bananenbox tijdens jaarlijkse Lisdonkdag
Tijdens de jaarlijkse Lisdonkdag van SV Melderslo werd de Plus Bananenbox gepresenteerd. In het kader van de Gezonde Sportvereniging zullen jeugdspelers t/m 12 jaar voortaan tijdens de rust een banaan krijgen welke gesponsord wordt door Plus Lucassen. Na deze presentatie vond de spannende Lisdonk-penaltybokaal plaats, welke dit jaar wederom gewonnen werd door Nick Driessen. Aansluitend vond de tombola plaats met vele mooie prijsjes voor alle jeugd. Alle jeugdleden van SV Melderslo hebben genoten van een sportieve zonnige middag!
De verdiende winnaars per leeftijdscatergorie zijn:

JO7 Tim Kuijpers
JO8 Julian Beelen
JO9 Jarno Janssen
JO11 Sem Kleeven
JO13 Ruud Christiaens
JO17 Nick Driessen
JO19 Teun Peeters
MEIDEN Suu Schoemakers
Wij kijken terug op een geslaagde zonnige dag!

Klik hier voor alle foto’s van deze dag.


22-09-2017 Korfbalnieuws

Maurice Kassenbouw heeft het Midweek team in het nieuw gestoken


21-09-2017 Korfbalnieuws

Moorren Bouw heeft het D1 team in het nieuw gestoken


20-09-2017 Korfbalnieuws

Pitt Hairstyle en Tin Sun hebben het E1 team in het nieuw gestoken


17-09-2017 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo winnen opnieuw

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 17 september tegen DSV 1 uit Diesen. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo.

Vanaf het startsignaal ging het vrij gelijk tegen elkaar op. Zowel SV Melderslo als DSV stond goed te verdedigen, waardoor aan beide kanten het creëren en afmaken van kansen wat moeizamer ging. SV Melderslo kreeg wat meer kansen, maar er werd om en om gescoord. Het was Melderslo dat in de eerste helft aan het langste eind trok en met een voorsprong van 4-3 de kleedlokalen in ging. Weinig doelpunten dus, wat vooral te maken had met het feit dat beide ploegen het verdedigend de gehele eerste helft vrij goed dicht hadden. SV Melderslo kwam na de rust een stuk sterker uit de startblokken dan DSV. Dit vertaalde zich in een 9-5 voorsprong, met nog tien minuten op de klok. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld. DSV leek vastbesloten om de stand gelijk te trekken, en hoewel de ploeg nog tot 9-7 terugkwam en het dus nog aardig spannend werd, gaf SV Melderslo de punten niet meer weg. SV Melderslo staat na drie wedstrijden nu op een derde plaats in de Overgangsklasse.


13-09-2017 Algemeen nieuws
Enquête gezonde sportkantine

Alle leden vanaf 16 jaar hebben vandaag per mail een link toegestuurd gekregen met het verzoek een kleine enquête in te vullen omtrent gezonde sportkantine. Het zou fijn zijn wanneer iedereen deze in zou vullen, zodat we een goede indruk krijgen wat de wensen zijn van onze leden. Heb je deze link niet gekregen, dan is je mailadres niet bekend bij de vereniging. In dat geval willen we je vragen je mailadres door te geven aan ledenadminstratie@svmelderslo.nl


10-09-2017 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo pakken eerste punten

Na de eerste verloren competitiewedstrijd en de verloren bekerwedstrijd van donderdag, speelden de korfbalsters van SV Melderslo op zondag 10 september tegen VVO uit Hapert. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark ‘De Lemelvelden’ in Hapert.

SV Melderslo begon sterk aan de wedstrijd. Het stond al snel op een 0-3 voorsprong, maar wist deze helaas niet verder uit te bouwen doordat de ploeg na deze sterke beginfase veel kansen ging missen. VVO had wat minder kansen nodig en kon de aansluiting met Melderslo dus houden. Hierdoor bleef het spannend, hoewel SV Melderslo wel sterker was en meer creëerde. De ploegen gingen bij een stand van 4-6 de rust in. Na de rust ging SV Melderslo beter afronden en ook verdedigend stond de ploeg als een sterk collectief. Tot 5-7 wist VVO bij te blijven, maar daarna liep SV Melderslo uit tot 5- 13. Hoewel VVO in de slotfase van de wedstrijd nog twee keer wist te scoren, hielp dit de Hapertse ploeg niet meer naar de overwinning toe. Bij een eindstand van 7-13 gingen de twee punten mee naar Melderslo.


05-09-2017 Algemeen nieuws
Lisdonkdag

Op zondag 24 september start om 12.00 uur de Lisdonk Penalty Bokaal. Alle jeugdleden t/m de A-jeugd (JO19-1) zijn hiervoor uitgenodigd.


03-09-2017 Korfbalnieuws
Verliezend begin voor korfbalsters SV Melderslo

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 3 september hun eerste competitiewedstrijd tegen KV Rooi 1 uit Sint-Oedenrode. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo.

Hoewel Melderslo de 1-0 al binnen één minuut in de korf had liggen, kreeg de ploeg het daarna moeilijk. KV Rooi bleek een stuk scherper in de afronding en stond daarnaast ook verdedigend haar mannetje. Tot de 2-2 bleef SV Melderslo bij, maar daarna wist KV Rooi uit te lopen tot een 2-6 voorsprong. Na een time-out leek SV Melderslo zich te herpakken. De ploeg liet een paar mooi acties zien, waarbij het goed gebruik maakte van de eigen kwaliteiten, en kwam daarmee terug tot 5-6. Nog vóór rust liep KV Rooi echter opnieuw uit, waardoor SV Melderslo in de rust toch weer tegen een 5-8 achterstand aankeek. Na de rust stonden de Melderslose korfbalsters verdedigend stabieler. Aanvallend wilde het echter niet goed lukken. De ploeg miste een aantal belangrijke kansen en kon de aansluiting met KV Rooi daardoor niet vinden. KV Rooi liep verder uit tot 5-11, en hoewel SV Melderslo de schade daarna weer wat wist in te halen, zat winnen er niet meer in. Met een eindstand van 9-13 moest SV Melderslo de punten helaas inleveren.


16-08-2017 Voetbalnieuws
Update oefen en beker programma senioren voetbal

Een update van het oefen en beker programma van het senioren voetbal is te vinden op de pagina: Voetbalnieuws


13-08-2017 Korfbalnieuws
Korfbaltoernooi SPES te Milsbeek

Op zaterdag 26 augustus a.s. is het SPES toernooi te Milsbeek.
Hieraan zullen de volgende teams deelnemen: A1, A2, B1, C1 en D1 tezamen met E1.

Vertrek: 08:00 uur bij de kerk te Melderslo
Naar: Sportpark Milsbeek, Zwarteweg 85, 6596 MJ Milsbeek
Vertrek vanuit Milsbeek : 16:00 uur


04-08-2017 Voetbalnieuws
Start veldtrainingen voetbal

Vanaf Maandag 14 augustus starten de regulieren trainingen van de senioren voetbalteams (m.u.v. loopvoetbal, deze start in week van 21 augustus).

Vanaf Maandag 21 augustus starten de reguliere trainingen van de jeugd voetbal teams.

De trainingstijden staan op de volgende pagina: Trainingstijden veld voetbal


28-7-2017 Korfbalnieuws
Start veldtrainingen korfbal

De senioren 1,2 en de A1 starten vanaf dinsdag 8 augustus: het trainingsprogramma volgt via de mail.
Overige teams starten in week 34: vanaf maandag 21 augustus.

De trainingstijden staan op de volgende pagina: Trainingstijden veld korfbal


17-07-2017 Voetbalnieuws

Actuele stand van trainers/leiders en trainingstijden vind je bij de teamindeling 2017-2018


17-07-2017 Voetbalnieuws

Gezocht: Jeugdtrainers B2 en D2 Voetbal

We hebben het kader voor komend seizoen bijna rond. Voor onze B2 (JO17-2) en D2 (JO13-2) zijn we nog op zoek naar enkele jeugdtrainers. Ze trainen op maandag- en woensdagavond (maar daar kan natuurlijk eventueel nog mee geschoven worden afhankelijk wat een kandidaat trainer wil/kan). De B2 is een jonge groep waarvan de meesten vorig jaar in de C1 al mooie stappen gemaakt hebben. En de D2 is een ook mooie mix van spelers die graag nog wat verder willen groeien. Dus wil je als vrijwilliger deze jongens ook komend seizoen met plezier laten presteren, meld je dan aan bij ons. Kunnen we dan samen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

SV Melderslo – TC-Voetbal

 


Klik op de afbeelding voor het nieuws van vorig seizoen