Nieuws seizoen 2019-2020

11-07-2020 Algemeen nieuws
Opknappen kantine

Het opknappen van de kantine gaat voorspoedig! We zijn al een eind op weg, maar we kunnen nog wel hulp gebruiken!
Heb je tijd om te helpen?
Maandag 13-7 19.00 uur
Vrijdag 17-7 19.00 uur
Zaterdag 18-7 9.00 uur

Meld je aan via kr@svmelderslo.nl

Of bel/app met Sjoerd Disveld
We horen het graag.
Alvast bedankt!


07-07-2020 Korfbalnieuws
Trainingstijden korfbal voor 1e helft veld zijn bekend. Klik daarvoor hier


17-06-2020: Algemeen nieuws
Kantine-terras vanaf 18-06-2020 op donderdagen geopend.
Ivm versoepeling van de coronamaatregelen is ons terras weer (beperkt) geopend. Let op er gelden een aantal extra regels:

– Terras geopend volgens Horeca richtlijnen: 2 personen aan tafel, 1,5 meter uit elkaar.
– Kantine is alleen toegankelijk voor gebruik toilet.
– Voorkom onnodig gewandel.
– Consumpties alleen verkrijgbaar door muntbetaling. Munten alleen pinnen.
– Alleen bediening door barpersoneel.
– Doucheruimtes zijn gesloten
– Terras en terrein alleen toegankelijk voor sporters en trainers.
– Beperkte voorraad. OP=OP
– Terras sluit om 24.00 uur, of als de richtlijnen herhaaldelijk genegeerd
worden.
– Bij verkoudheidsverschijnselen blijf je thuis.
– De kantine is voorlopig alleen op donderdagavond geopend.


17-06-2020 Algemeen nieuws
Trainers SV Melderslo tekenen contract
Gisteren hebben de trainers het contract getekend voor komend seizoen:
Van links naar rechts:
Karel Deckers: jeugdcoördinator en -trainer afdeling voetbal
Edwin Griesheimer: hoofdtrainer afdeling korfbal
Wim Rijs: hoofdtrainer afdeling voetbal
We hopen op een prettige (voortzetting van onze) samenwerking en wensen de drie trainers een sportief en succesvol seizoen.12-06-2020 Teamindeling korfbal jeugd.
Klik hier om de teamindeling korfbal jeugd seizoen 2020-2021 in te zien


10-06-2020 Algemeen nieuws
Hulp opknappen kantine gezocht

Wie zou er kunnen helpen met het opknappen van het interieur van de kantine. Denk hierbij vooral klusjes als schuren, afplakken en schilderen.
Waarschijnlijk zal dit zaterdag 11 juli en zaterdag 18 juli met uitloop mogelijkheid naar zaterdag 25 juli plaatsvinden.
Vele handjes maken licht werk en ook een deel van de dag is al zeer welkom.
Voor koffie en wat lekkers voor de werkers wordt gezorgd.

Meld je aan via secretaris@svmelderslo.nl

Alvast bedankt voor je reactie.
Heb je meer informatie over de klus nodig, bel dan met Sjoerd Disveld


05-06-2020 Teamindeling voetbal jeugd.
Klik hier om de teamindeling voetbal jeugd seizoen 2020-2021 in te zien


04-06-2020
Een mooi artikel door stichting geschiedenis Melderslo over 75 jaar (RK)SV Melderslo:

2020-05: Wist u dat … voetbalclub R.K.S.V. Melderslo in herfst 75-jaar bestaat?16-05-2020 Algemeen nieuws
Vervolg start trainingen, nu ook voor senioren

Afgelopen weken zijn de trainingen voor alle jeugdteams gestart. Vanaf volgende week (week van 18 mei) starten de trainingen ook voor de seniorenteams, voetbal en korfbal

Klik hier om trainingsschema/veldindeling in te zien
(I.v.m. hemelvaart geldt komende week een iets afwijkend schema, de desbetreffende teams zijn op de hoogte)

Ter info: Normaal gesproken mag ons sportpark tijdens openingstijden ook altijd bezocht worden door ouders en andere belangstellenden. I.v.m. de coronamaatregelen is dit nu helaas niet toegestaan.


10-05-2020 Korfbal nieuws
Kom korfballen bij de recreanten!

Voor het komend seizoen zijn we op zoek naar personen die ons recreantenteam willen versterken. Merk je ook tijdens dit coronatijdperk dat juist het samenzijn en samen sporten veel leuker is dan alleen? Kom dan bij ons team. We trainen of spelen een wedstrijd op woensdagavonden.

Je bent altijd welkom om het een keertje uit te proberen. Korfbalervaring is fijn, maar zeker geen must. Dus schroom niet als je nog nooit gekorfbald hebt. Informatie kun je opvragen bij Angelique Meijboom, 077-3987288 of via secretaris@svmelderslo.nl


08-05-2020 Algemeen nieuws
Vervolg start trainingen

Afgelopen week zijn de trainingen gestart voor
• Voetbal JO7 t/m JO12 (en de 12 jarigen uit JO13)
• Korfbal F t/m D

De trainingen zijn met alle nodige veiligheidsmaatregelen goed verlopen en het was prachtig om te zien hoe de jeugd weer volop genoot.

Vanaf volgende week (week van 11 mei) starten de trainingen ook voor
• Voetbal JO13 t/m JO19
• Korfbal C t/m A

In afwachting van het overleg met de veiligheidsregio, i.v.m. eventuele aanvullende maatregelen, is het ons voornemen om vanaf de week van 18 mei ook alle seniorenteams te laten starten. Hierover volgt volgende week meer informatie


02-05-2020 Algemeen nieuws
Start trainingen jeugd

Komende week starten de trainingen voor

  • Voetbal JO7 t/m JO12 (en de 12 jarigen uit JO13)
  • Korfbal F t/m D

Het voornemen is om alle jeugd t/m 18 jaar vanaf de week van 11 mei te laten starten.

We zijn blij dat het (op een aangepaste manier) weer mogelijk is om de jeugd te laten sporten. We nemen daarvoor de nodige veiligheidsmaatregelen omtrent corona om alles goed te laten verlopen.


22-04-2020 Algemeen nieuws
Update ontwikkelingen ivm coronavirus

Gisteravond bij de persconferentie was er voorzichtig positief nieuws voor onze jeugdsporters. Daarom gaan we in overleg met de gemeenten/bonden volgens de richtlijn zo snel mogelijk weer aan de slag. Hoe dit er precies uit gaat zien, horen jullie z.s.m. van ons.


16-04-2020 Algemeen nieuws
Wijziging locatie oudpapierinzameling
De gemeente heeft besloten, vanwege logistieke redenen, de locatie van de papierinzameling te wijzigen. A.s. zaterdag 18-04-2020 is de papierinzameling op de parkeerplaats van ons sportpark. Volg de aanwijzingen van de borden voor de aangegeven rijrichting en de aanwijzingen van de verkeersregelaar. Tip: Kom niet allemaal om 9.00 uur.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!


15-04-2020 Algemeen nieuws
De kantine leegverkoop is afgelast. Dit i.v.m. corona maatregelen. We hebben besloten alles te schenken aan de voedselbank. 


05-04-2020 Algemeen nieuws
Wijziging papierinzameling

I.v.m. het coronavirus is door de gemeente besloten de huis-aan-huis papierinzameling in Horst aan de Maas per direct te stoppen. Wel zal er op zaterdag 19 april op het kerkplein tussen 09.00 uur en 12.00 uur een kraakperswagen staan. Inwoners kunnen hun papier daar zelf naar toe brengen en zelf in de auto gooien. Enige aanwezig is de chaurffeur van de kraakperswagen die enkel tot taak heeft het aan- en afrijden en het persen van het papier. Verder is hier niemand bij aanwezig en zijn er dus ook geen onderlinge contacten.

Excuses voor het ongemak


31-03-2020 Algemeen nieuws
Update ontwikkelingen ivm coronavirus

We volgen de adviezen KNVB, KNKV, NOC*NSF. Alles wordt afgelast t/m 28 april. Er zijn dus geen trainingen, wedstrijden of andere activiteiten.

Alle competitiewedstrijden korfbal en voetbal komen te vervallen.

Kijk eventueel voor meer informatie op de site van NOC*NSF


25-03-2020 Algemeen nieuws
Aanmelden
Wil je lid worden van SV Melderslo? Dan kun je je vóór 1 april 2020 aanmelden!

Aanmelden voor het volgende seizoen kan als je minimaal 5 jaar bent of dit wordt voor of op 31 december van dit jaar. Het aanmeldformulier kun je vinden op de volgende pagina: Lid worden

Wanneer je je voor 1 april aanmeldt, ben je er zeker van dat je in een team ingedeeld wordt. Aanmelding op een later tijdstip is mogelijk, maar per aanmelding zal bekeken worden of je direct kan starten met korfballen/voetballen. Dit is afhankelijk van de volgorde van aanmelding en de bezetting van de teams. De technische commissie neemt hierover de uiteindelijke beslissing. 

Afmelden
We willen jullie er op attenderen dat we alle afmeldingen als lid ook graag willen ontvangen vóór 1 april 2020, voor zowel jeugd als senioren. Dit in verband met het maken van de nieuwe teamindelingen voor het volgende seizoen. Na deze datum zullen er helaas financiële consequenties vastzitten aan een afmelding. Mocht je dus onverhoopt willen stoppen zorg dan voor een tijdige afmelding via mail: ledenadministratie@svmelderslo.nl. Ook eventuele (adres)wijzigingen doorgeven via dit mailadres.


15-03-2020 Algemeen nieuws
Update ontwikkelingen ivm coronavirus

We volgen de adviezen KNVB, KNKV, NOC*NSF. Alles wordt afgelast t/m 6 april. Er zijn dus geen trainingen, wedstrijden of andere activiteiten.

Kijk eventueel voor meer informatie op de site van NOC*NSF


08-03-2020 Korfbalnieuws
SV Melderslo pakt punt tegen koploper

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 8 maart tegen koploper Rooi 1 uit Sint-Oedenrode. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Streepen in Sint-Oedenrode. SV Melderslo pakte met een eindstand van 17-17 knap één punt.

De wedstrijd begon niet zeer denderend. SV Melderslo was slordig in de passing en in de afronding. Gelukkig stond de ploeg verdedigend wel goed, waardoor het Rooi niet lukte om uit te lopen. Bij rust stond de thuisploeg op een 9-8 voorsprong. Na rust lukte het SV Melderslo in eerste instantie om gelijk te komen, maar daarna liep Rooi weg. Er werd een gat van drie doelpunten getrokken en dat wist Rooi vol te houden tot een stand van 16-13. SV Melderslo bleef al die tijd rustig en liet nu veel beter spel zien dan in de eerste helft. Mede dankzij een aantal strategische wissels wist SV Melderslo de stand weer gelijk te trekken. In de slotfase lukte het zelfs om een 16-17 voorsprong te pakken, maar Rooi benutte enkele minuten voor het eindsignaal nog een vrije worp. Dat bracht de eindstand op 17-17. De ploegen moesten de punten dus delen, iets wat naar wedstrijdbeeld wel terecht was. SV Melderslo behoudt door dit punt de vijfde plaats in de Hoofdklasse.


07-03-2020 Korfbalnieuws
Kruisfinale!
De korfbalsters van de A1 hebben vandaag een plek in de kruisfinale voor het Nederlands kampioenschap veiliggesteld! In Geffen werd met 10-13 een zwaarbevochten zege tegen Be Quick geboekt. Het is de eerste keer in de clubhistorie dat een team in de kruisfinale in de zaal staat. Proficiat dames!


06-03-2020 Algemeen nieuws

Vanaf heden is er een rokersplek ingericht links naast de ingang van de kantine. Dit betekent dat het overige terras, de stoep bij de kleedlokalen en het gebied rond het kunstgrasveld rookvrij is.


05-03-2020 Algemeen nieuws
De Groeten Uit Heukelum

‘Toeter Toeter Feesttent’
‘Maak t Laat’
‘Sjuuf, Trek, Bloas, Klep’
Een greep uit een aantal fantastische kneiters,
Die ons ten gehore werd gebracht,
In het pittoreske Melderslo.

Allereerst willen wij jullie bedanken,
Voor de warme ontvangst in de kantine van de plaatselijke SV.
Het feit dat we zelf de eindtijd mochten bepalen, is tekenend voor jullie warme club.
Ondanks dat VV Heukelum de gehele wedstrijd het betere van het spel had, was het een sportieve wedstrijd die aan de basis stond van een geweldige derde, vierde, vijfde en zesde helft. Oftewel: De kantine, de plaatselijke snackbar, het Multi Functioneel Centrum en uiteraard café t Tunneke.

Waar de snackbar zijn jaaromzet nu al binnen heeft, hebben wij in het MFC onze carnaval kennis verbreed. Dankzij De Raad van Elf hebben wij de betekenis van alle veren op de hoeden en de boerenbruiloft regels tot ons genomen.
Maar hoe fantastisch was het, dat wij als Heukelum, door jullie ook wel Heukelom, Heukemul of Heukemöller genoemd, onderdeel mochten zijn van het Italiaanse toneelstuk. Tot onze verrassing speelde onze contactpersoon de hoofdrol: Berlsjoerdsconi! Held!!
In dit toneelstuk hebben wij onze Limburgse taal verbreed, waarbij vooral het woord Kwats (of Quatsch) ons is bijgebleven.
Het aantal kilometers dat wij in de polonaise hebben gelopen, hadden ons terug naar Heukelum kunnen brengen. Gelukkig liepen we in rondjes en bleven we onderdeel van de Melderslose gezelligheid.

Tot slot waren wij beland in jullie Grand Café: t Tunneke. Het cafe waar de lege tonnen bier aan het plafond hangen. Het beeld dat ons team op de pooltafel een dansje mocht doen, zal niet snel uit het geheugen worden gewist. Onze aanvoerder voorop (niet te verwarren met de gelegenheidsaanvoerder), met de armpjes breed, breed lachend boven het gehele Tunneke. De mooiste carnavalshits werden meegezongen, zoals in de eerste 3 zinnen van deze brief zijn geciteerd.

Wat baalden wij met zijn allen, dat om 2 uur de taxi alweer klaar stond. Maar achteraf is het verstandig om op het hoogtepunt te stoppen, en dat was in dit geval zeker de situatie. Iedereen zat in het Roompot vakantiepark in Arcen nog zo veel energie, dat het wel even duurde voordat het nachtkaarsje uitging.

Lex Uiting, oftewel Prins Venlo van 2017, 2018 of 2019, kwam diep binnen in de harten van heel Heukelum. Dit zal voorlopig nog wel even voortduren. Als het aan ons ligt, komen we graag weer eens terug ‘Nao ’t Zuuje’. Uiteraard hadden jullie het Heukelum vaantje nog te goed, bij deze!

Nogmaals: MELDERSLO, BEDANKT VOOR ALLE GOEDE ZORGEN!


26-02-2020 Voetbalnieuws

Teamsport 24 heeft het kader van afdeling voetbal voorzien van coachjacks


23-02-2020 Algemeen nieuws
Boorebrulluf
Aanstaande dinsdag is het tijd voor de Boorebrulluf, die we als vereniging dit jaar organiseren!

We willen er graag net zo’n feest van gaan maken als met het Verlovingsbal. We zouden het dan ook geweldig vinden als we met zoveel mogelijk leden van SV Melderslo de Carnaval goed af kunnen sluiten. Om onze spelersgroep (groot en jeugd) aan te moedigen, hopen we dat jullie als echte Melderse supporters naar het MFC willen komen.

Dus trek je rood-witte outfit aan en kom gezellig met ons dit geweldige Boorebrulluf-avontuur beleven. En net als met het Verlovingsbal het geval was: Je krijgt er geen spijt van!!!

Tot Carnavalsdinsdag, 16.11 uur!


16-02-2020 Korfbalnieuws
Zwaarbevochten maar verdiend punt voor SV Melderlso

De korfbalsters van SV Melderslo speelden op zondag 16 februari tegen ODC 1 uit Ommel/ Heusden. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel in Horst. Na een spannende wedstrijd moesten de ploegen de punten uiteindelijk delen. De eindstand was 17-17.

Al vanaf het begin was het spannend en ging het gelijk tegen elkaar op. Beide ploegen maakten doelpunten, maar er werden geen grote gaten getrokken. Bij rust was het ODC dat een kleine voorsprong had gepakt (8-10). Na rust wist SV Melderslo gelijk te komen op 13-13. Daarna was het steeds ODC dat als eerste scoorde, waarna SV Melderslo de stand weer gelijk trok. Zo bleef het erg spannend. Voor het publiek was het bovendien een mooie wedstrijd om naar te kijken. Er werden leuke acties gemaakt en het ging er fel aan toe. In de laatste minuut van de wedstrijd, bij een stand van 16-16, kreeg ODC een strafworp mee. Deze werd benut en de wedstrijd leek met 16-17 gespeeld. Met nog 50 seconden op de klok ging de bal weer de Melderslose aanval in. Daar was het erop of eronder, er moest nu gescoord worden. Dat lukte via een afstandsschot, waardoor SV Melderslo alsnog met één zwaarbevochten punt naar huis mocht. De opluchting was groot, maar gezien het wedstrijdbeeld was de gelijke stand niet onterecht. SV Melderslo blijft door dit gelijkspel op de vijfde plaats staan in de Hoofdklasse.


09-02-2020 Korfbalnieuws
SV Melderslo pakt eindelijk weer punten

De korfbalsters van SV Melderslo 1 hebben, na vijf verloren wedstrijden op rij, op zondag 9 februari weer twee punten gepakt. In sporthal De Passelegt in Overasselt werd met 12-15 van Heumen 1 gewonnen.

De wedstrijd begon een beetje mat. Er was weinig sfeer in de sporthal en het duurde even voor bij SV Melderslo de echte drive zichtbaar was. In het begin werden er dan ook geen gaten getrokken en ging het vrij gelijk tegen elkaar op. SV Melderslo kwam echter steeds beter in haar spel. Er werden mooie acties gemaakt en bij rust had de uitploeg een voorsprong gepakt van 6-10. Na rust was het aanvallend opnieuw even zoeken bij SV Melderslo. Verdedigend bleef de ploeg echter stabiel. Heumen wist het gat nog heel even te verkleinen naar twee doelpunten, maar dat was van korte duur. SV Melderslo bouwde de voorsprong opnieuw uit naar vier doelpunten. Vlak voor tijd wist Heumen nog één keer te scoren, maar de twee punten gingen bij een eindstand van 12-15 mee naar Melderslo. De ploeg stijgt hiermee naar plaats 5 op de ranglijst.


02-02-2020 Korfbalnieuws
SV Melderslo verliest, maar lijkt op weg terug

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 2 februari tegen De Peelkorf 1 uit Ysselsteyn. De wedstrijd vond plaats in sporthal De Berkel in Horst. De vorige confrontatie tussen de twee ploegen werd nipt gewonnen door SV Melderslo. Dit keer trok De Peelkorf aan het langste eind. De eindstand werd 13-16.

Vanaf het begin was het spannend en ging het gelijk tegen elkaar op. Hoewel SV Melderslo de laatste wedstrijden wat moeite had met scoren, lukte het nu om De Peelkorf bij te blijven. Grote gaten werden er niet getrokken en hoewel De Peelkorf even voor rust met 6-8 voor stond, wist SV Melderslo die stand nog voor het rustsignaal gelijk te trekken. Na rust bleef het spannend. De Peelkorf kwam telkens voor, maar SV Melderslo wist dan al snel weer op gelijke hoogte te komen. Toch lukte het de uitploeg om in de slotfase de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het gat werd vergroot naar drie doelpunten, en hoewel SV Melderslo bleef proberen, lukte het niet meer om de achterstand in te halen. De wedstrijd werd verloren met 13-16. Toch kijkt de ploeg niet ontevreden terug op deze wedstrijd. Er werd bij vlagen mooi spel gespeeld, iets wat de afgelopen weken ver te zoeken was. Zo lijkt de ploeg ondanks het verlies toch op de goede weg terug te zijn.


02-02-2020 Korfbalnieuws
Pupil van de week: Luca Moorren


26-01-2019 Korfbalnieuws
SV Melderslo weet tij nog niet te keren

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 26 januari tegen De Horst 1 uit Groesbeek. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal Heuvelland in Groesbeek. SV Melderslo, dat al een paar weken in een dipje zit, wist het tij nog niet te keren verloor opnieuw met 13-9.

Net als de afgelopen weken had SV Melderslo het vanaf het begin lastig. Scoren wilde weer niet lukken, ondanks dat er wel kansen waren. De Horst was efficiënter en kon zo een voorsprong nemen. Vlak voor rust had de thuisploeg die zelfs uitgebreid naar 7-3, maar SV Melderslo wist de schade voor het rustsignaal nog te beperken tot 7-5. Na rust bleef het echter lastig voor SV Melderslo. Het team leek nog even een comeback te maken door terug te komen tot 10-9, maar De Horst piekte op het juiste moment. Met enkele afstandsschoten liep de ploeg uit Groesbeek weer verder uit. Bij SV Melderslo liepen de frustraties intussen steeds hoger op, wat het spel niet ten goede kwam. Uiteindelijk klonk bij een stand van 13-9 het eindsignaal. 


19-01-2002 Korfbalnieuws
Opnieuw verlies voor korfbalsters SV Melderslo

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 19 januari tegen Oranje Wit 1 uit Leunen. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel in Horst. SV Melderslo verloor met 12-14.

SV Melderslo begon, net als vorige week, niet goed aan de wedstrijd. Focus en felheid ontbraken, waardoor de ploeg al snel tegen een achterstand aan keek. Na een time-out verbeterde het spel iets, maar scoren lukte nog steeds niet goed. In de rust stond Oranje Wit dan ook nog steeds op een 4-7 voorsprong. Na rust kende SV Melderslo een opleving. Zowel verdedigend als aanvallend maakte de ploeg het Oranje Wit nu moeilijker en SV Melderslo kwam steeds dichterbij Oranje Wit. Die laatste wist echter steeds op de juiste momenten te scoren. Op gelijke hoogte komen zat er voor de thuisploeg daardoor niet in. SV Melderslo bleef tot de laatste seconden van de wedstrijd knokken, maar het lukte niet om nog een puntje in de wacht te slepen. De eindstand was 12-14, waarmee SV Melderslo de derde plaats af moet staan aan Oranje Wit.


19-01-2020 Korfbalnieuws
Pupil van de Week: Sofie Joosten


12-01-2020 Korfbalnieuws
SV Melderslo laat punten liggen

De korfbalsters van SV Melderslo speelden op zondag 12 januari hun eerste wedstrijd van 2020. De wedstrijd werd gespeeld tegen DAKOS 1 uit Someren, in sporthal de Postel in Someren. SV Melderslo liet onnodig punten liggen en verloor nipt met 13-12.

SV Melderslo begon slap aan de wedstrijd en het was dan ook DAKOS dat vanaf de eerste minuut het initiatief nam. De thuisploeg kwam op 3-0 voor en pas toen werd SV Melderslo wakker. Het kostte SV Melderslo, dat niet zuiver was op de afronding en moeite had met het felle spel van DAKOS, de hele eerste helft om DAKOS bij te komen. Bij rust stond er een stand van 8-7 op het scorebord en was de achterstand dus grotendeels weggewerkt. Na rust lukte het SV Melderslo meerdere keren om op gelijke hoogte te komen, maar het was steeds DAKOS dat de voorsprong weer nam. De Melderslose korfbalsters bleven onscherp in de afronding en ook de overtuiging ontbrak. Het niveau van de afgelopen wedstrijden werd niet gehaald door het team, vooral in aanvallend opzicht. DAKOS bleef juist erg efficiënt in de afronding, ondanks de goede verdediging van SV Melderslo. Het eindsignaal klonk bij een stand van 13-12. SV Melderslo moest zonder punten naar huis en zakt door dit verlies terug van de tweede naar de derde plaats.


12-01-2020 Algemeen nieuws
Mega Verlovingsbal
Op zaterdag 18 januari is het Mega Verlovingsbal. Om 20.00u begint het  verhaal. Van  te voren kun je het ‘kiendje kieken’. Tot dan!


05-01-2020
Aftrap jubileumjaar
Vandaag vond de aftrap plaats van ons jubileumjaar. Na de succesvolle winterwandeling en de ‘fanatieke’ soeptraining werd het programma voor 2020 bekend gemaakt en het jubileumlogo onthuld


03-01-2020
Spellenavond voetbal JO10-1, JO12-1 en JO13-1 en korfbal D1 en E1

Op vrijdag 24 januari gaan we er met z’n allen een gezellige avond van maken, we gaan ervan uit dat iedereen mee doet. Mocht je om wat voor reden dan ook niet kunnen, meld je dan voor vrijdag 17 januari af via:
kr@svmelderslo.nl.

Algemene informatie:

Datum : vrijdag 24 januari 2020
Aanvang : 19.00 uur
Einde : 21.00 uur
Locatie : Kantine SV Melderslo

Afdeling korfbal: D1 en E1
Afdeling voetbal: JO10-1, JO12-1 en JO13-1

Hopelijk zien we jullie allemaal op vrijdag 24 januari, tot dan!

Commissie kantine & recreatie SV Melderslo
Ellen Alards, Elly van de Pas en Cindy Billekens


21-12-2019
Beste vrijwilligers en leden van SV Melderslo,

Wij, bestuur SV Melderslo, willen jullie allemaal bedanken voor de prettige samenwerking in 2019 en wensen jullie prettige feestdagen en een succesvol en sportief 2020 toe.


13-12-2019 Algemeen nieuws
Doe mee met de winterwandeling en soeptraining!


15-12-2019 Korfbal nieuws
SV Melderslo verliest strijd om koppositie

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 15 december tegen Rooi 1 uit Sint-Oedenrode. De twee ploegen stonden samen bovenaan voor de wedstrijd, na de verrassende winst van SV Melderslo vorige week. SV Melderslo moest na zondag de koppositie helaas afstaan: de wedstrijd in sporthal De Berkel in Horst werd met 14-17 verloren.

SV Melderslo kende geen erg gelukkig begin. Na enkele minuten spelen keek de thuisploeg al tegen een 0-3 achterstand aan. Daardoor liep ze de gehele eerste helft achter de feiten aan. Rooi was scherper in de afronding dan SV Melderslo en dat maakte terugkomen moeilijk. Pas vlak voor rust was de achterstand grotendeels weggewerkt. Bij een stand van 9-10 gingen de teams de rust in. Na rust lukte het SV Melderslo niet om de achterstand om te zetten in een voorsprong. Rooi bleef de efficiëntere ploeg. Het was niet zo dat SV Melderslo geen mogelijkheden kreeg, er werd gewoon niet zorgvuldig met de kansen omgesprongen. Van de scherpte van vorige week was weinig meer te zien. Bovendien was de bal vaak na één schot al voor de speelsters van Rooi, die met hun lengtevoordeel veel afvang hadden. Toch bleef SV Melderslo knokken en werd er vechtlust getoond, maar het mocht uiteindelijk niet baten. De wedstrijd eindigde bij een stand van 14-17, waarmee SV Melderslo de koppositie inlevert aan Rooi en het moet doen met een tweede plaats in de Hoofdklasse.


11-12-2019 Voetbalnieuws
Datum indoor soccer toernooi meiden/dames gewijzigd


09-12-2019 Algemeen nieuws
Uitnodiging winterledenvergadering

Beste leden (leden 16 jaar en ouder)

Bij deze nodigen we je van harte uit voor de winterledenvergadering 2019. Deze is op maandag 30 december om 19.30 uur en zal plaatsvinden in de kantine van ons sportpark.

De agenda voor deze avond is als volgt: 

  1. Welkom
  2. Afscheid vrijwilligers
  3. Verslag ledenvergadering  SV Melderslo
  4. Sportief tussenverslag 2019-2020
  5. Bestuur en commissie
  6. Diverse mededelingen
  7. Rondvraag
  8. Sluiting

Aansluitend aan deze vergadering is er toepen en/of kienen!

Bij verhindering op deze avond, kun je je afmelden via info@svmelderslo.nl


08-12-2019 Korfbalnieuws
SV Melderslo wint verrassend ruim van titelkandidaat ODC

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 8 december tegen ODC 1 uit Ommel/Heusden, een ploeg die op het veld meedoet voor de titel in de Topklasse. In de zaal staat de ploeg echter in de Hoofdklasse en trof ze dit weekend SV Melderslo in sporthal De Schop in Asten. SV Melderslo zorgde voor een verrassing en won royaal met 13-20.

SV Melderslo opende de score in deze wedstrijd, maar in de beginfase ging het nog gelijk op. SV Melderslo was scherp en erg effectief in haar aanvallen. Ook verdedigend had de ploeg het goed dicht staan. Dat resulteerde in een ruststand van 7-11. Na rust trok SV Melderslo de scorende lijn door. ODC kreeg een lesje efficiëntie van de Melderslose korfbalsters, die ontzettend sterk waren in de afronding. SV Melderslo wist op een gegeven moment zelfs vier maal te scoren in slechts 3 minuten tijd. Hoewel ODC bleef proberen, kon de ploeg de scherpte van SV Melderslo niet bijbenen. Zo werd de eindstand bepaald op 13-20 en gingen de twee punten mee naar Melderslo, dat nu tweede staat in de Hoofdklasse.


07-12-2019 Voetbalnieuws
JO19 Kampioen!


06-12-2019 Algemeen nieuws
Vrijwilligers gezocht.

We zoeken vrijwilligers voor het snoeien en opruimen van snoeiafval. Dit onderhoud van ons sportpark vindt plaats op 27 en 28 december, van 9.00 tot 16.00 uur.

Dus, word lekker actief na de kerstdagen en geniet ook nog van de frisse buitenlucht. Meld je aan bij algemeenbeheer@svmelderslo.nl

Alvast bedankt namens SV Melderslo


04-12-2019 Korfbalnieuws
Edwin Griesheimer volgend seizoen hoofdtrainer bij SV Melderslo afdeling korfbal.

Edwin is geen onbekende in de regio. Momenteel is hij hoofdtrainer bij Oranje-Wit en daarvoor was hij verbonden aan SVOC’01. We wensen Edwin en speelsters volgend seizoen veel succes.


03-12-2019 Voetbalnieuws
Wordt JO19 kampioen?

A.s. zaterdag 7 december kan ons JO19-team kampioen worden. Zij moeten echter winnen om het kampioenschap veilig te stellen. De wedstrijd begint om 14.30 uur in Baarlo. We hopen dan ook dat er veel publiek aanwezig zal zijn om de jongens en hun trainers aan te moedigen.


01-12-2019 Korfbalnieuws
Pupil van de week: Isa Kuijpers


01-12-2019 Korfbalnieuws
SV Melderslo wint ook tweede zaalwedstrijd

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 1 december tegen Heumen 1. De Hoofdklassewedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel in Horst en eindigde in een ruime overwinning voor SV Melderslo: 17-11.

Hoewel het SV Melderslo was dat de score opende, keek de ploeg even daarna toch tegen een 1-3 achterstand aan. Net als vorige week had de thuisploeg weer even opstarttijd nodig. Eenmaal warm werd er echter beter gescoord, maar het lukte nog niet om een voorsprong op te bouwen, mede door één ontzettend zuivere dame bij Heumen. Bij rust stond er een gelijke stand op het scorebord, 8-8. Na rust ging het nog even gelijk op. Het werd 9-9, maar daarna lukte het SV Melderslo om een gat te slaan van drie doelpunten (12-9). Daarmee deelde SV Melderslo een rake slag uit, die de genadeklap voor Heumen bleek. In het laatste kwartier werkte de thuisploeg nog even goed aan het doelsaldo en werd er nog vijf keer gescoord. Enigszins geflatteerd was de eindstand uiteindelijk 17-11. Desalniettemin een terechte overwinning voor SV Melderslo, dat hiermee na de eerste, ook de tweede zaalwedstrijd winnend heeft afgesloten.


24-11-2019 Korfbalnieuws
SV Melderslo wint in eerste zaalwedstrijd

De korfbalsters van SV Melderslo speelden op zondag 24 november hun eerste zaalwedstrijd tegen De Peelkorf 1 uit Ysselsteyn. De hoofdklassewedstrijd werd gespeeld in sporthal De Wetteling in Venray. De ploegen zijn elkaar de afgelopen jaren al vaker tegengekomen en net als voorgaande keren was het ook nu weer spannend. De wedstrijd eindigde in een 10-11 overwinning voor SV Melderslo.

SV Melderslo begon wat slapjes aan de wedstrijd. Waar De Peelkorf vanaf de eerste seconde fel was, speelde SV Melderslo wat voorzichtig en onzeker. Dat was zichtbaar in de stand, binnen tien minuten keek de uitploeg al tegen een 3-0 achterstand aan. Na een time-out was SV Melderslo echter wakker. Zowel verdedigend als aanvallend stond het team nu goed en als collectief te korfballen. De stand werd gelijkgetrokken en niet veel later ging SV Melderslo ook over De Peelkorf heen. Bij rust stond er een stand van 4-7 op het scorebord. Na rust werd ook de 4-8 snel gemaakt. In de fase die volgde lukte het SV Melderslo goed om de voorsprong te behouden. Bij een stand van 6-10 zakte het echter wat in. Vooral scorend lukte het niet meer en De Peelkorf wist terug te komen tot 9-10. In de slotfase lukte het SV Melderslo om het gat weer te vergroten tot twee doelpunten, maar van lange duur was dat niet. De Peelkorf scoorde al gauw weer de aansluitingstreffer, waarna een aantal zenuwslopende laatste minuten volgden. Het lukte de ploeg uit Ysselsteyn echter niet meer om ook de gelijkmaker nog te scoren, waardoor het SV Melderslo was dat met de punten naar huis ging.


23-11-2019 Voetbalnieuws
Café ’t Tunneke heeft het 3e elftal voorzien van nieuw tenue.


20-11-2019 Korfbalnieuws
Aanstaande zaterdag (23 november) is het weer tijd voor de Kangoeroeklup van 10.00-11.00 uur in MFC de Zwingel. Het is niet zomaar een training, maar omdat sinterklaas in het land is zal het een echte pietentraining zijn! Als je het leuk vindt mag je je pietenpakje aantrekken of een pietenmuts opzetten. Het belooft een leuke training te worden, dus hopelijk zien we jullie, en jullie vriendjes/vriendinnetjes, allemaal komende zaterdag!


11-11-2019 Algemeen nieuws
Het is de 11e van de 11e vandaag! Dat betekent de aftrap van een nieuw carnavalsseizoen. Dit seizoen wordt voor ons extra speciaal, want in het kader van het 75-jarig jubileum organiseert SV Melderslo dit jaar de Boerenbruiloft. Zet onderstaande data dus vast in je agenda!


09-11-2019 Algemeen nieuws
De bestelde kleding kan a.s. donderdag (14 november) tussen 19.00 uur en 20.00 uur opgehaald worden in de kantine


09-11-2019 Korfbalnieuws
Vanaf nu kunnen de BCD-kofballers zich opgeven voor het beachkorfbalevent. Klik op onderstaande afbeelding voor meer info


02-11-2019 Algemeen nieuws
Pietenbezoek aan jeugd korfbal en voetbal

Ook dit jaar zullen een aantal pieten weer een bezoekje brengen aan de jeugd van SV Melderslo! Dit geldt voor deze jeugdteams:

Afdeling korfbal:              F1 en E2
Afdeling voetbal:             JO7, JO8-1, JO9-1 en JO9-2

Hiervoor hebben wij  op woensdag 20 november van 16:30 tot 18:00 uur de gymzaal van MFC de Zwingel gereserveerd. Helaas kunnen hierbij geen broertjes en/of zusjes aanwezig zijn.

Wij hebben de volgende indeling gemaakt:
16:30 – 17:15:    F1 en E2 korfbal en JO7 voetbal
17:15 – 18:00:    JO8-1, JO9-1 en JO9-2 voetbal

Iedereen mag zijn/haar gymspullen aan trekken (denk aan gym-/zaalschoenen). We gaan er met de pieten een actief en leuk bezoekje van maken!

Afmeldingen kunnen doorgegeven worden via kr@svmelderslo.nl.


29-10-2019 Korfbalnieuws
SV Melderslo zet winnende lijn niet door

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 27 oktober de voorlopig laatste veldwedstrijd. De tegenstander was VVO/Klimroos 1 uit Hapert en Hoogeloon, met wie SV Melderslo de tweede plaats deelde. De wedstrijd werd gespeeld in Hoogeloon en de eindstand was 13-7 in het voordeel van VVO/Klimroos.

SV Melderslo begon niet goed aan de wedstrijd. Al vanaf de eerste minuut ontbrak de felheid die er de afgelopen weken wel steeds was geweest. Er werd niet goed als team gekorfbald en het was dan ook VVO/Klimroos dat op voorsprong wist te komen. Bij rust stond SV Melderslo met 5-3 achter. Na rust kwam de uitploeg in eerste instantie goed terug. De stand werd snel gelijk getrokken, maar die lijn kon helaas niet worden doorgezet en het zakte weer in. VVO/Klimroos, dat gehaaider was dan SV Melderslo, had in deze fase van de wedstrijd juist een opleving en scoorde heel gemakkelijk. Naarmate de achterstand groter werd, verdween bij SV Melderslo de hoop op een goede afloop steeds verder. De frustratie nam daarentegen toe, wat het korfbalspel niet beter maakte. Uiteindelijk klonk bij een stand van 13-7 het eindsignaal. SV Melderslo moet hiermee de tweede plaats in de Hoofdklasse afstaan aan VVO/Klimroos en zakt zelf een plekje. De ploeg is nu tot het voorjaar klaar op het veld en begint deze week met de voorbereiding op het zaalseizoen.


29-10-2019 voetbalnieuws
SV Melderslo verliest in Sevenum

Deze middag stond een bezoekje aan Sportpark ‘t Spansel  op het programma om daar op het kunstgrasveld de strijd aan te gaan tegen het 1e van Sparta ’18. Beide ploegen willen graag de drie punten. Sparta wil graag medekoploper blijven en Melderslo wil de punten graag om weg te komen uit de onderste regionen.  In de 1e eerste fase van de wedstrijd houden de teams elkaar in evenwicht. In minuut 17 lijkt daar verandering in te komen als de nummer 15 van Sparta met zijn tweede gele kaart het veld mag verlaten. Even later lijkt Melderslo de 0-1 te laten aantekenen, maar de voorzet van Gijs vindt geen medespeler. Kort daarna lijkt Sparta een fout aan Melderslo zijde af te straffen maar het schot gaat voorlangs.
In minuut 38 is het weer 10 tegen 10 als Teun Peeters onterecht met direct rood mag gaan douchen.  Het duidelijk hoorbare blokken van de bal door Teun wordt door de scheidsrechter uitgelegd als inkomen met gestrekt been. 
In minuut 41 krijgt Bart Verheijen vrije doorgang, maar de vingertoppen van de keeper voorkomen de 0-1. 
De 2e helft is 13 minuten oud als Sparta 1-0 maakt. De vrije trap wordt nog aangeraakt en dat laat doelman Bas kansloos. Melderslo mist de echte beleving om er nog iets van te maken Sparta gaat  daarentegen op zoek naar de verlossende 2-0 en hier krijgt het ook de kansen voor. In de 74e minuut wordt de paal nog geraakt, maar een minuut later is het dan toch raak. Na een mooi steekballetje wordt de terechte 2-0 binnengetikt. In minuut 78 laat Sparta na een snelle counter de 3-0 aantekenen waarmee de wedstrijd definitief op slot wordt gegooid.


25-10-2019 Voetbalnieuws
16 Oktober j.l. vond op ons sportpark ‘volgjevoeten-festival‘ plaats. Dit was een voetbalmiddag voor alle meiden van Horst aan de Maas.


20-10-2019 Korfbal nieuws
SV Melderslo stijgt naar tweede plaats

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 20 oktober tegen Heumen 1. De wedstrijd werd onder regenachtige omstandigheden gespeeld op sportpark Toppenberg in Heumen. De eindstand werd 6-13.

SV Melderslo begon erg sterk aan de wedstrijd. De regen weerhield de ploeg er niet van om uit goede acties mooie doelpunten te scoren. Ook verdedigend stond het aardig dicht en werden de gevaarlijkste speelsters van Heumen goed uitgeschakeld. Naarmate de eerste helft vorderde, werd het grasveld waarop gespeeld werd steeds slechter. Dat had gevolgen voor de nauwkeurigheid en de snelheid van het spel, iets waar beide ploegen duidelijk last van hadden. Toch had SV Melderslo er bij rust al 7 doelpunten in liggen, tegenover 2 bij Heumen. Na rust werd eerst het veld verlegd, om de wedstrijd daarna op een ‘vers’ stuk gras te kunnen hervatten. Ook nu ging de kwaliteit van het veld echter in rap tempo achteruit. Het werd gladder en gladder, waardoor het opnieuw steeds moeilijker werd om mooi korfbal te laten zien. Toch bleef SV Melderslo de betere ploeg. Ondanks de vele glijpartijen werd er goed gezocht naar de juiste kansen, wat uiteindelijk resulteerde in een 6-13 overwinning. De twee punten gingen zo verdiend mee terug naar Melderslo, dat nu op een gedeelde tweede plaats staat in de Hoofdklasse.


18-10-2019 Algemeen nieuws
Pasdag
Op zaterdag 26 oktober organiseert SV Melderslo i.s.m. Teamsport24 op Sportpark de Merel een pasdag voor de eigen clubkledinglijn. Tussen 10.00-13.00 uur kunnen alle leden kleding en ander sportmateriaal komen passen en bekijken en ter plekke bestellen.
De clubkleding die zaterdag besteld wordt, dient meteen ter plekke betaald te worden (bij voorkeur per pin). Meer info over de kledinglijn klik hier


18-10-2019 Korfbalnieuws

Autobedrijf Thielen en Vakantiehuis aan de Heuvel zijn sponsor geworden van Senioren 3, afdeling korfbal.


18-10-2019 Voetbalnieuws

Dagwinkel Melderslo heeft het Dames team afdeling voetbal voorzien van nieuw tenue.


17-10-2019 Voetbalnieuws
RKSVO 1 – SV Melderslo 1: 3-3

Op deze zonnige zondagmiddag stond de ploeg uit Melderslo maar 1 ding te doen en dat is 3 punten pakken om zodoende weg te komen van die vervelende laatste plek.  Dit moest gaan gebeuren op sportpark De Houwhakker in Ospel tegen de lokale trots. In de 10e minuut laat Melderslo de zo gewenste 0-1 op het scorebord zetten. De combinatie tussen Peter en Gijs brengt Gijs vrij in de zestien. Zijn voorzet wordt nog geblokt, maar de afvallende bal wordt door Bram Keiren met links  binnen geschoten. In de 15e minuut is de stand al 0-2. De corner die ver voorbij de 2e paal wordt neerlegd wordt op werkelijk fantastisch wijze (volley) door Bart Teeuwen binnengeschoten. De 0-3 van Melderslo mag er ook zeker wezen. De bal van Gijs op op Bart is op maat. Bart’s actie prima. Zijn schot komt via de hand van de keeper en de paal terug en daar weet de doorgelopen Bart wel raad mee. Op slag van rust maakt Ospel de 1-3. Door het wegglijden van Bart Teeuwen wordt de bal rand zestien weggewerkt. Daar wordt direct uitgehaald en dit schot laat doelman Westerveld kansloos. In de tweede helft laat RKSVO beter voetbal zien. Ze hebben het betere van het spel. Melderslo loert op de counter. De solo van de ingevallen Jeroen had wellicht meer verdiend dan het vangnet. In de 74e minuut mag de nummer 6 van Ospel wegens herhaaldelijk ruw spel terecht met zijn 2e gele kaart het veld verlaten.Wedstrijd gespeeld? Zeker niet! 3 minuten later vliegt een afstandschot, na slordig balverlies van Melderslo, tegen de touwen 2-3. Billeknijpen en terecht. Want 4 minuten later kopt RKSVO uit een corner de 3-3 binnen. Voor de toeschouwers een zeer vermakelijke wedstrijd, maar aan Melderslo zijde zal stierlijk gebaald worden vanwege het weggeven van twee punten.


16-10-2019 Korfbalnieuws
Trainingstijden zaal

De trainingstijden van de binnen competitie zijn te vinden op de volgende pagina: trainingstijden korfbal


13-10-2019 Korfbal nieuws
SV Melderslo wint en stijgt naar derde plaats

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 13 oktober tegen Oranje Wit 1 uit Leunen. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo en eindigde in een 15-13 overwinning voor de thuisploeg.

SV Melderslo begon niet heel scherp aan de wedstrijd en keek dan ook al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Dat was blijkbaar even nodig om de ploeg wakker te krijgen, want daarna nam SV Melderslo de dominante rol over van Oranje Wit. Hoewel er ook de nodige kansen werden gemist, kon de thuisploeg met goed spel uitlopen naar een voorsprong van 8-2. Oranje Wit wist nog voor rust al wat te herstellen en kwam terug tot 10-6. Na rust bleef SV Melderslo in eerste instantie de betere ploeg. Er werd weer een marge van vijf doelpunten gepakt, maar daarna kreeg de ploeg het moeilijker. Oranje Wit ging op een andere manier verdedigen en in plaats van hier goed op in te spelen, werd SV Melderslo slordig in zowel de passing als de afronding. Vele kansen werden gemist en het lukte maar niet om de voorsprong verder uit te bouwen. Verdedigend stond het team echter nog steeds als een huis, waardoor de overwinning geen moment echt in gevaar kwam. Iets voor tijd wist Oranje Wit nog wat in te lopen, maar de achterstand kon de ploeg uit Leunen niet meer inhalen. Bij een eindstand van 15-13 bleven de twee punten verdiend in Melderslo. SV Melderslo staat nu als promovendus op een knappe derde plaats in de Hoofdklasse.


12-10-2019 Algemeen nieuws
De webshop voor het bestellen van kleding en andere sportartikelen in de clublijn van SV Melderslo is online. Voor meer info: klik hier


12-10-2019 Algemeen nieuws

De afgelopen maanden hebben 10 kaderleden van SV Melderslo afdeling korfbal en voetbal deelgenomen aan de cursus pedagogisch handelen in Hegelsom. Deze cursus hebben zij met succes behaald! Zij kijken terug op een interessante cursus waarin veel praktische handvatten zijn uitgereikt op het gebied van omgang met jeugdleden, ouders en andere kaderleden. De komende periode zullen zij de opgedane kennis gaan toepassen in de praktijk. SV Melderslo feliciteert de geslaagden!


09-10-2019 Voetbalnieuws
Speler van de week: Jens de Mol

Goedemiddag,

Tijdens de zeer regenachtige wedstrijd tegen Blerick was ik speler van de week. Na leuk balletje getrapt te hebben met de grensrechter was, wat meteen ook warming up was was het tijd voor de wedstrijd. Handen schudden met de grote jongens, en dan de aftrap en schot op doel van Blerick. Helaas bleef het zelfs in de dug-out niet droog, maar desondanks was het een leuke middag, bedankt!


08-10-2019 Voetbalnieuws
SV Melderslo 1 lukt het thuis niet om een puntje mee te pakken tegen Blerick 1         1-2 

SV Melderslo begon matig aan de wedstrijd. Blerick is net wat feller. Het is dan ook niet onverdiend dat ze op voorsprong komen in de 18de minuut.
Dit nadat de verdediging van Melderslo de bal niet weggewerkt krijgt en Blerick met een geplaatst schot onze keeper kansloos laat. 0-1
Melderslo word in de loop van de eerste helft een tikkeltje sterker dat resulteert dan ook in aantal kansen.
In de 40ste een mooie voorzet van Gijs Coenders vanaf links Gijs van de Lisdonk kopt…… helaas net naast.
In de 44ste Voorzet van de mee opgekomen verdediger Davey Ewalds ook vanaf links maar de voorhoede van SV Melderslo kan net niet het laatste zetje geven.
Ruststand 0-1
Na de rust begint Melderslo sterk. Met verschillende kansen. Alleen in de afronding lukt het nog niet. En op een kopbal van Peter Spreeuwenberg heeft de keeper van Blerick het geluk mee dat hij deze nog kan stoppen.
Toch word Melderslo beloont in de 70ste minuut. Na een snelle uittrap van Bas van Westerveld pikt Peter Spreeuwenberg de bal op. Voetbalt zich sterk door naar de goal en met een zuiver schuivertje rechts in de hoek laat hij de keeper kansloos.
Verdiende 1-1 staat dan op het scorebord. Melderslo laat zich daarna iets inzakken waardoor Blerick weer meer kans krijgt om te voetballen. De 1-2 laat dan ook niet lang op zich wachten.  Een voorzet vanuit een vrije trap richting tweede paal. Deze word goed binnen gekopt door Blerick. Er volgen nog een paar goede kansen voor Blerick. Maar Bas van Westerveld keert tot twee keer toe nadat een speler van Blerick vrij op hem afkomt.
Het spel word door het zeer natte veld en  de overvloedige regen die blijft vallen er ook niet beter op. Melderslo probeert de druk weer wat op te bouwen maar dat is moeilijk op dit veld.
In de 90ste minuut word Bart Verheijen net binnen het strafschopgebied neergehaald. Hiervoor werd de vijfde gele kaart getrokken voor Blerick en een penalty voor SV Melderslo is het gevolg.
Zullen we de punten dan toch gaan delen…………. helaas word deze kans gekeerd door de keeper nadat Bart Teeuwen de strafschop nam.
Punten gaan mee naar Blerick die hier heel blij mee waren aan het gezang te horen in de kleedkamer. 


06-10-2019 Korfbalnieuws
Twee keer winst voor SV Melderslo

De korfbalsters van SV Melderslo 1 mochten afgelopen week twee maal aantreden voor een wedstrijd. Op donderdag 3 oktober speelden ze in de beker tegen De Korfrakkers 1 uit Erp, waar verrassend, maar overtuigend met 16-6 werd gewonnen. Op zondag was de reguliere competitiewedstrijd tegen DAW Schaijk, waar de eindstand 6-13 in het voordeel van SV Melderslo was.

De bekerwedstrijd tegen De Korfrakkers 1 werd thuis gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo. SV Melderslo startte verrassend goed tegen de Topklasser en voormalig landskampioen uit Erp. De thuisploeg wist meteen op voorsprong te komen, maar was in de eerste helft nog niet heel duidelijk de betere ploeg. In de tweede helft was dat anders en was SV Melderslo duidelijk dominant. Er werd ontzettend goed korfbal gespeeld door de thuisploeg en dat was zichtbaar in de stand, waarin SV Melderslo steeds verder uitliep. Uiteindelijk klonk bij een stand van 16-6 het eindsignaal. Met deze overwinning is voor SV Melderlso overwintering in de bekercompetitie een feit. De volgende ronde wordt namelijk pas in april gespeeld.

Na de dus overtuigende zege op De Korfrakkers, stond op zondag de wedstrijd tegen DAW Schaijk op het programma. SV Melderslo begon niet super aan deze wedstrijd, maar kon wel meteen op voorsprong komen. Toch was DAW Schaijk de fellere ploeg, die meer vechtlust uitstraalde. Vooral in de aanval was dit goed zichtbaar. Verdedigend had SV Melderslo het aardig goed dicht staan, maar het team had moeite met het creëren van kansen tegen de hardwerkende ploeg uit Schaijk. Bij een magere stand van 3-5 gingen de teams de kleedkamers in. In de rust werd besloten dat er een schepje bovenop moest en hoewel DAW Schaijk in de tweede helft meteen de aansluitingstreffer kon scoren, ging SV Melderslo er daarna vol overheen. Binnen een kwartier tijd werd er een gat van zo’n vijf doelpunten geslagen. Die voorsprong kon SV Melderslo goed vasthouden en naarmate de tweede helft vorderde zelfs verder uitbouwen. De wedstrijd eindigde bij een stand van 6-13. Met deze overwinning staat de ploeg voorlopig op een vierde plaats in de Hoofdklasse.


03-10-2019 Algemeen nieuws
Fietsverlichting

We willen hierbij aan alle (ouders van) leden vragen om de verlichting op de fietsen te controleren en/of te repareren zodat iedereen veilig van en naar de trainingen kan fietsen. Denk ook aan een reflecterend hesje!


29-09-2019 Korfbal nieuws
Geen punten voor SV Melderslo

Onder gure weersomstandigheden speelden de korfbalsters van SV Melderslo 1 op zondag 29 september tegen Stormvogels 1 uit Luyksgestel. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo en eindigde in een 13-14 verlies voor SV Melderslo.

SV Melderslo begon goed aan de wedstrijd. Hoewel de ploeg in deze wedstrijd als promovendus tegen Topklasse-degradant Stormvogels eigenlijk de underdogpositie innam, was daar weinig van te merken. Het ging gelijk tegen elkaar op, beide ploegen creëerden kansen, maar maakten het elkaar verdedigend ook zo nu en dan lastig. Het was SV Melderslo dat met een 7-5 voorsprong de rust in kon. Na rust kwam Stormvogels echter enorm scherp uit de kleedkamers. De ploeg was in de eerste fase van de tweede helft loepzuiver en kon zo inlopen op SV Melderslo. Ongeveer een kwartier voor tijd wist Stormvogels ook over SV Melderslo heen te gaan. Het werd 10-13, maar in de slotfase stond de thuisploeg weer op. Ze wist terug te komen tot 13-14, maar een gelijkspel, hoewel misschien verdiend, zat er niet meer in. SV Melderslo moest het doen met de wetenschap ontzettend goede weerstand geboden te hebben tegen een mogelijke kampioenskandidaat, al was dat slechts een schrale troost en overheerste vooral de teleurstelling.


27-09-2019 Algemeen nieuws
Onderscheidingen uitgereikt

Gisteravond werden tijdens de ledenvergadering onderscheidingen uitgereikt aan onze vrijwilligers met een grote staat van dienst. De volgende vrijwilligers kwamen voor deze onderscheiding in aanmerking:
Ruud Alaerds, Bart Driessen, Guus Keiren, Mark van den Munckhof, Jeroen Surminski, John Verlinden, Mariëll Verstraaten, Karin Alards, Annemie Katelaan, Angelique Meijboom, Mieke Vogelzangs, Miek Vullings, Moniek Christiaens, Eric Jeuken, May van den Brandt (laatste 2 helaas niet op foto).


27-09-2019 Voetbalnieuws
SV Melderslo 1 – FCV Venlo 1: 1-1

Deze middag stond de 1e competitiewedstrijd in de derde klasse C voor de ploeg van trainer Wim Rijs op het programma. Het in grote getale toegestroomde thuispubliek was klaar voor een lekkere pot voetbal. Aan de perfecte grasmat (waarvoor dank aan alle vrijwilligers) kon het niet liggen, dus gas d’r op.

In de 1e helft van de wedstrijd  is FCV de beter voetballende ploeg waarin uitblinker Richie Hermans zijn visitekaartje afgeeft. Melderslo is vooral erg slordig in de passing. In de 17e minuut plaats FCV de eerste mooi aanval over rechts. De snelle aanval  wordt uiteindelijk door Luke van Veggel net over gekopt.  In minuut 21 plaatst FCV de aanval over links. Ditmaal is het Luke van Veggel die na de bal na wat kap en draaiwerk perfect voorgeeft. Richie Hermans timed perfect en knik de bal mooi binnen, 0 – 1.

In de 31e minuut komt Melderslo goed weg als een mooi genomen corner bij de tweede paal net niet binnengewerkt kan worden. 3 minuten later is het alweer billen knijpen voor Melderslo. Ditmaal wordt de mooi genomen vrije trap doorgekopt, de aanname is mooi maar de volley mist de juiste richting.

Minuut 36. Melderslo zet een aanval op over links en de vlijmscherpe voorzet over  de grond van Jeroen Gubbels is precies in de loop van Peter Spreeuwenberg. Met de ogen dicht of niet, maar zijn pegel is onhoudbaar voor de doelman van FCV. 1 – 1.

Vlak voor rust weet doelman Bas van Westerveld met zijn reflex te voorkomen dat SV Melderslo met een achterstand aan de thee moet.

De tweede helft is 8 minuten oud als de luchtmacht van FCV wederom bijna toeslaat. Gelukkig voor Melderslo gaat de kopbal via de grond uiteindelijk net over. 2 minuten later bewijst Ritchie Hermans zijn team FCV wel een hele slechte dienst als hij met direct rood  het veld mag verlaten. Zijn ongeoorloofd taalgebruik laat de goed leidende scheidsrechter Bryan Willems geen andere keus dan directe veldverwijdering. 35 minuten dus voor Melderslo om met een man meer situatie de winnende treffer te gaan maken. Melderslo heeft wel een veldoverwicht en creëert ook wel mogelijkheden. Een aantal mooie voorzetten vanaf links weten  net niet de vrijstaande medespeler in de zestien te bereiken. FCV oogt vermoeid maar ziet toch kans om in de 84e minuut nog bijna de drie punten mee naar Venlo temen. De lekker genomen vrije trap toucheert de bovenkant van de dwarsligger,  dus gevaar geweken. Na het fluitsignaal kan trainer Wim Rijs leven met de eindstand en is hij tevreden dat de nul van het scorebord is. Oftewel zoals kort samengevat door een trouwe supporter: “Een mooi resultaat” .


27-09-2019 Voetbalnieuws
Afgelopen zondag was Pim Peters speler van de week!
Dankjewel voor de geweldige dag! Groetjes Pim!


26-09-2019 Algemeen nieuws
SV Melderslo doet dit jaar ook mee aan Rabo ClubSupport!


En elke stem is geld waard.
Kunnen wij rekenen op die van jou?
Leden van de Rabobank ontvangen schriftelijk bericht om te stemmen.
Kijk dan snel op Rabobank.nl/clubsupport.
Stemmen kan vanaf vrijdag 27 september.
Hartstikke bedankt.


22-09-2019 Korfbalnieuws
Ruime overwinning voor SV Melderslo

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 22 september tegen De Horst 1 uit Groesbeek. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo en eindigde in een 13-6 overwinning voor SV Melderslo.

Na de overwinning in de beker op Oxalis 1 op donderdag 19 september, was SV Melderslo er ook in deze reguliere competitiewedstrijd weer op gebrand om te winnen. Vanaf het begin creëerde de ploeg dan ook veel kansen, maar door het niet scherp zijn in de afronding, wist SV Melderslo nog niet meteen een voorsprong te pakken. Naarmate de eerste helft vorderde ging dat echter beter. Bij rust stond er een stand van 5-2 op het scorebord. Na rust kwam de thuisploeg in eerste instantie wat minder sterk uit de kleedlokalen. Verdedigend stond het nog steeds goed dicht, maar aanvallend stagneerde het even. SV Melderslo herpakte zich echter goed en begon verder in de tweede helft weer goed te scoren. De voorsprong op De Horst werd steeds verder uitgebouwd. Waar de ploeg uit Groesbeek nog slechts drie keer wist te scoren, vond SV Melderslo maar liefst acht keer de korf. Dat bracht de eindstand op een terechte 13-6 overwinning voor SV Melderslo, dat nu op een derde plaats staat in de Hoofdklasse.


22-09-2019 Voetbalnieuws
Lars Heldens is de winnaar van de Lisdonk-penalty-bokaal

Proficiat!


17-09-2016 Voetbalnieuws

Je kunt je opgeven door hier te klikken

 


15-09-2019 Korfbalnieuws
Eerste overwinning SV Melderslo

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 15 september tegen Klick ‘15 1 uit Wilbertoord. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Binding in Wilbertoord. De eindstand van 5-12 betekende de eerste overwinning van SV Melderslo in de Hoofdklasse.

Al vanaf het eerste fluitsignaal was SV Melderslo duidelijk de sterkere ploeg. Zonder al te veel problemen werd er dan ook een voorsprong gepakt, die werd uitgebouwd naar 0-4. Toen stokte het aanvallend een beetje bij SV Melderslo. De ploeg liet zich meeslepen in het tempo van Klick ‘15. Ook werden er slordige fouten gemaakt en zakte de scherpte in de afronding weg. Toch wisten de korfbalsters uit Melderslo de ruime voorsprong te behouden. Bij rust stond er een stand van 2-6 op het scorebord. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Verdedigend had SV Melderslo alles goed op orde, maar aanvallend bleef het scoren moeilijk. Pas in de slotfase werden de vele kansen die de ploeg kreeg ook daadwerkelijk afgerond. Door deze eindsprint wist SV Melderslo toch nog ruim te winnen en werd de eindstand uiteindelijk verdiend 5-12. 


08-09-2019 Korfbalnieuws
SV Melderslo verliest nipt in eerste competitiewedstrijd

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 8 september als promovendus hun eerste wedstrijd in de Hoofdklasse. De wedstrijd werd gespeeld tegen fusieteam Klimroos/VVO 1 uit Hoogeloon en Hapert, op sportpark De Merel in Melderslo. De eindstand was 13-14.

Vanaf het eerste fluitsignaal was de wedstrijd fel en ging het vrij goed tegen elkaar op. De ploegen wisten beide de nodige doelpunten te scoren en er werden geen grote gaten getrokken. SV Melderslo was in de eerste helft misschien ietsje beter, maar het miste te veel kansen, waardoor uitlopen niet lukte. In de rust stond er een nipte 7-6 voorsprong in het voordeel van SV Melderslo op het scorebord. Na rust was het echter Klimroos/VVO dat sterker uit de kleedlokalen kwam. De ploeg wist op gelijke hoogte te komen en ging daarna zelfs over SV Melderslo heen. SV Melderslo was slordig en maakte veel fouten in de passing, waardoor er te vaak onnodig balverlies werd geleden. Ook in de afronding was de ploeg nog steeds niet scherp. Dat resulteerde in een achterstand van 11-14 in de slotfase. Hoewel er voor geknokt werd om toch nog één puntje binnen te slepen, waren twee doelpunten van de thuisploeg in de laatste paar minuten daarvoor niet voldoende. Zo eindigde de eerste thuiswedstrijd in een zuur verlies voor SV Melderslo.


11-09-2019 Korfbalnieuws
Oudervergadering afdeling Korfbal.

Graag nodigen wij u uit voor een oudervergadering op maandag 23 september om 20.15 uur in de kantine van het sportpark. Wij zullen deze avond o.a. uitleg geven over het beleid van afdeling korfbal en de verdere gang van zaken binnen afdeling korfbal van SV Melderslo.  Natuurlijk is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.


11-09-2019 Korfbalnieuws

Aanstaande zaterdag is het tijd voor de eerste keer Kangoeroeklup van dit seizoen! Ben je tussen de 4 en de 6 jaar? Kom dan gezellig vrijblijvend meespelen, bewegen en korfballen! Hopelijk zien we jullie deze zaterdag om 10 uur op het sportpark ?


04-09-2019 Algemeen nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


18-08-2019 Voetbal nieuws
Wandelvoetbal

Lijkt het jou ook wel iets om hier aan mee te doen? Het spelen van leuke wedstrijdjes, en niet te vergeten het spelen van diverse toernooien, nationaal en internationaal! Tevens spelen we een eigen “competitie”. Dan ben je van harte welkom op onze trainingen. Wij trainen op de dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 uur op het sportpark van SV Melderslo. Het wandelvoetbal is voor iedereen (m/v) uitermate geschikt, als je nog heel graag wilt voetballen ook op latere leeftijd (50+), leeftijd is onbelangrijk! Kom gewoon een keer gezellig meedoen!


12-08-2019 Voetbalnieuws


10-08-2019 Algemeen nieuws
Start nieuw seizoen

Beste kaderleden seizoen 2019 – 2020,

De eerste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al in volle gang. 

De teamtassen e.d. zullen op donderdag 22 augustus tussen 19:00 en 19:45 uur in de kantine uitgedeeld worden. Zorg dus dat er één persoon per team zeker even langs kan komen.

Ook de coachjassen e.d. voor nieuwe kaderleden kunnen dan opgehaald worden.


08-08-2019 Voetbalnieuws
Binnenkort starten de trainingen weer. Wanneer en welke tijden? Klik dan hier


23-06-2019 Korfbalnieuws
Veldtrainingen

Senioren 1, 2 en A1 starten dinsdag 6 augustus met trainen.
Senioren 3, A2 t/m F teams starten in week 34 : vanaf maandag 19 augustus. De trainingstijden vind je hier


06-08-2019 Algemeen nieuws

Beste leden en vrijwilligers,

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat ons erelid Jan Weijs afgelopen zondag is overleden. Jan was ruim 50 jaar lid van onze vereniging met een enorme staat van dienst. Een kleine greep uit zijn vele vrijwilligerstaken waren het wedstrijdsecretariaat, bestuurslid, trainer van de dames, KNVB-consul en  KNVB-scheidsrechter. Maar iedereen herinnert zich zeker nog de tijd (40 jaar!) dat hij het oud papier ophaalde.

‘Jan, je bent nog steeds een voorbeeld voor velen. Bedankt voor wat je voor onze vereniging hebt gedaan. We zullen je missen’

Onze gedachten gaan deze dagen uit naar zijn vrouw Truus, kinderen en kleinkinderen. We wensen hen heel veel sterkte.

Namens bestuur SV Melderslo


31-07-2019 Algemeen nieuws

Beste leden en vrijwilligers,

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Ben Alaerds (Daniëlweg 1) afgelopen maandag is overleden. Ben was 64 jaar lid van onze vereniging. Jarenlang als actief voetballer, maar daarnaast heeft hij zich ook lange tijd als vrijwilliger voor onze vereniging ingezet. Zo heeft hij de jongste jeugd getraind en was hij 16 jaar lang als scheidsrechter verbonden aan onze veteranen.

‘Ben, bedankt voor wat je voor onze vereniging hebt gedaan, we zullen je missen’

Onze gedachten gaan deze dagen uit naar zijn vrouw Renske, zijn kinderen en kleinkinderen. We wensen hen heel veel sterkte.

Namens bestuur SV Melderslo


23-06-2019 Korfbalnieuws
Veldtrainingen

Senioren 1, 2 en A1 starten dinsdag 6 augustus met trainen. 
Senioren 3, A2 t/m F teams starten in week 34 : vanaf maandag 19 augustus. De trainingstijden vind je hier


Klik op de afbeelding voor nieuws van seizoen 2018-2019