Nieuws seizoen 2021-2022

 


26-06-2022 Korfbalnieuws
Trainingstijden

Kijk op deze pagina voor de trainingstijden voor het nieuwe seizoen, de trainers en de coaches. Trainingen starten voor de F t/m B teams vanaf maandag 29 augustus. A team start in overleg met trainsters. Houden jullie ook rekening met het toernooi op 3 september? Info volgt t.z.t. De competitie begint in het weekend van 10 september.


23-06-2022 Voetbalnieuws


23-06-2022 Korfbalnieuws


21-06-2022 Voetbalnieuws
 
Het was een mooi seizoen voor SV Melderslo, ondanks dat we de promotie net niet hebben gehaald.
Volgend jaar een nieuwe poging.
Bekijk hier een mooie fotoreportage van de finale en het verdiende feest achteraf. 

20-6-2022 Voetbalnieuws
SV Melderslo komt net de kort tegen Groesbeekse Boys: 2-4

Op sportpark ‘de Donk’ staat de finale van de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse op het programma tussen SV Melderslo en Groesbeekse Boys. Beide ploegen zijn geen onbekende van elkaar, ze hebben elkaar al 2 maal getroffen in de competitie, dit resulteerde 2 keer in een overwinning voor Melderslo. Evengoed weet Melderslo dat dit een zeer lastige tegenstander zal zijn, hierdoor zal er alles uit de kast moeten worden gehaald om hiervan te kunnen winnen. 

Eerste helft
Dat er wat op het spel staat is duidelijk, dit is dan ook af te lezen aan de vele sfeeracties bij beide verenigingen. Rond de klok van 14:30 fluit scheidsrechter Velings voor het begin van de wedstrijd. 

Binnen 1 minuut spelen komt Melderslo op een 1-0 voorsprong, Teun Peeters herovert de bal goed op eigen helft en via een geweldige rush van Stan van de Pas schiet Luc van Kuijck de bal bij de 2e paal binnen. Na 20 minuten krijgt Melderslo de tweede kans van de wedstrijd, Luc van Kuijck komt helaas net niet goed voor het doel en de bal gaat naast. Een aantal minuten later let Martijn Kallen scherp op bij een corner en kopt de bal van de lijn, de hoekschop die hier op volgt gaat echter wel het doel in, Bram de Bruin maakt de gelijkmaker. 

Na 29 minuten spelen komt Groesbeekse Boys op een 1-2 voorsprong, bij een lange bal van achteruit gaat Dick van de Lisdonk niet vrijuit waardoor Gijs Müskens de bal de goal in kan plaatsen. In minuut 40 wordt het 1-3, via een mooie aanval scoort Stan Janssen.

Tweede helft
Melderslo begint met volle druk naar voren aan de tweede helft. Een schot van Bart Theeuwen wordt van richting veranderd waardoor de keeper hier alle moeite mee heeft. In minuut 60 heeft de keeper van Groesbeekse Boys moeite met een schot van Luc van Kuijck, Teun Peeters is er als dr kippen bij en wordt neergelegd door de doelman waardoor Melderslo een penalty krijgt, Luc van Kuijck weer wel raad met dit buitenkansje waardoor het 2-3 wordt. In minuut 90 stuurt Bart Verheijen met een steekbal Luc van Kuijck in de diepte, de keeper heeft echter goed antwoord op zijn schot. 1 minuut later wordt Bart Verheijen neergelegd in de 16, de scheidsrechter ziet hier helaas geen overtreding in. In de allerlaatste seconde scoort Tim Poelen de belissende 2-4, de scheidsrechter fluit ook direct voor het einde van de wedstrijd. 

Uitstekend seizoen
Wie van te voren had gezegd dat Melderslo in de finale van de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse zou staan was voor gek verklaard. Voor nu zal de teleurstelling overheersen, iets wat ook begrijpelijk is. Evengoed mag de ploeg van trainer Freek Thoone uitermate trots zijn op wat ze dit seizoen hebben neergezet, een fantastisch prestatie. Op naar volgend seizoen!


18-06-2022 Korfbalnieuws
 
SV Melderslo F1 Kampioen, spannend tot het eind!
Oxalis F1, was al kampioen met 9 punten, maar bij winst zouden wij ook 9 punten hebben en
kampioen worden. Oxalis F1 – SV Melderslo F1: 13 – 15
 
In het begin begonnen we wat gespannen waardoor we een beetje slordig
speelden, maar gelukkig herstelden we ons en gingen we steeds beter samen spelen. We waren erg
aan elkaar gewaagd en het ging gelijk tegen elkaar op. In de rust was het 4-6, maar de wedstrijd was
zeker nog niet gewonnen. Direct na de rust maakte Oxalis 3 doelpunten snel achter elkaar waardoor
we op achterstand kwamen. Gelukkig lieten we de moed niet zakken, ook niet na een eigen
doelpunt. Oxalis probeerde door een aantal tactische wissels de wedstrijd naar zicht toe te trekken,
maar SV Melderslo streed onder de warme zon tot de laatste minuut en uiteindelijk wisten we te
winnen met 13-15. Samen met Oxalis vierden we ons kampioenschap met een ritje op de platte kar
door Hegelsom.
 
SV Melderslo F1 sluit het veldseizoen af als kampioen met 111 doelpunten in 6 wedstrijden, wat een
topprestatie!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

13-06-2022 Korfbalnieuws
SV Melderslo promoveert naar Topklasse

Op zondag 12 juni speelden de korfbalsters van SV Melderslo 1 tegen KVC 1 uit Hoogeloon. Bij winst of gelijkspel zou Melderslo promoveren naar de Topklasse, dus de ploeg wist wat haar te doen stond. Gelukkig maakten de Melderslose korfbalsters het voor de verandering eens niet al te spannend. Onder het toeziend oog van vele supporters werd met 19-9 gewonnen.

SV Melderslo begon ontzettend goed aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten stond het 3-0 voor de thuisploeg. Voor het KVC na een kwartier lukte om de korf een keer te vinden, was het zelfs al 7-0. Daarna werd KVC wat trefzekerder en SV Melderslo wat slordiger in de afronding van de kansen, maar het gat dat SV Melderslo in de beginfase had geslagen, kon niet meer zomaar worden gedicht. Bij rust stond er een voor SV Melderslo comfortabele stand van 10-6 op het scorebord. Na rust bleef SV Melderslo de betere ploeg. Er werd gestaag doorgegaan met scoren en verdedigend werden er steeds minder kansen weggegeven. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 19-9 en daarmee was promotie een feit. SV Melderslo komt volgend jaar op het veld uit in de Topklasse, het hoogste niveau binnen het dameskorfbal.

Nog meer te vieren
Na de wedstrijd barstte het feest in Melderslo los. Behalve de promotie van senioren 1, werd ook het kampioenschap van senioren 3, dat eerder op de dag van KVC 3 won (11-8), gevierd. Daarnaast werd de B1 op zaterdag 11 juni kampioen door met 7-9 van Oranje Wit te winnen en bereikte de A1 na een ware thriller tegen DAKOS A1 (10-11) de kruisfinale voor het NK. Deze wordt op zaterdag 18 juni om 15.30 uur in Erp gespeeld tegen de Korfrakkers uit Erp. Senioren 2 wist een paar weken geleden haar plek in de kruisfinale al veilig te stellen. De ploeg speelt op zondag 19 juni om 12.45 uur in Reusel tegen Rosolo 2 uit Reusel om een plek in de veldfinale.


13-06-2022 Voetbalnieuws
Busvervoer 2e ronde nacompetitie
 
Hallo supporters van SV Melderslo!
Afgelopen zondag heeft ons 1e elftal op een spannende manier gewonnen van Merelfeldia in de 1e ronde van de nacompetitie. Zij mogen zich op gaan maken voor de 2e ronde tegen SV Langeberg. De wedstrijd begint om 20.00 uur op Sportpark In de Struiken te Brunssum. Uiteraard hopen we dat er weer vele supporters aanwezig zijn om het team aan te moedigen naar de finale van de nacompetitie.
 
Vanuit de club is een busreis georganiseerd naar Brunssum. Hiervoor zijn al vele aanmeldingen gekomen middels het aanmeldformulier wat zondag in de bestuurskamer lag.
 
Voor de busreis geldt het volgende:
– Vertrektijd heen: 18:15 uur @ sportpark
– Vertrektijd terug: 22:15 uur (bij verlenging vertrekt de bus later)
– Kosten: €10,- p.p. (contant betalen bij binnenkomst bus, pinnen is NIET mogelijk)
 
Wil je ook graag mee, meld je dan snel aan bij Jan Gubbels (06-83897394). Let op, er zijn nog maar enkele plaatsen vrij!
 
We gaan er vanuit dat degene die op het aanmeldformulier staan ook meegaan. Mocht dit niet lukken, laat het dan even weten aan Jan Gubbels.
Tot donderdag!

12-06-2022 Voetbalnieuws
Luc van Kuijck schiet Melderslo voorbij Merefeldia: 2-1

Op sportpark ‘de Merel’ staat de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse op het programma tegen Merefeldia uit Nederweert. Onder het toeziend oog van vele supporters fluit scheidsrechter Peeters om 14:30 voor het begin van de wedstrijd. 

Eerste helft
Het eerste kwartier van de wedstrijd begint afwachtend. Merefeldia legt wat meer energie op de mat. Na 20 minuten noteert Merefeldia dus ook de eerste kans van de wedstrijd, de bal gaat echter langs de juiste kant van de paal. Na goed drukzetten van Teun Peeters wordt de bal 20 meter voor het doel veroverd, Luc van Kuijck gaat hierdoor 1 op 1 met de keeper en schiet de bal in het net in minuut 29. Een aantal minuten later is het alweer 1-1, door slecht ingrijpen scoort de nummer 11 van Merefeldia de gelijkmaker. 

Tweede helft
Melderslo start de tweede helft voortvarend, in minuut 50 tikt de keeper van Merelfdia een schot van Bart Verheijen via de lat over. 5 minuten later heeft Dick van de Lisdonkt goed antwoord op een tegenstoot van Merelfdia. Na 65 minuten krijgt Teun Peeters een grote kans, hij twijfelt echter te lang om te schieten. 10 minuten voor tijd hoort Melderslo een penalty te krijgen na een handsbal in de 16 van Merefeldia, 5 seconden later krijgt Bart Theeuwen zijn 2e geel van de wedstrijd waardoor Melderslo met 10 man verder moet. In minuut 83 wordt Teun Peeters onregelementair neergelegd wanneer hij 1 op 1 met de keeper gaat, tot onbegrip van iedereen langs de lijn vergeet hij een kaart te trekken, iets waar hij de rest van de wedstrijd geen moeite mee had. 5 minuten voor tijd stuurt Bart Verheijen Luc van Kuijck in de diepte, zijn schot wordt echter gekeerd door de doelman. In minuut 90 wordt Bart Verheijen neergelegd in de 16, de scheidsrechter geeft de enige juiste beslissing en legt de bal deze keer wel op de stip, Luc van Kuijck weet wel raad met dit buitenkansje en schiet de bal onberispelijk binnen. 

Moeizame overwinning
Met hangen en wurgen heeft Melderslo vandaag met 2-1 gewonnen tegen Merefeldia. Door deze overwinning speelt Melderslo aankomende donderdag uit om 20:00 tegen S.V Langeberg in Brunssum. Om deze wedstrijd winnend af te sluiten kan de ploeg de steun van de supporters wederom goed gebruiken.


12-06-2022 Korfbalnieuws
Kruisfinale zaterdag 18 juni: Korfrakkers A1 – SV Melderslo A1

Na een ware thriller dit weekend tegen DAKOS trok de A1 de winst in de slotfase over de streep. Dat betekent dat ze zaterdag 18 juni mogen aantreden in de kruisfinale tegen Korfrakkers A1. De wedstrijd wordt gespeeld om 15.30u in Erp.


08-06-2022 Voetbalnieuws 

Speler van de Week: Cas Driessen

Zondag 29 mei 2022: SV Melderslo -SV de Braak


05-06-2022 Voetbalnieuws
Wedstrijd A tegen kader 2022

Beste kaderleden,

Op zaterdag 18 juni zal de legendarische wedstrijd Kader – A1 weer worden gespeeld. Deze titanenstrijd zal dit jaar beginnen om 15:30 uur in stadion “de Merel”. De spelers worden om 15:00 verwacht om aanwezig te zijn voor een “teambespreking” / “warming-up”.

We zijn op zoek naar spelers, speelsters, keepers, keepsters, coaches, waterzakdragers, scheidsrechters, grensrechters, fans, mental coaches en positiviteitsgoeroes.

Wil je graag meedoen/helpen met het kader? Stuur dan een mailtje of appje naar John Verlinden. 

Iedereen is natuurlijk van harte welkom om de teams aan te komen moedigen.
Ook dit jaar is na afloop de kantine geopend om er met z’n allen een gezellige middag/avond van te maken!

We zien jullie zaterdag 18 juni in stadion ‘de Merel’!


03-06-2022 Voetbalnieuws
Zomerstop

Beste leden,

Hierbij willen wij jullie informeren over de zomerstop 2022 en veldonderhoud. Vanaf de volgende data start de zomerstop:

 • Jeugdteams vanaf week 22 (30-5).
 • 1e elftal laatste training dinsdag 21-6 (o.v.b. finale nacompetitie).
 • 2e elftal laatste training donderdag 9-6.
 • 3e elftal laatste training reeds geweest.
 • Lagere elftallen / veteranen laatste training donderdag 9-6.
 • Dames laatste training 25-5.
 • Wandelvoetbal laatste training 15-6.

Indien er teams of groepjes spelers/speelsters langer door willen trainen mag dit in overleg met TC.

De exacte aanvang van de trainingen voor volgend seizoen zullen t.z.t. worden gecommuniceerd aan het (nieuwe) voetbalkader.

Veldonderhoud
Het volledige bijveld is tussen week 21 en 34 niet toegankelijk wegens groot onderhoud. Het wordt opnieuw ingezaaid en is daardoor buiten gebruik tussen 23 mei en 28 augustus. Het trainingsveld en hoofdveld hebben ook het jaarlijkse onderhoud nodig. Als er spelers langer door willen trainen dan hierboven staat vermeld moeten we even kijken waar er plaats is. Bij vragen kunnen jullie terecht bij het betreffende TC lid.

Wij wensen jullie veel plezier toe bij de afsluiting van het seizoen!
TC voetbal SV Melderslo


 
29-05-2022 Korfbalnieuws
SV Melderslo onderuit in eerste kans op promotie

De korfbalsters van SV Melderslo hadden op zondag 29 mei de eerste kans om de tweede plek in de Hoofdklasse, en dus promotie, veilig te stellen. Daarvoor moest wel een punt worden gepakt tegen nummer 3 DAW Schaijk. In een ontzettend spannende wedstrijd trok SV Melderslo helaas aan het kortste eind, al bleef de schade bij een eindstand van 12-11 beperkt.

SV Melderslo begon niet fel genoeg aan de wedstrijd en maakte het zichzelf daardoor onnodig lastig. Nadat de doelpunten eerst om en om vielen, liep DAW, dat het vizier wel op scherp had staan, later uit naar 6-3. Vlak voor rust wist SV Melderslo daar nog 6-4 van te maken, maar het was duidelijk dat er in de tweede helft een tandje bij moest. Gelukkig kwamen de Melderslose korfbalsters goed uit de kleedlokalen en vrij snel na rust werd de stand gelijk getrokken. Het zuivere DAW gaf zich echter niet gewonnen en maakte het SV Melderslo erg lastig. Lang bleef het gelijk tegen elkaar opgaan. In een zinderende slotfase, waarin nog verschillende doelpunten vielen, leek het in eerste instantie de goede kant op te vallen. SV Melderslo kwam enkele minuten voor tijd met 10-11 voor. Maar met twee rake afstandsschoten lukte het DAW nog voor het eindsignaal om de stand om te draaien naar 12-11. Zuur voor SV Melderslo, dat het moet doen met de wetenschap dat het erger had gekund. De ploeg staat namelijk nog steeds met 2 punten voor op DAW in de stand, dus de Schaijkse formatie kan met nog één wedstrijd te spelen alleen nog gelijk in punten komen met SV Melderslo. Omdat SV Melderslo in de vorige confrontatie met DAW met één doelpunt verschil won, is het onderling resultaat gelijk. Daarna wordt gekeken naar doelsaldo om de rangorde te bepalen, en dat van SV Melderslo is momenteel aanzienlijk beter dan dat van DAW Schaijk. Toch zullen de Melderslose korfbalsters er op 12 juni thuis tegen KVC 1 uit Hoogeloon alles aan moeten doen om het niet op doelsaldo aan te laten komen en de promotie veilig te stellen met een overwinning.


28-05-2022 Korfbalnieuws
SV Melderslo D1 kampioen!

Na een hele goede buitencompetitie speelde de D1, zonder het zelf te weten, afgelopen zaterdag haar kampioenswedstrijd. Door verlies van de concurrent konden ze bij winst namelijk al een week voor het einde van de competitie het kampioenschap behalen. 

Snel kwamen ze op voorsprong, maar voor de rust werd het toch nog spannend. De tweede helft ging super en de wedstrijd werd uiteindelijk met 7-3 gewonnen. Een overtuigende overwinning. Gefeliciteerd meiden!


22-05-2022 Korfbalnieuws
SV Melderslo mist veel, maar wint toch eenvoudig

Voor de korfbalsters van SV Melderslo 1 stond op zondag 22 mei de wedstrijd tegen hekkensluiter Heumen 1 op het programma. Hoewel SV Melderslo veel moeite had met scoren, werd op sportpark De Merel in Melderslo relatief eenvoudig gewonnen. De eindstand was 12-7.

SV Melderslo was vanaf de eerste minuut de ploeg die de meeste en de beste kansen creëerde. En hoewel het creëren van kansen eenvoudig ging, bleek het afronden deze zondag een probleem te zijn. Daardoor lukte het niet om echt uit te lopen, hoewel dat eigenlijk wel paste in het spelbeeld. Bij rust stond er een magere stand van 5-2 op het scorebord. Na rust werd die voorsprong gelukkig wat uitgebreid, waardoor het voor SV Melderslo wat comfortabeler spelen werd. Toch bleef de thuisploeg veel kansen missen, al kwam de overwinning geen moment in gevaar. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 12-7. Met opnieuw 2 punten blijft SV Melderslo tweede staan op de ranglijst. Volgende week speelt de ploeg haar promotiewedstrijd tegen de nummer 3, DAW Schaijk. SV Melderslo staat op dit moment 4 punten voor op DAW. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft de ploeg nog slechts 1 punt nodig om promotie naar de Topklasse veilig te stellen.


24-05-2022 Voetbalnieuws
Teamindeling jeugd 2022/ 2023
 
De afgelopen weken heeft het jeugdkader en de TC de jeugdteamindeling voor volgend seizoen gemaakt.
 
De invulling van het kader is nog niet helemaal rond. Daar waar een vacature vermeld staat zijn we dringend op zoek naar trainers en/of leiders.
 
Een oproep aan de ouders/verzorgers: mocht je hierin interesse hebben, dan vernemen wij het graag!
 
Indien gewenst is er de mogelijkheid om een eenvoudige instapcursus te volgen van de KNVB. Deze cursus is vooral praktisch ingesteld. Afgelopen seizoenen hebben meerdere startende kaderleden deze cursus met succes gevolgd en werpen daar nu de vruchten van af.
 
Bij vragen graag contact opnemen met:
Pupillen: Eric Vogelzangs – 06-51505406
Junioren: Ron van Rens – 06-29399712
 

23-05-2022 Voetbalnieuws
Focus SV Melderslo op de nacompetitie.
 
Zondag 22 mei 2022 de uitwedstrijd tegen Handel.
 
Handel kan via de 4e plaatst nog nacompetitie halen en Melderslo is al zeker van nacompetitie.
Bij Melderslo start Koen Driessen in het doel.
Freek Thoone geeft dit seizoen de jeugd veel vertrouwen en ze krijgen ook de kans om te spelen.
Na 10 minuten spelen laat de scheidsrechter onze grensrechter staan en komt Handel op een 1-0 voorsprong.
10 minuten later laat de scheidsrechter de grensrechter van Handel staan en maakt Teun de 1-1.
Na 36 minuten zet Teun Peeters Melderslo op voorsprong.
Lang blijft deze tussenstand niet op het scorebord staan want in minuut 37 kan een aanvaller van Handel vrij de 2-2 binnen koppen.
Met deze stand gaan de teams rusten.
De scheidsrechter heeft veel moeite om het spel te volgen.
In de 2e helft maakt Handel nog 2 mooie goals uit onhoudbare afstandsschoten.
Nog 2 competitie wedstrijden en zondag 12 juni (als Melderslo als 3e eindigt) beginnen de mannen van Freek aan het toetje de nacompetitie.
Wie had dit verwacht aan het begin van het seizoen.
Melderslo is trots op SV Melderslo

20-05-2022: Voetbalnieuws

Speler van de Week: Luuk Seuren

Zondag 15 mei 2022: SV Melderslo – Boekel Sport 0-0
Ik hoorde pas een kwartier voor de wedstrijd dat ik speler van de week mocht zijn. Het was voor mij dus een hele verrassing, maar wel een leuke! Snel omkleden en daarna meteen opstellen om het veld op te lopen. Omdat het een belangrijke wedstrijd was voor Melderslo, was het heel druk. Voor de wedstrijd kreeg ik nog van iedereen een high five of een hand. Daarna mocht ik samen met Bart Verheijen de aftrap doen en rende ik met de bal naar de goal. Van afstand schoot ik de bal in de goal. Jammer dat deze goal niet telde, want dan had Melderslo met 1-0 gewonnen.😉
In de rust mocht ik ook nog het lotje voor de wedstrijdbal trekken. En na de wedstrijd deed ik nog high five met een paar spelers van Melderslo. Ik vond het super leuk!
 
Groetjes Luuk

15-05-2022 Korfbalnieuws
Korfbalsters SV Melderslo doen goede zaken

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 15 mei tegen Oranje Wit 1 uit Leunen. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen in de strijd om promotie naar de Topklasse. In het klassement stond SV Melderslo voor aanvang van de wedstrijden drie punten voor op Oranje Wit. Door met 6-12 te winnen, deden de Melderslose korfbalsters goede zaken op sportpark ‘t Klaverblad in Leunen en werd de voorsprong uitgebreid naar vijf punten.

Het was Oranje Wit dat de score direct opende op het met zon overgoten kunstgrasveld in Leunen. Het duurde echter niet lang voor SV Melderslo hier een antwoord op had en vanaf dat moment kwam de uitploeg nooit meer op achterstand. Bij een stand van 3-6 werd er gerust. Na rust bleef SV Melderslo rustig, maar fel korfballen. Daarmee was de uitploeg de bovenliggende partij. Er werden lange aanvallen opgezet, waarin goed werd gezocht naar kansen. Dat werd beloond met de nodige doelpunten. Ondertussen hield SV Melderslo het ook verdedigend goed dicht. De ploeg liep zo langzaam maar zeker steeds verder uit, tot er op een gegeven moment zelfs een royale voorsprong van van 4-12 op het scorebord stond. Het was Oranje Wit dat met twee doelpunten het laatste woord had, maar de twee punten waren overduidelijk voor SV Melderslo. Daarmee blijft SV Melderslo op een knappe tweede plaats staan. Met nog drie wedstrijden te spelen behoort promotie absoluut nog tot de mogelijkheden. De nummers 1 en 2 promoveren volgend seizoen namelijk naar de Topklasse.


16-5-2022 Voetbalnieuws
Doelpuntloos gelijkspel tussen SV Melderslo en Boekel Sport: 0-0

Op sportpark ‘de Merel’ staat de topper tussen SV Melderslo en Boekel Sport op het programma. Door het late gelijkspel van afgelopen donderdag tegen Ysselsteyn heeft Melderslo nog alles in eigen hand, dan zal er vandaag wel gewonnen moeten worden tegen directe concurrent Boekel Sport. Onder toeziend oog van ontzettend veel toeschouwers wordt er om 14:30 op de fluit geblazen door scheidsrechter Rongen.

Eerste helft
Vanaf het eerste fluitsignaal willen beide ploegen hoog druk zetten. Dit lukt Boekel Sport iets beter waardoor Melderslo wat terug wordt gedrongen. Na ongeveer 20 minuten krijgt Melderslo de overhand, dit resulteert echter niet in echte kansen. De beginstand is tevens dus ook de ruststand: 0-0.

Tweede helft
Na de rust is Melderslo wederom iets sterker, het middenveld is in handen onder leiding van een uitstekend spelende Jeffrey Jeuken.  In minuut 67 noteert Melderslo de eerste echte kans van de wedstrijd, een fantastische crossbal van Stan van de Pas bereikt Luc van Kuijck, hij speelt zijn directe tegenstander uit maar stuit hierna op de keeper. Na 85 minuten is de eerst volgende kans, Luc van Kuijck stuurt Gijs van de Lisdonk goed de diepte in, zijn schot is echter te zacht om het de keeper lastig te maken. Na enkele minuten blessuretijd fluit de goed leidende scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. 
Terechte uitslag

Al met al is de 0-0 eindstand een terechte uitslag. Melderslo is na 21 wedstrijden nog steeds ongeslagen, een uitermate knappe prestatie. Door het verlies van Handel is Melderslo nu ook officieel verzekerd van het spelen van de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Wie weet zit er nog meer in het vat dan de nacompetitie, volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen Handel op het programma. De ploeg kan de steun van de vele supporters wederom goed gebruiken!


13-5-2022 Voetbalnieuws
SV Melderslo 1 kruipt door het oog van de naald en sleept er nog een punt uit tegen Ysselsteyn.  3-3Rond 19.15 floot de scheidsrechter voor de eerste helft op sportpark de Merel.
SV Melderslo begon goed en zette druk. Hierdoor ontstonden er een aantal kansen. Maar helaas geen geluk in de afronding. In de 20ste minuut kwam kwam SV Melderslo zelfs op achterstand door een snelle uitbraak van SV Ysselsteyn.  0-1. Gelijk daarna had Luc van Kuijck de gelijkmaker op zijn slof. Helaas lag de lat nog in de weg, het blijft 0-1. Het begint wat stroever te lopen maar toch komen er nog kansen voor SV Melderslo.  Op het einde van de eerste helft resulteerde dat in de wel verdiende gelijkmaker door Joreno van de Ven. Deze schoof de bal lekker de rechterhoek in. 1-1 dit is tevens de ruststand.

De tweede helft komt SV Ysselsteyn beter in het spel en in de 55 ste komt er een pegel van 30 meter die zo in de linker bovenhoek verdween. Onhoudbaar voor onze Keeper Dick van de Lisdonk. 1-2.  Dick zorgde door nog een paar fabelachtige reddingen van doorgebroken spelers dat SV Melderslo niet verder op achterstand kwam. In de 70 ste minuut nam Luc van Kuijck een vrije trap die via de muur bij Stan van de Pas terecht kwam. Deze bedenkt zich niet en haalde uit. Een rollertje in de rechter onderhoek 2-2. Even later kreeg SV Ysselsteyn een vrije trap. De inzet werd eerst nog gekeerd maar komt voor een speler van Ysselsteyn die hem zo naar binnen kan schuiven. 2-3 SV Melderslo haalde alles uit de kast om de gelijkmaker te forceren. En in de laatste minuut van de extra tijd kopte Martijn Kallen de bal lekker binnen na  een voorzet van Luc van Kuijck.
Eindstand 3-3 phoe phoe zwaar bevochten punt! Maar nog steeds ongeslagen


9-5-2022 Voetbalnieuws
SV Melderslo laat dure punten liggen om de strijd bovenin tegen Hapse Boys.

Na een weekje rust staat voor Melderslo de wedstrijd uit in Haps op het programma tegen de plaatselijke vereniging: Hapse Boys. In de eerste 12 wedstrijden heeft Hapse Boys maar 1 punt weten te pakken, in de laatste 6 wedstrijden daarintegen al 11 punten. Melderslo weet hierdoor dat het scherp zal moeten zijn om de 3 punten te kunnen pakken.
 
Eerste helft
Onder een stralende zon wordt er stipt om 14:30 afgetrapt. De intenties van Melderslo worden vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk: druk vooruit zetten. Na 9 minuten komt Melderslo op een 0-1 voorsprong, Martijn Kallen kopt de bal via een corner van Luc van Kuijck goed binnen. 2 minuten later is het echter alweer 1-1, scheidsrechters Timmers fluit tot verbazing van iedereen voor een overtreding in de 16. Met dit cadeautje weet de spits van Hapse Boys wel raad.
Na 33 minuten komt de spits van Hapse Boys uit het niets 1 op 1 met Dick van de Lisdonk, de keeper komt echter met een fantastische redding als winnaar uit de strijd.
 
Tweede helft
In minuut 52 krijgt Melderslo een dot van een kans. Bart Verheijen kan de bal helaas net niet de goede richting in sturen na een goede actie van Stan van de Pas. 2 minuten later ontsnapt de rechtsbuiten van Hapse Boys, Dick van de Lisdonk heeft wederom een geweldige reflex waardoor het 1-1 blijft. Na 65 minuten houdt Dick van de Lisdonk voor de 3e keer Melderslo op de been met een uitstekende redding. 5 minuten later is het 2-1 voor Hapse Boys, een mooi afstandschot belandt in de linkerbovenhoek. In minuut 84 komt Melderslo op gelijke hoogte, Gijs van de Lisdonk scoort een echte spitsengoal met het hoofd op aangeven van Luc van Kuijck. In de blessuretijd wordt Bart Verheijen neergelegd in de 16, de scheidsrechter ziet dit niet tot onbegrip van iedereen in het veld en langs de kant. In de allerlaatste minuut slingert Luc van Kuijck de bal nog één keer het strafschopgebied in, Gijs Coenders knikt de bal de juiste richting op alleen deze belandt helaas tegen de paal. Enkele seconden later fluit de scheidsrechter van dienst af voor het einde van de wedstrijd.
 
Dure punten

Door het 2-2 gelijkspel laat Melderslo dure punten liggen in Haps voor het kampioenschap. Aangezien Boekel Sport en Groesbeekse Boys beide hebben gewonnen blijft het ontzettend spannend bovenin. Aankomende donderdag om 19:15 staat de volgende wedstrijd op het programma thuis tegen Ysselsteyn. De ploeg kan de steun van de vele supporters goed gebruiken om deze wedstrijd winnend af te sluiten!


24-04-2022 Korfbalnieuws
SV Melderslo wint eerste veldwedstrijd

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 24 april hun eerste veldwedstrijd na de zaalcompetitie tegen Stormvogels 1 uit Luyksgestel. In de eerste helft op het veld deed Stormvogels het niet erg goed en won SV Melderslo van de Luyksgestelse korfbalsters. In de zaal staat Stormvogels echter een klasse hoger en daar werd vorige week het klassenbehoud veiliggesteld. SV Melderslo bleek op het Luyksgestelse kunstgrasveld gelukkig toch opnieuw sterker. De wedstrijd werd met 7-11 gewonnen.

Stormvogels begon furieus aan de wedstrijd. SV Melderslo liet zich hier in de beginfase even door overrompelen en kwam met 3-1 achter te staan, maar het duurde niet lang voor de ploeg terug in de wedstrijd kwam. Langzaam maar zeker begon SV Melderslo wat dominanter te worden, alhoewel er goed gezocht moest worden naar kansen. Bij rust was de achterstand gelukkig al omgezet naar een 4-6 voorsprong. Na rust was het SV Melderslo dat furieus uit de kleedlokalen kwam. Binnen 10 minuten werd de voorsprong uitgebouwd naar 4-10. Daarna stagneerde het zowel aanvallend als verdedigend een beetje aan de Melderslose zijde en lukte het Stormvogels om enigszins terug in de wedstrijd te komen tot een stand van 7-10. Maar SV Melderslo herstelde zich verdedigend snel, waardoor het niet meer écht spannend werd. Enkele minuten voor tijd zette de ploeg de stand op 7-11 en bij die stand klonk uiteindelijk het eindsignaal.


24-04-2022 Voetbalnieuws
Speler van de Week: Rens Brugmans

 
Maandag 18 april: SV Melderslo – Rood Wit: 1- 0 
Hoi ik ben Rens
En ik was afgelopen zondag speler van de week geweest. 
Ik had er al maanden naar uit gekeken om speler van de week te mogen zijn en eindelijk was het zover.
Ik kwam op het voetbalveld en meteen kwam er een speler van het 1ste elftal naar mij toe, die ging met mij over passen, ik vond het geweldig.
Toen was het moment dat ik het veld op mocht samen met beide teams. Midden op het veld gingen we iedereen een fijne wedstrijd wensen. Toen mocht ik met de aanvoerder Bart passen naar de goal en scoren bij de tegenstander. 
Toen had ik gescoord, mocht ik de hele wedstrijd in de dug out zitten en ze gaven mij meteen een handje van goed gedaan en ze waren heel aardig. Het team praatte ook met mij en het was heel gezellig.
De wedstrijd was heel spannend!!
Het allerleukste was dat aanvoerder Bart op zijn verjaardag scoorde en toen won Melderslo met 1-0.
 
IK HEB HET SUPER LEUK GEHAD.
Dit was mijn verslagje 
Groetjes Rens Brugmans.
 

19-04-2022 Korfbalnieuws

Promotie SV Melderslo 2 naar reservetopklasse is een feit!


19-04-2022 Voetbalnieuws
Melderslo wint in een spannende wedstrijd van Rood Wit: 1-0

Op sportpark ‘de Merel’ wordt er op tweede paasdag afgetrapt tussen Melderslo en Rood Wit. Op bezoek bij Rood Wit in Groesbeek werd het een gelijkspel: 2-2. De ploeg van trainer Freek Thoone weet van te voren dus dat het een zware kluif zal gaan worden.
Melderslo begint aanvallend aan de wedstrijd, het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van Rood Wit. Na ruim een kwartier spelen komt Melderslo net niet op 1-0. Bart Theeuwen en Tom Verlinden komen helaas een teenlengte te kort bij een scherp aangesneden vrije trap van Luc van Kuijck. 

Na een half uur komt Rood Wit wat meer in de wedstrijd en wordt Melderslo slordig. Melderslo komt in minuut 40 goed weg, de aanvaller van Rood Wit kopt de bal terug in plaats van in het doel. Hierdoor is de ruststand nog steeds 0-0.

In minuut 48 hoort Melderslo op 1-0 te komen. Tot verbazing van iedereen langs de lijn gooit de grensrechter de vlag omhoog, de scheidsrechter gaat hier onbegrijpelijk ook nog in mee. Een minuut later is het bijna weer raak. Na een goede bal van de jarige Bart Verheijen schuift Luc van Kuijck de bal net te zacht voorbij de keeper, hierdoor kan de verdediger van Rood Wit de bal nog voor de lijn wegwerken. Na 64 minuten wordt Stan van de Pas onregelmentair in het strafschopgebied neergelegd, wederom tot verbazing van iedereen fluit de scheidsrechter hier niet voor.

10 minuten voor tijd legt Joreno van de Ven de bal haarfijn neer bij Gijs Coenders, de keeper heeft echter goed antwoord op deze bal. 

In de blessuretijd pompt Luc van Kuijck nog één keer de bal er in, Gijs Coenders legt deze mooi bij Bart Verheijen neer met de borst, hierdoor kan Bart Verheijen met een goed schot de 1-0 maken. Enkele minuten later fluit de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd.

Al met al een terechte 1-0 overwinning vandaag tegen Rood Wit. Door het gelijkspel van Groesbeekse Boys tegen EGS’20 is Melderslo op dit moment alleen nog met Boekel Sport in de race voor de titel. Aankomende zondag staat om 14:00 de wedstrijd in Gennep tegen Vitesse’08 op het programma, de thuiswedstrijd hiertegen werd met 3-1 gewonnen. 

 


19-04-2022 Vacaturenieuws

Vacatures bij afdeling Voetbal

 

Hoofdtrainer damesvoetbal VR1:  Meer info: Ellen Cuppen-Hendriks, Tel: 06-50480946

Scheidsrechter coördinator: Meer info: Luuk Meijboom, Tel: 06-27481546

Technische Commissie lid afdeling juniorenvoetbal: Meer info: Joost van den Ham, tcvoetbal@svmelderslo.nl, Tel: 06-22859436

Coördinator/kartrekker vrouwenvoetbal Horst a/d Maas: Meer info: Ellen Cuppen – Hendriks, Tel: 06-50480946

Sinds een aantal seizoenen zijn SV Melderslo, Sparta ’18 en Wittenhorst een convenant overeengekomen voor het boeien, binden en bouwen van meiden- en vrouwenvoetbal in de gemeente Horst a/d Maas. Hiervoor is een werkgroep opgesteld en zijn we opzoek naar een coördinator/kartrekker vanuit SV Melderslo.

Deze functie bevat de volgende taken:

Gezamenlijk met Sparta’18 en Wittenhorst:

 • Bij aanvang seizoen afstemmen hoeveel dames en meisjes we hebben per vereniging. Hierbij wordt bekeken in welke leeftijdscategorieën we beter kunnen samen werken voor de juiste bezetting van alle dames- en meisjesteams.
 • Activiteiten organiseren voor meisjes en dames binnen gemeente Horst aan de Maas (tijdens corona geen activiteiten gehad).
 • Afspraken maken m.b.t. samengestelde teams; hoe geven we ST teams invulling.
 • Gezamenlijk financiën beheren en keuzes maken hoe we verkregen gelden (subsidie gemeente en bijdrage verenigingen) kunnen besteden.

Binnen SV Melderslo:

 • Meisjes binnen vereniging (en ouders) polsen of ze lekker meedraaien in hun team en of er aandachtspunten zijn met betrekking tot faciliteiten. Denk aan aparte kleedlokalen en leeftijd waarop ze liever overstappen naar meisjesteam of damesteam.
 • Dames interviewen m.b.t. faciliteiten binnen vereniging en persoonlijke verwachtingen als lid.

 


16-04-2022 Korfbalnieuws
SV Melderslo blijft in de hoofdklasse

Op donderdagavond 14 april speelde SV Melderslo 1 de tweede play-off om klassenbehoud tegen Oxalis 1 in sporthal De Kruisweide in Sevenum. De eerste play-off was al ruim gewonnen door SV Melderslo (8-24). Aan de Melderslose korfbalsters de taak om ook in de tweede confrontatie te winnen. Dat lukte: met een 17-10 overwinning stelde de ploeg haar plaats in de Hoofdklasse voor volgend zaalseizoen veilig.

Net als in de eerste wedstrijd, was het ook nu weer SV Melderslo dat direct op voorsprong kwam. Hoewel het wat lastiger ging dan een kleine week eerder, wist de thuisploeg die voorsprong ook nu al voor rust flink uit te breiden. Bij rust stond er een stand van 9-3 in het voordeel van SV Melderslo op het programma (opvallend genoeg exact dezelfde ruststand als in de eerste play-off). Na rust was het dit keer echter Oxalis dat wat feller uit de kleedlokalen kwam. De ploeg scoorde verschillende keren van afstand en kwam zo iets dichterbij (12-8). Hoewel SV Melderslo in de tweede helft moeizaam speelde, kwam de overwinning eigenlijk geen moment echt in gevaar. Het eindsignaal klonk uiteindelijk bij een stand van 17-10. Dit opgeteld bij de 8-24 overwinning in de vorige play-off, zorgt voor duidelijke cijfers: SV Melderslo blijft volgend jaar dik verdiend in de Hoofdklasse acteren. Nu is het tijd voor de tweede helft van de veldcompetitie. Op het veld draait SV Melderslo bovenin mee in de Hoofdklasse en doet het team nog volop mee in de strijd om promotie naar de Topklasse.


15-04-2022 Korfbalnieuws
Promoveert SV Melderslo 2 naar de reserve top klasse?

SV Melderslo 2 speelt a.s. zondag de beslissende wedstrijd voor promotie naar de Reserve TopklasseDe eerste wedstrijd werd afgelopen zondag in Nistelrode overtuigend gewonnen met 14-8!

Aanstaande zondag 17 april is de return om 15.15 uur in sporthal De Wetteling in Venray. Kom ons 2e team aanmoedigen!!


10-04-2022 Voetbalnieuws
Speler van de week Thijs Heetkamp

Zondag 3 april 2022
SV Melderslo 1 – Groesbeekse boys 1

05-04-2022 Voetbalnieuws
Melderslo wint topper tegen Groesbeekse Boys.

Op zondag 3 april stonden Melderslo en Groesbeekse Boys, beide met 32 punten tegenover elkaar in een strijd om de top in de 3e klasse-D.
Melderslo begon goed met veel balbezit en pressie. Dit resulteerde ook in een doelpunt. In de 11de minuut schoot Luc van Kuijck uit een vrije trap mooi de bal in de linkerhoek. Melderslo stopte veel energie in de wedstrijd maar creëerde echter niet veel kansen, hoewel Melderslo in de extra tijd van de eerste helft nog een penalty werd onthouden. Na rust werden ook aan beide kanten niet heel veel gevaarlijke kansen gecreëerd. 
Een spelbeeld wat in de laatste minuten van de wedstrijd drastisch veranderde. Na een prachtige actie van Luc van Kuijck maakte Bart Verheijen de bevrijdende 2-0. Groesbeekse Boys reageerde meteen door een afvallende bal het doel van Melderslo in te schieten, 2-1. Voor de mannen uit Groesbeek kwam deze aansluitingstreffer echter te laat om iets van de 3 punten van Melderslo af te pakken. Met veel werklust waar Teun Peeters wederom een voorbeeld was pakt Melderslo 3 belangrijke punten. 

04-04-2022 Voetbalnieuws
SV Melderslo organiseert uniek Oranjefestival !

Ieder seizoen vinden veel jonge meiden en jongens hun weg naar de lokale voetbalvereniging. Zij gaan daar genieten van veel voetbalplezier, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Om geïnteresseerde jongens en meiden de kans te geven de vereniging te leren kennen en te ontdekken of voetbal een leuke sport voor hen is, organiseert SV Melderslo op 23 April 2022 een uniek Oranjefestival op sportpark de Merel.

Oranjefestival
SV Melderslo werkt in de organisatie van dit gratis Oranjefestival samen met de KNVB, de Nederlandse voetbalbond. Om de verenigingen, rondom het komende WK2022, te ondersteunen bij het werven van nieuwe leden bij de jongste jeugd, heeft de KNVB een speciale activiteit uitgewerkt voor de verenigingen. De verenigingen ontvangen hierin allerlei hulpmiddelen, waaronder speciale Oranje-hesjes en een uitgewerkt draaiboek van het Oranjefestival.
Voetballen als Oranje!

De spelers van Oranje en speelsters van de Oranje Leeuwinnen ondersteunen deze festivals, ook zij zijn namelijk ooit begonnen als jong meisje of jongen bij één van de lokale amateurverenigingen. Zij erkennen het belang van veel sporten en bewegen op jonge leeftijd en stimuleren dat veel jonge kinderen gaan voetballen bij een vereniging. Hun voetbaldroom is immers ook ooit op deze manier gestart!

Aanmelden
Aanmelden voor de activiteit is heel makkelijk. Stuur een berichtje naar KR@svmelderslo.nl of een bericht naar Eric Vogelzangs 06-51505406

Meer informatie of vragen ?
Mocht je meer informatie of vragen hebben kan je altijd met Eric contact opnemen. Dit kan via bovenstaand nummer. Iedereen in de leeftijd 4½-5-6-7 en 8 jaar is van harte welkom!


04-04-2022 Korfbalnieuws
Nacompetitie van korfbal.
Kom onze teams aanmoedigen.

KRUISFINALE A1
zaterdag 9 april.
Swift A1 – Melderslo A1   aanvang     12.00  uur  in de Vilgaard   te Velden

PLAY OFFS Senioren 1 & 2
Zondag 10 april
Prinses Irene 2 – Melderslo 2    aanvang 10.30 uur   in de Overbeek te Nistelrode
Oxalis 1 – Melderslo 1  aanvang 17.00 uur in de Kruisweide te Sevenum

Donderdag 14 April
Melderslo 1 – Oxalis 1  aanvang 20.00 uur in de Kruisweide Sevenum

Zondag 17 april
Melderslo 2 – Prinses Irene 2    aanvang 15.15 uur in de Wetteling Venray.


04-04-2022 Sponsornieuws

Dagwinkel Melderslo sponsort nu ook het tenue van SV Melderslo 5!

Dank daarvoor!


03-04-2022 Korfbalnieuws
SV Melderslo A1 speelt op 9 april kruisfinale

Door een mooie 10-17 overwinning tegen Rosolo A1 op zaterdag 19 maart hebben de korfbalsters van SV Melderslo A1 zich geplaatst voor de kruisfinale voor het Nederlands Kampioenschap. Twee jaar geleden plaatste de A1 zich ook, maar toen ging de kruisfinale vanwege corona niet door. Dit jaar dus een herkansing! De kruisfinale wordt gespeeld op zaterdag 9 april, om 12:00u in de Vilgaard in Velden. De winnaar plaatst zich voor de finalewedstrijd, die twee weken later, op zondag 24 april, in Eindhoven gespeeld wordt.


26-03-2022 Korfbal nieuws
Trainingstijden

De trainingstijden voor de veldcompetitie kun je vinden op deze pagina.

De F t/m de A2 teams trainen t/m 1 april in de zaal. In week 14 is erg geen trainen.
Vanaf maandag 11 april starten de veldtrainingen. A1 en senioren zullen door de trainers op de hoogte gebracht worden wanneer zij op het veld gaan trainen.


29-03-2022 Voetbalnieuws

Speler van de week: Lars Driessen
SV Melderslo 1 – Germania 1


29-03-2022 Activiteiten

Levensreddend handelen – reanimatiecursus

De wandelvoetballers hebben een geslaagde reanimatie cursus gevolgd. Deze avond werd keurig verzorgd door Theo Hagens en Mieke v Helden. Bedankt daarvoor.


29-03-2022 Activiteiten

Archery Tag – Korfbal vanaf D-jeugd t/m A-jeugd Voetbal vanaf JO-10 t/m JO-19

Op zaterdag 16 april wordt het sportpark omgetoverd tot een waar strijdtoneel.
Welk team heeft het beste vizier? Een spannende en zeer leuke activiteit!

We gaan er vanuit dat iedereen meedoet. Mocht je om wat voor reden dan ook niet kunnen, meld je dan af via KR@svmelderslo.nl
 
Algemene informatie:
          DeelnemersKorfbal D-jeugd t/m A-jeugd & Voetbal JO-10 t/m JO-19.
          Datum: zaterdag 16 april
          Aanvang: In de middag, planning volgt later
          Locatie: Sportpark de Merel
 
Trek niet je beste kleren aan
Wij hebben er in ieder geval zin in! Tot dan.
 
Groetjes commissie Kantine en Recreatie SV Melderslo

28-03-2022 Voetbalnieuws
Melderslo wint overtuigend van Excellent: 0-2

Op sportpark ‘het Domein’ staat de wedstrijd tussen Excellent en SV Melderslo op het programma, de nummer 5 en 3 van de competitie. Na 2 gelijke spelen tegen laagvliegers Germania en Ysselsteyn gaat Melderslo vandaag weer op jacht naar de 3 punten. Onder een stralende zon wordt er om 14:30 afgetrapt. 

Eerste helft
Ten opzichte van afgelopen donderdag komt Bart Theeuwen terug in de basiself, dit gaat ten koste van Jelle Seuren, die voor het eerst dit seizoen op de bank plaats neemt. 

De eerste echte kans van de wedstrijd is voor Excellent in de 11e minuut. Dick van de Lisdonk zit niet goed bij een corner, Martijn Kallen let echter scherp op waardoor het 0-0 blijft. De 0-0 duurt niet lang en in de 16e minuut komt Melderslo op een 0-1 stand. Teun Peeters geeft een schitterend bal op Bart Verheijen, die dit fantastisch afmaakt met zijn linkerbeen. 

Na 41 minuten maakt Bart Verheijen bijna zijn tweede van de wedstrijd na een corner van Luc van Kuijck, de verdediger van Excellent let goed op en verwerkt de kopbal opnieuw tot corner. 

Tweede helft
Na de rust komen dezelfde elf spelers uit het kleedlokaal bij Melderslo. In minuut 51 krijgt Excellent een grote kans, de bal gaat gelukkig rakelings langs. Na 57 minuten stuit Luc van Kuijck na een mooie actie op de keeper. 1 minuut later scoort Bart Verheijen met een geplaatst schot de 2-0 na een geweldige solo van Davey Ewalds. Weer een paar minuten later schiet Luc van Kuijck over na een mooie pass van Bart Verheijen. Na 78 minuten heeft de keeper van Excellent goed antwoord op een mooie vrije trap van Luc van Kuijck. In de 80e minuut kan de keeper wederom antwoord geven op een goed schot van Luc van Kuijck.

In minuut 94 zet Excellent voor de laatste keer aan, opzoek naar de aansluitingstreffer. Tom Verlinden wilt koste wat kost de 0 houden en kopt de bal net voor de spits weg. 

Belangrijke punten
Al met al een mooie middag met erg belangrijke punten. Door deze echte teamprestatie komt er een gat tussen Melderslo en Excellent van 9 punten. Volgende week zondag staat de topper thuis tegen Groesbeekse Boys op het programma. 

Melderslo laat 2 punten liggen in Ysselsteyn maar behoud de ongeslagen status.

Op donderdag 24 maart speelde SV Melderslo de inhaalwedstrijd tegen Ysselsteyn. Beide partijen waren de eerste helft gewaagd aan elkaar. Echte kansen waren dan ook schaars. In de laatste vijf minuten waren er nog de beste kansen voor Melderslo. Een schot van Teun Peeters uit de draai genomen met links. Deze was helaas net iets te hoog gemikt. 0-0 was dan ook de rust stand.
De tweede helft begon hetzelfde. Maar naar 20 minuten kreeg Melderslo meer veldoverwicht. Het resulteerde niet in echte uitgespeelde kansen. Met een snelle uitbraak was het zelfs Ysselsteyn die op links gevaarlijk voor het doel kwamen. Dick vd de Lisdonk onze keeper was al gepasseerd. Maar Davey Ewalds kon nog redding brengen voordat een speler van Ysselsteyn hem maar binnen  hoefde te tikken.
De laatste 10 minuten zette Melderslo nog eens extra aan. In de slotminuut resulteerde dat in een scrimmage net voor het doel van Ysselsteyn. Waar een harde teruggekaatste bal het doel getroffen had mits een oplettende verdediger van Ysselsteyn deze niet net van de lijn had gehaald. 0-0 is de eindstand. Ysselsteyn was blij met het punt. De spelers van SV Melderslo daarentegen baalden enorm met twee verliespunten. Zondag staat de uitwedstrijd tegen Excelent 1 uit Oploo op het programma. Weer een belangrijke wedstrijd. Excelent 1 heeft 6 punten minder dan SV Melderslo


27-03-2022 Korfbal nieuws
SV Melderslo overklast DAKOS, maar staat met lege handen

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 27 maart tegen DAKOS 1 uit Someren. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Kruisweide in Sevenum. Van tevoren was al duidelijk dat er niets meer op het spel stond. Voor DAKOS stond de vierde plaats al vast en doordat koploper en kampioensfavoriet De Peelkorf verzaakte te winnen, was SV Melderslo daarnaast al voor de wedstrijd zeker van een derde plaats. Dat betekende helaas ook dat play offs tegen degradatie niet meer voorkomen konden worden. Toch gaf SV Melderslo alles en wist de ploeg met 25-12 te winnen.

SV Melderslo begon goed aan de wedstrijd en kwam direct op voorsprong. Toch ging het daarna in eerste instantie nog redelijk gelijk tegen elkaar op. Er werd om en om gescoord. Vlak voor rust had SV Melderslo wel een klein gaatje geslagen. Bij een stand van 11-8 gingen de ploegen de kleedkamers in. Na rust wist DAKOS nog op 11-9 te komen, maar daarna zette SV Melderslo een sprint in waar DAKOS geen antwoord op had. De thuisploeg scoorde 7 keer achter elkaar en bij een stand van 18-9 was de wedstrijd dan in principe ook al halverwege de tweede helft gespeeld. SV Melderslo was echter nog niet klaar met scoren en wist de korf nog een aantal keer te vinden voor het eindsignaal. Uiteindelijk werd met 25-12 gewonnen. Een mooie overwinning, maar gezien het verlies van De Peelkorf wel met een zure bijsmaak. In plaats van rechtstreeks klassenbehoud, moet SV Melderslo zich nu nog op gaan maken voor twee play offs tegen Oxalis, waarin wordt bepaald wie er handhaaft in de Hoofdklasse van het dameskorfbal.

Lynn Kleeven was deze week pupil van de week!


26-03-2022 Korfbal nieuws
Trainingstijden

De trainingstijden voor de veldcompetitie kun je vinden op deze pagina.

De F t/m de A2 teams trainen t/m 1 april in de zaal. In week 14 is erg geen trainen.
Vanaf maandag 11 april starten de veldtrainingen. A1 en senioren zullen door de trainers op de hoogte gebracht worden wanneer zij op het veld gaan trainen.


23-03-2022 Algemeen nieuws
Wil je lid worden van SV Melderslo?

Voetballen of korfballen bij SV Melderslo! Dan kun je je vóór 1 april 2022 aanmelden!

Aanmelden voor het volgende seizoen kan als je minimaal 5 jaar bent of dit wordt voor of op 31 december van dit jaar. Wanneer je je voor 1 april aanmeldt, ben je er zeker van dat je in een team ingedeeld wordt.

https://www.svmelderslo.nl/wp-content/uploads/2021/08/Aanmeldingsformulier-SV-Melderslo.pdf

Aanmelding op een later tijdstip is mogelijk, maar per aanmelding zal bekeken worden of je direct kan starten met korfballen/voetballen. Dit is afhankelijk van de volgorde van aanmelding en bezetting van de teams. De technische commissie neemt hierover de uiteindelijke beslissing.Ook voor onze leden geldt dat wij voor 1 april graag de evt. afmeldingen willen ontvangen, voor zowel jeugd als senioren.

https://www.svmelderslo.nl/wp-content/uploads/2021/06/Wijzigingsformulier.pdf.

Dit in verband met het maken van de nieuwe teamindelingen voor het volgende seizoen. Na deze datum zullen er helaas financiële consequenties vastzitten aan een afmelding. Mocht je dus onverhoopt willen stoppen zorg dan voor een tijdige afmelding via mail: ledenadministratie@svmelderslo.nl. Ook eventuele (adres)wijzigingen doorgeven via dit mailadres.Dus hopelijk tot op het sportveld, ook komend seizoen!


21-03-2022 Voetbalnieuws

Wedstrijd van de week: SV Melderslo wederom in dagblad de limburger


21-03-2022 Korfbalnieuws

Melderslo A1 behaalt kruisfinales! 
Door een mooie 10-17 overwinning tegen Rosolo heeft Melderslo A1 zich geplaatst voor de kruisfinales voor het NK. Twee jaar geleden had de A1 zich ook geplaatst, maar toen ging de kruisfinale niet door i.v.m. corona. Dit jaar dus een herkansing! De kruisfinale zal gespeeld worden op 9 april. De winnaar plaatst zich voor de finalewedstrijd, die twee weken later (zondag 24 april) in Eindhoven gespeeld wordt.


20-03-2022 Voetbalnieuws

Melderslo laat 2 dure punten liggen tegen Germania.

Melderslo-duo Verheijen en Van Kuijck: de tandem, Teun en de titeldroom

Luc van Kujick schiet op doel. Linksonder: Bart Verheijen in duel. Afbeelding: Laurens Eggen

Zondag 20 maart staat de wedstrijd tussen SV Melderslo 1 en Germania 1 op het programma. Met dezelfde 11 spelers als vorige week beginnen de mannen van Freek Thoone aan de wedstrijd. Dat dit geen makkelijke middag ging worden dat stond van te voren vast, de wedstrijd uit in Groesbeek werd met 3-3 gelijk gespeeld. Vanaf de eerste minuut zoekt Melderslo de aanval op, dit resulteerde in de 6e minuut tot de eerste grote kans, Luc van Kuijck schoot op aangeven van Teun Peeters voorlangs. Germania komt hier duidelijk voor 1 punt en komt niet veel van eigen helft af. Verder valt er niet veel meer te beleven tot de laatste minuut van de eerste helft, wederom schiet Luc van Kuijck op aangeven van Teun Peeters naast. Na de rust komt Melderslo goed weg, Bart Theeuwen is scherp en haalt de bal van de lijn. In minuut 71 komt Germania op een 0-1 voorsprong, een corner gaat in één keer er in. In de 78e minuut komt Germania goed weg, via een vrije trap van Luc van Kuijck komt de bal voor de voeten van Bart Theeuwen, de keeper van Germania heeft hier echter goed antwoord op. Enkele minuten later komt Germania weer goed weg, een kopbal van Bart Verheijen beland tegen het aluminium. In minuut 90 komt Melderslo op 1-1 door Bart Verheijen, scheidsrechter Cremers laat de grensrechter van Germania terecht staan. Na flink wat blessuretijd fluit de scheidsrechter af. Melderslo laat 2 dure punten liggen om de strijd bovenin. Door de late gelijkmaker blijft Melderslo wel ongeslagen. Aankomende donderdag staat om 20:00 de inhaalwedstrijd uit tegen Ysselsteyn op het programma, er zal dan uit een ander vaatje getapt moeten worden dan vandaag om de 3 punten mee naar Melderslo te nemen


15-03-2022 Voetbalnieuws

Speler van de week: Tim Kuijpers

SV Melderslo 1 – VV Handel 1
 

15-03-2022 Korfbalnieuws
Tijdelijke sluiting sporthal de Berkel

De gemeente heeft sporthal de Berkel ingericht voor crisis noodvang voor vluchtelingen uit oekraine in ieder geval voor de komende twee maanden. 

https://www.nuhorstaandemaas.nl/nieuws/sporthal-de-berkel-ingericht-voor-opvang-vluchtelingen 

Voor ons betekent dit, dat wij vanaf vorig week woensdag geen gebruik meer hebben kunnen maken van de Berkel.  Het was een gepuzzel om toch te kunnen blijven de trainen. Door de inzet van TC, kader, wedstrijdsecretariaat korfbal en andere verenigingen en de gemeente is het gelukt om een schema te maken.

Alle teams zijn op de hoogte en kunnen blijven sporten. 


13-03-2022 Korfbal nieuws
SV Melderslo pakt kostbaar punt

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 13 maart tegen De Peelkorf 1 uit Ysselsteyn. Voor de carnaval werd ook al tegen deze tegenstander gespeeld. Waar SV Melderslo toen nog verloor in eigen huis (11-16), lukte het in sporthal De Wetteling dit keer om bij een eindstand van 16-16 een punt mee naar huis te nemen.
 
Vanaf het begin was SV Melderslo een stuk feller en scherper dan de vorige keer. Dat resulteerde in een leuke, spannende wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams. Halverwege de eerste helft wist De Peelkorf een gaatje te slaan van 3 doelpunten, maar SV Melderslo herpakte zich en bij rust was de stand nog maar 9-8 in het voordeel van De Peelkorf. Na rust was het SV Melderslo dat het initiatief wist te pakken. Het team kwam nu op voorsprong, hoewel ze nooit echt uit wist te lopen. Op een gegeven moment werd er echt om en om gescoord, wat ook paste bij het wedstrijdbeeld. Enkele minuten voor tijd was SV Melderslo de ploeg die op voor stond. De Peelkorf wist op dat moment echter de gelijkmaker te scoren. Een spannende eindfase volgde, maar het lukte beide teams niet meer om een doelpunt te maken. Bij een eindstand van 16-16 werden de punten uiteindelijk gedeeld en kon SV Melderslo tevreden zijn met de stijgende lijn ten opzichte van de vorige keer.

13-03-2022 Korfbal nieuws

I.v.m. het niet meer beschikbaar zijn van de Berkel zijn de trainingstijden en locaties mogelijk gewijzigd. De actuele situatie zal via de team-apps gedeeld worden.


11-03-2022 Algemeen nieuws

Sport- en beweeggroep voor vrouwen.

In september 2021 is sport- en beweeggroep voor vrouwen gestart bij SV Melderslo. Wekelijks is er een actief en afwisselend programma, waarbij iedereen op zijn eigen niveau kan sporten. Van Workout tot baltraining, van Yoga tot Aerobics en van wandelen tot Energetic training. Naast de inspanning staat ook zeker de gezelligheid voorop. Heb je misschien ook zin om je bij ons aan te sluiten? Dan kan altijd. We trainen op woensdagen van 19.00 uur tot 20.00 uur op ons sportpark. Kom vrijblijvend eens kijken. Voor meer info mag je mailen naar sportenvoorvrouwen@svmelderslo.nl


06-03-2022 Voetbalnieuws
Voetbaldagen Melderslo gaan definitief niet door.

De Voetbal 4-Daagse Melderslo (2-6 mei 2022), aangeboden door De Voetbalschool SSU zal definitief niet door gaan ivm overlijden van een organisatielid. Het inschrijfgeld is al gerestitueerd.
 
Door de VVV voetbalschool wordt er op 2-3-4 mei 2022 een VVV Venlo mini stage in Leunen georganiseerd. Hiervoor kun je nog inschrijven.
 
De Jako voetbaldagen bij SV lottum zijn in de week van 25 – 29 juli 2022.
Hiervoor kun je nu ook al inschrijven.
https://www.sportevents4kidz.nl/voetbaldagen/

01-03-2022 Algemeen nieuws
Hulpactie Oekraïne

Niet vaak vragen wij jullie om een actie een warm hart toe te dragen. Maar gezien de situatie in Oekraïne willen wij jullie attenderen op deze hulpactie, want de mensen in Oekraïne zijn in nood.  Alvast bedankt. 


20-02-2022 Korfbalnieuws
Opnieuw verlies voor SV Melderslo

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 20 februari tegen De Peelkorf 1 uit Ysselsteyn. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel. SV Melderslo verloor met 11-16.

Net als vorige week kende SV Melderslo geen sterke eerste helft. Het team uit Ysselsteyn was feller, waardoor SV Melderslo werd overdonderd. Vanaf het begin liep de thuisploeg dan ook achter de feiten aan. Bij rust keek SV Melderslo tegen een achterstand van 3-7 aan. Na rust begon het wat beter te lopen, al had de ploeg het nog steeds zwaar. Wel lukte het zoeken naar de juiste kansen nu beter en wist SV Melderslo beter gebruik te maken van de fouten die De Peelkorf verdedigend maakte. Helaas werden er, net als vorige week, ook weer de nodige kansen gemist, waar De Peelkorf juist ontzettend zuiver was in de afronding. Telkens als SV Melderslo in de buurt leek te komen of een opleving had, wist De Peelkorf het gat dan ook weer te vergroten. Daardoor kon SV Melderslo geen moment écht terug in de wedstrijd komen. Bij een stand van 11-16 klonk uiteindelijk het eindsignaal.

De week was Evi Seuren pupil van de week!


17-02-2022 Voetbalnieuws
Dagwinkel Melderslo heeft het 5e elftal voorzien van nieuw tenue.


17-02-2022 Coronanieuws
Het land gaat weer open”, zoals minister Kuipers dinsdag tijdens de persconferentie van 15 februari zei. Na bijna twee jaar gaat het zogenaamde ‘slot’ eraf. Trainingen en wedstrijden zijn weer als vanouds. Tot 25 februari zijn nog enkele beperkende maatregelen. De versoepelingen worden in versneld tempo ingevoerd. 

Stappenplan:

 1. Tot 25 februari is er voor het betreden van de kantine, de toiletten, de kleedkamer en/of de sporthal nog wel een coronatoegangsbewijs nodig. De daar geldende 1,5 meter, het mondkapje bij rondlopen en een vaste zitplaats komen per 18 februari te vervallen.
 2. Op vrijdag 25 februari nemen we afscheid van de laatste maatregelen. Het coronatoegangsbewijs hoeft dan niet meer getoond te worden bij het betreden van de kantine, de toiletten, de kleedkamer en/of de sporthal. Ook vervallen alle beperkingen op openingstijden

Voor meer informatie, zie het Coronaprotocol


13-02-2022 Korfbal nieuws
SV Melderslo laat punten liggen

Op zondag 13 februari speelden de korfbalsters van SV Melderslo 1 tegen Oranje Wit 1 uit Leunen. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Berkel in Horst. Een collectieve off day zorgde ervoor dat Oranje Wit met een eindstand van 14-15 de punten mee naar huis kon nemen.

Het was SV Melderslo dat, zij het met horten en stoten, de leiding nam in de beginfase van de wedstrijd. De thuisploeg wist zelfs op een 5-2 voorsprong te komen, maar erg overtuigend was het spel niet. Bovendien werd er onzorgvuldig omgegaan met de kansen die wel werden gecreëerd. Nog voor rust had het enorm felle Oranje Wit zich via enkele schoten van afstand dan ook al terug in de wedstrijd geknokt. Na rust ging de ploeg uit Leunen verder met waar ze gebleven was. SV Melderslo kwam daarentegen nog steeds niet goed in haar spel, hoe hard er ook gewerkt werd. Halverwege de tweede helft keek SV Melderslo tegen een 7-12 achterstand aan. Vanaf dat moment begon de ploeg aan een knappe comeback en in de eindfase lukte het zelfs om weer op gelijke hoogte te komen. Een spannend slot volgde, waarin nog diverse keren werd gescoord. Het was Oranje Wit dat uiteindelijk aan het langste eind trok en 30 seconden voor tijd het winnende doelpunt scoorde. De eindstand was 14-15. Een zuur en onnodig verlies, dat SV Melderslo later in de competitie weer recht zal moeten trekken.

Lotte Seuren was deze week pupil van de week!

 

 

 

 

 


 
06-02-2022 Korfbal nieuws
Overtuigende zege voor gehavend SV Melderslo
 
Op zondag 6 februari speelde SV Melderslo 1 de eerste competitiewedstrijd na de lockdown. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal de Postel in Someren tegen DAKOS 1, een veelbelovende promovendus in de Hoofdklasse. SV Melderslo miste door corona en blessureleed drie basisspeelsters, maar wist toch een knappe 13-18 zege te boeken.
 
De wedstrijd begon van beide kanten fel. Het was DAKOS dat op een 1-0 voorsprong kwam, maar het antwoord van SV Melderslo volgde snel. In de eerste fase van de wedstrijd bleven de doelpunten om en om vallen. Na ongeveer een kwartier spelen waren het de Melderslose korfbalsters die dankzij goed verdedigen en mooi uitgespeelde aanvallen uit wisten te lopen. Zo stond er bij rust een stand van 7-11 op het scorebord. Na rust lukte het in eerste instantie om die voorsprong verder uit te bouwen. Daarna stagneerde het aanvallend een beetje en vielen de doelpunten wat minder makkelijk. Gelukkig stond SV Melderslo verdedigend nog steeds erg goed te korfballen, waardoor ook DAKOS niet zomaar tot scoren kwam. Wel gaf de ploeg uit Someren zich niet zomaar gewonnen en bleef het een ontzettend felle pot. De voorsprong gaf SV Melderslo echter niet meer weg en uiteindelijk klonk bij een stand van 13-18 het eindsignaal. Daarmee pakt de ploeg de eerste zege in de door corona aangepaste ‘mini-competitie’, waarin overigens wel gewoon een P/D-regeling van kracht is. Twee belangrijke punten voor SV Melderslo, dus!

25-01-2022: Corona nieuws
Verdere versoepelingen: WE MOGEN WEER!
Iedereen mag binnen en buiten sporten en de wedstrijden worden ook weer hervat.  En onder voorwaarden is ook publiek bij die wedstrijden toegestaan. Er gelden voorwaarden, onder andere voor het dragen van mondkapjes en het gebruik van het coronatoegangsbewijs. Het coronaprotocol wordt zo snel mogelijk aangepast.

De korfbalcompetitie wordt dit weekend hervat voor de midweek, jeugdteams met uitzondering van de A1. Voor de A1 en de seniorenteams wedstrijdkorfbal wordt de competitie gestart in het weekend van 5/6 februari. Schema volgt nog.

De voetbalcompetitie wordt ook weer hervat voor de jeugd als voor de senioren. 

Voor meer informatie, zie het Coronaprotocol


16-01-2021 Corona nieuws
Versoepelingen maatregelen: Trainen mag weer! 
Vanaf 15 januari 2022 mogen wij weer trainen op het veld én in de zaal, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip.  De trainingen worden via het reguliere schema hervat. Competities worden nog niet hervat.

 • Kantine is niet open, er is wel een consumptie afhaalloket. Mensen van 13 jaar en ouder moeten daarbij wel een mondkapje dragen.
 • Kleedkamers mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB) door sporters van 18 jaar en ouder. In de kleedkamers dient wel een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder.
 • Voor de binnensportlocaties geldt dat een CTB is vereist voor sporters van 18 jaar en ouder.
 • Publiek is helaas nog niet welkom.

Voor meer informatie, zie het Coronaprotocol

Veel sportplezier!


04-01-2021 Corona nieuws
Versoepelingen maatregelen voor de jeugd
Jongeren tot en met zeventien jaar mogen vanaf 11 januari tot 20.00 uur buiten sporten. 
J0-07,  JO-08, JO-10 -1/-2 en JO-12 kunnen gaan trainen volgens het trainingschema.
TC stemt met de teams JO-15, JO-17 en JO-19 aparte trainingstijden af, aangezien deze normaal langer duren dan 20.00 uur.
Voor volwassenen verandert er nog niets, zij mogen buiten sporten met maximaal twee personen en op 1,5 meter afstand tot 17.00 uur ‘s avonds.

Binnen sporten is voorlopig niet mogelijk, de lockdown geldt nog zeker tot 14 januari.

Laten wij hopen dat er snel weer meer mogelijk is. 


22-12-2021 Algemeen nieuws
Aangepast programma in plaats van soeptrainen
Beste leden,
Door de aangekondigde maatregelen zal er ook dit jaar geen “soeptrainen” zijn. Om toch wat actief bezig te zijn heeft de wandelcommissie 3 wandel routes gemaakt. Deze wandeling kun je als gezin, individu of met een beperkt groepje lopen. Er zijn 3 afstanden: 5, 10 en 15 kilometers. Deze routes zijn via de Routiq app of via webbrowser op je telefoon te openen.

5km: https://routiq.com/nl/route/3128254/melders-ommetje
10km: https://routiq.com/nl/route/3118794/router-ham-korter
15km: https://routiq.com/nl/route/3118786/rondje-ham-lang

Je kunt deze routes altijd lopen en natuurlijk ook meerdere keren.
Veel wandelplezier!

ONLINE BINGO
Op zondag 2 januari zal bingomaster Ronny om 14.00 uur zijn bingoapparaat starten en gaan we net als vorig jaar lekker bingoën!

Kosten voor 5 rondes: € 5,- per boekje.
Geef je op via KR@svmelderslo.nl of bij Sjoerd Disveld.
Na opgave zal meer info volgen.

Bingo boekjes kunnen á contant opgehaald worden op een moment die via mail gecommuniceerd zal worden.
Verzamel wat familie of vrienden (max 4 😉) en maak er een gezellige zondagmiddag van tijdens onze online bingo!
Vragen? Stel ze op bovenstaand emailadres of bij Sjoerd Disveld


19-12-2021 Voetbal en Korfbalnieuws
Aangescherpte coronamaatregelen
De trainingen van het korfbal komen stil te liggen tot en met 14 januari. 
De wintervergadering en de soeptraining kunnen niet doorgaan, vanwege de aangescherpte maatregelen. Maar wij komen nog met een alternatief. 
De rijksoverheid heeft namelijk bekend gemaakt dat de coronamaatregelen verder zijn aangescherpt. Met ingang van 19 december tot in ieder geval 14 januari zijn binnensportlocaties gesloten. 
Buitensportlocaties mogen open tussen 5.00 – 17.00 uur. Volwassene van 18 jaar en ouder mogen sporten met max. 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. Kinderen tot en met 17 jaar mogen sporten zonder 1,5 meter afstand.


16-12-2021 Algemeen nieuws
Trekking van de Grote Clubactie
De Grote Clubactie is afgelopen. Er is in totaal €1.200 opgehaald voor de club.
Iedereen die een lot heeft gekocht,  kan zijn/haar lot checken op lotchecker.clubactie.nl 


12-12-2021 Korfbalnieuws
Hoofdtrainer Edwin Greisheimer blijft hoofdtrainer bij SV Melderslo.
Bestuur en TC korfbal van SV Melderslo zijn blij te melden dat Edwin Griesheimer ook volgend seizoen hoofdtrainer zal blijven. Bestuur, trainer en speelsters zijn heel tevreden over de samenwerking en de stappen die gezet worden. Zij kijken naar uit hier een mooi vervolg aan te geven.

Edwin wordt door het team, bestuur en TC korfbal veel succes toe gewenst in het vervolg van zijn carrière bij SV Melderslo. 


10-12-2021 Voetbalnieuws
SV Melderslo verlengt contract met hoofdtrainer Freek Thoone
Het bestuur en TC van SV Melderslo zijn na goed overleg een contractverlenging van 1 jaar overeengekomen met hoofdtrainer Freek Thoone.

Het team presteert goed onder hoofdtrainer Thoone. Beide partijen zijn ambitieus en zetten de samenwerking graag voort om het teamproces verder te ontwikkelen. Het team staat momenteel ongeslagen gedeeld koploper in de 3e klasse D.
Thoone is blij met zijn contractverlenging: “De resultaten spreken natuurlijk boekdelen. Maar ook door de sfeer en het enthousiasme in de groep is het erg prettig werken. Daarnaast heb ik het gevoel dat we nog beter kunnen dan wat we nu laten zien. Hier wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.”

De club wenst Thoone veel succes toe in het vervolg van zijn carrière bij SV Melderslo.


09-12-2021 Voetbalnieuws
Nieuw tenue voor het 4e elftal, gesponsord door Café ’t Tunneke


03-12-2021 Voetbal- en Korfbalnieuws:

Consequenties van de aangescherpte COVID maatregelen op de competitie.

Voetbal
De KNVB heeft meer duidelijkheid geboden over de competitie tot aan de winterstop.
Tot 19 december is er geen mogelijkheid om te trainen in de avond.
De wedstrijden gaan door van Melderslo 2, 3 4, 5,, Vrouwen, JO19, JO17, JO15, JO13, JO12, JO10-1, JO10-2, J08, JO7,
veteranen en het wandelvoetbal.
De wedstrijden van Melderslo 1 gaan de komende weken helaas niet door.

Korfbal
Tot 19 december is er ook bij het korfbal geen mogelijkheid om te trainen in de avond.
Het heeft even geduurd, maar er is duidelijkheid over de competitie van het korfballen.
Het KNKV heeft besloten dat in het breedtekorfbal alle wedstrijden door kunnen gaan.
Dus de wedstrijden van A2, B1, C1, D1, E1 en F1 zullen doorgaan volgens het wedstrijd schema.
De wedstrijden van de A1 en de seniorenteams gaan niet door.
Het is wel gelukt om wat uren te reserveren voor trainingen in het weekend.
De teams zijn hier al van op de hoogte gesteld.

Hopelijk kunnen we snel weer terug naar het normale.

Blijf gezond!

Bestuur SV Melderslo.


29-11-2021 voetbalnieuws
SV Melderslo medekoploper in de 3e klasse

Vandaag alweer de 8ste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Vitesse’08 uit Gennep. Op het middenveld van SV Melderslo weer de 3J’s in de basis. (Zit muziek in de 3J’s maar deze jongens steken ook veel energie in hun spel).
Als de scheidsrechter om 14.30 fluit voor aanvang wedstrijd staan er langs de lijn ” 2 ballenjongens en 2 veldprikkers”.
Vitesse pakt brutaal de leiding na 1 minuut spelen. In de 3e minuut geeft Bart Verheijen een mooie steekbal op Jelle Seuren. Een Vitesse speler maakt een lichte overtreding maar de scheidsrechter ziet er toch een strafschop in. Bart Theeuwen gaat de strafschop nemen maar helaas gaat deze bal er niet in. Melderslo krijgt steeds meer grip op de wedstrijd en de gelijkmaker zit eraan te komen. Er ligt veel ruimte achter de achterhoede van Vitesse.
Bart Theeuwen herpakt zich goed en bereikt geregeld met een goede lange bal de voorwaartse van “de Melderse”. In de 30ste minuut krijgt Melderslo na een handsbal en vrije trap op de rand strafschopgebied. Luc krult de bal mooi in de bovenhoek. Net voor rust zet Joreno Melderslo op een 2-1 voorsprong. De aanval die vooraf gaat aan deze goal is er een uit het boekje.
De tweede helft begint Melderslo slordig aan de wedstrijd. In minuut 56 brengt Bart Verheijen nog redding op de doellijn. Niet veel later maakt Luc de 3-1 en lijkt de wedstrijd beslist. Echter Vitesse geeft niet op en moet Dick  met een katachtige reflex nog redding brengen. 10 minuten voor tijd gaat Teun eruit voor Stan van de Pas. Voor Stan de eerste minuten in deze competitie. Net voor de duisternis invalt op Sportpark de Merel fluit de scheidsrechter voor einde wedstrijd.

Het sprookje van Melderslo duurt voort wanneer de volgende wedstrijd is staat nog in de sterren geschreven.


28-11-2021 Algemeen nieuws

Beste leden en vrijwilligers,

De coronamaatregelen worden weer aangescherpt vanaf 28 november 2021.
Er is een sluitingstijd voor alle binnen en buitensport accommodaties tussen 17.00 en 5.00 uur.
Dit betekend dat wij helaas na 17.00 uur niet meer kunnen sporten.
Voor meer informatie over alle maatregelen, zie het coronaprotocol.

Mocht er behoefte zijn aan te trainen overdag, neem contact met de TC.
Samen zullen wij kijken, wat mogelijk is.

Zodra er meer bekend is vanuit de KNVB en KNKV over de competities, zullen wij jullie informeren over de wedstrijden en/of weekend trainingen.

Heb je vragen, stel ze gerust.

Met vriendelijk groet,
Bestuur SV Melderslo


24-11-2021 Voetbalnieuws
Uitzendgroep Sunpower heeft JO19 van nieuw tenue voorzien


22-11-2021 Voetbalnieuws
SV Melderslo blijft winnen
Nadat Melderslo afgelopen donderdag drie punten pakte tegen SV United, reisden de mannen van Freek Thoone met veel vertrouwen af naar Groesbeek.

In de tweede minuut komt Melderslo goed weg, met een bal tegen de lat. Overigens waren er in de beginfase ook enkel kansen voor de heren uit Melderslo, maar bleef een goal uit. In de elfde minuut werd er een overtreding gemaakt op Tom Verlinden welke daarna, terecht, bestraft werd met een rode kaart. 

Door de overtalsituatie lag er veel ruimte op de rechterkant, waardoor in de achtentwintigste minuut Jelle Seuren diep gestuurd werd door Tom. Waarnaar diens voorzet weggekopt werd door de verdediger van Groesbeekse Boys, en rechtstreeks bij Bart Verheijen in de voeten geschoven werd. 0-1. 

Zeven minuten later voorziet verdediger Tom Verlinden, Teun Peeters van een voorzet, welke hij vervolgens inkopt. Op slag van rust krijgt Melderslo nog in vrije trap, welke snel genomen wordt door Bram Keiren en Luc van Kuijck zeer fraai afrondt vanaf 35 meter. 0-3. 

Groesbeekse Boys geeft overigens niet op, en is de tweede helft dan ook de bovenliggende partij. Een goal blijft echter uit door wederom uitstekend keeperswerk van Dick van de Lisdonk, die ook ditmaal de nul heeft weten te houden. Melderslo creëert in de tweede helft nog enkel kansen, maar is daarnaast ook slordig aan de bal. Eindstand 0-3. 

Op naar de volgende wedstrijd, welke aanstaande zondag gespeeld zal worden tegen Vitesse’08. 

 


22-11-2021 Algemeen nieuws
De Rabo ClubSupport is beëindigd. SV Melderslo heeft een mooi bedrag van € 683,89 bij elkaar gespaard
We willen iedereen die op SV Melderslo heeft gestemd hartelijk bedanken!


19-11-2021 Algemeen nieuws
Pietenbezoek 1 december!

Dit jaar zal een aantal pieten weer een bezoekje brengen aan de jeugd van SV Melderslo! Dit geldt voor de jeugdteams: F1 en E1 (korfbal) en JO7 en JO8-1 (voetbal). 

Hiervoor hebben wij op woensdag 1 december van 16:30 tot 17:30 uur de gymzaal van MFZ de Zwingel gereserveerd. Iedereen mag zijn/haar gymspullen aantrekken (denk aan gym-/zaalschoenen). We gaan er met de pieten een leuk en actief bezoekje van maken!

Helaas kunnen bij de pietentraining geen broertjes of zusjes aanwezig zijn. Afmeldingen kunnen doorgegeven worden via kr@svmelderslo.nl.


12-06-2021 Algemeen nieuws
Vanaf morgen 13 november geldt een aangepast coronaprotocol. Klik daarvoor hier


09-11-2021 Algemeen nieuws
Passen en bestellen clubkleding

A.s. zaterdag 13 november kan er tussen 9.00 uur en 11.00 uur in de kantine van ons sportpark clubkleding gepast worden. De levertijd is ongeveer 2 weken, dus ruim voor de feestdagen. Voor meer informatie over clubkleding klik hier


8-11-2021 voetbalnieuws
SV Melderslo – SV United 

0-0 GWO “59 ste min”
‘Het was zondag in het zuiden’ op een kolkend sportpark De Merel. Met een klein winterzonnetje en een Siberische poolwind was het decor gezet voor de 3e klasse-D derby tegen SV United.

Wellicht door de inspirerende crossgeluiden van de jaarlijkse Melderse autocross op de achtergrond, begonnen beide teams in de 3e versnelling. Het tempo lag hoog maar gevaar kwam er van beide kanten niet echt. Het tempo zakte gedurende de eerste helft wat weg en ondanks beide teams af en toe wat dreigend waren, werd het aan beide kanten niet echt gevaarlijk. 

In het begin van de tweede helft voerde Melderslo gelijk de druk op, maar dit bleef echter bij één kans. Onder toezicht van een volledige regenboog werd in min 59 de wedstrijd helaas gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. To be continued… op donderdag 18 november om 20:00


05-06-2021 Algemeen nieuws
Vanaf morgen 6 november geldt een aangepast coronaprotocol. Klik daarvoor hier


03-11-2021 Algemeen nieuws
Sponsoractie dagwinkel Melderslo
De sponsoractie van de dagwinkel uit ons dorp loopt al eventjes. Tot 16 januari krijg je bij elke €10,00 aan boodschappen een muntje. Deze kun je in een van de emmertjes van de deelnemende verenigingen doen. Elk muntje levert €0,50 op voor de vereniging! Helpen jullie mee om SV Melderslo te steunen? Alvast bedankt!


23-10-2021 Korfbalnieuws
Trainingstijden zaal

De trainingstijden en locatie van de zaaltrainingen zijn bekend, kijk hiervoor op deze pagina.


31-10-2021 Korfbalnieuws
SV Melderslo wint ook laatste veldwedstrijd

De korfbalsters van SV Melderslo speelden op zondag 31 oktober hun laatste veldwedstrijd voor de start van het zaalseizoen. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Merel in Melderslo tegen MKV 1 uit Milheeze. In de vorige confrontatie werd met 13-12 verloren van dit team. Die misstap in de strijd om promotie werd afgelopen zondag rechtgezet: SV Melderslo won met 15-10.

De wedstrijd ging fel van start en de eerste doelpunten vielen snel. In de eerste helft werd er nog om en om gescoord, hoewel SV Melderslo het betere spel liet zien. MKV was echter effectiever in de afronding en het was dan ook de uitploeg die in de rust op een 6-7 voorsprong stond. Na rust werd die voorsprong zelfs uitgebouwd naar 6-8, maar daarna zette SV Melderslo een stevige sprint in. De ploeg speelde mooi korfbal en creëerde veel kansen. Dat resulteerde in maar liefst vijf doelpunten achter elkaar, wat de stand op 11-8 bracht. De korfbalsters uit Milheeze bleven vechten, maar SV Melderslo liet de ploeg niet meer op gelijke hoogte komen. In de slotfase liep het team zelfs nog verder weg van MKV. Bij een stand van 15-10 klonk uiteindelijk het eindsignaal. Met deze overwinning, de vijfde op rij, gaat SV Melderslo als tweede van de Hoofdklasse de zaalcompetitie in. In het voorjaar wordt de veldcompetitie weer hervat. Dan mag de ploeg de tweede positie, die in de eindnotering promotie naar de Topklasse zou betekenen, gaan verdedigen.


25-10-2021 Korfbalnieuws
SV Melderslo pakt opnieuw belangrijke punten

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 24 oktober tegen KVC 1 uit Hapert en Hoogeloon. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Roetwijer in Hoogeloon en eindigde in een nipte 10-11 overwinning voor SV Melderslo.

SV Melderslo begon goed aan de wedstrijd en kwam snel op een 0-1 voorsprong. Daarna bleef de ploeg veel kansen krijgen, maar scoren bleek opnieuw een uitdaging. Gelukkig stond de verdediging stabiel, waardoor ook KVC aanvallend weinig voor elkaar kreeg. Het resultaat was een eerste speelhelft met weinig doelpunten en een magere 3-4 ruststand. Na rust was SV Melderslo duidelijk de betere ploeg. De korf werd wat makkelijker gevonden en op een gegeven moment werd er een gat geslagen van 4 doelpunten (5-9). KVC gaf de moed echter niet op en de genadeklap kon SV Melderslo dan ook niet uitdelen. In de slotfase stond er een stand van 8-11 op het scorebord en leek de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Toch maakte SV Melderslo het nog onnodig spannend door KVC terug te laten komen tot 10-11. Na een zenuwslopende laatste minuut klonk bij deze stand het eindsignaal. Daarmee pakt SV Melderslo opnieuw belangrijke punten en staat de ploeg 2e in de Hoofdklasse. 


25-10-2021 Voetbalnieuws
“Super Sunday” prooi voor SV Melderslo.
Zondag 24 oktober de dag van El Clasico , Ajax- PSV en in het voorprogramma Melderslo – Excellent.
Koploper Excellent komt op bezoek op sportpark “de Merel”. In de 1ste minuut moet keeper Bas van Westerveld al gelijk in actie komen. In de 2e minuut brengt Martijn Kallen redding op de doellijn na een slechte uittrap van Bas. Melderslo krijgt in de 6e minuut zijn eerste kans via een hard schot van Jelle Seuren. Excellent komt in de 9e minuut op voorsprong en 1 minuut later kan Bas niet verder en komt Dick van de Lisdonk als vervanger van Bas in de goal te staan.

Melderslo komt na deze tegenvallers iets beter in de wedstrijd en in de 24ste minuut hadden ze wel recht op een strafschop. Melderslo komt de eerste helft nog een keer goed door op de rechterzijde helaas kan Luc de voorzet niet binnen tikken.

In de rust is hoofdtrainer Freek Thoone zeker niet tevreden, de staf heeft zeker nog wel vertrouwen in een goede afloop. In de 2e helft is Melderslo de boven liggende partij. In de 57ste maakt Bart Theeuwen op karakter de gelijkmaker. Excellent komt nog een keer gevaarlijk eruit maar kan niet scoren in een leeg doel.
Melderslo blijft jagen op meer via een goede aanval die Teun Peeters opzet en na een goede een twee met Joreno zet Teun aanvoerder Bart Verheijen vrij voor de goal. Bart Verheijen zet Melderslo op 2-1. Melderslo is “on fire” en blijft veel energie in de wedstrijd steken. Dit wordt beloond met nog 2 goals de 3-1 is van Luc en Teun maakt de 4-1.

Een hele goede overwinning voor SV Melderslo. 2 pullen voor de MotM na de wedstrijd maar dit hadden er ook 20 kunnen zijn voor het gehele team en de staf. Dit was een geweldige teamprestatie. Op naar 7 november als SV United naar de Melderse komt.


18-10-2021 Korfbalnieuws
SV Melderslo doet goede zaken in de Hoofdklasse

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 17 oktober tegen DAW Schaijk 1. De wedstrijd op sportpark De Merel in Melderslo kende een zenuwslopend einde, waarbij SV Melderslo uiteindelijk aan het langste eind trok. De eindstand was 9-8.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Doelpunten van de ene ploeg werden snel opgevolgd door doelpunten van de andere, waardoor er geen grote gaten ontstonden. Wel was het het grootste deel van de tijd SV Melderslo dat op voorsprong kwam, waarna DAW Schaijk de stand snel weer gelijk trok. Bij rust stond de thuisploeg met 6-5 voor. Na rust was het in eerste instantie echter DAW Schaijk dat het voortouw nam. De Brabantse ploeg kwam op een 6-7 voorsprong. SV Melderslo had, niet voor het eerst dit seizoen, veel moeite met scoren. Er werden wel kansen gecreëerd, maar de afronding was vaak slordig. Gelukkig stond de ploeg verdedigend wel erg goed, wat de aanval de tijd gaf om te zoeken naar een doelpunt. Zo lukte het SV Melderslo om weer op gelijke hoogte te komen. Een spannende eindfase volgde. Een kleine 3 minuten voor het eind kreeg de thuisploeg bij een stand van 8-8 een strafworp toegekend. Deze werd koelbloedig afgerond: 9-8. DAW Schaijk deed nog enkele pogingen om toch een puntje mee naar huis te nemen, maar SV Melderslo gaf de overwinning niet meer weg. Hiermee staat SV Melderslo tweede in de Hoofdklasse, 1 punt achter de koploper.


18-10-2021 Voetbalnieuws
SV Melderslo blij met punt tegen VV Boekel. 1-1

De voetbalmannen van Melderslo 1 stond vandaag de uitwedstrijd te wachten tegen VV Boekel. In de stand in de derde klasse D staan ze gelijk in punten maar VV Boekel heeft een beter doelsaldo.

De eerste helft werd SV Melderslo gelijk onder druk gezet door de thuisploeg. Dat resulteerde in de 19de minuut voor een goede kans voor VV Boekel. Het schot lande op de paal en de rebound werd door Bas van Westerveld, de goalie van SV Melderslo, gepareerd. In de 34ste minuut kwam met een snelle counter Joreno van de Ven op links goed door. De keeper van VV Boekel liet zich echter niet verrassen. De eerste helft  leek dan ook met de brilstand de rust in te gaan. Maar door een steekpaas van vv Boekel naar de spits en met een beetje geluk stond er toch nog 1-0 op het scorebord.

De tweede helft begon ook gelijk weer met een aantal kansen voor VV Boekel. En SV Melderslo had het er moeilijk mee. Maar in de 58ste minuut profiteerde de goed oplettende en spelende  Bart Verheijen van een gemakzuchtige centrale verdediger van VV Boekel. Deze kreeg de bal ingespeeld van de keeper en dacht tijd te hebben. Maar niks was minder waar, Bart snoepte de bal af en hoefde deze maar in het doel te schuiven. Een verrassende 1-1 stond toen op het scorebord. Het spelbeeld veranderde niet gaande de tweede helft. VV Boekel met de betere kansen en SV Melderslo loerend op de counter. Uiteindelijk was SV Melderslo blij nadat de scheids affloot met dit zwaarbevochten punt. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Exellent 1 op het programma. Op papier de sterkere ploeg!  Ze staan namelijk bovenaan zonder verliespunten tot nu toe. Maar met goede inzet kan wellicht ook hier resultaat behaald worden.


15-10-2021 Voetbalnieuws
Wout Vullings was speler van de week op 10 oktober bij de wedstrijd SV Melderslo 1 – Hapse Boys 1


10-10-2021 Korfbalnieuws
SV Melderslo wint royaal van hekkensluiter Heumen

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 10 oktober tegen Heumen 1 op sportpark Toppenberg in Heumen. Heumen stond voor deze wedstrijd met nul punten uit vier wedstrijden onderaan in de Hoofdklasse. Daar kwam zondag geen verandering in, want de wedstrijd werd met 5-15 gewonnen door SV Melderslo.

SV Melderslo kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar kreeg het daarna wat moeilijker. In plaats van de makkelijke, werd te vaak voor de moeilijke weg gekozen, waardoor scoren lastig was. Gelukkig kreeg Heumen aanvallend ook niet veel klaar, waardoor de voorsprong wel behouden bleef. Bij rust was de stand 2-5. Na rust bleef het spelbeeld in het begin hetzelfde, maar later in de tweede helft kreeg SV Melderslo de smaak te pakken. De uitploeg had nu meer dan genoeg kansen en hoewel die lang niet allemaal benut werden, werd de voorsprong op Heumen wel steeds groter. Uiteindelijk klonk bij een stand van 5-15 het eindsignaal. Door deze ruime zege staat SV Melderslo op de derde plaats in de Hoofdklasse, slechts één punt achter de nummer 2 en twee punten achter de koploper in de poule.


07-10-2021 Voetbalnieuws
Vostermans Companies heeft het damesteam voorzien van nieuwe trainingspakken.


06-10-2021 Algemeen nieuws
Lisdonkdag geslaagd
Zondag 3 oktober was het weer tijd voor de Lisdonkdag. We hadden enorm geluk met het weer. Precies tussen de buien door konden de jeugdleden van onze club zich vermaken met wat voetbalspellen. Zo was er een levend tafelvoetbalspel, kon er gekeken worden hoe hard je schoot en werd het Pukkie gatendoek onder vuur genomen.
Bij het “latje trap” had de JO12 het vaakste de lat geraakt: 34keer! Tom Driessen bleek met 104 km per uur buskruit in de voeten te hebben, en JO17 legde met 41x het vaakst de bal “op de stropdas” van een grote opblaasbare pop. Tussendoor speelden alle spelers per teams een ronde om een finaleplek te bemachtigen bij het Penaltyschieten. De winnaars per lichting kregen ook een mooie beker aangeboden door hoofdsponsor vd Lisdonk. De winnaars waren per groep:
jo7 Alec van Helden
jo8 Dries Brugman
jo10 Tim Kuijpers
jo12 Stijn Disveld
jo13 Noud in de Braek
jo15 Donn Spreeuwenberg
jo17 Stef Driessen
jo19 Tom Driessen
meisjes: Isa Kuipers

De finale ging tussen deze spelers. Al snel bleven Stef en Tim over. Doordat ze óf beide scoorden óf beide misten bleef het lang spannend wie er met de wisseltrofee van door zou gaan. Uiteindelijk trok Tim aan het langste eind en mocht hij stralend de trofee en de bijbehorende prijs in ontvangst nemen!
Uiteraard was er als afsluiter een mooie tombola met prijsjes beschikbaar gesteld door diverse ondernemers uit de regio. Waarvoor dank!


06-10-2021 Voetbalnieuws
Afgelopen zondag was Sven van de Pas, speler van de week


5-10-2021 voetbalnieuws
Melderslo – EGS’20     2-0

Op een kletsnatte zondagmiddag trappen de mannen van EGS’20 af op de traditionele jaarlijkse Lisdonkdag. De wedstrijd begint gelijk met een hoog tempo met kansen over en weer, waarin EGS meer druk zette op het doel van Melderslo. Maar in de 15de min schoot de magische éénen Bart Verheijen van buiten de 16 knap de 1-0 binnen. Melderslo pakt meteen door met 2 goede kansen, maar de doelman EGS hield prima stand. Na een lekkere bal van Joreno in minuut 25, verzuimd Teun het af te maken in de rebound. In het verdere verloop van de eerste helft is Melderslo niet meer in de problemen gekomen mede door goed oplettend keepers werk van Dick van de Lisdonk. Ook omdat de regen het spel veranderde in waterpolo wat de snelheid een beetje uit het spel haalt. In de 40e minuut probeerde een speler van EGS Teun Peeters nog onder dit zwembad te schoppen en kreeg slechts geel van de  scheids.
De tweede helft begint moeizaam van beide kanten met veel stevige duels. Melderslo houdt hierin echter het hoofd koel en na een aanslag op Verheijen geeft de scheids goed voordeel waarin Luc van Kuijck  met de bal ervan door gaat en beheerst de bal strak in verre hoek werkt 2-0. Melderslo houdt goed de controle en in de 75e min beland een heerlijk schot van Luc op de paal en daarna in de handen van de keeper. Melderslo voetbalt de wedstrijd verder beheerst uit met een uitstekend keepende Dick van de Lisdonk, die zijn doel schoon houdt. Een mooie en verdiende overwinning in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.


03-10-2021 Korfbal nieuws
SV Melderslo wint overtuigend van Oranje Wit

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 3 oktober tegen Oranje Wit 1 uit Leunen. Na de eenvoudige overwinning op SCMH 1 uit Mariaheide in de beker eerder die week (15-4), werd ook deze wedstrijd overtuigend gewonnen. De eindstand was 14-7.

SV Melderslo ging sterk van start. Binnen 10 seconden stond er een 1-0 voorsprong op het scorebord. Daarna bleef de ploeg voortvarend te werk gaan. Aanvallend werden er kansen gecreëerd en het scoren ging makkelijker dan de voorgaande weken. Bovendien stond het ook verdedigend erg goed, waardoor Oranje Wit het aanvallend gezien moeilijk had. Bij rust stond SV Melderslo al met 8-2 voor. Na rust bleef de thuisploeg scoren, maar ook Oranje Wit wist de korf nu wat beter te vinden. SV Melderslo was echter nog steeds de betere ploeg en de overwinning kwam dan ook geen moment echt in gevaar. Bij een stand van 14-7 floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en daarmee bleven de twee punten in Melderslo. Door deze overwinning staat SV Melderslo na vier wedstrijden op de 5e plaats in de spannende Hoofdklasse, maar één punt achter de 2e, 3e en 4e plaats en maar twee punten achter de nummer 1 in de poule.


03-10-2021 Algemeen nieuws

Wij doen dit jaar mee met Rabo ClubSupport!
Bekijk hoe je ons kan steunen op rabobank.nl/clubsupport


28-09-2021 Korfbalnieuws
SV Melderslo verliest nipt van VIOS

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 26 september tegen VIOS 1 uit Ottersum. De wedstrijd werd onder zonnige weersomstandigheden gespeeld op sportpark Tovios in Ottersum. De eindstand was 11-9.

De wedstrijd ging fel van start. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en er werd om en om gescoord. Wel was het SV Melderslo dat steeds net een beetje achter de feiten aanliep. Toch stond er bij een rust een gelijke stand van 6-6 op het scorebord. Na rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. De teams maakten het elkaar niet makkelijk. Aan beide kanten was scoren niet vanzelfsprekend, maar zowel VIOS als SV Melderslo creëerde met hard werken toch de nodige kansen. In de slotfase was het verschil dan ook nog steeds miniem. De uitploeg keek zo’n 5 minuten voor het eindsignaal tegen een 10-9 achterstand aan. En hoewel SV Melderslo verschillende mogelijkheden kreeg om de stand gelijk te trekken, was het uiteindelijk het Ottersumse team dat effectiever was en het gat wist te vergroten tot 2 doelpunten. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Bij een stand van 11-9 klonk het eindsignaal.


28-09-2021 Voetbalnieuws
Melderslo begint met doelpuntrijk gelijkspel
Zondag 26 september staat de uitwedstrijd tegen Germania op het programma. Hoofdtrainer Freek Thoone zorgt voor een goed ontbijt en de bespreking is bij hem thuis.

Vele supporters zijn er als de bal gaat rollen in Groesbeek. Voor Melderslo alweer het 4e seizoen in de 3e klasse.

Na 2 minuten strafschop voor Germania, de speler laat Bas kansloos. Na 10 minuten jaagt Teun op de bal. Hij moet dit helaas bekopen met een blessure. Gelukkig kan hij wel de wedstrijd vervolgen. 12e minuut, corner voor Germania die bij 2e paal vrij word ingekopt.

1 minuut later krijgt Melderslo een strafschop. Bart Theeuwen laat hun keeper kansloos. In minuut 25 komt Luc aan de bal en gaat fijn naar binnen en zijn mooie schot laat het netje voor de 2e maal bollen. In de 28ste minuut heeft Bas een goede redding. Wat rest is een corner voor Germania. Dit word een kopie van de 2-0. Wederom staat Germania voor nu met 3-2.

Op slag van rust krijgt Melderslo vrije trap op de rand van de 16 meter. Luc gaat deze nemen en scoort voor de 2e keer. We gaan rusten met 3-3.

Tweede helft begint Melderslo met Gijs van de Lisdonk ipv Teun. Het spel van beide teams wordt slordiger.

Melderslo komt in minuut 89 nog goed weg als een schot op doel tegen de paal komt. Melderslo kan in de 2e helft de keeper van de tegenpartij niet meer echt testen.

Op naar de eerste thuiswedstrijd volgende week.


22-09-2021 Algemeen nieuws


20-09-2021 Voetbalnieuws
SV Melderslo laat punten liggen in Hegelsom 1-1
De voetbalmannen van Melderslo 1 hadden het betere spel in deze derde bekerwedstrijd, maar maakten de kansen niet af in Hegelsom!

De eerste helft begon SV Melderslo sterk. In de 6de minuut kreeg Luc van Kuijck een mooie voorzet van rechts niet binnen gewerkt. In de 8ste minuut trok Luc van links naar binnen in de 16. Mooie krul naar de buitenhoek. Helaas, paal. Er volgden nog verschillende kansen voor SV Melderslo. In de 25ste een mooie steekpas naar Luc die vrij voor de keeper kwam. Deze pareerde goed op de inzet van Luc.  In de 34ste minuut Kwam Gijs Coenders nog tot een gevaarlijk schot, na mooi voorbereidend werk van Davey Ewalds en Luc van Kuijck. Dit schot werd mooi gepareerd door de goed keepende goalie van Hegelsom.   Hegelsom kwam er niet vaak aan de pas maar wist toch op voorsprong te komen in de 41ste minuut. Een schot vanaf 18 meter werd nog aangeraakt waardoor keeper Bas van Westerveld kansloos  was. Ruststand 1-0

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste. Sv Melderslo aanvallend en Hegelsom verdedigend. Echte uitgespeelde kansen waren echter schaars in de tweede helft. In de 84ste minuut werd Bart Theeuwen van SV Melderslo onderuit gehaald in het strafschopgebied. Dezelfde Bart kon deze strafschop verzilveren in de rebound. In de 42ste was het  Hegelsom die nog een open kans kreeg. Deze werd vakkundig door de keeper van SV Melderslo teniet gedaan. Eindstand 1-1 


19-09-2021 Algemeen nieuws
Grote Club Actie
De verkoop van de loten voor de grote clubactie is gestart. Ook SV Melderslo doet hieraan mee en leden van onze vereniging kunnen aan uw deur komen. Loten zijn te koop voor €3 per stuk. U maakt kans op grote prijzen. De hoofdprijs is een cheque van €100.000. Bedankt voor het steunen van onze vereniging.


17-09-2021 Algemeen nieuws
Stichting leergeld.
Lid zijn van een club vraagt soms te veel van de portemonnee van gezinnen. Stichting Leergeld Horst aan de Maas is er voor kinderen uit gezinnen met een inkomen rond het bijstandsniveau. Zij kunnen een bijdrage ontvangen voor contributie, kleding en materialen. Dat geldt voor de bestaande én nieuwe leden van een vereniging. De regeling is er zeker ook voor werkende ouders en ondernemers met een laag inkomen. Kijk ook eens op: https://www.leergeldhorstaandemaas.nl/

Want elk kind verdient het om met vrienden en vriendinnen te kunnen sporten!

17-09-2021 Voetbalnieuws
Voetbaltrainer JO19-1 gezocht. Voor meer info: klik hier


15-09-2021 Korfbal nieuws
SV Melderslo start competitie met onnodig verlies

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden op zondag 12 september hun eerste competitiewedstrijd tegen promovendus MKV 1 uit Milheeze. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark ‘t Rooi in Milheeze. Het lukte SV Melderslo niet om de punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd werd met 13-12 verloren.

SV Melderslo begon niet goed aan de wedstrijd. Waar MKV furieus uit de startblokken kwam, ontbrak aan de Melderslose zijde scherpte en felheid. De uitploeg keek dan ook al snel tegen een achterstand aan, die MKV uit wist te breiden tot 4 doelpunten verschil. Nog voor rust werd het gat wat verkleind. Bij een stand van 8-6 gingen de ploegen de kleedkamers in. Na rust was het opnieuw MKV dat het initiatief nam en erg zuiver was in de afronding. Hoewel SV Melderslo steeds beter in de wedstrijd kwam, moest de ploeg daardoor opnieuw een gat van 4 doelpunten zien te dichten. Aangezien kans na kans werd gemist, bleek dit een lastige opgave. Toch kwamen de Melderslose korfbalsters tot twee keer toe op gelijke hoogte met MKV (10-10 en 12-12). Na een zenuwslopende slotfase was het het team uit Milheeze dat aan het langste eind trok. Bij een stand van 13-12 floot de scheidsrechter af.


14-09-2021 Algemeen nieuws
Vanaf maandag 13-09-2021 kun je bij Albert Heijn Horst sparen voor SV Melderslo. Doe ook mee en steun onze vereniging!


12-09-2021 Korfbal nieuws
Kangoeroeklup

Zaterdag 15 september is weer de eerste kangoeroeklup-training: gezellig, gratis, en vrijblijvend sporten voor kinderen van groep 1 t/m groep 3. Kijk hier voor meer informatie.


11-09-2021 Algemeen nieuws
Vanaf zondag 5 september kunt je bij PLUS Lucassen sparen voor SV Melderslo. Doe ook mee en steun onze vereniging!


09-09-2021 Algemeen nieuws
Onderscheiding vrijwilligers
Afgelopen maandag werden tijdens de algemene ledenvergadering onderscheidingen uitgereikt aan onze vrijwilligers met een grote staat van dienst. De volgende vrijwilligers kwamen voor deze onderscheiding in aanmerking:
Henk Alards, Pierre van Helden, Geert van de Pas, Ron van Rens, Ron Schreurs, Ger van Gerven, Jac Houwen, Marcel van Kuijck, Anouk Vullings.


01-09-2021 Algemeen nieuws
Annulering vrijwilligersavond
Beste vrijwilligers SV Melderslo, Helaas zijn wij als bestuur genoodzaakt de vrijwilligersavond te annuleren. Gezien de aard van de avond zien wij geen mogelijkheid om dit conform de huidige coronarichtlijnen te organiseren. We hopen op jullie begrip. En natuurlijk hopen we aan het eind van seizoen 2021/2021 weer als vanouds een vrijwilligersavond te kunnen organiseren.


21-08-2021 Algemeen nieuws
Sport- en beweeggroep voor vrouwen

SV Melderslo zoekt enthousiaste vrouwen die in groepsverband fit willen blijven of worden.
Ben jij een vrouw uit Melderslo of omgeving? En wil jij tijdens gezellige avonden samen met andere vrouwen aan je conditie of fitheid werken? Dan is SV Melderslo op zoek naar jou! Op woensdag 15 september start de sport- beweeggroep voor vrouwen. We trappen het seizoen die avond af met een fietstocht. In de weken daarna staan er nog diverse andere leuke sportactiviteiten op het programma.

Hoe zien de trainingen eruit?
De trainingen duren van 19.00 tot 20.00 uur. Soms verzorgen we ze zelf, soms krijgen we hulp van de leden van onze voetbal- en korfbaltak en af en toe komt er iemand van een externe partij. Zo ontstaat er een divers programma, waarin iedereen telkens op zijn eigen niveau kan sporten en bewegen.

Tot nu toe ziet de planning er als volgt uit:
15 september – Fietstocht
22 september – Balspeltraining
29 september – Balspeltraining
6 oktober – Workout (sportmatje gewenst)
13 oktober – Yoga (verzorgd door Jeanne Verdellen) (sportmatje noodzakelijk)

Het verdere programma wordt nog ingevuld. Na iedere training is er de mogelijkheid om te douchen en kletsen we gezellig na in de kantine.

De eerste maand kun je gratis mee komen doen, zodat je kunt kijken of de sport- en beweeggroep bij jou past. Bevalt het goed? Dan kun je lid worden van SV Melderslo.
Meld je voor de proeftrainingen aan via sportenvoorvrouwen@svmelderslo.nl. Zo houden we er rekening mee dat je erbij bent!

Voor meer informatie, klik hier


20-08-2021 Algemeen nieuws
Het oefenprogramma is bekend. Kijk hier voor het programma van de komende weken.


17-08-2021 Voetbalnieuws
De VVV-Venlo VoetbalStages staan weer voor de deur!

Ook deze zomer organiseert de VVV-Venlo Voetbalschool weer VoetbalStages voor jeugdspelers (geboren 2007-2015) in Noord en Midden Limburg. Trainen als een speler van VVV-Venlo; acties leren maken als Post, verdedigen als Koglin of de nul houden als Zima!

Van 30 augustus tot en met 2 september verzorgen trainers van onze opleiding de trainingen tijdens de VVV-Venlo VoetbalStages in Roermond en Venlo. Naast leuke en leerzame trainingen ontvangen alle deelnemers een prachtig tenue en een mooi aandenken.

Meer informatie en aanmelden: www.vvv-voetbalschool.nl
Let op: VOL = VOL.

* Indien mogelijk en toegestaan i.v.m. COVID-19.


06-08-2021 Algemeen nieuws
Sport en beweeggroep voor vrouwen
De voorbereidingen zijn in volle gang. Het doel is om op 15 september te starten. Binnenkort volgt meer informatie. Hou de website, facebook en andere media in de gaten.


Klik op de afbeelding voor nieuws van seizoen 2020-2021